Smartphone diskusije
Moderator: Benq
- anonimnaosoba
#1551 Re: Smartphone diskusije
Sola nema prednju kameru, a i skuplji je
Miro imaš na piku za 250 KM najmanje, koliko ja vidim, ja sam svoj uzeo u Telecomu, al' ga tamo više nema...
-
Djubre_
#1552 Re: Smartphone diskusije
Koliko ima rama?
Sent from my GT-i9001 using Tapatalk 2
- anonimnaosoba
-
ufff
#1554 Re: Smartphone diskusije
kontam novog uzeti pa u kojoj je radnji najjeftiniji
- anonimnaosoba
#1555 Re: Smartphone diskusije
to ti ne znam, napisah gore već...
-
Djubre_
#1556 Re: Smartphone diskusije
Solidan za surfanje.. nece mnogo aplikacija.. moj je 512 i zadovoljan sam ipak.. dok ne dodje s3. Prezadovoljan sam s ovim s plus.anonimnaosoba wrote:512 MB
-
ifus
#1557 Re: Smartphone diskusije
Pola godine koristen Galaxy S3, bez packe, ostalo godinu i po garancije u BH Telecomu - 580 KM. Sta kazete forumasi, da uzmem? Vidim u ovoj jednoj radnji nov, godina dana garancije 674 KM + gratis maska?
- Maharadza
#1558 Re: Smartphone diskusije
Ako je u besprijekornom' stanju, onda bi uzeo taj polovni! Odlična cijena + Ipak je garancija kod kimtec-a po meni vrijednija, makar se radilo i o polovnom' uređaju! Ponavljam, samo AKO je isti u tip-top stanju "kao nov" ili kako kažu na pik-u "bez packe"!ifus wrote:Pola godine koristen Galaxy S3, bez packe, ostalo godinu i po garancije u BH Telecomu - 580 KM. Sta kazete forumasi, da uzmem? Vidim u ovoj jednoj radnji nov, godina dana garancije 674 KM + gratis maska?
PS. Da nije ovaj u pitanju?
http://www.pik.ba/artikal/6727576/samsu ... a-jeftinij
-
ifus
#1559 Re: Smartphone diskusije
Kaze mi covjek da je "kao nov" i "bez packe".
Hvala na savjetu.
Edit: nije to taj gore navedeni.
Edit: nije to taj gore navedeni.
-
The Realist
#1560 Re: Smartphone diskusije
Zna li iko kakvo li bi ovo čudo moglo biti: http://www.pandawill.com/f600-smart-pho ... 74299.html
- kokodaa
#1561 Re: Smartphone diskusije
Ovako ljudine, trebam savjet oko kupovine 
Trenutno imam androida, ali to je neki prastari LG sa 2.2 verzijom.
Sada, treba mi telefon sa vecim ekranom, vecinom za surfanje i mailove, te za par aplikacija tipa FB, Viber, Whatsapp i slicno.Igrice i slicne stvari koje zderu memoriju i CPU mi nisu potrebne.Najvaznija stvar je da je ugodan za rad i da ima barem 4" ekran.Android ili telefon na Windowsima, nevazno
U Hrvatskoj sam nasao nesto sto mi se svidjelo, no dosta ljudi ga je popljuvalo jer kazu da je telefon jako jako spor, zablesne se odjednom, ekran se gasi i pali sam od sebe i slicno...
Imam jedno 300-350 stoje, pa ako itko ima kakav fin savjet...
Sada, treba mi telefon sa vecim ekranom, vecinom za surfanje i mailove, te za par aplikacija tipa FB, Viber, Whatsapp i slicno.Igrice i slicne stvari koje zderu memoriju i CPU mi nisu potrebne.Najvaznija stvar je da je ugodan za rad i da ima barem 4" ekran.Android ili telefon na Windowsima, nevazno
U Hrvatskoj sam nasao nesto sto mi se svidjelo, no dosta ljudi ga je popljuvalo jer kazu da je telefon jako jako spor, zablesne se odjednom, ekran se gasi i pali sam od sebe i slicno...
