Smartphone diskusije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
arnes_king

#5776 Re: Smartphone diskusije

Post by arnes_king »

diablobih wrote:
Quaresma wrote:
ma ti se zajebavaš
Sto, je li ima S9+ ili iPhone X bolje nesto? Mozda ti se ne svidja njihov software, ali i njega launcherom promjenis, tako da...
Mislim da su tu negdje, jest da p20 Pro ima najbolju kameru ali ne bjezi daleko od S9+. A kako sam vidio p20 Pro ima problem kada se snima 4K sa stabilizacijom slike, iako ja licno nikada u 4K i ne snimam, samo Kazem.

Ja licno sam kupio S9+ jer mi se dizajn kod njih najvise svidja a i sam sistem, znam da ima launchera ali sam navikao na ovaj samsungov.

.Sve 3 telefona su vrhunska i mislim da te sitnice razlike nisu toliko bitne i da tu odlucuje svako na kraju individualno i uzima ono sto mu se svidja
skafiskafsnjak

#5777 Re: Smartphone diskusije

Post by skafiskafsnjak »

arnes_king wrote:
diablobih wrote:
Quaresma wrote:
ma ti se zajebavaš
Sto, je li ima S9+ ili iPhone X bolje nesto? Mozda ti se ne svidja njihov software, ali i njega launcherom promjenis, tako da...
Mislim da su tu negdje, jest da p20 Pro ima najbolju kameru ali ne bjezi daleko od S9+. A kako sam vidio p20 Pro ima problem kada se snima 4K sa stabilizacijom slike, iako ja licno nikada u 4K i ne snimam, samo Kazem.

Ja licno sam kupio S9+ jer mi se dizajn kod njih najvise svidja a i sam sistem, znam da ima launchera ali sam navikao na ovaj samsungov.

.Sve 3 telefona su vrhunska i mislim da te sitnice razlike nisu toliko bitne i da tu odlucuje svako na kraju individualno i uzima ono sto mu se svidja
jos jedna bitna stavka....

prodavanje uredjaja nakon nekog vremena... koja ce cijena biti iphona i samsunga, a koja huawei ... :-)
agent_zero

#5778 Re: Smartphone diskusije

Post by agent_zero »

Šta je bilo pitanje, da li bih radije uzeo s9 ili iphone x? S9 bez puno razmišljanja.

Nego, niko da mi odgovori za original sony quick charge punjač? https://www.sonymobile.com/global-en/pr ... er-uch12w/

Može li se i gdje ovo uzeti kod nas?
citroen xm

#5779 Re: Smartphone diskusije

Post by citroen xm »

Ima li iko iskustva sa ovim Leeco S3 telefonom? Pravo je povoljan, ima dobre specifikacije, čak i kamera dobra. Jedino pominju frustrirajući softver, šta mu konkretno fali?
Quaresma

#5780 Re: Smartphone diskusije

Post by Quaresma »

diablobih wrote:
Quaresma wrote:
ma ti se zajebavaš
software da zamjenim launcherom?

P20 Pro ni po cemu ne odusevljava, toliko halabuke oko kamere a tamo porazavajuci rezultati.
previse overexposed, karina stabilizacija, o prednjoj kameri da ne govorim.
display na strani S9, ima headphone jack, i nemoj mi reci da je EMUI bolji od Touchwiza, uozbilji se.

+ sva moguca zastita na Samsungu, Iris scanner, Face Recognition, Fingerprint Sensor, sta ti je volja.
spree

#5781 Re: Smartphone diskusije

Post by spree »

citroen xm wrote:Ima li iko iskustva sa ovim Leeco S3 telefonom? Pravo je povoljan, ima dobre specifikacije, čak i kamera dobra. Jedino pominju frustrirajući softver, šta mu konkretno fali?
ja imam leeco le max 2. i vrhunski je. jedina slaba stavka je nesto losiji fokus kamere. ali ja to manuelno potvrdim i nemam problema. sto se tice softvera sve savrseno funkcionise. ima nekih fora sto su se dodale tak na kasnijim verzijama androida. jedino mi se stock launcher ne svidja, ali sam nabacio pixel launcher i uzivam. ustvari najlosija strana je nedostatak oficijelne podrske. tesko da ces dobiti neku nadogradnju, ali jbg za tu lovu sam prckaj sa xda.
citroen xm

#5782 Re: Smartphone diskusije

Post by citroen xm »

Hvala. :thumbup: Ma iskreno boli me neka stvar za nadogradnju, pržim fabrički instaliranu verziju androida i nemam zamjerki. Trenutno koristim Coolpad Torino, ali imam ulete kineskih reklama i aplikacija pa me nervira. Kontam da bi ovaj S3 mogao biti bolji, ali ako i on ima iste probleme, zaobišao bih. Ne bih da mi ulijeće u tel nešto što sam ne želim.
spree

