Smartphone diskusije
Moderator: Benq
-
Fauja Singh
#401 Re: Smartphone diskusije
Iduci Nexus je izgleda LG
http://www.phonearena.com/news/LG-Nexus ... or_id35224
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
http://www.phonearena.com/news/LG-Nexus ... or_id35224
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
- vukojebina
#402 Re: Smartphone diskusije
neeeee plizzzzz...lg ne mogu ocima da svarim...sto ne uzmu makar motorolu, njihov je brend...aj mozda to i nije lose,cisto da preskocim sledeci model, jer sam i sa ovim prezadovoljan...jos uvjek radi besprijekorno...
-
motorola01
#403 Re: Smartphone diskusije
KOja je cijena ovog cuda i tacan naziv telefonaLacrosse wrote:Ima li iko iskustva s Motorolom Photon?
Nasao sam, 550 dolara...
-
vanjki
#404 Re: Smartphone diskusije
Planiram kupiti htc one s.Navedeni telefon se prodaje sa s3 i daleko brzim s4 cipom.Sada me zanima kako prepoznati o kojem cipu se radi?Da li je one s iz telekoma sa s4 cipom??
-
Fauja Singh
#406 Re: Smartphone diskusije
Izgleda da su ovo slike novog Nexusa

A na XDA Developers forumu jedan clan ima prototip verziju i rekao je da ce odgovarati na pitanja vezana za telefon

Verzija koju on ima je
Link na temu
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1929142
Inace telefon ce zvanicno biti predstavljen krajem ovog mjeseca.

A na XDA Developers forumu jedan clan ima prototip verziju i rekao je da ce odgovarati na pitanja vezana za telefon

Verzija koju on ima je
Code: Select all
CPU: core quad ARMv7 1.5GHz
RAM: 2 GB
Memory: 8GB (and I haven't found SD slot)
GPU: Adreno 320
Android version: JellyBeanMR1
Kernel 3.4.0
Screen: 768x1184 (320 dpi)
Camera: 8 MPxhttp://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1929142
Inace telefon ce zvanicno biti predstavljen krajem ovog mjeseca.
- Revolucionar ★
#407 Re: Smartphone diskusije
Na stranu ovo Apple / Android ..
U skorijoj buducnosti mozemo ocekivati navalu novih smartphonea , i to
HP Smartphone ( Ovo je neoficijelna slika sa jednog bloga, navodno je to HP smartphone model u razvoju )

ZTE Smartphone sa Firefox operativnim sistemom ( ne znam da li je to taj telefon )

FB Smartphone

Intel Smartphone

Bit ce zanimljivo in the future
U skorijoj buducnosti mozemo ocekivati navalu novih smartphonea , i to
HP Smartphone ( Ovo je neoficijelna slika sa jednog bloga, navodno je to HP smartphone model u razvoju )

ZTE Smartphone sa Firefox operativnim sistemom ( ne znam da li je to taj telefon )

