Smartphone diskusije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Chuckie

#501 Re: Smartphone diskusije

Post by Chuckie »

Frtalj_Duše wrote:
Chuckie wrote:Pitanje za androidashe: Zbog cega imate potrebu za flashanjem ROM-ova, svakodnevno? Jel to cool?
Da bi vas ajfonaše mogao sekirati i nervirati, eto zašto! :oops:

I što je najgore, uspijeva, ti si najbolji primjer, kompleksi su čudo! :lol:

PS. Da me ne bi opet napao, pošto ste vi ajfonaši takvi - dok bilo šta negativno kažeš o jabuci, odmah si hejter, android-fanboy, lud itd. ne mrzim ajfon, štaviše, volim ga jer bez njega ne bi zasigurno ni bilo androida! Eh sada, koji je bolji, brži, ljepši, itd. realno nema smisla raspravljati, jer svako tu ima svoje mišljenje i nema fajde, po meni, drugoga ubijeđivati i težiti da mu natovarim svoje mišljenje, jok, ako tebi paše jabuka i ako imaš viška keša, bujrum brate, meni trenutno android vrh, upravo zbog te mogućnosti "custom-izacije" OS-a iz korjena pa naviše! :thumbup:
Jedna je bitna razlika. Ti potraći život u flashanju i testiranju ROMova, ja uživam u koristenju smart telefona, jer jednom godišnje apdejtujem softver i do narednog apdejta nemam potrebe za flashanjem, on radi ko svicarski sat sa mali milion aplikacija na njemu.

Znam ja dobro šta su custom romovi, ostaviš naveče telefon upaljen i napunjen 100%, sutra ujutro kad treba da zvoni alarm za ustajanje, telefon ugasen, pa vadi bateriju, radi hard reset da se upali, jer ga je nemoguce startati na dugme za paljenje.

Uzivaj.
nermin.padez

#502 Re: Smartphone diskusije

Post by nermin.padez »

Chuckie wrote: Jedna je bitna razlika. Ti potraći život u flashanju i testiranju ROMova, ja uživam u koristenju smart telefona, jer jednom godišnje apdejtujem softver i do narednog apdejta nemam potrebe za flashanjem, on radi ko svicarski sat sa mali milion aplikacija na njemu.

Znam ja dobro šta su custom romovi, ostaviš naveče telefon upaljen i napunjen 100%, sutra ujutro kad treba da zvoni alarm za ustajanje, telefon ugasen, pa vadi bateriju, radi hard reset da se upali, jer ga je nemoguce startati na dugme za paljenje.

Uzivaj.
Nemoj generalizovati korisnike Androida. Isto kao sto ja ne mislim da su svi iP korisnici ograniceni ko balkon kao i sam njihov OS. :mrgreen:

Znam da ima svakakvih likova koji flesuju novi ROM svakih 5 dana, ali ima i onih koji "uzivanju" smart telefona i koristenjem mnogo aplikacija. Ima i onih koji uzivaju da nesto novo rade. Meni je i uzivancija da se ucim na Androidu za malo veci nivo od prosjeka.

Meni se desavalo da se ugasi telefon, pa da moram vaditi bateriju. Ali mojom greskom. OC sam bio CPU, mijenjao CPU Governor i Scheduler, izvan defaultnih vrijednosti...i naravno rezultovalo nestabilnoscu. Sto manje prckas radice stabilnije jbg, ali u prirodi covjeka je da eksperimentise... :-)
sema911

#503 Re: Smartphone diskusije

Post by sema911 »

