Smartphone diskusije
Moderator: Benq
- respo
#1251 Re: Smartphone diskusije
svaki ograniceni os je dugorocno osudjen na propast
e sad to dugorocno moze biti 5 godina moze 15 al ce propasti
jer time ogranicavas korisnike koji hoce slobodu
u tome je na radost ljudi ili na zalost kako ko zeli android u prednosti nad drugima
nokiu moze spasiti samo ako predje na android kao glavni os
nek imaju neku ekskluzivnu liniju sa nekim svojim os-om i to bi bio za njih dobitak ovako mrka kapa
u tome je na radost ljudi ili na zalost kako ko zeli android u prednosti nad drugima
nek imaju neku ekskluzivnu liniju sa nekim svojim os-om i to bi bio za njih dobitak ovako mrka kapa
-
zLatk0
#1252 Re: Smartphone diskusije
http://www.androidpolice.com/2013/03/12 ... -on-video/
Evo jos jedan leaked video za zaljubljenike u s4
Evo jos jedan leaked video za zaljubljenike u s4
- Qler
#1253 Re: Smartphone diskusije
respo wrote:svaki ograniceni os je dugorocno osudjen na propast
iOS je ogranicen, pa mu ja jos (nazalost
-
flag
#1254 Re: Smartphone diskusije
Kuleru, a i ostali. Šta mislite o Lumii 900?! Znam da je 7.5 WP totalno ograničen, da je obustavljeno ažuriranje na 7.8, ali ipak nevjerovatna fluidnost, kamera (čini mi se) odlična, itd. Juče prvi put sam vidio uživo ovaj telefon - odavno nisam vidio ljepši dizajn, minimalistički.
Last edited by flag on 12/03/2013 11:34, edited 1 time in total.
- respo
#1255 Re: Smartphone diskusije
znao sam da ces to napisati 
polako vidjet ces samo sto neki propadnu brze od drugih
apple ima srecu sto jos prodaje proizvode na osnovu imena dizajna jednostavno na osnovu svog backgrounda sto bi rekli
nesto slicno kao golf mada je to dvoje neuporedivo
dizajn i hardware je nista bez software-a
mozes ti nabacati unutra ne znam kakvu tehnologiju kad software-ski to nije podrzano da radi kako treba
tek kad ljudi shvate to onda ces vidjeti rezultate tog istog apple-a
ne govorim da je android savrsen al mu je prednost sto je otvorena platforma i tu odmah dolazimo do velikog plusa u korist njega
jer na njemu radi milion ljudi dok na zatvorenim platformama radi lupam 10000 ljudi
a kako kazu dvije glave su pametnije od jedne
polako vidjet ces samo sto neki propadnu brze od drugih
apple ima srecu sto jos prodaje proizvode na osnovu imena dizajna jednostavno na osnovu svog backgrounda sto bi rekli
nesto slicno kao golf mada je to dvoje neuporedivo
dizajn i hardware je nista bez software-a
mozes ti nabacati unutra ne znam kakvu tehnologiju kad software-ski to nije podrzano da radi kako treba
tek kad ljudi shvate to onda ces vidjeti rezultate tog istog apple-a
ne govorim da je android savrsen al mu je prednost sto je otvorena platforma i tu odmah dolazimo do velikog plusa u korist njega
jer na njemu radi milion ljudi dok na zatvorenim platformama radi lupam 10000 ljudi
a kako kazu dvije glave su pametnije od jedne
- Qler
#1256 Re: Smartphone diskusije
Lumia 900 je isti telefon kao 800 samo veci display. Kamera je dobra, telefon je brz, WP7.8 ce izaci ako ne izadje sa navifirmom i nokia care suite ti je 10 minuta posla da ti snimis sebi wp7.8. U glavnom, ako nisi uber zahtjevan korisnik, odlican telefon. O dizajnu i kvaliteti samog telefonaflag wrote:Kuleru, a i ostali. Šta mislite o Lumii 900?! Znam da je 7.5 WP totalno ograničen, da je obustavljeno ažuriranje na 7.8, ali ipak nevjerovatna fluidnost, kamera (čini mi se) odlična, itd. Juče prvi put sam vidio uživo ovaj telefon - odavno nisam vidio ljepši dizajn, minimalistički.
