Smartphone diskusije
Moderator: Benq
- skafiskafsnjak
#4201 Re: Smartphone diskusije
Ne opravdavam cijenu . Samo kazem da ima bezele takve zbog frontalnih zvucnika
- skafiskafsnjak
#4202 Re: Smartphone diskusije
Pa ljepse je kad su manji... meni bar .supercali wrote:Ne znam sto se raja toliko zgrazava tih bezela?
- supercali
#4203 Re: Smartphone diskusije
Sto se tice ljepote nemam misljenje kad je ugasen mob svejedno je koliki je bezel sto se tice ljepote
Sto se tice funkcije bezela meni je dobro jer imas prostora za drzanje a da ne pritisnem nesto na ekranu
Sto se tice funkcije bezela meni je dobro jer imas prostora za drzanje a da ne pritisnem nesto na ekranu
- Quaresma
#4204 Re: Smartphone diskusije
i slusalice ovako zagubim, kako bi tek dongle ili bluetooth slusalice.avaks wrote:Jest minus, ali eto dongle ima pa se i može oprostiti do neke mjere.
Jedino što ne možeš puniti uređaj i slušati ziku u isto vrijeme jbg (osim ko nemaš bluetooth sluške hehe)...
- Qler
#4205 Re: Smartphone diskusije
Meni su vala ruzni ovi pixeli, dizajnerski, ima bruku ljepsih mobitela...
-
dugonja
#4206 Re: Smartphone diskusije
za njega je MiMix umjetničko djelo
Xiaomi Mi MIX
6,4-inčni bezel-less uređaj koji dimenzijama odgovara iPhoneu 7 Plus
http://mob.hr/xiaomi-mi-mix-sluzbeno-64 ... eu-7-plus/
Kućište je u potpunosti izrađeno iz keramike od čega su sazdane i fizičke tipke na bokovima.
Qualcommov Snapdragon 821 procesor, 4 GB RAM-a i 128 GB interne memorije
http://m.gsmarena.com/xiaomi_mi_mix-8400.php

Xiaomi Mi MIX
6,4-inčni bezel-less uređaj koji dimenzijama odgovara iPhoneu 7 Plus
http://mob.hr/xiaomi-mi-mix-sluzbeno-64 ... eu-7-plus/
Kućište je u potpunosti izrađeno iz keramike od čega su sazdane i fizičke tipke na bokovima.
Qualcommov Snapdragon 821 procesor, 4 GB RAM-a i 128 GB interne memorije
http://m.gsmarena.com/xiaomi_mi_mix-8400.php

-
isx
#4207 Re: Smartphone diskusije
Kako bezelless kad ima tu čokoladu na dnu. Ljepše mi izgleda S8 gdje je to simetrično raspoređeno. Uzgred kako je riješeno pitanje zvučnika? Opet ono sranje od vibracija ekrana?
-
dugonja
#4208 Re: Smartphone diskusije
pa ako ćeš već gledat samo bezele onda je najbolji novi iphone 10
skoro čisti bezeleless

skoro čisti bezeleless

-
moke_017
#4209 Re: Smartphone diskusije
Pozdrav narode,
htio bih da vas pitam, stvarno nisam pametan i trebam vašu pomoć. Vjerujem da je riješenje jednostavno, ali ja ne mogu da shvatim kako da riješim problem. Imam Samsung C5 i problem sa kamerom. Kada okrenem telefon vodoravno i napravim sliku ili video ona se snimi okomito i to me baš nervira. Pokušao sam sa nekim opcijama kao automatska sinkronizacija ali ne pomaže. Probo sam vratiti kameru na početne postavke ali opet ne ide. Isti sam problem imao sa Samsung S5. Ako netko zna plizzzz
htio bih da vas pitam, stvarno nisam pametan i trebam vašu pomoć. Vjerujem da je riješenje jednostavno, ali ja ne mogu da shvatim kako da riješim problem. Imam Samsung C5 i problem sa kamerom. Kada okrenem telefon vodoravno i napravim sliku ili video ona se snimi okomito i to me baš nervira. Pokušao sam sa nekim opcijama kao automatska sinkronizacija ali ne pomaže. Probo sam vratiti kameru na početne postavke ali opet ne ide. Isti sam problem imao sa Samsung S5. Ako netko zna plizzzz
-
Mega Man X
#4210 Re: Smartphone diskusije
Koliko je ovaj dizajn u iPhone X ružan, ovaj gornji "bar" ne da u sebe gledat.
-
isx
#4211 Re: Smartphone diskusije
Ajfon je stvarno macka, nego nadam se da ce softverski zamraciti gornje coskove gdje su signalne ikone i sat. Tu svakako ne treba da radi fullscreen nikako.dugonja wrote:pa ako ćeš već gledat samo bezele onda je najbolji novi iphone 10
skoro čisti bezeleless
-
dugonja
#4212 Re: Smartphone diskusije
e upravo pisah TO isto doki ti uleti sa postom
pa jeftinije rješenje nego kod Xiaomija gdje je zvučnik morao rješavat ispod displeja
uglavnom da su one čoskove napravili sa crnom podlogom (onak ko stavi crno na home screen to će i imat) pa da gornji dio bude ravnomjerna crna traka bilo bi puno ljepse
a čak se može u fotošopu napravit slika koja ima gornje dijelove crne a koja će se upotrijebit kao podloga za homescreen

pa jeftinije rješenje nego kod Xiaomija gdje je zvučnik morao rješavat ispod displeja
uglavnom da su one čoskove napravili sa crnom podlogom (onak ko stavi crno na home screen to će i imat) pa da gornji dio bude ravnomjerna crna traka bilo bi puno ljepse
a čak se može u fotošopu napravit slika koja ima gornje dijelove crne a koja će se upotrijebit kao podloga za homescreen