-
celeron
#1562 Re: Smartphone diskusije
Polovno ili? Taj LG je najbolji izbor ako ciljas na nov uređaj.kokodaa wrote:Ovako ljudine, trebam savjet oko kupovine
- kokodaa
#1563 Re: Smartphone diskusije
Ma može biti i polovno, samo da ima neku garanciju...
-
celeron
#1564 Re: Smartphone diskusije
od novih mozda ovaj novi brend http://www.pin-computers.hr/article.php ... 5a7ccfe8a0
Al na kraju sve se vrti oko onog LG-a kojeg si naveo za te pare.
Al na kraju sve se vrti oko onog LG-a kojeg si naveo za te pare.
-
ifus
#1565 Re: Smartphone diskusije
Galaxy S Duoskokodaa wrote:Ovako ljudine, trebam savjet oko kupovine
Xperia J
-
SA 071
#1568 Re: Smartphone diskusije
Sličan post sam postavio na nekoj drugoj temi, ali sam skontao da je primjereniji možda ovdje.
Helem, zanimljivo mi je kada raja koja se ne razumije u "informatiku" i ne koristi neke "zajebane" aplikacije i ne igraju igrice kažu "ma kakav WP, Android je zakon", a u principu njihove potrebe za telefonom mogu biti zadovoljene skoro pa i nekim običnim mobitelom. Ili kada im je standard da procesor mora imat x jezgra, RAM memorija x GB i sl. iako za WP baš kao i za iOS zbog dobre optimizacije nema potrebe za tim nekim "strašnim" kapacitetima hardwera. Kao kad bi imao auto od 2 tone i 200 KS (android) i auto od 1 tone i 150 KS (WP ili iOS), i iako je ovaj sa manje konja i brži i startniji ti kažeš "fali mu konja". Nigdje veze...
Posebno mi je interesantno ovo utrkivanje sa veličinom displeja. Nekada je standard bio da je telefon što manji, pa makar ljudi nisu mogli ni poruke kucati kako treba. Danas je standard da je displej što veći, pa makar ljudi ne mogu telefon ni nositi u džepu zbog veličine već moraju imati torbicu sa sobom. Nisu valjda svi zaboravili na riječ "optimalno", ono da je displej dovoljno velik, a da opet telefon nije prevelik. Ako neko želi velik displej i taj doživljaj surfanja, igranja igrica, gledanja videa, pa valjda zato postoje tableti?
Helem, zanimljivo mi je kada raja koja se ne razumije u "informatiku" i ne koristi neke "zajebane" aplikacije i ne igraju igrice kažu "ma kakav WP, Android je zakon", a u principu njihove potrebe za telefonom mogu biti zadovoljene skoro pa i nekim običnim mobitelom. Ili kada im je standard da procesor mora imat x jezgra, RAM memorija x GB i sl. iako za WP baš kao i za iOS zbog dobre optimizacije nema potrebe za tim nekim "strašnim" kapacitetima hardwera. Kao kad bi imao auto od 2 tone i 200 KS (android) i auto od 1 tone i 150 KS (WP ili iOS), i iako je ovaj sa manje konja i brži i startniji ti kažeš "fali mu konja". Nigdje veze...
Posebno mi je interesantno ovo utrkivanje sa veličinom displeja. Nekada je standard bio da je telefon što manji, pa makar ljudi nisu mogli ni poruke kucati kako treba. Danas je standard da je displej što veći, pa makar ljudi ne mogu telefon ni nositi u džepu zbog veličine već moraju imati torbicu sa sobom. Nisu valjda svi zaboravili na riječ "optimalno", ono da je displej dovoljno velik, a da opet telefon nije prevelik. Ako neko želi velik displej i taj doživljaj surfanja, igranja igrica, gledanja videa, pa valjda zato postoje tableti?