basicm wrote:Jel ovo ja dobro vidim ili Nexus ima ugradjenu memoriju koja se ne moze prosiriti? Znaci ono sto je nekad hvaljeno kao plus androida izbaceno iz opticaja.
Jos ako mu se ne vadi aterija...hmmm nesto ne stima. Ocito!
Sta vam znaci taj otvoreni OS, to je ono sto po cijeli dan sjeite kod kuce i flashate telefon romovima i opet im nesto fali, jer svaka shusha sjede i izbaci i doda sta je njemu cejf. A koristenje se svodi na testiranje, nikad na pravu upotrebu.
Dajte budite realni, prvih nekoliko dana ste ushiceni sto znate flesati i sto ste naucili sve termine vezano za android, i onda vratite na originalni, ali mozete drzati predavanja novim androidasima kako se te stvari rade.
Bogami je gadna bolest to sto vas drzi. Pa zar je sramota reci bolji ovaj ili onaj, cisto sumnjam da primate plate od bilo kojeg od njih.
ima samo 8gb zato da te navuku da koristis oblak al sto 8gb za nekog prosjecnog korisnika je dosta (recimo mene:D) igre na telefonu pa mozda ptice i tako nesto,. nema igre bez velikog tv i dobrog kompa neces stalno gledat jedan te isti hd film il neke te velike file vec ces ono nepotrebno na neki hd prebacit kazu da ce bit slobodno oko 6gb za koristit
a baterija jbga koji ces je djavo vadit imam tel kojem se vadi baterija al iskreno u 3 god jedino sam je vadio kada sam stavljo sim karticu,.
a i mene nesto zanima taj otvoreni os i to flasovanje sta je to jel to ja ko nesto mjenjam hakujem telefon a tel ko svaka nova igracka zanimljiva prvih par sati poslije sluzi ko tel, rokovnik ponekad kamera i da poslusas sta sa youtube

pitanjce za android fanove i ove sto se razumiju u tel: posto se nemoze kupit preko google play store kazu da ce bit uskoro za koji dan e isplatil se cekat novogodisnje bozicne praznike jer su tada snizenja popusti i sta vec i ova cijena od 299usd kazu da ce bit niza malko cak kazu neki spominju i -50usd jer toliko izadje postarina preko ups
Frtalj_Duše

#504 Re: Smartphone diskusije

Post by Frtalj_Duše »

Chuckie wrote:
Frtalj_Duše wrote:
Chuckie wrote:Pitanje za androidashe: Zbog cega imate potrebu za flashanjem ROM-ova, svakodnevno? Jel to cool?
Da bi vas ajfonaše mogao sekirati i nervirati, eto zašto! :oops:

I što je najgore, uspijeva, ti si najbolji primjer, kompleksi su čudo! :lol:

PS. Da me ne bi opet napao, pošto ste vi ajfonaši takvi - dok bilo šta negativno kažeš o jabuci, odmah si hejter, android-fanboy, lud itd. ne mrzim ajfon, štaviše, volim ga jer bez njega ne bi zasigurno ni bilo androida! Eh sada, koji je bolji, brži, ljepši, itd. realno nema smisla raspravljati, jer svako tu ima svoje mišljenje i nema fajde, po meni, drugoga ubijeđivati i težiti da mu natovarim svoje mišljenje, jok, ako tebi paše jabuka i ako imaš viška keša, bujrum brate, meni trenutno android vrh, upravo zbog te mogućnosti "custom-izacije" OS-a iz korjena pa naviše! :thumbup:
Jedna je bitna razlika. Ti potraći život u flashanju i testiranju ROMova, ja uživam u koristenju smart telefona, jer jednom godišnje apdejtujem softver i do narednog apdejta nemam potrebe za flashanjem, on radi ko svicarski sat sa mali milion aplikacija na njemu.

Uzivaj.
Ko kaže da flešam svaki dan!? Odakle ti to? Jesi to sada postao i vidovit pored što pokušavaš biti sarkastičan i pametnjaković!? Za tvoj info: samo flešanje traje ~2-3 min. na mome SGS2, na novijim uređajima još kraće! Gdje mi tu prolazi vrijeme MOLIM TE??? :lol:

Što se tiče baterije:

Nije istina! Opet lupaš ko' maksim po diviziji! To što si čuo da neki romovi gutaju bateriju nije ništa novo, a naravno, zavisi sve koliko je dobro dotični rom prilagođen datom telefonu i koje sve servise i opcije podržava! Inače, evo kako izgleda kod većine custom romova:

Image

Image

Sinoć je bio na 80% kada sam legao! I nisam apsolutno ništa čačkao u smislu štednje baterije, niti ikakav app tu pomaže po meni! Inače, radi se o Resurrection remix romu, kojeg koristim sigurno 3-4 mjeseca! Samo nabacim novu verziju preko postojeće čim izađe, NE GUBEĆI APSOULTNO NIŠTA, widget-i, app-ovi, sve ama baš sve ostane na svome mjestu! Samo što dobijem novi, brži i bolji rom!