-
Mega Man X
#4213 Re: Smartphone diskusije
I ovo iznad je bolje riješenje jer onda na "black bar" staviš signal, vrijeme baterija itd. Ovo iskosa nakoso dijagonalno kod Apple-a što je konačni dizajn je bezveze, barem meni.
- agent_zero
#4214 Re: Smartphone diskusije
Šta očekivati kad ih pravi kralj bezela - htc.Maharadza wrote:Ja lično deblje bezele halalim AKO I SAMO AKO ima dual front speakers! Mada je cjenovno i dalje žara a nedostatak 3,5mm jack-a je baš glupost!skafiskafsnjak wrote:Frontalni zvucnici. To Xiaomi nemadugonja wrote:ali imat ovolike bezele u 2017. i tražit zato 2 milje maraka![]()
- Idemedosumom
#4215 Re: Smartphone diskusije
Ovaj Xiaomi mix je definitivno najljepsi telefon sto se izgleda tice, za mene.
- diablobih
#4216 Re: Smartphone diskusije
Koliko se sjećam moraš kalibrirati neki kurac, pogledaj u settings kalibracije i bit će to supermoke_017 wrote:Pozdrav narode,
-
dugonja
#4217 Re: Smartphone diskusije
Pixel XL dobro izgleda

-
TFD
#4218 Re: Smartphone diskusije
nemojte se ljutit al meni ovi bezeless mobiteli pravo ružno izgledaju
mora imat s gornje i donje strane materijala, sa strane mi je ok
mora imat s gornje i donje strane materijala, sa strane mi je ok
- Tesla Edison
#4219 Re: Smartphone diskusije
Oukitel je zakon za ajfun smeće 
-
Sid the sloth
#4220 Re: Smartphone diskusije
Izgleda @dugonja nisi upratio da je nedavno izasao Mi Mix 2, gdje su odlucili da im ipak treba zvucnik gore umjesto da ubacuju neke vibracije ispod displaya. Evo Mi Mix2 koji je po mom misljenju ruzniji od Mix 1 jer ima gore ipak malo bezela:dugonja wrote: pa jeftinije rješenje nego kod Xiaomija gdje je zvučnik morao rješavat ispod displeja

U poredjenju sa svim telefonima koji su do sad izasli Mi Mix 1 je i dalje remek djelo, ali ocigledno nesto nije kako treba sa tom vibracijom umjesto zvucnika dok su to izbacili u verziji 2.
- Qler
#4221 Re: Smartphone diskusije
Meni nekako bs ruzan, ovaj zaobljeni display i bezeli nikako ne idu... Jednostavno se nekako ne uklapa, kao da je neko slucajno stavio display u kuciste, i onda mu bilo mrsko prepravljati...dugonja wrote:Pixel XL dobro izgleda
-
dugonja
#4222 Re: Smartphone diskusije
jok ti si eto upratioSid the sloth wrote:Izgleda @dugonja nisi upratio da je nedavno izasao Mi Mix 2, gdje su odlucili da im ipak treba zvucnik gore umjesto da ubacuju neke vibracije ispod displaya. Evo Mi Mix2 koji je po mom misljenju ruzniji od Mix 1 jer ima gore ipak malo bezela:dugonja wrote: pa jeftinije rješenje nego kod Xiaomija gdje je zvučnik morao rješavat ispod displeja
U poredjenju sa svim telefonima koji su do sad izasli Mi Mix 1 je i dalje remek djelo, ali ocigledno nesto nije kako treba sa tom vibracijom umjesto zvucnika dok su to izbacili u verziji 2.
pa i stavio sam maksuz Mimix1 jer je najljepši bezelles i lijepo napiso da je umjetničko djelo
-
Sid the sloth
#4223 Re: Smartphone diskusije
Aha znaci ipak Mix 2 nula bodova? Sta ja znam, svako uvijek predstavlja zadnji model proizvodjaca jer bi trebao da je i najboji ako je vec najnoviji, ali Xiaomi pojeo go*no s Mix1 pa sad Mix2 nije vrijedan ni reklamiranja po klix forumu (koji krah Xiaomia)dugonja wrote: jok ti si eto upratio
pa i stavio sam maksuz Mimix1 jer je najljepši bezelles i lijepo napiso da je umjetničko djelo
https://web.facebook.com/IQmobile.ba/ph ... =3&theater
- spree
#4224 Re: Smartphone diskusije
obicni pixel je fuj sto se tice bezela, ali xl moze proci, posebno jer ima stereo zvucnike. google je bas slusao glas naroda i po tome napravio mob. jedino sto nema 3,5mm jack.