- sema911s
#1569 Re: Smartphone diskusije
SA 071 wrote:Sličan post sam postavio na nekoj drugoj temi, ali sam skontao da je primjereniji možda ovdje.
svi ti sto pricaju da je android zakon(imam tel sa tim operativnim sis) rade neko root-ove (to je ono ka na nokiama temu promjenit -bar ja tako skontah) pa se fale nesto ko sada brze, snime neki program i on im cuva bateriju,. pricaju o nekim strucnim izrazima koje su jedva skontali sta je na vikipedia,. al glavna fora je da je android zakon, bog, majka,TITO,. samo zato sto kada ukucas u app market calculator izbaci ti sto miliona calculatora,. (pa majku mu hocu digitron da nesto nabrzinu saberem nevidim prste na nogama a neznam napamet) i zbog tog izbora je ko to nesto dobro(ono je operativni dobar) al sve to ima simbian, bada, ios, sada i linux,.
al najbolje je kako te osobe sto dizu android do nebesa kako mjenjaju misljenja o uredjajima,., do prije nekoliko dok je simbian bio tata mata i bilo ga zanimljivo cackat ko nesto su probali, onda su presli na sony ericson k850, k500, pa su dosli neki samsung-i sa wp7, i naposlijetku kada je android stao na noge sada je to ono aman zamanm,m oni nesto ruutaju sta vec ikone mjenjaju, neke kernele mjenjaju(ustvari rade copy paste sa nekih foruma,. al govore da su to oni) onda dodjes do ekrana i price kako mnogi napaceni bosnjaci korisnici androida vide golim okom razliku izmedju lcd i tft i cega vec ne,. vidi gustinu piksela,. jedan na android temi trazi nacin kako da povec fps jer mu je u toj nekoj igri 40malo (a ljudsko oko moze da primjeti razliku do 27-30fps), al oni vide,. onda kazu da njihovi ekrani mogu 5 taci u isto vrijeme da dotaku i da reaguju(koristim mobace vec 10-tak god i nisam osjetio potrebu da pritisnem 5+tipki odjednom) al eto kazu oni njima treba i to android nudi,. onda ti procesori gadjaju se tim mega hercima, i gigabajtima ko da su kamenje(megaheraca i budala nikada dosta) i onda ona finalna ko slag na tortu taj google LG nexus 4 i njegova baterija i neprosiriva memorija( imam 2 tel svakom se moze zamjenit baterija i prosirit memorija na nokia 5800ima nekih 3gb pjesama koje preslusam godisnje po koju, nekih slika, koje idu na sync pa nakomp, i jedino tu memoriju od 16koliko ima na kartici zauzela je navigacija 1gb koju koristim sedmicno, na ovom drugom ima 32gb i prazan je,. ima nekih igrica i to je sve) kaze jedan ima 200igrica i tako nesto aplikacija pa koji ce ti klinac tolike igre i aplikacije zar to sve koristi svaki dan(isto ko da nosas svaki dan svu svoju imovinu zao ti je ostavit u kuci),.
tak pozdrav androidoljubci zavisnici od velicine ekrana(male cune), bolesnici od mhz, opsjednuti gb i skidanjem baterija moja nokia iz 2009 moze mnogo vise nego sto vi mozete sa svojim novim 5"displey, 1,6mhz procesorom sa 124jezgre, 150gb prosirivom memorijom, i zamjenjivom baterijom od 1600ah,. mozete tako pricat dok babo/tata/, mama, dajdza upuju telefone,. uvesce vam bhtlecom lte pa te 2 km potrosite na brzi saobracajj
-
GaRGa
#1570 Re: Smartphone diskusije
u popunosti se slazem sa oba postasema911s wrote:SA 071 wrote:Sličan post sam postavio na nekoj drugoj temi, ali sam skontao da je primjereniji možda ovdje.
svi ti sto pricaju da je android zakon(imam tel sa tim operativnim sis) rade neko root-ove (to je ono ka na nokiama temu promjenit -bar ja tako skontah) pa se fale nesto ko sada brze, snime neki program i on im cuva bateriju,. pricaju o nekim strucnim izrazima koje su jedva skontali sta je na vikipedia,. al glavna fora je da je android zakon, bog, majka,TITO,. samo zato sto kada ukucas u app market calculator izbaci ti sto miliona calculatora,. (pa majku mu hocu digitron da nesto nabrzinu saberem nevidim prste na nogama a neznam napamet) i zbog tog izbora je ko to nesto dobro(ono je operativni dobar) al sve to ima simbian, bada, ios, sada i linux,.
