stipu se časova historije i idi tamo na lumia temu pomozi ljudima, eno u tapatalku ni gifa ne mogu otvoriti a da se ne uruši sve!Qler wrote:strong69 wrote:Kad vec pricamo, evo da na temu napisem da mi je jako zao sto je Palm prodao svoj Web OS HP-u koji ga je ugasio nakon HP Pre 3.
Po meni je Web OS bio odlican i inovativan OS i od 2009 do danas mogli su cudo napraviti da ih nije zapao HP. Pogledajte samo otkad se Palm i webOS bave terminom multitasking. Na nesrecu, HP ih kupuje 2011, izbacuje webOS 3 i time se zavrsava zivotni ciklus ovog OS-a.
Uz MeeGo, webOS i Android sve bi to izgledalo mnogo bolje za nas korisnike danas.
Nemoj da te vukojebina cuje da je bio neki os sa multitaskingom prije androida i to 4.0 verzije. Vidis da porice postojanje symbiana, meego-a, ios zna da postoji ali je nemoguce da ima multitasking, a webOS mora da si ti sad izmislio. I onaj drop down meni sa notifikacijama je upravo android izmislio pa se onda neko vremenskom masinom vratio i implementirao tu i mnoge druge ideje u taj imaginarni webOS, nepostojeci symbian i mitski meego.
Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
Smartphone diskusije
Moderator: Benq
- Maharadza
#1951 Re: Smartphone diskusije
- Qler
#1952 Re: Smartphone diskusije
Jebaji ga, do neki dan mi nije htio nikako klix da otvori, napredak je evidentan
Ma valjda ce srediti, tek je v1. nesto verzija... A i ti imas pune ruke posla na android temi 
- sema911s
#1953 Re: Smartphone diskusije
nemojte tako o androidu znate da je to nesto najbolje na svjetu,.,znate da to samo koriste pravi znalci,.,poznavaoci,., ljudi koji svaki dan snimaju root-ove, lunchere,.,neke teme sta vec,., znate da na androidu sve ima, moze da sve pokrene i da je dzaba jos ima krekovanih aplikacija,., more,., da taj os je najednostavniji za koristit,. da nikada nema lag-a,., da je nabolji ako je pravi izvorni (kao na nexusu) al da ima i bolji neki dzabni nesto,., al da je s4 najbolji tel na svijetu al ga malo htc one s haba zbog zvuka i ui,. da bi nokia bila tito i da bi je svi kupovali da je presla na android,.,da na androidu je najlakse programiranje i moze se zaradit,. da android ima najbolje aplikacije,. da moze citat flas igre,. da android telefonima traje najduze baterija ako ga bas puno koristite tada traje id do 8 dana stim da vam se i napuni racun,.,
ima jos toga al do iduce epizore
-
BadBoy
#1954 Re: Smartphone diskusije
1. Meego je bio dobar OS puno ispred svog vremena ali nažalost nije ulagano u njega i ostao je na tom nerazvijenom potencijalu. Šteta, N900 je bio pravi mali laptop
2. Može na Androidu Skype u pozadini da radi bez problema. Ne bi mi mrsko sad probah: u pozadini svira Pandora muziku, nagovorio jarana samo da uđe na Skype da probamo, ja vamo u browseru surfam forum i klix i uredno sve stiže.
3. Youtube ne može svirati u pozadini nigdje, ni na iOS jer to Google ne dozvoljava tako. Znam jer imam iPad i tamo sam morao skidati nekakvu Jasmine aplikaciju da može svirati u pozadini. To je ograničenje samog servisa jer oni ne daju da se youtube pretvori u mp3 player. Valjda zbog reklama im se ne isplati.
2. Može na Androidu Skype u pozadini da radi bez problema. Ne bi mi mrsko sad probah: u pozadini svira Pandora muziku, nagovorio jarana samo da uđe na Skype da probamo, ja vamo u browseru surfam forum i klix i uredno sve stiže.