FB Smartphone

Intel Smartphone

Bit ce zanimljivo in the future
- Quaresma
#408 Re: Smartphone diskusije
i kad vidim ove telefone, kako da ne kupim onda Nokiin telefon
- zateznistub
#409 Re: Smartphone diskusije
Ne spominji mi nokiju, ziv bioQuaresma wrote:i kad vidim ove telefone, kako da ne kupim onda Nokiin telefon
- nermin.padez
#410 Re: Smartphone diskusije
Ovaj novi LG NExus fino izgleda, svi blate LG, ne vidim razloga
Na stranu software svakako ce biti Googleov telefon i redovno dobijati update, hardwareski ce biti mocan sigurno a i Boga mi dizajn je dobar!
JEdino mi smeta kod NExusa sto nemaju FM Radio i prosirivu memoriju. Malo je danas 8/16 GB interne, ako uzmes u obzir snimanje u Full HD-u, slusanje muzike u FLACU na nekim ultra,mega giga slusalicama....
JEdino mi smeta kod NExusa sto nemaju FM Radio i prosirivu memoriju. Malo je danas 8/16 GB interne, ako uzmes u obzir snimanje u Full HD-u, slusanje muzike u FLACU na nekim ultra,mega giga slusalicama....
- vukojebina
#411 Re: Smartphone diskusije
to ce jednostavno uvjek bit tako, jer nexus ne smije ugrozit galaxy-ja...za memoriju se slazem, to je definitivno najveci nedostatak, dok radio uopste ne bi stavio pod tu tacku...imo sam ga na prijasnjim modelima, i ne sjecam se da sam ga ikad upalio...dok recimo sad na smartphone imam tunein, i stalno ga koristim na poslu..nocna smjena milina uz rsg radio,ili prva uz kameleon...ne prekida, ne gubi signal...ma milina..slusas stanicu koju hoces, bilo gdje, a ne samo lokalne... znam, neko ce rec da za tunein treba internet, ali sto ce ti onda smartphone uopste ako nemas internet...
- nermin.padez
#412 Re: Smartphone diskusije
Tako nekako. I ja dosta slusam preko TuneIN-a, samo jos da nabavim malo kvalitetnije slusalice. Samo je problem sto nemam svugdje WiFi dostupan, a preko 3G-a nemam neogranicen protok. Mozda i to bude nekad ko znavukojebina wrote:to ce jednostavno uvjek bit tako, jer nexus ne smije ugrozit galaxy-ja...za memoriju se slazem, to je definitivno najveci nedostatak, dok radio uopste ne bi stavio pod tu tacku...imo sam ga na prijasnjim modelima, i ne sjecam se da sam ga ikad upalio...dok recimo sad na smartphone imam tunein, i stalno ga koristim na poslu..nocna smjena milina uz rsg radio,ili prva uz kameleon...ne prekida, ne gubi signal...ma milina..slusas stanicu koju hoces, bilo gdje, a ne samo lokalne... znam, neko ce rec da za tunein treba internet, ali sto ce ti onda smartphone uopste ako nemas internet...
Od domacih stanica, slusam, radiom M, studentski eFM, RSG1 i jos 2-3, ili obicno odem na Recommended i ponudi mi ali uglavnom House
- zateznistub
#413 Re: Smartphone diskusije
Ja kad vidim reklamu za L7mfino pisnem u gace. Meni izgleda pravo dobro.nermin.padez wrote:Ovaj novi LG NExus fino izgleda, svi blate LG, ne vidim razlogaNa stranu software svakako ce biti Googleov telefon i redovno dobijati update, hardwareski ce biti mocan sigurno a i Boga mi dizajn je dobar!
![]()
- vukojebina
#414 Re: Smartphone diskusije
hmmm...slusas house preko tunein-a... covjece probaj DI (digitaly imported), za tu vrstu muzike nenadjebiva aplikacija... cak i sa najslabijim postavkama, kvalitet zvuka vrhunski..
nego sta kazete za ovaj s3 mini...meni je ovo pravo razocarenje od telefona..logika nigdje veze..
nego sta kazete za ovaj s3 mini...meni je ovo pravo razocarenje od telefona..logika nigdje veze..
- Quaresma
#415 Re: Smartphone diskusije
kako da ne spominjem, pogledaj te gore telefone, a pogledaj ovogzateznistub wrote:Ne spominji mi nokiju, ziv bioQuaresma wrote:i kad vidim ove telefone, kako da ne kupim onda Nokiin telefon