al najbolje je kako te osobe sto dizu android do nebesa kako mjenjaju misljenja o uredjajima,., do prije nekoliko dok je simbian bio tata mata i bilo ga zanimljivo cackat ko nesto su probali, onda su presli na sony ericson k850, k500, pa su dosli neki samsung-i sa wp7, i naposlijetku kada je android stao na noge sada je to ono aman zamanm,m oni nesto ruutaju sta vec ikone mjenjaju, neke kernele mjenjaju(ustvari rade copy paste sa nekih foruma,. al govore da su to oni) onda dodjes do ekrana i price kako mnogi napaceni bosnjaci korisnici androida vide golim okom razliku izmedju lcd i tft i cega vec ne,. vidi gustinu piksela,. jedan na android temi trazi nacin kako da povec fps jer mu je u toj nekoj igri 40malo (a ljudsko oko moze da primjeti razliku do 27-30fps), al oni vide,. onda kazu da njihovi ekrani mogu 5 taci u isto vrijeme da dotaku i da reaguju(koristim mobace vec 10-tak god i nisam osjetio potrebu da pritisnem 5+tipki odjednom) al eto kazu oni njima treba i to android nudi,. onda ti procesori gadjaju se tim mega hercima, i gigabajtima ko da su kamenje(megaheraca i budala nikada dosta) i onda ona finalna ko slag na tortu taj google LG nexus 4 i njegova baterija i neprosiriva memorija( imam 2 tel svakom se moze zamjenit baterija i prosirit memorija na nokia 5800ima nekih 3gb pjesama koje preslusam godisnje po koju, nekih slika, koje idu na sync pa nakomp, i jedino tu memoriju od 16koliko ima na kartici zauzela je navigacija 1gb koju koristim sedmicno, na ovom drugom ima 32gb i prazan je,. ima nekih igrica i to je sve) kaze jedan ima 200igrica i tako nesto aplikacija pa koji ce ti klinac tolike igre i aplikacije zar to sve koristi svaki dan(isto ko da nosas svaki dan svu svoju imovinu zao ti je ostavit u kuci),.
tak pozdrav androidoljubci zavisnici od velicine ekrana(male cune), bolesnici od mhz, opsjednuti gb i skidanjem baterija moja nokia iz 2009 moze mnogo vise nego sto vi mozete sa svojim novim 5"displey, 1,6mhz procesorom sa 124jezgre, 150gb prosirivom memorijom, i zamjenjivom baterijom od 1600ah,. mozete tako pricat dok babo/tata/, mama, dajdza upuju telefone,. uvesce vam bhtlecom lte pa te 2 km potrosite na brzi saobracajj
- Qler
#1571 Re: Smartphone diskusije
zato ja hocu da zamijenim lumiu za nokia n9 koja ima jos manje aplikacija od moje 808 pv ali mi vise odgovara rad sistema, kako je sve uradjeno i povezano. A sve sto ja koristim imam na njoj ili 808pv 
-
IcedFlame
#1572 Re: Smartphone diskusije
Druze, zvucis ko onaj lik na BH telekom temi koji smatra da nikome ne treba vise od 2 Mbit-a internet, ali je najbitnije da ima besplatne pozive prema fiksnim brojevima drugim gradovima.sema911s wrote: svi ti sto pricaju da je android zakon(imam tel sa tim operativnim sis) rade neko root-ove (to je ono ka na nokiama temu promjenit -bar ja tako skontah) pa se fale nesto ko sada brze, snime neki program i on im cuva bateriju,. pricaju o nekim strucnim izrazima koje su jedva skontali sta je na vikipedia,. al glavna fora je da je android zakon, bog, majka,TITO,. samo zato sto kada ukucas u app market calculator izbaci ti sto miliona calculatora,. (pa majku mu hocu digitron da nesto nabrzinu saberem nevidim prste na nogama a neznam napamet) i zbog tog izbora je ko to nesto dobro(ono je operativni dobar) al sve to ima simbian, bada, ios, sada i linux,.