#5783 Re: Smartphone diskusije

Post by spree »

Nikada ni jedne reklame. Ne kontam kako to da imas reklame na telefonu bez ikakvih aplikacija sa google playa? Da nisi skinuo kakvu app sa malwareom? Leeco ima svog bloatwarea, ali ja sam to sve disable. Ima nekih stock aplikacija koje koristim i fakat su dobre. Npr. remonte controller, file manager, dialer, sms, pa i kamera je bolja od ovih nekih sa google playa jer je prilagodjena uredjaju. Da kucnem u metal od telefona :mrgreen: , ja sam sa ovim prezadovoljan. 2k ekran, 515ppi sd 820, qc 3.0. sve za oko 400KM. Sad je cak jeftiniji. Moze proci ispod novog carinskog praga.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#5784 Re: Smartphone diskusije

Post by konektovan »

citroen xm wrote:Ima li iko iskustva sa ovim Leeco S3 telefonom? Pravo je povoljan, ima dobre specifikacije, čak i kamera dobra. Jedino pominju frustrirajući softver, šta mu konkretno fali?
Je li to onaj sto je sad oko 100 eura na akciji?
citroen xm

#5785 Re: Smartphone diskusije

Post by citroen xm »

Jeste.

Ovaj moj Coolpad Ima instalirane neke aplikacije koje se bez rutovanja ne mogu izbrisati, a one povlače u telefon razno smeće namjerno. Recimo, uleti često i sama se instalira neka kineska aplikacija. Dalje, često kada hoću da otvorim neku stranicu preko gugla, prvo mi otvori neku kinesku reklamnu stranicu, recimo neki baidu i slično. Vidjeću, pokušao sam da ga rutujem, ali nisam uspio. A inače dosta solidan telefon.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#5786 Re: Smartphone diskusije

Post by konektovan »

citroen xm wrote:Jeste.

Ovaj moj Coolpad Ima instalirane neke aplikacije koje se bez rutovanja ne mogu izbrisati, a one povlače u telefon razno smeće namjerno. Recimo, uleti često i sama se instalira neka kineska aplikacija. Dalje, često kada hoću da otvorim neku stranicu preko gugla, prvo mi otvori neku kinesku reklamnu stranicu, recimo neki baidu i slično. Vidjeću, pokušao sam da ga rutujem, ali nisam uspio. A inače dosta solidan telefon.
Taj torino se i nije bas pokazao, bar kod mog kolege. Uzeo u mtel-u na ugovor, nesto jeftino bio, ali dosta problema. Mjenjana maticna, baterija, zvucnik......
citroen xm

#5787 Re: Smartphone diskusije

Post by citroen xm »

Ma može se zalomiti na svakom telefonu tako nešto, recimo ovaj moj hardverski nema nikakav problem. Čak je jednom zaronio u vodu, par dana se sušio ali uz korišćenje. Nije ostao nikakav trag niti posljedica zbog ronjenja. :)
Alighieri

#5788 Re: Smartphone diskusije

Post by Alighieri »

Ako neko ima blackberry z30 iki passport neka mi posalje pp.

Imao sam z30 razbijen display. Takvog ga dobio.

Long live BB.
arnes_king

#5789 Re: Smartphone diskusije

Post by arnes_king »

Buckethead wrote:
Quaresma wrote:
zasto?

https://www.flickr.com/photos/teknofilo ... 5371901607

evo zašto, još u pro modeu dozvoljava do 4 sekunde ekspozicije iz ruke, što ostali mogu sanjati. Ja volim Samsung, ali realno Huawei najviše napreduje u zadnje vrijeme, prejaki su
Te slike nisu toliko dobre koliko mislis, skoro iste rezultate mozes dobiti sa S7 u pro mode. A 4 sekunde ekspozicije drugi mogu sanjati? S7 iz 2016 ima 10 u pro mod.
Quaresma

#5790 Re: Smartphone diskusije

Post by Quaresma »

Jel to maksimalno 4 sekunde? Pa ja sam sa Lumiom 1020 imao 4s u 2013.toj
fortaleza

#5791 Re: Smartphone diskusije

Post by fortaleza »

spree wrote:
ja imam leeco le max 2. i vrhunski je. jedina slaba stavka je nesto losiji fokus kamere. ali ja to manuelno potvrdim i nemam problema. sto se tice softvera sve savrseno funkcionise. ima nekih fora sto su se dodale tak na kasnijim verzijama androida. jedino mi se stock launcher ne svidja, ali sam nabacio pixel launcher i uzivam. ustvari najlosija strana je nedostatak oficijelne podrske. tesko da ces dobiti neku nadogradnju, ali jbg za tu lovu sam prckaj sa xda.
Glavni problem s Le eco telefonima je sto nemaju utor za memorijsku, zato ih ne razmatram. Ne znam da ijedan njihov model podrzava, inace odlicni telefoni za nisku cijenu.
fortaleza