3. Youtube ne može svirati u pozadini nigdje, ni na iOS jer to Google ne dozvoljava tako. Znam jer imam iPad i tamo sam morao skidati nekakvu Jasmine aplikaciju da može svirati u pozadini. To je ograničenje samog servisa jer oni ne daju da se youtube pretvori u mp3 player. Valjda zbog reklama im se ne isplati.
-
Chuckie
#1955 Re: Smartphone diskusije
Probaj ProTuber app na iOSu pa vidi kako ne može. Tapneš na hide i eto ga.BadBoy wrote: 3. Youtube ne može svirati u pozadini nigdje, ni na iOS jer to Google ne dozvoljava tako. Znam jer imam iPad i tamo sam morao skidati nekakvu Jasmine aplikaciju da može svirati u pozadini. To je ograničenje samog servisa jer oni ne daju da se youtube pretvori u mp3 player. Valjda zbog reklama im se ne isplati.
Last edited by Chuckie on 23/09/2013 16:35, edited 1 time in total.
-
BadBoy
#1956 Re: Smartphone diskusije
Pa to sam i rekao
Moraš skinuti posebnu aplikaciju isto kao i na Androidu. Dakle isto je. Ne može ona glavna Youtube aplikacija, ona to ne podržava.
-
Chuckie
#1957 Re: Smartphone diskusije
Pa to je falinka aplikacije ne sistema nijednog. 
- hopi
#1958 Re: Smartphone diskusije
koji biste tel preporučili, uvjet da je dual sim, ova nokia 920 nije loša ali nema nokia dual sim tako da otpada, da ima dobru kameru i blic, ekran oko 4 inča, da je ok telefon i da ima što manje bugova da sve radi kako treba.
- Maharadza
#1959 Re: Smartphone diskusije
Dobar, sve za 5 osim zadnjeg dijela!sema911s wrote:nemojte tako o androidu znate da je to nesto najbolje na svjetu,.,znate da to samo koriste pravi znalci,.,poznavaoci,., ljudi koji svaki dan snimaju root-ove, lunchere,.,neke teme sta vec,., znate da na androidu sve ima, moze da sve pokrene i da je dzaba jos ima krekovanih aplikacija,., more,., da taj os je najednostavniji za koristit,. da nikada nema lag-a,., da je nabolji ako je pravi izvorni (kao na nexusu) al da ima i bolji neki dzabni nesto,., al da je s4 najbolji tel na svijetu al ga malo htc one s haba zbog zvuka i ui,. da bi nokia bila tito i da bi je svi kupovali da je presla na android,.,da na androidu je najlakse programiranje i moze se zaradit,. da android ima najbolje aplikacije,. da moze citat flas igre,. da android telefonima traje najduze baterija ako ga bas puno koristite tada traje id do 8 dana stim da vam se i napuni racun,.,
Jedino se ne slažem s tim da ga koriste samo "znalci", tačnije sama statistika (market share) veli drukčije kao i broj prodanih uređaja ukazuje upravo suprotno; više se koriste low i mid-range android uređaji nego ovi najjači!
I ovo za trajanje baterije od 8 dana je naravno izmišljotina, ipak je samo jedan 3310 bio koji je toliko mogao izgurati (moj nekada i do 10 dana u to doba)!
- sema911s
#1960 Re: Smartphone diskusije
Maharadza wrote:Dobar, sve za 5 osim zadnjeg dijela!sema911s wrote:nemojte tako o androidu znate da je to nesto najbolje na svjetu,.,znate da to samo koriste pravi znalci,.,poznavaoci,., ljudi koji svaki dan snimaju root-ove, lunchere,.,neke teme sta vec,., znate da na androidu sve ima, moze da sve pokrene i da je dzaba jos ima krekovanih aplikacija,., more,., da taj os je najednostavniji za koristit,. da nikada nema lag-a,., da je nabolji ako je pravi izvorni (kao na nexusu) al da ima i bolji neki dzabni nesto,., al da je s4 najbolji tel na svijetu al ga malo htc one s haba zbog zvuka i ui,. da bi nokia bila tito i da bi je svi kupovali da je presla na android,.,da na androidu je najlakse programiranje i moze se zaradit,. da android ima najbolje aplikacije,. da moze citat flas igre,. da android telefonima traje najduze baterija ako ga bas puno koristite tada traje id do 8 dana stim da vam se i napuni racun,.,
ima jos toga al do iduce epizore![]()
Jedino se ne slažem s tim da ga koriste samo "znalci", tačnije sama statistika (market share) veli drukčije kao i broj prodanih uređaja ukazuje upravo suprotno; više se koriste low i mid-range android uređaji nego ovi najjači!![]()
I ovo za trajanje baterije od 8 dana je naravno izmišljotina, ipak je samo jedan 3310 bio koji je toliko mogao izgurati (moj nekada i do 10 dana u to doba)!