- Qler
#1257 Re: Smartphone diskusije
Ja govorim da je to mana iOS-u i WP-u, a prednost Androida, ali isto tako, i prednost iOS-a i WP-a, a mana Androida. Ta famozna fragmentacija i ogranicenost ovih. Ovi idu na jednostavnost, na politiku my way or highway, dok kod androida svako misli da zna najbolje kako to treba da izgleda... pa tu dolazi do onoga, sta ko voli. Da sve radi i da ga ne zanima kako, ili da uvijek mora nesto istrazivati kako da unaprijedi, poboljsa, promijeni da odgovara njegovim potrebama i da iskoristi potencijal telefona. Jer je smijesno da quad core mobitel stopa....
- respo
#1258 Re: Smartphone diskusije
e pazi to nije nedostatak androida naprotiv
ako pogledas recimo sony je da kazem najotvoreniji prema andorid zajednici to ces naci i na xda
e vidis fora je u tome da izadje neki xy model telefona on je fabricki uradjen kako je uradjen
zajednica uredi za svakog ponesto kako kome odgovara a sony u sljedecem modelu pokupi najbolje od zajednice usminka i imas model koji je optimiziran za korisnika da i ne takne nista tipa root i tako te zezancije
kao sto rekoh zajednica radi za kompanije koje koriste android
tu kao sto rekoh prednjaci sony jer su najotvoreniji
znamo da je samsung zaposlio onog lika koji je napravio cyanogenmod a cuo si vjerovatno sta je to
to je za nokiu i apple nezamislivo zasada
ako pogledas recimo sony je da kazem najotvoreniji prema andorid zajednici to ces naci i na xda
e vidis fora je u tome da izadje neki xy model telefona on je fabricki uradjen kako je uradjen
zajednica uredi za svakog ponesto kako kome odgovara a sony u sljedecem modelu pokupi najbolje od zajednice usminka i imas model koji je optimiziran za korisnika da i ne takne nista tipa root i tako te zezancije
kao sto rekoh zajednica radi za kompanije koje koriste android
tu kao sto rekoh prednjaci sony jer su najotvoreniji
znamo da je samsung zaposlio onog lika koji je napravio cyanogenmod a cuo si vjerovatno sta je to
to je za nokiu i apple nezamislivo zasada
-
flag
#1259 Re: Smartphone diskusije
Ja odavno nisam vidio kvalitetniji i ljepši telefon. Gledam jučer Nokia maps... imam na nekoj planini neki komad zemlje, niti jedna druga navigacija nije imala pojma gdje je to!!! Nokia maps bez problema izračuna mi rutu, koja je 100% tačna.Qler wrote: Lumia 900 je isti telefon kao 800 samo veci display. Kamera je dobra, telefon je brz, WP7.8 ce izaci ako ne izadje sa navifirmom i nokia care suite ti je 10 minuta posla da ti snimis sebi wp7.8. U glavnom, ako nisi uber zahtjevan korisnik, odlican telefon. O dizajnu i kvaliteti samog telefonati ne trebam pricati. Ja sam uzeo 800 jer je jeftinija, veci mi display nije trebao, a u principu su identicni telefoni.
A opet, evo u telecomu Lumia 820 - WP 8, jedino me cijena odbija.
- Qler
#1260 Re: Smartphone diskusije
Navigacija, kamera, kvalitet su kod nokie neprikosnoveni. Sad WP je malo ogranicavajuci faktor za neke ljude
zato sam ja na symbianu 
Sony je poznat da ima najlosiji support. Pa eno meni se cini arc s nece dobiti jelly bean kao razlog nije dovoljno jak, a izdaju novi model ako nije xperia u ili tako nesto, koja je slabija od ovog prvog i dolazi sa jelly bean... mislim ofirno pravo...
Izlazi andorid 5.0 a 4.2 ima svaki 30. model... updatei kasne po godinu dana. I za svaki problem ti kazu svi, ma samo ga rootaj, snimi nightly mod, cyanogen, MIUI ili tako nesto.. sta mog starog zanima
rootanje, i te zazncije. On hoce da mu telefon radi od onog trenutka kad stavi SIM u njega, bez da ista mijenja..
