Smartphone diskusije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
semirsar

#3851 Re: Smartphone diskusije

Post by semirsar »

LikeLike wrote:Kod druga na LG G3 ne zvoni nikako, sumnjamo da se pokvario zvucnik. Kada pustimo na youtube neki klip, cuje se zvuk ali na onaj mali zvucnik na vrhu telefona. Znaci onaj glavni zvucnik sa zadnje strane ne radi. Da li da ga nosi na servis ili je do postavki? :) Hvala unaprijed
da ga nije cuhno u mute rezim :? :mrgreen:
LikeLike

#3852 Re: Smartphone diskusije

Post by LikeLike »

semirsar wrote:
LikeLike wrote:Kod druga na LG G3 ne zvoni nikako, sumnjamo da se pokvario zvucnik. Kada pustimo na youtube neki klip, cuje se zvuk ali na onaj mali zvucnik na vrhu telefona. Znaci onaj glavni zvucnik sa zadnje strane ne radi. Da li da ga nosi na servis ili je do postavki? :) Hvala unaprijed
da ga nije cuhno u mute rezim :? :mrgreen:
Sve su postavke uredu. Jel ima neki fol na g3 za taj mute rezim?
Rugafet

#3853 Re: Smartphone diskusije

Post by Rugafet »

Haman cu se ponovit. Klackam se evo par dana ima vec. Koliko god vago, kalkulis'o i uklapo se plafon mi je dvi stoje dat...Izbor je pao na Uhans A101s, mada sam jos u do po'ne mislim je'no od po'ne drugo fazi, necu odolit da ga ne pazarim (180KM)
IcedFlame

#3854 Re: Smartphone diskusije

Post by IcedFlame »

Rugafet wrote:Haman cu se ponovit. Klackam se evo par dana ima vec. Koliko god vago, kalkulis'o i uklapo se plafon mi je dvi stoje dat...Izbor je pao na Uhans A101s, mada sam jos u do po'ne mislim je'no od po'ne drugo fazi, necu odolit da ga ne pazarim (180KM)
Nelos mob totalno. U tom cjenovnom rangu (pogotovo za cijenu kod nas), tesko ces naci nesto bolje sa 2 GB rama, pristojnom kamerom i cistim androidom. Eventualno bi isao na XIAOMI REDMI 4A (2/16), ali po toj cijeni jedino da narucujes iz Kine, i to da te ne zakaci carina i porez.
Kod Uhans mi se svidja sto su slotovi za mini sim kartice i ima zaseban SD slot, jer ce ti vjerovatno trebati SD kartica. Silikonska zastita je malo smijesna (hebale ih tufne :lol: ), ali je funkcionalna i mobitel super lezi u ruci. Prilicno je i tezak (u odnosu na moj Redmi Note 2), pa se nekako automatski cini i kvalitetno uradjen.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3855 Re: Smartphone diskusije

Post by konektovan »

IcedFlame wrote:
Rugafet wrote:Haman cu se ponovit. Klackam se evo par dana ima vec. Koliko god vago, kalkulis'o i uklapo se plafon mi je dvi stoje dat...Izbor je pao na Uhans A101s, mada sam jos u do po'ne mislim je'no od po'ne drugo fazi, necu odolit da ga ne pazarim (180KM)
Nelos mob totalno. U tom cjenovnom rangu (pogotovo za cijenu kod nas), tesko ces naci nesto bolje sa 2 GB rama, pristojnom kamerom i cistim androidom. Eventualno bi isao na XIAOMI REDMI 4A (2/16), ali po toj cijeni jedino da narucujes iz Kine, i to da te ne zakaci carina i porez.
Kod Uhans mi se svidja sto su slotovi za mini sim kartice i ima zaseban SD slot, jer ce ti vjerovatno trebati SD kartica. Silikonska zastita je malo smijesna (hebale ih tufne :lol: ), ali je funkcionalna i mobitel super lezi u ruci. Prilicno je i tezak (u odnosu na moj Redmi Note 2), pa se nekako automatski cini i kvalitetno uradjen.
Taj uhans je nadaleko nahvaljen, a rekose da mu je i displej extra za tu klasu?!
Rugafet

#3856 Re: Smartphone diskusije

Post by Rugafet »