-
Teufik
#416 Re: Smartphone diskusije
Mislim da S4 radi na 1,5 GHz a S3 na 1,7 Ghz.S4 je noviji i navodno bolji.Ne znam detalje.vanjki wrote:Planiram kupiti htc one s.Navedeni telefon se prodaje sa s3 i daleko brzim s4 cipom.Sada me zanima kako prepoznati o kojem cipu se radi?Da li je one s iz telekoma sa s4 cipom??
-
Fauja Singh
#417 Re: Smartphone diskusije
Mozda ovaj LG Nexus sa 8 GB memorijom dolazi samo u prototip verziji, pa danas je 16 GB minimum pogotovo bez SD slota a cak ni Galaxy Nexus nije imao tu verziju od 8 GB.
A ko zna mozda su se ugledali na Apple pa izbace verzije od 8, 16, 32 GB pa izvoli, cijene npr. od 199$ pa nadalje.
Izgleda da je 29-og predstavljanje i vala s nestrpljenjem ga cekam.
http://tech.onliner.by/2012/10/11/google-nexus-4
http://tech.onliner.by/2012/10/11/lg-google-nexus-3
A ko zna mozda su se ugledali na Apple pa izbace verzije od 8, 16, 32 GB pa izvoli, cijene npr. od 199$ pa nadalje.
Izgleda da je 29-og predstavljanje i vala s nestrpljenjem ga cekam.
http://tech.onliner.by/2012/10/11/google-nexus-4
http://tech.onliner.by/2012/10/11/lg-google-nexus-3
- Frtalj_Duše
#418 Re: Smartphone diskusije
Ma mogu ja njega gledati do kjametskog dana, dok ne nabace kakav Android na njega, daleko bio od moje ruke!Quaresma wrote:kako da ne spominjem, pogledaj te gore telefone, a pogledaj ovogzateznistub wrote:Ne spominji mi nokiju, ziv bioQuaresma wrote:i kad vidim ove telefone, kako da ne kupim onda Nokiin telefon
- Quaresma
#419 Re: Smartphone diskusije
dobro kako kome, meni je licno drago sto Nokija nije presla na android, danas svaki telefon ima android, i dosadio je vise i Bogu i narodu
- nermin.padez
#420 Re: Smartphone diskusije
Danas i svaki racunar ima Windows, dosadio i Bogu i narodu, pa ga svi koriste!Quaresma wrote:dobro kako kome, meni je licno drago sto Nokija nije presla na android, danas svaki telefon ima android, i dosadio je vise i Bogu i narodu
- zateznistub
#421 Re: Smartphone diskusije
Evo pregledah slike i stvano izgleda lijepo. Nisam nikada imao u ruci nesto ovako ni sa njegovim os-om tako da samo mogu komentarisati izgled i mogu reci da je super.Quaresma wrote:dobro kako kome, meni je licno drago sto Nokija nije presla na android, danas svaki telefon ima android, i dosadio je vise i Bogu i narodu
-
GaRGa
#422 Re: Smartphone diskusije
nermin.padez wrote:Danas i svaki racunar ima Windows, dosadio i Bogu i narodu, pa ga svi koriste!Quaresma wrote:dobro kako kome, meni je licno drago sto Nokija nije presla na android, danas svaki telefon ima android, i dosadio je vise i Bogu i narodu![]()
sto ne znaci da valja
- Jazzy.ba
#423 Re: Smartphone diskusije
Ova Nokia kopirala novi iPod nano. Treba i njih tuzit. 
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Quaresma
#424 Re: Smartphone diskusije
imalo bi smisla kad bi telefoni bili racunari i kad bi bio windows bukvalno isti kako na pc.u tako na telefonunermin.padez wrote:Danas i svaki racunar ima Windows, dosadio i Bogu i narodu, pa ga svi koriste!Quaresma wrote:dobro kako kome, meni je licno drago sto Nokija nije presla na android, danas svaki telefon ima android, i dosadio je vise i Bogu i narodu![]()
ipod nano touch je izasao prije Nokie N9Jazzy.ba wrote:Ova Nokia kopirala novi iPod nano. Treba i njih tuzit.

svi ce ti reci da je nokia iskopirala ipod nano
ali ipak, kad pogledas nokiu N8, vidi se da je na osnovu dotjerana nokia n9
-
Vertig0
#425 Re: Smartphone diskusije
Nije nokia kopirala...
Ne cini se lose, samo ovaj windows mobile mi je potpuna nepoznanica. Nisam nikad imao priliku korisiti mobitel sa windows OS, jedino sto sam na youtubu gledao...
Kakva su iskustva?
Ne cini se lose, samo ovaj windows mobile mi je potpuna nepoznanica. Nisam nikad imao priliku korisiti mobitel sa windows OS, jedino sto sam na youtubu gledao...
Kakva su iskustva?