A evo kako "traćim" život:

-Skinem rom u .zip formatu (~250MB),
-Kopiram ga na fon,
-restartujem fon i uđem u recovery,
-"install zip from sdcard" - (nađem rom) - "yes"
Nakon instalacije, fon se restartuje (sam' od sebe), ~2-3min. dok se boot-a novi rom, FERTIG! Ukupna procedura: 6-7min. MAX! 8-)
nermin.padez

#505 Re: Smartphone diskusije

Post by nermin.padez »

Frtalj_Duše wrote: Sinoć je bio na 80% kada sam legao! I nisam apsolutno ništa čačkao u smislu štednje baterije, niti ikakav app tu pomaže po meni! Inače, radi se o Resurrection remix romu, kojeg koristim sigurno 3-4 mjeseca! Samo nabacim novu verziju preko postojeće čim izađe, NE GUBEĆI APSOULTNO NIŠTA, widget-i, app-ovi, sve ama baš sve ostane na svome mjestu! Samo što dobijem novi, brži i bolji rom!

-Kopiram ga na fon,
Nakon instalacije, fon se restartuje (sam' od sebe), ~2-3min. dok se boot-a novi rom, FERTIG! Ukupna procedura: 6-7min. MAX! 8-)
Od skoro ima opcija u samom OS-u Cm Upater, skines direktno na telefon, restartuje se u Recovery i sve sam odradi i podigne se... :D

Meni je najzalosnije od svega toga, sto nam CM daje podrsku i prave OS, a u Samsungu sjede skrstenih ruku :zoka:

E neces vise...Nexus je jedini buduci izbor :)
Frtalj_Duše

#506 Re: Smartphone diskusije

Post by Frtalj_Duše »

nermin.padez wrote:
Frtalj_Duše wrote: Sinoć je bio na 80% kada sam legao! I nisam apsolutno ništa čačkao u smislu štednje baterije, niti ikakav app tu pomaže po meni! Inače, radi se o Resurrection remix romu, kojeg koristim sigurno 3-4 mjeseca! Samo nabacim novu verziju preko postojeće čim izađe, NE GUBEĆI APSOULTNO NIŠTA, widget-i, app-ovi, sve ama baš sve ostane na svome mjestu! Samo što dobijem novi, brži i bolji rom!

-Kopiram ga na fon,
Od skoro ima opcija u samom OS-u Cm Upater, skines direktno na telefon, restartuje se u Recovery i sve sam odradi i podigne se... :D

Meni je najzalosnije od svega toga, sto nam CM daje podrsku i prave OS, a u Samsungu sjede skrstenih ruku :zoka:

E neces vise...Nexus je jedini buduci izbor :)
Ma kakav updater, ja dok ga ne instaliram preko recovery-a i ne obrišem cache, dalvik, odradim "fix permissions" poslije toga ručno, ne vjerujem da je "legao"! :mrgreen:

A za nexus; to je pravo kada dobiješ novu verziju OS-a direkt od google-a, ne od nekog' trećeg izvora! :thumbup:
nermin.padez

#507 Re: Smartphone diskusije

Post by nermin.padez »

Frtalj_Duše wrote: Ma kakav updater, ja dok ga ne instaliram preko recovery-a i ne obrišem cache, dalvik, odradim "fix permissions" poslije toga ručno, ne vjerujem da je "legao"! :mrgreen:

A za nexus; to je pravo kada dobiješ novu verziju OS-a direkt od google-a, ne od nekog' trećeg izvora! :thumbup:
Jel l' brises kes, dalvik i popravljas permisije, prije ili posle flesovanja novog ROM-a :D