@IcedFlamed ti ga imaš već? Znači kontas nije loš za tu vulo? A ono, sad da mi je baš i neka potreba pa i nije, a sa druge strane ovaj trenutni telefon me smorio a i spor je vala za popizdit još sam bas tolerantan po tom pitanju.
Nadzorna_ploca

#3857 Re: Smartphone diskusije

Post by Nadzorna_ploca »

Ljudovi ne da mi se citati od početka.. Neki prijedlog za mobitel od cca 450-500 markica!?
kakavdanakneiskustvu

#3858 Re: Smartphone diskusije

Post by kakavdanakneiskustvu »

mobitel upao u tanjir sa malo supe,negdje sam cuo da tad aparat treba staviti u rizu,koliko dugo?
Mega Man X

#3859 Re: Smartphone diskusije

Post by Mega Man X »

kakavdanakneiskustvu wrote:mobitel upao u tanjir sa malo supe,negdje sam cuo da tad aparat treba staviti u rizu,koliko dugo?
Otprilike 24 do 36 sati. Ako ne htjedne opet se upalit, onda nek malo više ostane.
Dzontra_Volta

#3860 Re: Smartphone diskusije

Post by Dzontra_Volta »

kakavdanakneiskustvu wrote:mobitel upao u tanjir sa malo supe,negdje sam cuo da tad aparat treba staviti u rizu,koliko dugo?
Dok ne pojede bar pola tanjura. Osim ako nije pojeo supu, onda može i manje riže.
kakavdanakneiskustvu

#3861 Re: Smartphone diskusije

Mega Man X wrote:
Otprilike 24 do 36 sati. Ako ne htjedne opet se upalit, onda nek malo više ostane.

upalio sam ga ali se pojavi poruka umetnite sim karticu,ali poslusacu savjet,ne palim ga do preksutra
zdruzdjo

#3862 Re: Smartphone diskusije

Post by zdruzdjo »

kakavdanakneiskustvu wrote: upalio sam ga ali se pojavi poruka umetnite sim karticu,ali poslusacu savjet,ne palim ga do preksutra

Samo buraz jedna vazna stvar.
Nemoj u kuhanu rizu, nego nekuhanu.
Na stranu zajebancija.

Veci je problem masnoca i sve ostalo u supi nego da je u cistu vodu uletio.
Velika sansa za korozije, oksidiranja i sl....
Bilo bi vrlo dobro da ga pokusas rastaviti pa uvaliti negdje da pokupi vlagu.
Isto vrlo dobra stvar je maksimalno ugrijati par minuta so kuhinjsku, ohladiti i staviti u neku vecu staklenku a onda ubaciti telefon unutra i zatvoriti ne zatrpavati u so. sve zajedno ostaviti na neko dobro toplo mjesto. naravno ne pretoplo. so odlicno skuplja vlagu iz zraka.
kakavdanakneiskustvu

#3863 Re: Smartphone diskusije

hvala
putujuci_dzindas

#3864 Re: Smartphone diskusije

Post by putujuci_dzindas »

znali neko kako ocistiti mrlje na kameri ...probao sam kaladontom sto ima na jednom youtube klipu al nista...
Schlauf2

#3865 Re: Smartphone diskusije

Post by Schlauf2 »

putujuci_dzindas wrote:znali neko kako ocistiti mrlje na kameri ...probao sam kaladontom sto ima na jednom youtube klipu al nista...
A kako mrlje izgledaju? Najbolje bi bilo da uslikas bijelu povrsinu (npr. zid) pa postavis, jer ima mrlja koje se vide na slikama i ne mozes im nista. S kaladontom i drugim sredstvima ne pokusavaj tek tako, mozes napraviti cak jos vecu stetu jer time ujedno skidas i sloj koji je relevantan za rad kamere (ukoliko ga ima).
putujuci_dzindas

#3866 Re: Smartphone diskusije

Post by putujuci_dzindas »