#5792 Re: Smartphone diskusije

Post by fortaleza »

spree wrote:
Glavni problem s Le eco telefonima je sto nemaju utor za memorijsku, zato ih ne razmatram. Ne znam da ijedan njihov model podrzava, inace odlicni telefoni za nisku cijenu.
diablobih

#5793 Re: Smartphone diskusije

Post by diablobih »

Quaresma wrote: software da zamjenim launcherom?

P20 Pro ni po cemu ne odusevljava, toliko halabuke oko kamere a tamo porazavajuci rezultati.
display na strani S9, ima headphone jack, i nemoj mi reci da je EMUI bolji od Touchwiza, uozbilji se.

+ sva moguca zastita na Samsungu, Iris scanner, Face Recognition, Fingerprint Sensor, sta ti je volja.
Ne software, nego samo izgled. EMUI je bolji za prelaz sa iOS na Android, dok touchwiz ili kako ga sad vec zovu je bugovit, jos ima dodatnih hiljadu stvari koje ti i ne trebaju, ali ih moras gledati na mobu.

Koji porazavajuci rezultati? Ti si prvi koji se pozalio na display i kameru hahaha. Kamera odlicna, uz AI samo bolji mob postaje.

Kako god, tebi bolji S9+ zato sto ima iris scanner i prednju kameru, meni bolji P20 pro zbog kamere sveukupno, AI, baterije i fluidnosti.
mufa1

#5794 Re: Smartphone diskusije

Post by mufa1 »

I meni takodjer u svim usporednim testovima, daleko bolja kamera na s9 nego na p20 pro.. Blijedo, bez kontrasta, neostro...
arnes_king

#5795 Re: Smartphone diskusije

Post by arnes_king »

diablobih wrote:

Ne software, nego samo izgled. EMUI je bolji za prelaz sa iOS na Android, dok touchwiz ili kako ga sad vec zovu je bugovit, jos ima dodatnih hiljadu stvari koje ti i ne trebaju, ali ih moras gledati na mobu.

Koji porazavajuci rezultati? Ti si prvi koji se pozalio na display i kameru hahaha. Kamera odlicna, uz AI samo bolji mob postaje.

Kako god, tebi bolji S9+ zato sto ima iris scanner i prednju kameru, meni bolji P20 pro zbog kamere sveukupno, AI, baterije i fluidnosti.
Hajde sad navedi te bugove i te dodatne stvari koje ti gasis? Mozda je bio bugovit touchwiz prije 3-4 godine, ali Samsung Experience (novi naziv) nije, bar ja te bugove ne vidim u svakodnevnom koristenju, niti vidim funkcija koje gasim, naprotiv bas mi se i svidja zbog mnostva funkcija koje koristim redovno. A to ako ti nesto ne koristis pa ti ne treba, pa android vec odavno ima opciju da ugasis te aplikacije i vise ih ne gledas.
spree

#5796 Re: Smartphone diskusije

Post by spree »

fortaleza wrote:

Pa meni ne smeta jer imam 64 gige interne. Trenutno mi je to dovoljno. Imam nekih 20 GB slobodnog prostora, a instaliram sve zivo i jos skoro nista ne brinem. Bezze mi stoji na telefonu.
xoklix

#5797 Re: Smartphone diskusije

Post by xoklix »

Huawei bolji za Instagrama :D
Beauty mode na prednjoj kameri je tonbe.
Quaresma

#5798 Re: Smartphone diskusije

Post by Quaresma »

diablobih wrote:

nisam rekao da je los display kod huaweia, nego da je kod samsunga jednostavno bolji , to za AI vidjecemo nakon godinu dana kakve ce fotografije praviti, a sumnjam da ce AI donijeti opticku stabilizaciju na 4k kao kod S9 ;)

Generalno, mislim da je S9 jednostavno bolji, a znam sto ti branis P20, radi notcha, to isto dolazi na OP :evil:
xoklix wrote:Huawei bolji za Instagrama :D
Beauty mode na prednjoj kameri je tonbe.

Meni danas zatrebalo :sad:
diablobih

#5799 Re: Smartphone diskusije

Post by diablobih »

Hahah, ne branim radi notcha, znas da ga mrzim, ali i za to ima lijeka, a to je da nastimas traku preko njega :D
probook

#5800 Re: Smartphone diskusije

Post by probook »

Iphone 7 ili Huawei p10?

:mrgreen:
Post Reply