To sto ti ne koristis nesto ili nemas potrebe za tim, ne znaci da nikome ne treba, ili da se neko ne razumije bolje od tebe i da koristi sve prednosti sto ima.
Djelimicno se slazem sa nekim navodima iz tvoje price, ali necu ici dalje u raspravu, zato sto iz tvog posta izbija prevelika kolicina frustracije, za koju ne bi trebao imati potrebe, da je sve onako kako kazes.
- sema911s
#1573 Re: Smartphone diskusije
vidi nisam ja kivan i frustriran na android cak sta vise moram da koristi 8h dnevno note 2, .i bez njega bi se slomio,. jedino sam na androidu uspio pristupit ono remote na komp na poslu onda se zakjacit na server i tako cackat,. koristimo neki data lab program i na nokia nemoze da se pokrene,. na ios takodje tu sam zahvalan androidu,. i tim cakama,. kuci imam onaj android box smart tv, jbte supruga je nabrojala oko 3000kanala,. i dosadilo vise prebacivat,. za to mu dajem pluscinu,.,
al imam par priajtelja koji dodju kuci i pokazuju svoje 5" displeje kurce se fale kako je androdi beton i to(97% posto korisnika android uredjaja ne iskoristi ni 1% prednosti koje daje taj os, vec samo poruke, poziv, facebok, neki video i net ovo govorim iz iskustva surecem se svaki dan sa bezborj ljudova,.) i onda pocnu meni prebacivat kako to nokia, iphone nemoze,. jednom sam prodao taj box 220KM sutradan me zvao kaze"jaro ono neradi" pa neradi kada neznas koristit,(kloc na daljinski od tv pokusava prebacit kanal). i meni je bio taj android ofucan dok nisam note probao i valja mi za toga sve ostalo moje privatne potrebe(navigacija, pozivi, sms) obavi nokia stara nekoliko god i nemam privatno potrebe za tim ekstremnim rutovima(copy paste) za tim displejima, memorijama,. baterijama,.,. eno na android temi busaju se cija baterija duze traje svima po par dana a displej 4,8" pa elektroprivreda osjeti kada punis taj tel da ima neki veliki portosac a ne da ti baterija traje u ektremnom koristenju par dana,..,
ja samo ne gotivim te ljudove sto se kulce da je android tito, sah, princ, kralj,. sta vec a neznaju ni 4,8% kako funkcionise isti i sta omogucava,.,
a za brzinu neta i to isto kuci imamo neki hs paket od 10mb/s i promjenimo na jeftini paket od6mb/s( net koristimo za facebok, android box tv, world of tenks, i wifi) iskreno ja smanjenje brzine nisam osjetio,.,. tv koristi koliko sam primjetio bez da steka do 3mb/s,sve ispod jbga nekada zna stat,., igra vice 2mb/s i vise i tih resto beze placam mjesecno 10km i vise,. al brzine neta, propusnost i to i sto ko za auto konja nikada dosta uvjek je dobro sto vise to bolje,.,., aal treba imat granicu koliko ti treba i sta ti treba
al imam par priajtelja koji dodju kuci i pokazuju svoje 5" displeje kurce se fale kako je androdi beton i to(97% posto korisnika android uredjaja ne iskoristi ni 1% prednosti koje daje taj os, vec samo poruke, poziv, facebok, neki video i net ovo govorim iz iskustva surecem se svaki dan sa bezborj ljudova,.) i onda pocnu meni prebacivat kako to nokia, iphone nemoze,. jednom sam prodao taj box 220KM sutradan me zvao kaze"jaro ono neradi" pa neradi kada neznas koristit,(kloc na daljinski od tv pokusava prebacit kanal). i meni je bio taj android ofucan dok nisam note probao i valja mi za toga sve ostalo moje privatne potrebe(navigacija, pozivi, sms) obavi nokia stara nekoliko god i nemam privatno potrebe za tim ekstremnim rutovima(copy paste) za tim displejima, memorijama,. baterijama,.,. eno na android temi busaju se cija baterija duze traje svima po par dana a displej 4,8" pa elektroprivreda osjeti kada punis taj tel da ima neki veliki portosac a ne da ti baterija traje u ektremnom koristenju par dana,..,