Schlauf2 wrote:
putujuci_dzindas wrote:znali neko kako ocistiti mrlje na kameri ...probao sam kaladontom sto ima na jednom youtube klipu al nista...
A kako mrlje izgledaju? Najbolje bi bilo da uslikas bijelu povrsinu (npr. zid) pa postavis, jer ima mrlja koje se vide na slikama i ne mozes im nista. S kaladontom i drugim sredstvima ne pokusavaj tek tako, mozes napraviti cak jos vecu stetu jer time ujedno skidas i sloj koji je relevantan za rad kamere (ukoliko ga ima).
https://www.youtube.com/watch?v=EQ1tvtgeCE4

ko na ovom videu izgledaju...znaci ono u pet deka razlike
amar1994

#3867 Re: Smartphone diskusije

Post by amar1994 »

Kome teba jeftin smartfone , dajem za 100KM , smetljari na olx-u samo nude zamjene i 70-80KM , e ne dam pa makar ga nikad ne prodao :-) :-)
https://www.olx.ba/artikal/25439922/sony-xperia-z/

Sve radi , jedino je izgubio poklopac USB-a , pa vise nije otporan na vodu :razz: :lol:
LikeLike

#3868 Re: Smartphone diskusije

Post by LikeLike »

amar1994 wrote:Kome teba jeftin smartfone , dajem za 100KM , smetljari na olx-u samo nude zamjene i 70-80KM , e ne dam pa makar ga nikad ne prodao :-) :-)

Sve radi , jedino je izgubio poklopac USB-a , pa vise nije otporan na vodu :razz: :lol:
60KM? :lol: :lol: :lol:
MTV

#3869 Re: Smartphone diskusije

Post by MTV »

50 KM?! :mrgreen:
(da se ogradim, sala mala :wink: )
Malo ocisti mobitel pa ga opet slikaj, ovako izgleda kao da si burek jeo na njemu i za tako picnutog bi mozda mogao izganjati i vecu cijenu cca 150 KM.
supercali

#3870 Re: Smartphone diskusije

Post by supercali »

amar1994 wrote:Kome teba jeftin smartfone , dajem za 100KM , smetljari na olx-u samo nude zamjene i 70-80KM , e ne dam pa makar ga nikad ne prodao :-) :-)

Moze li zamjena za noktaricu :D
fortaleza

#3871 Re: Smartphone diskusije

Post by fortaleza »

encony wrote:Moze neka preporuka za telefon. Budzet mi je oko 350 KM i kupio bih nov telefon.
Malo sam gledao sta ima u tom cjenovnom rangu pa su se tu izdvojili ovi kinezi Huawei Honor 7 lite i Xiaomi Redmi Note 3 (MTK chipset).
Ima li ko kakvih iskustava sa ovim telefonima ili preporuku za neki u ovom cjenovnom rangu.
Baterija odlična, kamera isto dobra za taj cjenovni rang, dok su zvučnici nešto slabiji kao i sami zvuk (Huawei Honor 7 Lite). Ako ti je zvuk bitan izbjegni ovaj model, ali ako se to zanemari sasvim dobar telefon. Inače, slobodno ti je oko 10 GB za pohranu tako da je dodatna memorijska kartica poželjna. Prikaz ekrana dobar.
Schlauf2

#3872 Re: Smartphone diskusije

Post by Schlauf2 »

putujuci_dzindas wrote:
Schlauf2 wrote:
https://www.youtube.com/watch?v=EQ1tvtgeCE4

ko na ovom videu izgledaju...znaci ono u pet deka razlike
Ako je ovako onda jako tesko. S obzirom da je to bas preveliko ostecenje, mozes rizikovati sa raznim sredstvima za poliranje, pa sta bude.
channel10

#3873 Re: Smartphone diskusije

Post by channel10 »

Ima li iko da radi u Mtelu? Kad im stize Sony XZ Premium i da li ce uopste doci?
citroen xm

#3874 Re: Smartphone diskusije

Post by citroen xm »

Ima li igdje u Sarajevu kuiti opremu za ove malo manje zastupljene kineze? Nakon potrage za telefonom kupih nešto skroz deseto, Coolpad Torino. I ne mogu naći ništa za njega da kupim regularno bez naručivanja. Mislim na silikonsku masku i zaštitnu foliju ili staklo.
Quaresma

#3875 Re: Smartphone diskusije

Post by Quaresma »

channel10 wrote:Ima li iko da radi u Mtelu? Kad im stize Sony XZ Premium i da li ce uopste doci?
XZ Premium još nije u prodaju pušten koliko ja znam, a vjerovatno ubrzo čim ga Sony pusti u prodaju
Post Reply