Smartphone diskusije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
plagijator1975

#1651 Re: Smartphone diskusije

Post by plagijator1975 »

oldtajmer wrote:koji biste preporucili launcher za android :)
Zavisi za koju verziju ICS ili Jely bean onda definitivno Nova Prime ili Apex.

N4
oldtajmer

#1652 Re: Smartphone diskusije

Post by oldtajmer »

Hvala probat cu :-) inace je JB
vukojebina

#1653 Re: Smartphone diskusije

Post by vukojebina »

Smart launcher, za preporucit definitivno... Ko zeli nesto "malo drugacije"... Fakat prelijepo izgleda i sasvim jednostavno i funkcionalno...

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
cicos

#1654 Re: Smartphone diskusije

Post by cicos »

Maharadza wrote:
cicos wrote:Imam Sony xperia J, ali mi se desava da kada zelim uspostaviti poziv telefon ostane "gluh", ne daje nikakav signal, i nakon toga opet pokusam i uspijem uspostaviti poziv. takoder, desi se i da kada me neko zove daje signal da je nedostupan i iz drugog pokusaja uspostavi poziv...da li je ovo do aparata i na koji nacin se da popraviti? da ga nosim na servis?
KOji je android u pitanju? ICS (4.0.4) ili Jelly bean (4.1.2) - odeš na "settings" - "about phone" i tamo pod "Android Version" ti piše! Ako je ICS probaj odraditi update na Jelly bean, valjda je izašao oficijelni?![/qu

ICS 4.0.4 je verzija androida....ok probat cu uraditi update Jelly beana, valjda nece stekati :/
Felidae

#1655 Re: Smartphone diskusije

Post by Felidae »

Da li je neko imao iskustva?Čitala sam koliko sam mogla naći...razmišljam da poklonim suprugu:
http://www.kupim.ba/index.php?route=pro ... ct_id=1721
čini mi se da je jako kvalitetan za ovaj novac ,,,,,,,
Jazzy.ba

#1656 Re: Smartphone diskusije

Post by Jazzy.ba »

A da se posavjetujes sa suprugom prije kupovine, mislim da je on upuceniji. :)
Felidae

#1657 Re: Smartphone diskusije

Post by Felidae »

Jazzy.ba wrote:A da se posavjetujes sa suprugom prije kupovine, mislim da je on upuceniji. :)
Vjeruj da sam upućena,on ne pati od toga da li je neka marka telefona,potreban mu je za mail,viber,navigaciju kada putuje..ovo je čisti android bez ikakvih fabrickih dodataka mislim da dobro obavlja funkciju..oni imaju dobru podršku,garanciju na 2 god i to ne na softver samo....citala sam dosta recenzija dosta pozitivna iskustva samo me interesuje da li se neko ovdje okusao?
jahh

#1658 Re: Smartphone diskusije

Post by jahh »

Felidae wrote:
Jazzy.ba wrote:A da se posavjetujes sa suprugom prije kupovine, mislim da je on upuceniji. :)
Vjeruj da sam upućena,on ne pati od toga da li je neka marka telefona,potreban mu je za mail,viber,navigaciju kada putuje..ovo je čisti android bez ikakvih fabrickih dodataka mislim da dobro obavlja funkciju..oni imaju dobru podršku,garanciju na 2 god i to ne na softver samo....citala sam dosta recenzija dosta pozitivna iskustva samo me interesuje da li se neko ovdje okusao?
Iskreno mislim da je bolje kupiti na pandawill-u ili sličnoj stranici. To su u biti isti telefonu, samo je razlika u cijeni. Prestigio, 2look2Go i ostale "marke" koje se kod nas prodaju u biti ne postoje nigdje osim kod nas (i možda u HR). Kupe telefon sa sličnih stranica i nalijepe svoj logo, ili im jednostavno taj proizvođač pravi telefone sa logotipom.
Felidae