Sony je poznat da ima najlosiji support. Pa eno meni se cini arc s nece dobiti jelly bean kao razlog nije dovoljno jak, a izdaju novi model ako nije xperia u ili tako nesto, koja je slabija od ovog prvog i dolazi sa jelly bean... mislim ofirno pravo...
Izlazi andorid 5.0 a 4.2 ima svaki 30. model... updatei kasne po godinu dana. I za svaki problem ti kazu svi, ma samo ga rootaj, snimi nightly mod, cyanogen, MIUI ili tako nesto.. sta mog starog zanima
- respo
#1261 Re: Smartphone diskusije
ne bi se slozio ni za navigaciju ni za kameru da je na strani nokie
za navigaciju posebno
to sto nokia ima svoju firmu koja "proizvodi" karte je naravno prednost al ne znaci automatski i da je bolje
recimo kad bi sony ili samsung posjedovao igo firmu ili neku drugu isti bi slucaj bio i sa njima imali bi integrisanu navigaciju kao sto ima nokia
mada i sada dobijes sygic na xperia mobitelima sto je pristojna navigacija za nezahtjevne korisnike posebno u zapadnoj europi
to sto ovdje nije pokriveno dovoljno je druga prica
je li mislis na sony ili na sonyericsson?
ne zaboravi da su to dvije razlicite firme i politika vodjenja bez obzira sto su fabrike i ljudi isti koji proizvode mobitele
arc s je SE a ne samo sony
vidis li i sam da se i oni sami pomalo distanciraju od tih modela izbacujucu svaki mjesec neki model te xperia e t v u g h j k citav alfabet izadje iz sony-ja
i citas li ti sta sam ja napisao
ako kupis u recimo i imas nekih problema oni to kroz update popravljaju a zajednica roota popravlja itd
ne moras ti nikad napraviti root
zato kad izadje k model sve pokupljeno od zajednice je u njega uvrsteno tako da dobijes stock k a dobijes rootan u sa poboljsanjima i novim stvarkama
a u koji god stavis sim radit ce bez problema za nezahtjevnog korisnika kao sto je pretpostavljam tvoj stari
pozivi sms i sta vec ga zanima slusanje muzike i slikanje
za navigaciju posebno
to sto nokia ima svoju firmu koja "proizvodi" karte je naravno prednost al ne znaci automatski i da je bolje
recimo kad bi sony ili samsung posjedovao igo firmu ili neku drugu isti bi slucaj bio i sa njima imali bi integrisanu navigaciju kao sto ima nokia
mada i sada dobijes sygic na xperia mobitelima sto je pristojna navigacija za nezahtjevne korisnike posebno u zapadnoj europi
to sto ovdje nije pokriveno dovoljno je druga prica
je li mislis na sony ili na sonyericsson?
ne zaboravi da su to dvije razlicite firme i politika vodjenja bez obzira sto su fabrike i ljudi isti koji proizvode mobitele
arc s je SE a ne samo sony
vidis li i sam da se i oni sami pomalo distanciraju od tih modela izbacujucu svaki mjesec neki model te xperia e t v u g h j k citav alfabet izadje iz sony-ja
i citas li ti sta sam ja napisao
ako kupis u recimo i imas nekih problema oni to kroz update popravljaju a zajednica roota popravlja itd
ne moras ti nikad napraviti root
zato kad izadje k model sve pokupljeno od zajednice je u njega uvrsteno tako da dobijes stock k a dobijes rootan u sa poboljsanjima i novim stvarkama
a u koji god stavis sim radit ce bez problema za nezahtjevnog korisnika kao sto je pretpostavljam tvoj stari
pozivi sms i sta vec ga zanima slusanje muzike i slikanje
- Qler
#1262 Re: Smartphone diskusije
Hajde da se slozimo oko SE i Sony, vidjet cemo kako ce Sony da rijesava buduce nadogradnje.
Ali za navigaciju, realno, nokia trenutno nema konkurencije. A probao sam sve. Plus jos garmina mozes snimiti ako ti ne valja nokia maps. To sto imaju svoju firmu, ne sprecava ostale da kupe sebi pa naprave nesto. Ni google maps u USA nije dobar kao nokia maps. Free turn by turn navigacija, detaljne mape, jednostavnost, preglednost, brzina, sve je na strani nokia/here maps. Jednostavno, navigacija, kamera a evo i nokia music, ako nisi upratio, su daleko ispred konkurencije. Ja sada na lumia imam nokia mix radio, mogu offline slusati hiljade i hiljade pjesama, dzaba...