to sam ja malo "nakitio" sto bi rekli,., kolega ima note 2,.,i po njegovoj prici baterija traje nekad do ponedeljak od petak,. snimio neki louncher il rom sta je vec,., al prvo meni kenja kako je wp8 ogranicen kako nema ovo ono,., hajd znam cova upravu,. kaze da ti pokazem,.kad crn ekran,.nece ni restart,. nakon nekih sat cackanja proradi,i sta imas novo pokazuje neki ko krug i to je nesto kada kliknes otvori se mini ekran i imas tu sve sto imas na glavnom ekranu meniu,., ono kontam koji ce ti to klinac da imas dva puta,.,al hajd,.,
,., al najbolje je kada dodje na nas teren,.,i trebamo nesto da slikamo,., ja uz smjesak ugasite svjetlo,., bice mi bolje slike,., hohooh,.
a to ko koristi android ovo sto ja znam su sve neki skupi fonteeletici,., ova raja ko ja sto ima neke losije telefunkene suti moze dok moze,., al ovi vrhunski,.,., e to je prica,.,
pitanjce nexus lg vrijedil 300KM,., malo je izgreban,.iznosan
- Qler
#1961 Re: Smartphone diskusije
Vrijedi ako je ispravan. Odličan telefon.
- Maharadza
#1962 Re: Smartphone diskusije
Nije ni note za svakoga! A taj kolega komotno može uzeti i wp ili iOS fon, tamo barem ništa ne može sjebati kao na androidu ako previše čačka!sema911s wrote:Maharadza wrote:Dobar, sve za 5 osim zadnjeg dijela!sema911s wrote:nemojte tako o androidu znate da je to nesto najbolje na svjetu,.,znate da to samo koriste pravi znalci,.,poznavaoci,., ljudi koji svaki dan snimaju root-ove, lunchere,.,neke teme sta vec,., znate da na androidu sve ima, moze da sve pokrene i da je dzaba jos ima krekovanih aplikacija,., more,., da taj os je najednostavniji za koristit,. da nikada nema lag-a,., da je nabolji ako je pravi izvorni (kao na nexusu) al da ima i bolji neki dzabni nesto,., al da je s4 najbolji tel na svijetu al ga malo htc one s haba zbog zvuka i ui,. da bi nokia bila tito i da bi je svi kupovali da je presla na android,.,da na androidu je najlakse programiranje i moze se zaradit,. da android ima najbolje aplikacije,. da moze citat flas igre,. da android telefonima traje najduze baterija ako ga bas puno koristite tada traje id do 8 dana stim da vam se i napuni racun,.,
ima jos toga al do iduce epizore![]()
Jedino se ne slažem s tim da ga koriste samo "znalci", tačnije sama statistika (market share) veli drukčije kao i broj prodanih uređaja ukazuje upravo suprotno; više se koriste low i mid-range android uređaji nego ovi najjači!![]()
to sam ja malo "nakitio" sto bi rekli,., kolega ima note 2,.,i po njegovoj prici baterija traje nekad do ponedeljak od petak,. snimio neki louncher il rom sta je vec,., al prvo meni kenja kako je wp8 ogranicen kako nema ovo ono,., hajd znam cova upravu,. kaze da ti pokazem,.kad crn ekran,.nece ni restart,. nakon nekih sat cackanja proradi,i sta imas novo pokazuje neki ko krug i to je nesto kada kliknes otvori se mini ekran i imas tu sve sto imas na glavnom ekranu meniu,., ono kontam koji ce ti to klinac da imas dva puta,.,al hajd,.,
,., al najbolje je kada dodje na nas teren,.,i trebamo nesto da slikamo,., ja uz smjesak ugasite svjetlo,., bice mi bolje slike,., hohooh,.
