Smartphone diskusije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Sid the sloth

#4626 Re: Smartphone diskusije

Post by Sid the sloth »

Ako bilo ko od vas nadje da sam ja negdje napisao da Android telefoni (i OS) ne valjaju priznajem da ste u pravu. A od Android fanboysa evo na zadnjih par stranica samo mozes vidjeti pljuvanje po iPhone-u. Dakle, Android fanboys pogledajte se u ogledalo, gori ste od Apple fanboys-a.

Ja nikad nisam rekao da bilo koji Android flagship ne valja niti cu to kad reci, zato sto nisam zadrt i zaslijepljen svojim Xiaomiem ili Samsungom. U prilici sam da sebi kupim telefon koji god hocu (mijenjam svake 3 godine) i uzimam iPhone iskljucivo iz razloga sto mi se vise svidja iOS nego Android. Nista vise, niti smatram da Android ne valja niti da su Android telefoni od 900$ preplaceno smece kao sto vi govorite za iPhone, i tu je glavna razlika izmedju Apple i Android fanboysa. Androidasi pljuju po svemu sto nemaju/ne svidja im se/nije Android, dok Apple fanboys pokazuju koliko je iPhone dobar i to je to ;)
Last edited by Sid the sloth on 09/11/2017 12:16, edited 1 time in total.
Sid the sloth

#4627 Re: Smartphone diskusije

Post by Sid the sloth »

Buckethead wrote:
Sid the sloth wrote: Naravno da nije tacno u zamagljenim glavama Android fanboys-a, nije iznenadjenje, bar sam vas necemu naucio ako nista :D
Dao sam vam clanke i dokaze za ono sto ja tvrdim, tako da ako bas zelite mozete se javiti tim ljudima koji su testirali, istrazivali i pisali o tome. Svi imaju 'Contact us' formu na svojoj stranici ;) Nisam uzeo zasluge ni za sta od toga, za sve sam stavio linkove.

Dezurni 'pljuvaci' uzivajte u tapsanju jedan drugog, malo ce vam se testosteron podici ako nista :D Farewell.
naučio si nas da u životu ne treba biti zadrt ko Apple fanboysi i evo još ti se jednom zahvaljujem...
Pogledaj se u ogledalo (odnosno uporedi moje postove sa svojim i svojih kolega) pa ces vidjeti ko je zadrt ;)
Sid the sloth

#4628 Re: Smartphone diskusije

Post by Sid the sloth »

shalla wrote:Haha, da, inače su korisnici Androida poznati kao fanboys koji slijepo odobravaju sve što Android ima/uradi. Oh no, wait...
Joj teme u šta se pretvori :-)
Ne nego pljuju po svemu sto nije Android a nemaju pojma o cemu pricaju. Pogledaj zadnje 3 stranice ko pljuje a ko postavlja argumente od ljudi koji su radili testiranja ;)
skafiskafsnjak

#4629 Re: Smartphone diskusije

Post by skafiskafsnjak »

Sid vs All :D
Sid the sloth

#4630 Re: Smartphone diskusije

Post by Sid the sloth »

skafiskafsnjak wrote:Sid vs All :D
Still on top like iPhone X :D
shalla

#4631 Re: Smartphone diskusije

Post by shalla »

Sid the sloth wrote:
shalla wrote:Haha, da, inače su korisnici Androida poznati kao fanboys koji slijepo odobravaju sve što Android ima/uradi. Oh no, wait...
Joj teme u šta se pretvori :-)
Ne nego pljuju po svemu sto nije Android a nemaju pojma o cemu pricaju. Pogledaj zadnje 3 stranice ko pljuje a ko postavlja argumente od ljudi koji su radili testiranja ;)
Ma nije istina vjeruj mi, zadnje 3 stranice su se toliko zapetljale da više ne zna niko ko je šta prvi napisao. Ti si usrao motku sa pominjanjem OLED-a kao nečega što je iPhone izmislio i onda je krenula kalvarija od teme :mrgreen: Jebeš ba i Apple i Samsung, nama ni iz džepa ni u džep, samo ne kontam zašto jednostavno ne napišeš ok pogrešno sam se izrazio i riješiš sve nego se 2 stranice upetljavaš, više ni ti ne znaš šta si rekao ;-)
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#4632 Re: Smartphone diskusije

Post by mali_milojica »

mali_milojica wrote:
Sid the sloth wrote:
supercali wrote: Sto skreces sa teme
Apple kupuje samsung displeye samo ih rezu pp apple specifikacijama i kalobrisu svojim softverima
Netacno :)
Napravili bi i sebi isti onda, 'malo' bi ga kalibrirali i ljepota :)
Uz to jos jedan je 'standardni' OLED dok je drugi AMOLED (koji jeste OLED ali s odredjenim izmjenama), automatski nisu isti a jos kad dodas stvari koje je Apple osmislio onda bas nisu isti.