Jj cuti, nalozio sam se na Nexus, a nemam para, nisam imao kontakta sa ni jednim Nexusom, mogu misliti kako sljaka OS na njemu.. :dance:
-In terms of basic hardware and form, Google has clearly taken the best parts of LG's Optimus G -- the foundation upon which the phone is based -- and polished them to near-perfection. This is truly a melding of LG's basic hardware and Google's sense of design.
-Put simply, the Nexus 4 looks and feels the way a high-end smartphone should. It's sleek, solid, and not at all flimsy. There are no cheap-feeling, plasticky surfaces here.
-Speaking of the screen, boy, is it a beaut. If you've seen the Optimus G, you know what to expect: The device uses True HD IPS technology and boasts a resolution of 1280 x 768, with 320ppi. It looks fantastic -- crisp, clear, and bright, with phenomenal detail. This is hands-down one of the best screens I've seen on an Android phone, rivaling the likes of HTC's One X for the gold-medal spot.
-Last but not least, there's the back of the phone -- which, like the phone's front, utilizes Corning Gorilla Glass 2 for protection. At the risk of firing off an overused adjective, I feel compelled to say that the back of the Nexus 4 is -- yes, I'm going there -- beautiful. LG has created a mesmerizing moving-crystal effect that brings to mind the classic Google Nexus wallpaper. The design actually appears to shift as you change your perspective. It's really something to see. (The downside: The glass does seem to pick up an inordinate amount of visible fingerprint smudges.)
http://cdn.slashgear.com/wp-content/upl ... 920000.jpg
http://cdn.slashgear.com/wp-content/upl ... 200000.jpg

Mijenja boju kad okrenes :dance: :thumbup:
Frtalj_Duše

#508 Re: Smartphone diskusije

Post by Frtalj_Duše »

nermin.padez wrote:
Frtalj_Duše wrote: Ma kakav updater, ja dok ga ne instaliram preko recovery-a i ne obrišem cache, dalvik, odradim "fix permissions" poslije toga ručno, ne vjerujem da je "legao"! :mrgreen:

Jel l' brises kes, dalvik i popravljas permisije, prije ili posle flesovanja novog ROM-a :D

Jj cuti, nalozio sam se na Nexus, a nemam para, nisam imao kontakta sa ni jednim Nexusom, mogu misliti kako sljaka OS na njemu.. :dance:
-In terms of basic hardware and form, Google has clearly taken the best parts of LG's Optimus G -- the foundation upon which the phone is based -- and polished them to near-perfection. This is truly a melding of LG's basic hardware and Google's sense of design.
-Put simply, the Nexus 4 looks and feels the way a high-end smartphone should. It's sleek, solid, and not at all flimsy. There are no cheap-feeling, plasticky surfaces here.
-Speaking of the screen, boy, is it a beaut. If you've seen the Optimus G, you know what to expect: The device uses True HD IPS technology and boasts a resolution of 1280 x 768, with 320ppi. It looks fantastic -- crisp, clear, and bright, with phenomenal detail. This is hands-down one of the best screens I've seen on an Android phone, rivaling the likes of HTC's One X for the gold-medal spot.
-Last but not least, there's the back of the phone -- which, like the phone's front, utilizes Corning Gorilla Glass 2 for protection. At the risk of firing off an overused adjective, I feel compelled to say that the back of the Nexus 4 is -- yes, I'm going there -- beautiful. LG has created a mesmerizing moving-crystal effect that brings to mind the classic Google Nexus wallpaper. The design actually appears to shift as you change your perspective. It's really something to see. (The downside: The glass does seem to pick up an inordinate amount of visible fingerprint smudges.)
http://cdn.slashgear.com/wp-content/upl ... 920000.jpg
http://cdn.slashgear.com/wp-content/upl ... 200000.jpg

Mijenja boju kad okrenes :dance: :thumbup:
Odmah poslije flešanja! U većine romova to nije potrebno pošto isti sami počiste keš prilikom instalacije, ali nije zgoreg, barem znam da u slučaju neke greške nije problem ni cache ni permissions! :mrgreen:

A LG je uvijek pravio kvalitetan hardver, samo što im je softver bio očajan, konkretno support za isti! Srećom ovoga puta imamo kombinaciju iz snova i što sam se nekada davno nadao i kontao: Ma da hoće samo LG (ili Nokia) da naprave fon (hardver) dok bi google ekskluzivno bio zadužen za softver! Epic kombinacija! :thumbup:
Chuckie