Ali za navigaciju, realno, nokia trenutno nema konkurencije. A probao sam sve. Plus jos garmina mozes snimiti ako ti ne valja nokia maps. To sto imaju svoju firmu, ne sprecava ostale da kupe sebi pa naprave nesto. Ni google maps u USA nije dobar kao nokia maps. Free turn by turn navigacija, detaljne mape, jednostavnost, preglednost, brzina, sve je na strani nokia/here maps. Jednostavno, navigacija, kamera a evo i nokia music, ako nisi upratio, su daleko ispred konkurencije. Ja sada na lumia imam nokia mix radio, mogu offline slusati hiljade i hiljade pjesama, dzaba...
- respo
#1263 Re: Smartphone diskusije
ja ti govorim da navigacija kod nokie ima prednost jedino sto dodje instalirana unaprijed
imas i sygic na sony mobitelima ako ti se ne svidja imas navigon imas igo imas tomtom imas google navigaciju imas na kraju i garmin al to je druga prica tako da cemo izbaciti garmin iz ovoga
niko njih ne sprecava al vjerovatno im nije toliko bitno imati navigaciju kad ima toliko proizvoda koji mogu zadovoljiti potrebe korisnika da kupnja jedne takve firme koja ce kostati nekoliko miliona ili cak i milijardi im se cini beskorisna
kamera jedino se izdvaja na 808pw i nista vise a uz to koristi carlzeiss lece a dio njihovih dionica drzi upravo sony i jos neke banke fazoni
siguran sam da bilo koji proizvodjac moze napraviti isto
i ne vidim uopste smisao tog 41mpx telefona
to ti dodje kao ono sa ghz kod kompa prvi bio 1ghz onda islo 1.2 1.4 1.8 2.0 2.4 3.0 itd
i onda skontali da ghz-i nisu toliko bitno pa dobijes onda 2.0ghz bolji od onog od 3 sto je ranije bio jer je ovo duo core i slicne zezancije tako isto sa mpx-lima
gledajuci to sljedeca nokia bi trabala imati bar 60mpx da bi bila bolja od 808
al nebitno odmakoh ja od teme pomalo al da se vratim
opet da se dotaknem mapa kakve veze ima je li google maps bolji kad google-u nije primarni posao navigacija topografija i to znas vjerovatno zbog cega je pokrenut google maps a to nije navigacija primarno bila
nokia maps ima prednost jer za njih radi firma kojoj je posao iskljucivo navigacija i snadbjeva auto navigacije ugradjene i one sto se nose sa mapama sto nije slucaj sa google maps
ne govorim ja da je nokia maps los on je odlican samo kazem da je prednost nokie sto ima odmah na njemu to shvatas dok kod drugih moras instalirati neki od boljih jer sygic je mudo marijanovo za ovo podrucje
opet ti ides sa sve gorim primjerima a la nokia music
tu je itunes walkman u prednosti nad nokia musicom
ako gledas broj pjesama tu je sony neprikosnoven jer ima svoju izdavacku kucu
to da je besplatno kod nokie nije moras biti online kao i svaki radio
dovoljno je instalirati tunein i imas svaku radio stanicu skoro na svijetu besplatno
imas i sygic na sony mobitelima ako ti se ne svidja imas navigon imas igo imas tomtom imas google navigaciju imas na kraju i garmin al to je druga prica tako da cemo izbaciti garmin iz ovoga
niko njih ne sprecava al vjerovatno im nije toliko bitno imati navigaciju kad ima toliko proizvoda koji mogu zadovoljiti potrebe korisnika da kupnja jedne takve firme koja ce kostati nekoliko miliona ili cak i milijardi im se cini beskorisna
kamera jedino se izdvaja na 808pw i nista vise a uz to koristi carlzeiss lece a dio njihovih dionica drzi upravo sony i jos neke banke fazoni
siguran sam da bilo koji proizvodjac moze napraviti isto
i ne vidim uopste smisao tog 41mpx telefona