Mislio sam da smo to vec savladali, ponovio sam 10 puta, al' hajd.
Ako je Apple sve to osmislio,zasto koristi Samsung da mu pravi i time gura svog najveceg konkurenta?
Apple ima para ko blata,moze sam sebi napraviti tvornicu (ako treba i na Marsu jer toliko imaju para) i sam sebi praviti QracPalacOLED?
Zasto?
Vidim preskocio si,pa da ponovim jos jednom. Mozda nisi vidio.
Hvala :sabur:
Sid the sloth

#4633 Re: Smartphone diskusije

Post by Sid the sloth »

shalla wrote:Ma nije istina vjeruj mi, zadnje 3 stranice su se toliko zapetljale da više ne zna niko ko je šta prvi napisao. Ti si usrao motku sa pominjanjem OLED-a kao nečega što je iPhone izmislio i onda je krenula kalvarija od teme :mrgreen: Jebeš ba i Apple i Samsung, nama ni iz džepa ni u džep, samo ne kontam zašto jednostavno ne napišeš ok pogrešno sam se izrazio i riješiš sve nego se 2 stranice upetljavaš, više ni ti ne znaš šta si rekao ;-)
Vjeruj mi da o toj temi znam jako puno da bi napravio takav kiks da kazem da je Apple izmislio OLED jer je ovo prvi iPhone sa OLED display-em. Ko prati ista o smartphone-ima zadnjih bar 6-7 godina zna da Samsung ima svoju vrstu OLED-a (AMOLED) od prvog Galaxy-a.
Ja sam rekao da je Apple dizajnirao OLED koji je u iPhone X i to je vrlo lako provjeriti (kao sto sam i ja procitao i zalijepio linkove koji objasnjavaju) samo je ljudima mrsko citati, lakse je pljuvati po necemu (ako primjetis u mojim postovima nigdje nisam pljuvao Android ;)).
Last edited by Sid the sloth on 09/11/2017 12:46, edited 2 times in total.
Sid the sloth

#4634 Re: Smartphone diskusije

Post by Sid the sloth »

mali_milojica wrote:
mali_milojica wrote: Ako je Apple sve to osmislio,zasto koristi Samsung da mu pravi i time gura svog najveceg konkurenta?
Apple ima para ko blata,moze sam sebi napraviti tvornicu (ako treba i na Marsu jer toliko imaju para) i sam sebi praviti QracPalacOLED?
Zasto?
Preskocio sam zato sto mislim da nije vrijedno odgovora jer nisi razmislio prije nego sto si postavio pitanje.

Zasto Samsung pored svojih procesora kupuje i od drugih, zar i oni nemaju para? Apple je unajmio Samsung zato sto se finansijski ne isplati praviti nesto ako vec mozes dobiti jeftinije od nekog ko ce napraviti sta god ti dizajniras ;)
O'zone
Globalni moderator

#4635 Re: Smartphone diskusije

Post by O'zone »

Mega Man X wrote:"..bar sam vas necemu naucio ako nista"

Prije bih rekao da si pokazao koliko si glupa Apple ovca koja bi voljela da jedan dan popuši Tim Cook-u.
Sid the sloth wrote:
skafiskafsnjak wrote:Jos se raspravljate s likom ?

Gdje je Tesla? da opet nesto onako napise, da ovaj nema odgovora :D
Mislis da jedan drugog potapsete po gu** pardon ramenu da bar jedan drugom date razlog za zadovoljstvo sto ste 'u pravu' :lol:
@Mega Man X I @Sid the slot kao i ostali
Korigujte riječnik koji koristite u diskusijama. Već su određeni postovi brisani zbog toga.
zateznistub

#4636 Re: Smartphone diskusije

Post by zateznistub »

Vala su usrali temu da valja, svi odreda
skafiskafsnjak

#4637 Re: Smartphone diskusije

Post by skafiskafsnjak »

Bas pogledal poredjenje X i 8-ice ... Koliko je bolji displej na X . Na osmici bijela je zuta...na X je bas bijela
Mega Man X

#4638 Re: Smartphone diskusije

Post by Mega Man X »

Image

Sreća pa sam se zasitio iPhone-a inače, kao što Sid reče, mi smo svi mrzitelji iPhone-a.