a to ko koristi android ovo sto ja znam su sve neki skupi fonteeletici,., ova raja ko ja sto ima neke losije telefunkene suti moze dok moze,., al ovi vrhunski,.,., e to je prica,.,
pitanjce nexus lg vrijedil 300KM,., malo je izgreban,.iznosan
Misliš na galaxy nexus (I9250)?! Beton fontel, svakako vrijedi tu lovu, pogotovu ako skontaš da imaš prvi direkt update od google-a čim se pojavi nova verzija androida! Ja bi ga uzeo dok god nije direkt ogrebotina po ekranu ili kameri!
- vukojebina
#1963 Re: Smartphone diskusije
Galaxy nexus je od samsunga, a on je gore napiso LG, tak da to samo može bit nexus 4...glupo je uopste pricat o kvalitetama tog telefona, pogotovu za te pare...
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4
- Maharadza
#1964 Re: Smartphone diskusije
Moja greška, a 300KM se čini preniska cijena za N4!vukojebina wrote:Galaxy nexus je od samsunga, a on je gore napiso LG, tak da to samo može bit nexus 4...glupo je uopste pricat o kvalitetama tog telefona, pogotovu za te pare...
Taj je sigurno onda po ekranu ogreban ili sl.?!
- BadCopy
#1965 Re: Smartphone diskusije
Daaaaj mesaaa daj svega sto bi Maca rekao.Nosao tri godine HTC Desire HD,dok se nije pokvario, telefon odlican bio sve sto mi trebalo je i radio.Sad kupio S4 i telefon je odlican,kamera dobra,aplikacije otvara brzo i baterija mi traje od jutra do mraka kad ga bas trosim.Sve ovo je ovako vjerovatno i na IPhone tako da bas i ne kontam ove vase prepirke.Sad jel moj telefon ili tvoj telefon otvori neku aplikaciju 0,03 sekunde brze mislim daa je najmanje bitno.Stvar je licnog izbora na kraju sta ce ko uzet. a ocu li sad otvoriti 10 aplikacija odjednom i oce li mi telefon zastopati malo
fakat niste normalni
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#1966 Re: Smartphone diskusije
Zasto je velika kada ga u Njemackoj mozes dobiti za 380KM i to novog ?Maharadza wrote:Moja greška, a 300KM se čini preniska cijena za N4!vukojebina wrote:Galaxy nexus je od samsunga, a on je gore napiso LG, tak da to samo može bit nexus 4...glupo je uopste pricat o kvalitetama tog telefona, pogotovu za te pare...
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4![]()
- Qler
#1967 Re: Smartphone diskusije
Onaj Oppo N1 ne izgleda loše...
- Maharadza
#1968 Re: Smartphone diskusije
Zato što je karta do švabije 130Eur i to u jednom' smjeru!un1ted wrote:Zasto je velika kada ga u Njemackoj mozes dobiti za 380KM i to novog ?Maharadza wrote:Moja greška, a 300KM se čini preniska cijena za N4!vukojebina wrote:Galaxy nexus je od samsunga, a on je gore napiso LG, tak da to samo može bit nexus 4...glupo je uopste pricat o kvalitetama tog telefona, pogotovu za te pare...
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4![]()
- Qler
#1969 Re: Smartphone diskusije
Ima ljudi i dzaba ga dobiju pa je i to 380 puno... kad tako uleti sa ima u bahrainu za manje para, sto ne ode i sam ga kupi kad je tako lako i blizu.