#509 Re: Smartphone diskusije

Post by Chuckie »

Frtalj_Duše wrote:A evo kako "traćim" život:

-Kopiram ga na fon,
Ti ocito ne kontas ili nemas kapacitet da skontas sta ja mislim pod "tracenje zivota". Tvoje "koristenje" telefona se svodi na cackanje, flashanje i testiranje, ne koristenje, kontas li sad? Ja sam promjenio 3 androida, ne moras meni tulafiti koliko traje ubacivanje custom roma, prelistaj android temu.
Fauja Singh

#510 Re: Smartphone diskusije

Post by Fauja Singh »

basicm wrote:Jel ovo ja dobro vidim ili Nexus ima ugradjenu memoriju koja se ne moze prosiriti? Znaci ono sto je nekad hvaljeno kao plus androida izbaceno iz opticaja.
Jos ako mu se ne vadi aterija...hmmm nesto ne stima. Ocito!
Sta vam znaci taj otvoreni OS, to je ono sto po cijeli dan sjeite kod kuce i flashate telefon romovima i opet im nesto fali, jer svaka shusha sjede i izbaci i doda sta je njemu cejf. A koristenje se svodi na testiranje, nikad na pravu upotrebu.
Dajte budite realni, prvih nekoliko dana ste ushiceni sto znate flesati i sto ste naucili sve termine vezano za android, i onda vratite na originalni, ali mozete drzati predavanja novim androidasima kako se te stvari rade.
Bogami je gadna bolest to sto vas drzi. Pa zar je sramota reci bolji ovaj ili onaj, cisto sumnjam da primate plate od bilo kojeg od njih.
To sto LG Nexus 4 nema prosirivu memoriju nije minus Androida, to moze biti samo minus tog uredjaja ali zato imamo mogucnost izbora pa mozemo izabrati neki drugi uredjaj koji radi na Androidu a ima prosorivu memoriju. Vi na iOS-u nemate tog izbora.
Konkretno meni ne smeta sto Nexus nema prosirivu memoriju i vjerovatno je nikad nece ni imati, bar do sad nikad nije imao, ja sam na Galaxy S imao prosirivu memoriju pa nikad nisam kupio karticu jer mi je 8 GB bilo dovoljno, kod Nexusa imam 16 i za mene dosta.
A sto se tice te "bolesti". Tehnicke stvari su moja bolest, ne poznajem te ali cisto sumnjam da si veci zaljubljenik tehnickih stvari od mene, nemam nikakvih poroka i nikad mi nije bilo zao dati pare za mocnu tehnicku stvar, kad je Iphone bio najbolji ja sam ga imao, da mi je sad bolji od npr. Nexusa ja bi ga kupio tako da ti nemam sta priznavati.
Zato sto mozemo :dance: Ja na Galaxy Nexusu nikad nisam imao stvarnu potrebu da instaliram custom rom-ove ali zasto ne bi probao neki modifikovani rom kad vec nije tesko.
Sta jel hoces reci da vi na Iphone-u imate mogucnost da u 3-4 koraka nabacite neki custom iOS da nikad ne bi probao, pa mozda i na nekom se zadrzao? Hoces reci da ovi sto nemaju sim free Iphone i ne mogu preci na iOS 6, da oni imaju mogucnost flashanja custom iOS-a 6 da ne bi flashali nego bi fol uzivali u "savrsenom" iOS-u 5? Ovo je retoricko pitanje i ne moras mi odgovarati jer znam da bi, samo vjerovatno toliko mrzis Android da ovdje nikad ne bi priznao da bi flashao samo da mozes.
I da ako je Iphone toliko savrsen zato dosta vas radi Jailbreak? Kod kuma vidim notifikaciju na Setingsu i pitam ga sta je ovo, kaze update na iOS 6 i NE DIRAJ !!! Pitam ga sto ga ne updatujes kad ti je vec sim free, kaze nema jos Jailbreak na iOS-u 6.
Da da to je taj savrseni Iphone gdje ljudi radije koriste nizu veriju software-a sa Jailbreak-om nego noviju bez njega :lol:
Frtalj_Duše

