konektovan wrote: ↑14/10/2022 14:29Rade svi,...samo što si donji...![]()
Mobil shop ciglane, Hustel, pacomoby, kamconnecting...
Ma nije mi vala sto bi bio donji, i onako stoje skupljaju prasinu. Mijenjao bi za neki ili iPhone 8 ili Samsung neki...
Moderator: Benq
konektovan wrote: ↑14/10/2022 14:29Rade svi,...samo što si donji...![]()
Mobil shop ciglane, Hustel, pacomoby, kamconnecting...
Imam ponudu da kupim polovan Poco X3 Pro i taman ovih dana naišao na internetu na informaciju da imaju problem sa matičnom pločom da crkaju svi redom.
Moze se pojaviti na svakom telefonu ,tehnologija je ista,nema veze sto je telefon noviji.Shiba wrote: ↑13/11/2022 18:43 Kakva je situacija sa AMOLED ekranima sada što se tiče burn-ina, zna li neko? Tražim nešto da se ponovim a na zadnjih par stranica su predloženi uglavnom telefoni sa AMOLED ekranima. Vidio sam danas kod prijatelja S10+ koji baš loše izgleda (60% ekrana se dobro zarumenilo, baš je primjetno). Zanima me jel' to problem i na ovim novijim telefonima. Ima li načina da se "izbori" s tim ili da ganjam nešto sa IPS ekranom?
TO zavisi od modela...neki su zakljucani a neki otkljucani a neki dual sim su otkljucani ali u SIM1 moras imati mtel karticu .konektovan wrote: ↑05/11/2022 19:05 Kakva je situacija sa mobitelima (mtel) ako bih htio koristiti bht karticu, tteba li "otključati" ili može fercerati normalno?![]()
Realno, zar je to uopste zakonski? Vazda sam se to pitao. Potpisao sam ugovor , telefon je moj. Odakle njima pravo da me uslovljavaju kojeg cu operatera?zippoo87 wrote: ↑13/11/2022 23:00TO zavisi od modela...neki su zakljucani a neki otkljucani a neki dual sim su otkljucani ali u SIM1 moras imati mtel karticu .konektovan wrote: ↑05/11/2022 19:05 Kakva je situacija sa mobitelima (mtel) ako bih htio koristiti bht karticu, tteba li "otključati" ili može fercerati normalno?![]()
Isto je i kod BHTa...ali opet bi najbolje bilo da posaljes mail ovim iz mtela i pitas da li je odredjeni model zakljucan.
Ne bih to znao odgovoriti ali obzirom na velicinu firmi koje to rade,mislim da jesteskafiskafsnjak wrote: ↑13/11/2022 23:01Realno, zar je to uopste zakonski? Vazda sam se to pitao. Potpisao sam ugovor , telefon je moj. Odakle njima pravo da me uslovljavaju kojeg cu operatera?
Pokusacu to provjeriti.zippoo87 wrote: ↑13/11/2022 23:00TO zavisi od modela...neki su zakljucani a neki otkljucani a neki dual sim su otkljucani ali u SIM1 moras imati mtel karticu .konektovan wrote: ↑05/11/2022 19:05 Kakva je situacija sa mobitelima (mtel) ako bih htio koristiti bht karticu, tteba li "otključati" ili može fercerati normalno?![]()
Isto je i kod BHTa...ali opet bi najbolje bilo da posaljes mail ovim iz mtela i pitas da li je odredjeni model zakljucan.
Kod nas je brate sve moguce....zippoo87 wrote: ↑13/11/2022 23:04Ne bih to znao odgovoriti ali obzirom na velicinu firmi koje to rade,mislim da jesteskafiskafsnjak wrote: ↑13/11/2022 23:01
Realno, zar je to uopste zakonski? Vazda sam se to pitao. Potpisao sam ugovor , telefon je moj. Odakle njima pravo da me uslovljavaju kojeg cu operatera?![]()
Znam sigurno da hoce otkljucati na zahtjev kada prodje ugovorena obaveza.skafiskafsnjak wrote: ↑13/11/2022 23:08Kod nas je brate sve moguce....
Isto da ja iznajmim stan, potpisem ugovor.. i da mi gazda kaze, moras taj i taj internet koristiti, tu i tu struju itd![]()
Da, i ja. Ali glupo....ja to nisam nigdje vidio osim kod.naszippoo87 wrote: ↑14/11/2022 00:16Znam sigurno da hoce otkljucati na zahtjev kada prodje ugovorena obaveza.skafiskafsnjak wrote: ↑13/11/2022 23:08
Kod nas je brate sve moguce....
Isto da ja iznajmim stan, potpisem ugovor.. i da mi gazda kaze, moras taj i taj internet koristiti, tu i tu struju itd![]()
Ovo obicno rade kod telefona koji idu na rate...
Otkljucavao sam i kod mtela i kod bhta telefone nakon 2 godine otplate...uredno posalju kod ,ukucas u telefon i gotovo.