ja samo ne gotivim te ljudove sto se kulce da je android tito, sah, princ, kralj,. sta vec a neznaju ni 4,8% kako funkcionise isti i sta omogucava,.,
a za brzinu neta i to isto kuci imamo neki hs paket od 10mb/s i promjenimo na jeftini paket od6mb/s( net koristimo za facebok, android box tv, world of tenks, i wifi) iskreno ja smanjenje brzine nisam osjetio,.,. tv koristi koliko sam primjetio bez da steka do 3mb/s,sve ispod jbga nekada zna stat,., igra vice 2mb/s i vise i tih resto beze placam mjesecno 10km i vise,. al brzine neta, propusnost i to i sto ko za auto konja nikada dosta uvjek je dobro sto vise to bolje,.,., aal treba imat granicu koliko ti treba i sta ti treba
- Revolucionar ★
#1574 Re: Smartphone diskusije
Pa to sto su tvoji haver dziberi, ne mora znacit da nema doista korisnika kojima Android u potpunosti odgovara u odnosu na druge operativne. Sto se mene tice, Android je zadovoljio sve moje potrebe na mobitelu, i to veoma ucinkovito i jednostavno, sto se ne moze reci za komplikaze na iOS-u i ogranicenost WPa. Dakako, i ta da OS-a imaju svoje prednosti, ali otvorenost i sirok dijapazon aplikacija na Androidu su ipak njegov najveci adut. Smijesno je tvrditi da je OS neintuitivan zbog ogromnog broja aplikacija koje su dostupne. Korisniku koji nije zahtjevan na clean verziji Androida dodje sve sto mu je potrebno, i takav i nece traziti dalje. Korisniku koji zeli maksimalno iskoristiti ulozeno, otvorene su beskrajne mogucnosti. It doesnt take a genious
-
SA 071
#1575 Re: Smartphone diskusije
Ali velika većina korisnika koristi samo najosnovnije stvari, što mu može odraditi i neki telefon star 2-3 godine i na bilo kom OS-u. Korisniku koji nije zahtjevan nije ni potreban android za njegove potrebe već dobar telefon bez obzira je li android, iOS, WP, Symbian, MeeGoo... Ali i ti koji nisu zahtjevni će reći npr. "ma kakav WP, fale mu aplikacije, android je zakon" iako on te aplikacije niti koristi niti zna koje su to. Kada bi pitao većinu korisnika šta koriste kod telefona i pokušao analizirati šta od tih stvari android može što drugi ne mogu ili šta od toga android radi bolje od drugih shvatio bi da većina korisnika koristi one mogućnosti telefone koje i telefoni na drugim OS mogu uraditi jednako dobro, a možda i bolje. E o tome se radi. Pomodarstvo je čudo, a danas je pomodno reći android je zakon...Revolucionar ★ wrote:Pa to sto su tvoji haver dziberi, ne mora znacit da nema doista korisnika kojima Android u potpunosti odgovara u odnosu na druge operativne. Sto se mene tice, Android je zadovoljio sve moje potrebe na mobitelu, i to veoma ucinkovito i jednostavno, sto se ne moze reci za komplikaze na iOS-u i ogranicenost WPa. Dakako, i ta da OS-a imaju svoje prednosti, ali otvorenost i sirok dijapazon aplikacija na Androidu su ipak njegov najveci adut. Smijesno je tvrditi da je OS neintuitivan zbog ogromnog broja aplikacija koje su dostupne. Korisniku koji nije zahtjevan na clean verziji Androida dodje sve sto mu je potrebno, i takav i nece traziti dalje. Korisniku koji zeli maksimalno iskoristiti ulozeno, otvorene su beskrajne mogucnosti. It doesnt take a genious