#511 Re: Smartphone diskusije

Post by Frtalj_Duše »

Chuckie wrote:
Frtalj_Duše wrote:A evo kako "traćim" život:

-Kopiram ga na fon,
Ti ocito ne kontas ili nemas kapacitet da skontas sta ja mislim pod "tracenje zivota". Tvoje "koristenje" telefona se svodi na cackanje, flashanje i testiranje, ne koristenje, kontas li sad? Ja sam promjenio 3 androida, ne moras meni tulafiti koliko traje ubacivanje custom roma, prelistaj android temu.
:lol:, smiješan si, pa šta radim drugo nego ga koristim??? Nije valjda da sam ga samo uzeo da bi flešao iz dana u dan i da ne nabacujem nikakve app-ove i igre na njega? 'si ti dobar??? :lol:

Image

Znači kratko i jasno: 131 instaliran "user" app (NE SISTEMSKI), uključujući "teškaše" kao Asphalt 7, NOVA 3, FIFA 12, poweramp, opera mobile, itd. i "ne koristim" ga!? :-)

PS. Boldirano: NE VRIJEĐAJ, to što sam te potukao nekim argumentima u zdravoj raspravi ne daje ti za pravo da postaješ bezobrazan i napadaš (a kao što sam gore i najavio, dok kritikuješ ajfon odmah drvlje i kamenje na čovjeka kao da ne smije imati svoje mišljenje)! Zato i ne volim, kao što sam također već rekao, raspravu sa zakletim fanovima, pogotovu tvoje vrste, jednostavno nema smisla! Peace. :run:
Chuckie

#512 Re: Smartphone diskusije

Post by Chuckie »

Koga si ti potukao? :D

I opet nisi skontao. Necu vise, vidim nema smisla.
Revolucionar ★

#513 Re: Smartphone diskusije

Post by Revolucionar ★ »

Ejj ko vas ovdje voza, swager i čaki, pa jarane dokle je i ovo doslo .. Uzmemo li u obzir dva high end uredjaja, S3 i iPhone 5 , sljedece je potrebno reci :

- Apple svoju politiku temelji na principu, uzivajte u raju ( ogranicenom doduse ) koji vam mi dizajniramo
- politika Android OS-a je da uzivamo u beskonacnoj slobodi

Zasto bih ja izabrao Android ispred iOS-a ?

- Jer mi se ne daje par stotina maraka za nekakve milisekunde brzeg rada u odnosu na Android
- Jer ne zelim kontrolu nad svojim uredjajem
- Jer ne smatram inovacijom stakleni okvir i red ikona vise
- Jer ne zelim davati +30 $ zbog novog utora, i ne zelim kupovat adapter za stare iPhone gadgete
- Jer je iTunes smor, a na Androidu of full koristenja telefona na PC-u me dijele sekunde
- Jer mi je cirkus dat milju i po KM-ova za stvar gdje se moram namucit da stavim ringtone
- Jer ne zelim patnju sa nekakvim otkljucavanjem i sjebovima kad zelim koristiti krekovane aplikacije

Suma svega je otprilike da je iOS stabilniji operativni sistem, i brzi. Da li sekunda ili milisekunda nesto znaci u odnosu na svu slobodu Androida ? Pravi show off je kada telefon moze customizirat u 50 razlicitih tema, grafickih elemenata i slicno. iPhone definitivno ima bolji oklop u odnosu na Android ponudu, konkretno S3 koji je vodja navale Androida. Medjutim, ono sto ja uvijek isticem je da je Apple dosad naplacivao inovaciju. Do iPhone 4 je to bilo opravdano jer je to bio najbolji uredjaj u tom trenutku. 4S i 5 su isti uredjaji. Naustrb lude politike Applea da predstavi tanak telefon zrtvovane su neke high end opcije poput NFC ili Wireless charginga. Taj novac vi jabucari ste dali, ali niste dobili opcije. To je realnost. Inovacije je red ikona , ne moze bit jeboteeee ? Da bude stvar jos bolja za Android i S3, tu je hrpa smart gestura zbog kojih bi jabucari dubili na glavi da postoje na iPhoneu.