Godinu dana star flagship nekako dodje najbolja opcija.Ili neki aktuelni iz gornjeg srednjeg segmenta ali generalno,flagship modeli daju najbolje kamere uvijek.Vox_liberi wrote: ↑14/11/2022 21:26 Koji telefon preporučujete u cjenovnom rangu 600-800 maraka, a da ima najbolju kameru?![]()
Huawei P40 (Pro).Vox_liberi wrote: ↑14/11/2022 21:26 Koji telefon preporučujete u cjenovnom rangu 600-800 maraka, a da ima najbolju kameru?![]()
Dodao bih samo da bez obzira što je amoled ugodniji na prvu, i daje življi prikaz boja, bolju dubinu crne, kontrast i svjetlinu LCD IPS ekrani daju ispravniji prikaz, bolju temperaturu i manje pate od PWMa (Pulse width modulation) treperenja ekrana koji može nadraživati oči.zippoo87 wrote: ↑13/11/2022 22:58Moze se pojaviti na svakom telefonu ,tehnologija je ista,nema veze sto je telefon noviji.Shiba wrote: ↑13/11/2022 18:43 Kakva je situacija sa AMOLED ekranima sada što se tiče burn-ina, zna li neko? Tražim nešto da se ponovim a na zadnjih par stranica su predloženi uglavnom telefoni sa AMOLED ekranima. Vidio sam danas kod prijatelja S10+ koji baš loše izgleda (60% ekrana se dobro zarumenilo, baš je primjetno). Zanima me jel' to problem i na ovim novijim telefonima. Ima li načina da se "izbori" s tim ili da ganjam nešto sa IPS ekranom?
I sam imam telefon sa oled ekranom ali nikakvih problema.
Stavis tamnu temu i osim sto stedi bateriju,nemas brige o burn inu.
Najcesce se pojavljuje na telefonima koji predugo koriste iste aplikacije i to na maksimalnom osvjetljenju.
Vecinom bude urezana tastatura ili youtube ili tako neka aplikacija,koju je neko cijedio satima svaki dan i tako godinu + dana
Slobodno uzmi sa amoledom telefon,slika je drasticno bolja nego na LCDu.
Za citanje ima reading mod...ja to koristim navecer uvijek ,samo ga ja sebi prilagodim,da ne bude previse zuto.fortaleza wrote: ↑14/11/2022 22:17Huawei P40 (Pro).Vox_liberi wrote: ↑14/11/2022 21:26 Koji telefon preporučujete u cjenovnom rangu 600-800 maraka, a da ima najbolju kameru?![]()
Dodao bih samo da bez obzira što je amoled ugodniji na prvu, i daje življi prikaz boja, bolju dubinu crne, kontrast i svjetlinu LCD IPS ekrani daju ispravniji prikaz, bolju temperaturu i manje pate od PWMa (Pulse width modulation) treperenja ekrana koji može nadraživati oči.zippoo87 wrote: ↑13/11/2022 22:58
Moze se pojaviti na svakom telefonu ,tehnologija je ista,nema veze sto je telefon noviji.
I sam imam telefon sa oled ekranom ali nikakvih problema.
Stavis tamnu temu i osim sto stedi bateriju,nemas brige o burn inu.
Najcesce se pojavljuje na telefonima koji predugo koriste iste aplikacije i to na maksimalnom osvjetljenju.
Vecinom bude urezana tastatura ili youtube ili tako neka aplikacija,koju je neko cijedio satima svaki dan i tako godinu + dana
Slobodno uzmi sa amoledom telefon,slika je drasticno bolja nego na LCDu.
Ako se dosta čita, ili želi točniji prikaz boja preporučio bih IPS ili ako nekome baš smeta amoled, u svakom drugom slučaju amoled bi trebao biti bolji.
https://www.plus.ba/bs/product/48745/pu ... kabl-whiteaka Enki wrote: ↑15/11/2022 13:08 Samsung A52s 5G za 650 KM ili
Redmi Note 11 Pro 5G za 570 KM?
Ono sto vidim baterija je slabija na Samsunugu i ne podrzava "super brzo" punjenje. Po drugim forumima sam vidio da se ljudi zale na Samsungovu bateriju a po vecini recenzija je telefon predstavljen kao najbolji telefon koji se moze naci za 550-650 KM sa oficijelnom garancijom. Mozda neko iskustva sa oba modela?
Igrice ne igram nikako. Samo Youtube, neki PDF citac, surfanje i ono klasicno mailovi, pozivi i sl.
Neka druga preporuka?
I meni su isto nahvalili a52 s,..kao mozda i ponajbolji telefon srednjeg klase, e sad je li tako me znam. Znam samo da su baterije na xiaomi mobitelima superiornije od samsunga.aka Enki wrote: ↑15/11/2022 13:08 Samsung A52s 5G za 650 KM ili
Ono sto vidim baterija je slabija na Samsunugu i ne podrzava "super brzo" punjenje. Po drugim forumima sam vidio da se ljudi zale na Samsungovu bateriju a po vecini recenzija je telefon predstavljen kao najbolji telefon koji se moze naci za 550-650 KM sa oficijelnom garancijom. Mozda neko iskustva sa oba modela?
Igrice ne igram nikako. Samo Youtube, neki PDF citac, surfanje i ono klasicno mailovi, pozivi i sl.
Neka druga preporuka?
Na prvu Samsung ali ni po cemu ne zaostaje ni Xiaomi.aka Enki wrote: ↑15/11/2022 13:08 Samsung A52s 5G za 650 KM ili
Neka druga preporuka?