#1659 Re: Smartphone diskusije

Post by Felidae »

jahh wrote:
Felidae wrote:
Iskreno mislim da je bolje kupiti na pandawill-u ili sličnoj stranici. To su u biti isti telefonu, samo je razlika u cijeni. Prestigio, 2look2Go i ostale "marke" koje se kod nas prodaju u biti ne postoje nigdje osim kod nas (i možda u HR). Kupe telefon sa sličnih stranica i nalijepe svoj logo, ili im jednostavno taj proizvođač pravi telefone sa logotipom.
Da mozda je to i istina,ali ovdje imam servis,garanciju,dijelove....ne plaćam carinu,porez,peglanje sa poštom a bude odprilike slična cijena....vidjela sam prestigio u holandiji na policama i u HR takodjer tako da mislim da bas i nije samo naljepljeno....meni je garancija nekako bitna a brand manje vise je to danas isto i ne zelim da placam natpis...mislim da je prestigio malo ozbiljniji od 2look i sl.....ali niko ga nema?!Sta svi patimo od natpisa?
Felidae

#1660 Re: Smartphone diskusije

Post by Felidae »

http://www.pandawill.com/s9920-smartpho ... 75260.html
Evo skoroistih karakteristika,+pdv+carina...odprilike isto samo nula bodova garancija i servis...+ovdje propeglam karticu pa obročno platim :D
Deep red

#1661 Re: Smartphone diskusije

Post by Deep red »

Narode interesuje me vase misljenje o ovoj kartici za xperiu Z. Da li se isplati narucivati ili uzeti kod nas? Na sta da obratim paznju i da li je dovoljna od 16GB?
http://www.ebay.com/itm/370753880520?ss ... 1436.l2649
anonimnaosoba

#1662 Re: Smartphone diskusije

Post by anonimnaosoba »

nema nikakve veze što je memorijska za Xperiu Z (ona jest za nju, al' ne samo za nju, ako me razumiješ :D )

ni slučajno ne naručuj (bar ne s ovog linka), za 3-4 KM više (70 KM) ovdje možeš dobiti Kingstonovu microSD od 32 GB, Class 10 kao i ta, a još na tu tvoju cijenu valja platiti dadžbina... što se toga je li ti dovoljna tiče, to zavisi od tvojih potreba, ako ti treba više prostora, uzimaj ovu koju sam ja spomenuo u prošloj rečenici (a koju ću ja btw. uzeti uskoro jer volim imati više prostora :D ), a i usput se možeš osigurati jer je u neku ruku i teško napuniti 32 GB + memoriju Xperie koja sigurno nije mala (ne znam napamet kolika je, ne zamjeri :) )
samoTEgledam

#1663 Re: Smartphone diskusije

Post by samoTEgledam »

Deep red wrote:Narode interesuje me vase misljenje o ovoj kartici za xperiu Z. Da li se isplati narucivati ili uzeti kod nas? Na sta da obratim paznju i da li je dovoljna od 16GB?
http://www.ebay.com/itm/370753880520?ss ... 1436.l2649
Memorijska kartica Kingston SD MICRO 16GB HC Class 10 + SD
Šifra artikla: 0702676
Dostupnost artikla: ARTIKL JE DOSTUPAN
Garancija proizvoda (mjeseci): 36
Cijena sa PDV-om:30,00 KM

Memorijska kartica Kingston SD MICRO 32GB HC Class 10 + SD
Šifra artikla: 0702818
Dostupnost artikla: ARTIKL JE DOSTUPAN
Garancija proizvoda (mjeseci): 36
Cijena sa PDV-om:56,00 KM

Nije ni kod nas u BiH baš sve tako crno.
kokodaa

#1664 Re: Smartphone diskusije

Post by kokodaa »

Felidae wrote:
Prestigio nije "veliki brend" kao što su Nokia, Samsung i slični, ali je daleko od kineskog smeća.
Krenuli su sa tabletima i tek nedavno počeli praviti telefone, i osim par sitnih zamjerki na Prestigio 4300, dosta ljudi ih hvali.
Prijatelj ima stariji model (mislim 4040) i jako je zadovoljan, a i ja što sam vidio u kratko vrijeme izgleda odlično, pogotovo kada se u obzir uzme cijena (i 2 godine garancije).
Deep red

#1665 Re: Smartphone diskusije

Post by Deep red »

anonimnaosoba i samoTEgledam, hvala vam puno na odgovorima :thumbup: Zamalo da nisam naručila karticu.
Qler