Pitanje nabacivanja novih ROM-ova je cisto odluka korisnika. Android u svojoj zadnjoj verziji je odlican proizvod, nema neke posebne potrebe da se mijenja, ali radoznalost ali i mogucnost prilagodbe licnim zeljama je motiv za vecinu usera koji se odluce na ROM . Vama jabucarima kad prahne tako mijenjat temu ili nesta , mozete lakirat staklo jebiga .

Volio bih da WP8 ozbiljno uleti u trku za tron smartphonea, za nas, i jabucare i fandroide bi to bio samo +, jer bi se i nasi konji morali jos vise potrudit da unaprijede svoje proizvode.

Ugodan pozdrav iz Honolulua, pratio sam apple maps i jebiga, rek'o je da idemo u Sarajevo :lol:
nermin.padez

#514 Re: Smartphone diskusije

Post by nermin.padez »

U pravu je >Chuckie za neke stvari. Ima dosta ljudi koji svako malo dizu OS-eve, nemaju mira, prckaju, stalno mijenjaju...itd :)
Otvori XDA i sve ti je jasno :-)
To je tacno da smara /barem mene/, ako ne radis nesto konstruktivno i novo. Ja se drzim CM-a vec skoro godinu dana i nista ne mijenjam, samo s vremena na vrijeme flesujem novu verziju :thumbup:
Revolucionar ★

#515 Re: Smartphone diskusije

Post by Revolucionar ★ »

Slazem se i ja , i kod mene je cm nabacen odavno, mozda ni to ne bih radio, ali eto rek'o da vidim sta je . Najjace mi kad sjebe nesto flashovanjem, i onda mu je kriv svako :lol: . Nego , znam da medju vama ima kladionicara, imal' kakav aplikejsn za tabelama liga i ostalim kladionicarskim alatom :-D Ubise me ovi kupovi veceras :D
Fauja Singh

#516 Re: Smartphone diskusije

Post by Fauja Singh »

Pa fazon je u tome sto se moze, ko voli i hoce neka prcka :D , ali naivan je ko misli da ne bi i oni imali isto toliko ljudi koji bi prckali i dizali razne custom iOS-ove samo da mogu.
nermin.padez

#517 Re: Smartphone diskusije

Post by nermin.padez »

Revolucionar je objasni neke stvari u gornjem postu :thumbup: :thumbup:

E LG Nexus sa onakvim hardwareom, pa i kucistem kosta 300$ (sto je i za nase uslove smjesno, a ne u USA-i), mozes onda zamisliti koliko nas zakidaju samsung, htc, a pogotovo apple, a o nasim preprodavcima nemam rijeci...

Google ide na malu zaradu preko HW-a, njima je SW bitan kao i reklama :)

Voljeo bih da LG uzme primata na trzistu namjerno... Google ce voditi pametnu politiku, mislim da kinezi jedva cekaju (ZTE, Huawei i drugi nepoznatiji) da im se obrate...da se malo zvijezde spuste na zemlju za koje placamo enormno visoke cijene marketinga :)

Ovo ce biti dobro po nas korisnike...

Google konta da ce LG Nexusom ugroziti broj korisnika Apple-a, dakle spustanjem cijene imje bitno da sto vise ljudi koristi njihov OS. Njima je to bitno, kao sto kazem *ebes zaradu na hardveru. Da li ce to upaliti kod iP korisnika, nisam nesto optimista, oni ce da ganjaju svoje, kao kad konju stavis ono na glavu da ne vidi sa strane :-D

I da,ovo koristim, najvise mi odgovara za rezultate :dance:

https://play.google.com/store/apps/deta ... rch_result
Fauja Singh

#518 Re: Smartphone diskusije

Post by Fauja Singh »

Jbt koja razlika u kvaliteti izrade

Samsung Galaxy S3

Image

LG Nexus 4

Image
Image
animren

#519 Re: Smartphone diskusije

Post by animren »

nece mi nesto da install viber na galaxy. Nece ni preko google play a nece ni kad skinem *.apk pa preko kabla :( why
iSwagga