Samo jaraniko, u mene je slučaj da sam imao 4S i 6, ali su me smarali sa svojom "zaključanosti" tako da imam pravo govoriti protiv. :izet:
Sid the sloth

#4639 Re: Smartphone diskusije

Post by Sid the sloth »

Imas pravo govoriti protiv ali to ne znaci da si u pravu kad kazes da je iPhone preplaceno smece (za zakljucanost jesi u pravu) i da mi ostali moramo misliti kao ti. Meni je ovo tek drugi iPhone koji imam, do prije 3 godine sam koristio Android i nemam nista reci protiv Androida osim da je meni iOS bolje legao. Ja nisam na temi nista pisao protiv Androida, sve sto sam rekao je to da je OLED na iPhone X trenutno najbolji display na trzistu i da je Apple-ov dizajn a Samsung ga pravi. Ne znam sto se toliko nasli uvrijedjeni ko da ste dionicari Samsunga pa vam ispod casti sto rade za Apple :D
Last edited by Sid the sloth on 09/11/2017 13:40, edited 2 times in total.
mali_milojica

#4640 Re: Smartphone diskusije

Post by mali_milojica »

Sid the sloth wrote:
mali_milojica wrote:
mali_milojica wrote: Ako je Apple sve to osmislio,zasto koristi Samsung da mu pravi i time gura svog najveceg konkurenta?
Zasto?
Preskocio sam zato sto mislim da nije vrijedno odgovora jer nisi razmislio prije nego sto si postavio pitanje.

Zasto Samsung pored svojih procesora kupuje i od drugih, zar i oni nemaju para? Apple je unajmio Samsung zato sto se finansijski ne isplati praviti nesto ako vec mozes dobiti jeftinije od nekog ko ce napraviti sta god ti dizajniras ;)
Pa najskuplji je razvoj,proizvodnja je pickin dim kad nesto razvijes i dovedes da moze krenuti u proizvodnju.
Znaci Apple sve to osmisli,kako ti kazes,kaze Samsungu hocemo tako i tako i ovi im naprave. Hajde suti bgt vise
Znas kako ide.
Samsung Applu kaze,gospodo imamo ove displaye,ovaj kosta ovoliko,ovaj kosta ovoliko pa izvolite birajte.
Apple kaze hocemo ovaj i plati dodatno da ga samo on ima i niko vise. Ili se potpise vremenska klauzula npr 2god i Samsung taj display ne prodaje nikome osim Apple. Kao npr kad Samsung dogovori oko procesora pa njihov flagship uvijek prvi dobije najbolji procesor Qualcomm Snapdragon.
Samo te citam vec 3 stranice,odavno se niko nine isprovaljivao kao ti. Pored neznanja si jos i tvrdoglav i neces da priznas gresku.
Sid the sloth

#4641 Re: Smartphone diskusije

Post by Sid the sloth »

mali_milojica wrote: Pa najskuplji je razvoj,proizvodnja je pickin dim kad nesto razvijes i dovedes da moze krenuti u proizvodnju.
Znaci Apple sve to osmisli,kako ti kazes,kaze Samsungu hocemo tako i tako i ovi im naprave. Hajde suti bgt vise
Znas kako ide.
Samsung Applu kaze,gospodo imamo ove displaye,ovaj kosta ovoliko,ovaj kosta ovoliko pa izvolite birajte.
Apple kaze hocemo ovaj i plati dodatno da ga samo on ima i niko vise. Ili se potpise vremenska klauzula npr 2god i Samsung taj display ne prodaje nikome osim Apple.
Samo te citam vec 3 stranice,odavno se niko nine isprovaljivao kao ti. Pored neznanja si jos i tvrdoglav i neces da priznas gresku.
Nista nije kako si napisao ;)
Sad Samsung ispade glup pa prodaje direktnom konkurentu bolji display nego sto stavlja u svoje telefone (pogledaj testove)? Hajte molim vas, i onda se ja provaljivam i nemam pojma :lol:
mali_milojica

#4642 Re: Smartphone diskusije

Post by mali_milojica »

Stani,Apple pametan jer kupuje display od Samsunga,a ovi glupi jer im prodaju.
Ma ti si genij :lol:
Sid the sloth

#4643 Re: Smartphone diskusije

Post by Sid the sloth »

mali_milojica wrote:Stani,Apple pametan jer kupuje display od Samsunga,a ovi glupi jer im prodaju.
Cekaj cekaj, ti mislis da Apple pravi sve ostale komponente za iPhone samo mu Samsung pravi display. Opa, to je novo cak i na ovoj temi :lol:
Ako nisi znao (a izgleda da nisi) Apple ne pravi nista za iPhone, sve mu drugi prave (procesor, display, bateriju) itd. pa zasto bi onda pravili display :lol: :lol: Jao jao s djecom raspravljam.
Sarlo Akrobata