#1666 Re: Smartphone diskusije

Post by Qler »

Koji je android best buy do nekih cca 400KM, mozda malo vise? nov, polovan, svejedno...

i ima li i jedan da ima notifikacije i kada je zakljucan, kao symbian i meego? da u standby modu display pokazuje propustene pozive i poruke.
Maharadza

#1667 Re: Smartphone diskusije

Post by Maharadza »

Qler wrote:Koji je android best buy do nekih cca 400KM, mozda malo vise? nov, polovan, svejedno...

i ima li i jedan da ima notifikacije i kada je zakljucan, kao symbian i meego? da u standby modu display pokazuje propustene pozive i poruke.
SGS2 bez razmišljanja, ima ih po pik-u za te pare!
plagijator1975

#1668 Re: Smartphone diskusije

Post by plagijator1975 »

Qler wrote:Koji je android best buy do nekih cca 400KM, mozda malo vise? nov, polovan, svejedno...

Ima odlicna aplikacija za to Knock2, ima android sve. Preporuka S2 za te pare, mozda cak i nov ako ih jos ima novih

N4
Qler

#1669 Re: Smartphone diskusije

Post by Qler »

Nema nista na ovaj fazon:

Image
plagijator1975

#1670 Re: Smartphone diskusije

Post by plagijator1975 »

Qler wrote:Nema nista na ovaj fazon:

Image
Ima, al ne mogu se sad sjetit, popio jbg-a

N4
plagijator1975

#1671 Re: Smartphone diskusije

Post by plagijator1975 »

Evo sjetih se jedva

https://play.google.com/store/apps/deta ... led.notify

Bayern i Gile, ludilo
N4
Jazzy.ba

#1672 Re: Smartphone diskusije

Post by Jazzy.ba »

ernadr wrote: Bayern i Gile, ludilo
N4
:lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1673 Re: Smartphone diskusije

Post by Truba »

koji je najbolji šah za android

da mogu i s mašinom i s ljudima igrati

ove neke verzije što imam su ili slabe ili spore nemam živaca čekati potez
kojeime

#1674 Re: Smartphone diskusije

Post by kojeime »

Meni je dosao instalisan Chess free.

Gdje ima kupiti olovaka koje rade sa kapacitivnim ekranima? Nasao sam neke, ali izgleda da rade na starijim uredjajima gdje je trebao blagi pritisak, na ovim novim uredjajima gdje treba samo dotaci ekran ne rade.
vukojebina

#1675 Re: Smartphone diskusije

Post by vukojebina »

Juce konaaaaaacno malo precacko htc one, i moram rec da mi je neshvatljivo da ga nijedna radnja jos nema za prodaju, ovi imaju samo jedan reklami primjerak..samo prednarudzba ide..jebote a u februaru izaso...

sto se tice telefona, onako na izgled prelijep, malo potezak, i fakat neshvatljivo da dizajner moze napravit onakvu gresku i postavit tipku za otkljucavanje "odozgo" i to na lijevu stranu..ma nemoguce je dohvatit.. bilo gdje sa strane je milion puta prakticnije...
uredjaj onako na prvu lijepo radi, mada nisam nesto puno imo vremena da precackam, ali sve je to u biti "vec vidjeno".. kamera onako, nista posebno...recimo na experia Z je dosta bolji utisak kamera ostavila..
takodjer mi je pravo glupo gdje su stavili home tipku...umjesto da je centrirana, ona stoji sa desne strane, a na lijevoj je back...dok u sredini stoji logo htc..i svaki put kad sam htio home kliknut, pritisko sam taj logo, jer meni je nekako bas logicno kod svakog telefona da home bude u sredini..
zvuk nisam nikako isprobavo, nekako mi bilo bezveze u radnji pustat muziku..

uglavnnom, sve u svemu, telefon koji bih rado posjedovao, ali ni u ludilu po onoj cijeni koju sam juce vidio, a to je okruglo 700 eura...ali hajde predpostavicemo da je to cijena za prvo pojavljivanje, i sjeticu se samo da je na primjer iphone na prvo pojavljivanje kostao 1250 eura.. :lol: :lol:
Post Reply