#520 Re: Smartphone diskusije

Post by iSwagga »

Negdje sam na ovom forumu procitao za Nexus 4.. "A i mjenja boju kad ga okrenes" hahaha..
Google je kupio Motorola Mobility a i dalje ti telefoni (cak i ovaj njihov zadnji) nece podrzavati JB, a i prijasnji nece moci dobiti update. Zasto se zezaju sa LG-em kad imaju svoju Motorolu? Imaju sad svoj i HW i SW trebali bi da razvaljuju... ali ne, oni to ne znaju! Neko je iznad spomenuo da bi idealna kombinacija bila Nokia-in HW a Google SW, slazem se s tim, to bi volio vidjeti.
Frtalj_Duše

#521 Re: Smartphone diskusije

Post by Frtalj_Duše »

iSwagga wrote:Negdje sam na ovom forumu procitao za Nexus 4.. "A i mjenja boju kad ga okrenes" hahaha..
Google je kupio Motorola Mobility a i dalje ti telefoni (cak i ovaj njihov zadnji) nece podrzavati JB, a i prijasnji nece moci dobiti update. Zasto se zezaju sa LG-em kad imaju svoju Motorolu? Imaju sad svoj i HW i SW trebali bi da razvaljuju... ali ne, oni to ne znaju! Neko je iznad spomenuo da bi idealna kombinacija bila Nokia-in HW a Google SW, slazem se s tim, to bi volio vidjeti.
Ma ja sam to još davno rekao! Kad' samsung može ovako harati tržištem, zamisli šta bi nokia radila sa svojim, realno, 3x (hardverski) kvalitetnijim i "tvrđim" uređajima od plastika ostalih "velikana"! Samo bi im možda HTC tu pravio konkurenciju, mada i oni seru sa zaključanim bootloader-om tako da bi tu nokia mogla i njih potući da npr. otključaju isti u svojim uređajima kao samsung!
Fauja Singh

#522 Re: Smartphone diskusije

Post by Fauja Singh »

iSwagga wrote:Negdje sam na ovom forumu procitao za Nexus 4.. "A i mjenja boju kad ga okrenes" hahaha..
Eksi fol ne znaju :lol:
Google-ovi izninjeri su najbolje placeni inzinjeri na svijetu, bolje su placeni nego Apple-ovi, kupili su Motorolu za 12.5 milijardi dolara a ti ovdje izvalis glupost da ne znaju sami napraviti mobitel :lol:
Jest jest , 'ta ce jadni mora im ga LG praviti, jelde :lol:
Zasto su kupili Motorolu a mobitel im pravi LG iskreno zaboli me neka stvar, da nesto volim LG-a i ne volim ali mobitel je strava, sto se mene tice iduce godine im moze Nexusa praviti i HUAWEI ali neka bude bolji od ovog LG Nexusa.

basicm

#523 Re: Smartphone diskusije

Post by basicm »

Ne smeta to ko ga pravi, kao narucilac postavljas kriterije i pravila. Bas me zanima telefon, vidjecemo kako ce se cijena kretati kod nas.
Chuckie

#524 Re: Smartphone diskusije

Post by Chuckie »

stroga normala wrote:Jbt koja razlika u kvaliteti izrade

Samsung Galaxy S3
Stvarno, nebo i zemlja. Kako se sad osjećaju vlasnici SGS3. :zzzz:
Fauja Singh

#525 Re: Smartphone diskusije

Post by Fauja Singh »

basicm wrote:Ne smeta to ko ga pravi, kao narucilac postavljas kriterije i pravila. Bas me zanima telefon, vidjecemo kako ce se cijena kretati kod nas.
Nazalost cijena ce biti ogromna kao u mnogim zemljama gdje se ne moze kupiti preko Play Store-a.
U Austriji je verzija od 16GB 549 Eura , u Italiji 599 Eura, Svicarska 599 CHF...Tako da sta ocekivati od Univerzalno, Fontele i slicnih radnji...
Ja cu pokusati uganjati nekoga iz Francuske, Njemacke pa i USA, u suprotnom slinit cu jos dugo za njim :|
Post Reply