#4644 Re: Smartphone diskusije

Post by Sarlo Akrobata »

Sid the sloth wrote:
mali_milojica wrote:Stani,Apple pametan jer kupuje display od Samsunga,a ovi glupi jer im prodaju.
Cekaj cekaj, ti mislis da Apple pravi sve ostale komponente za iPhone samo mu Samsung pravi display. Opa, to je novo cak i na ovoj temi :lol:
Ako nisi znao (a izgleda da nisi) Apple ne pravi nista za iPhone, sve mu drugi prave (procesor, display, bateriju) itd. pa zasto bi onda pravili display :lol: :lol: Jao jao s djecom raspravljam.
Ajd molim te objasni kako si doso do ovog zakljucka :?:
mali_milojica

#4645 Re: Smartphone diskusije

Post by mali_milojica »

Sid the sloth wrote:
Nemoj imputirati nesto sto nisam rekao. Hvala
Gdje sam rekao da ista Apple pravi?
Nigdje.
Trziste je kompleksna stvar. Imaju ekonomisti,pa ljudi izracunaju kakav display mogu staviti,kakav procesor,kakve materijale i od toga naprave proizvod,pa onda izracunaju koliko to kosta,koliko mogu prodati i na kraju koliko zarade. Ako se negdje racunica ne slaze,to onda ide ili na ustrb komponenti ili na ustrb zarade. Veoma jednostavno.
Sid the sloth

#4646 Re: Smartphone diskusije

Post by Sid the sloth »

mali_milojica wrote:
Sid the sloth wrote:
Nemoj imputirati nesto sto nisam rekao. Hvala
Gdje sam rekao da ista Apple pravi?
Nigdje.
Trziste je kompleksna stvar. Imaju ekonomisti,pa ljudi izracunaju kakav display mogu staviti,kakav procesor,kakve materijale i od toga naprave proizvod,pa onda izracunaju koliko to kosta,koliko mogu prodati i na kraju koliko zarade. Ako se negdje racunica ne slaze,to onda ide ili na ustrb komponenti ili na ustrb zarade. Veoma jednostavno.
Pa rekao si zasto bi Apple bio glup i placao Samsungu da im pravi display kad mogu sami sebi praviti. To si mislio samo za display a ne i za ostale komponente? Po kojoj je to logici isplativo onda praviti display a ne praviti i procesor i bateriju? Zasto onda Samsung placa drugima da im prave bateriju?

Eto sad procitaj to sto si napisao i sam ces sebi odgovoriti zato Apple sebi ne pravi display nego je unajmio onog ko ce mu najbolje i najisplativije napraviti ono sto je dizajnirao, a to je u ovom slucaju ocigledno Samsung ;)
skafiskafsnjak

#4647 Re: Smartphone diskusije

Post by skafiskafsnjak »

"Samsung also holds the majority of OLED technology patents according to Apple Insider, and accounted for 97.7 percent of global production in April of last year."

Apple izmislio, a Samsung patentiro , jasta hahahaha
mali_milojica

#4648 Re: Smartphone diskusije

Post by mali_milojica »

Pa ti si rekao da Apple "izmislio" (moram se na ovo nasmijati) svoj display i dao da mu ga Samsung pravi.
Razvoj i nesto dovesti do proizvodnje je skuplje nego to proizvoditi.
Ja ti kazem kako ide,ali ce tebi prije metar u guzicu nego cm u glavu.
Sjednu ljudi iz Samsunga i Apple. Ovi iz Samsunga im pokazu kakve displaye proizvode. Apple kaze hocemo ovaj,taj nam odgovara i cijenom i kvalitetom. Potpisu ugovor,kolicina koja ce se isporuciti,velicina i oblik i moze se Apple zastiti klauzulom da nikome ne daju taj kvalitet display osim njima.
Isto je za procesore,za kamere...
Sid the sloth

#4649 Re: Smartphone diskusije

Post by Sid the sloth »

skafiskafsnjak wrote:"Samsung also holds the majority of OLED technology patents according to Apple Insider, and accounted for 97.7 percent of global production in April of last year."

Eto vidis kako znas fino googlati kad se malo potrudis. Hajde sad isto tako zagooglaj iPhone X OLED technology pa nam ustedi vremena i objasnjavanja. Hvala
mali_milojica

#4650 Re: Smartphone diskusije

Post by mali_milojica »

skafiskafsnjak wrote:"Samsung also holds the majority of OLED technology patents according to Apple Insider, and accounted for 97.7 percent of global production in April of last year."

Sad ce on tebi objasniti da to nije tako :pisnuo:
Post Reply