- sema911s
#1970 Re: Smartphone diskusije
kada rekoste nov u de za 380 sta i kako,.,. jel ono preko play store,.,
ovaj je izgreban ofucan,.,nazad staklo ko napuklo al nije al je puklo,, displey se borio sa kljucevima,i haba ga baterija,.,
a kuleru ovaj opo n1( to je ovaj sto mozes rotirat kameru jel tak,., prvi problem ocekuj bas na toj kameri,., taj zglob ces shebat za 8dana,. u dzepu ces sigurno se igrat sa njom i okrenuces je i belaj,., opet onolisna kamera na onolisnom kucistu koje se okrece trebace se navic da ce se sama kamera pomjerat, jer joj je zglob slab,.,
plastika i alu,., mogu izdrzat mnogo napora i pritiska,. al ako sila djeluje na malo vecu povrsinu,.,a poznavajuci na(govorim za sebe) tu kameru bih izvalio iz kucista vrlo brzo,.,.
ps a i skup telefunken 300i nesto evricaa
ovaj je izgreban ofucan,.,nazad staklo ko napuklo al nije al je puklo,, displey se borio sa kljucevima,i haba ga baterija,.,
a kuleru ovaj opo n1( to je ovaj sto mozes rotirat kameru jel tak,., prvi problem ocekuj bas na toj kameri,., taj zglob ces shebat za 8dana,. u dzepu ces sigurno se igrat sa njom i okrenuces je i belaj,., opet onolisna kamera na onolisnom kucistu koje se okrece trebace se navic da ce se sama kamera pomjerat, jer joj je zglob slab,.,
plastika i alu,., mogu izdrzat mnogo napora i pritiska,. al ako sila djeluje na malo vecu povrsinu,.,a poznavajuci na(govorim za sebe) tu kameru bih izvalio iz kucista vrlo brzo,.,.
ps a i skup telefunken 300i nesto evricaa
- hakazvaka
#1971 Re: Smartphone diskusije
@vukojebina, ban 30 dana zbog vrijedjanja i off-topica, konstantnog
-
jahh
#1972 Re: Smartphone diskusije
N4 u Americi sa svim taksama i dostavom izadje $223 , tj. 320 maraka. Mada su ga makli sa US play store-a, valjda zbog novog Nexusa. Prijatelj je uzeo iz UK, i izaslo ga 345 maraka ukupno (8GB naravno).
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#1973 Re: Smartphone diskusije
jahh wrote:N4 u Americi sa svim taksama i dostavom izadje $223 , tj. 320 maraka. Mada su ga makli sa US play store-a, valjda zbog novog Nexusa. Prijatelj je uzeo iz UK, i izaslo ga 345 maraka ukupno (8GB naravno).
Tacno takokada rekoste nov u de za 380 sta i kako,.,. jel ono preko play store,.,
Ja nisam mogao platiti iz BIH a kolega u DE nije imao karticu tako da mi je N4 propao i uzeh ovde s3.
- Maharadza
#1974 Re: Smartphone diskusije
Dun1ted wrote:jahh wrote:N4 u Americi sa svim taksama i dostavom izadje $223 , tj. 320 maraka. Mada su ga makli sa US play store-a, valjda zbog novog Nexusa. Prijatelj je uzeo iz UK, i izaslo ga 345 maraka ukupno (8GB naravno).Tacno takokada rekoste nov u de za 380 sta i kako,.,. jel ono preko play store,.,
Ja nisam mogao platiti iz BIH a kolega u DE nije imao karticu tako da mi je N4 propao i uzeh ovde s3.
Kakav je to dijasporac bez kartice.
Šalu na stranu, živjeti u današnjem vremenu bez kreditne kartice je za svaku pohvalu. Taj sigurno nije zadužen nigdje.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4
-
BadBoy
#1975 Re: Smartphone diskusije
Pitanje je onda ko na nama ovdje uzima? Uvoznici? Ovi šverceri? Država?
Zbog čega su kod nas telefoni redovno skuplji za 200-250 KM nego vani u drugim zemljama Evrope, a o Americi da i ne govorim?
Zbog čega su kod nas telefoni redovno skuplji za 200-250 KM nego vani u drugim zemljama Evrope, a o Americi da i ne govorim?