to ti dodje kao ono sa ghz kod kompa prvi bio 1ghz onda islo 1.2 1.4 1.8 2.0 2.4 3.0 itd
i onda skontali da ghz-i nisu toliko bitno pa dobijes onda 2.0ghz bolji od onog od 3 sto je ranije bio jer je ovo duo core i slicne zezancije tako isto sa mpx-lima
gledajuci to sljedeca nokia bi trabala imati bar 60mpx da bi bila bolja od 808
al nebitno odmakoh ja od teme pomalo al da se vratim
opet da se dotaknem mapa kakve veze ima je li google maps bolji kad google-u nije primarni posao navigacija topografija i to znas vjerovatno zbog cega je pokrenut google maps a to nije navigacija primarno bila
nokia maps ima prednost jer za njih radi firma kojoj je posao iskljucivo navigacija i snadbjeva auto navigacije ugradjene i one sto se nose sa mapama sto nije slucaj sa google maps
ne govorim ja da je nokia maps los on je odlican samo kazem da je prednost nokie sto ima odmah na njemu to shvatas dok kod drugih moras instalirati neki od boljih jer sygic je mudo marijanovo za ovo podrucje
opet ti ides sa sve gorim primjerima a la nokia music
tu je itunes walkman u prednosti nad nokia musicom
ako gledas broj pjesama tu je sony neprikosnoven jer ima svoju izdavacku kucu
to da je besplatno kod nokie nije moras biti online kao i svaki radio
dovoljno je instalirati tunein i imas svaku radio stanicu skoro na svijetu besplatno
- Qler
#1264 Re: Smartphone diskusije
Vezano za kameru, 41MP je senzor, oversampling je tehnologija, a PureView je rezultat. Tj. Nisu bitni MP to znaju u Nokia-i, to tuve ljudima u glavu kako je izasla 808PV, ali ljudi ne slusaju. Bitno je sta radis sa MP. E to je fazon, 808PV pravi odlicne slike na 38MP, ali pravi strasne na 3 5 i 8 MP. Tu dolazi do izrazaja ono sta radis sa MP. Oversampling je tu najbitniji. Proguglaj. E sada se suska kako ce napraviti 21MP senzor sa oversamplingom i praviti isto tako dobre slike na 5MP, a manji senzor, tanji telefon... 41MP je uzeto samo da bi imali vise MP za obradu. 808 PV ima poseban procesor za obradu slika pored CPU i GPU.
- respo
#1265 Re: Smartphone diskusije
pa eto samo si potvrdio ono sto kazem
oni su sa 808 pokazali nesto i ta kamera je najbolja svi ostali modeli ne odudaraju od ostalih proizvodjaca i kvalitet i slika i sta ti ja znam
kamera nikako ne moze ici u korist nokie u odnosu na druge to sto jedan model se izdvaja je sasvim zanemarujuci u odnosu na citavu kompaniju
ps. oversampling nije tehnologija nego proces
oni su sa 808 pokazali nesto i ta kamera je najbolja svi ostali modeli ne odudaraju od ostalih proizvodjaca i kvalitet i slika i sta ti ja znam
kamera nikako ne moze ici u korist nokie u odnosu na druge to sto jedan model se izdvaja je sasvim zanemarujuci u odnosu na citavu kompaniju
ps. oversampling nije tehnologija nego proces
- Qler
#1266 Re: Smartphone diskusije
ma dobro tehnologija/proces shvatio si poentu.
Pa 920 ima OIS i to je inovacija koju nema niko. HTC je nesto pokusao, ali ispade bruka.
Pa 920 ima OIS i to je inovacija koju nema niko. HTC je nesto pokusao, ali ispade bruka.
- respo
#1267 Re: Smartphone diskusije
ta poenta ne znaci da nokia ima najbolje kamere
pa kamera sa SE k750 jos uvijek moze zadacu dati nekim novim telefonima jel to znaci da je kamera kod sony-ja najbolja?
ne znaci jer je to jedan model i ne mozes nikad reci kamera kod sony-ja nokie iphonea je najbolja
to se jedino moze gledati po modelima
pa na kraju dobijes ovako nesto
lumia bolja od xperie xperia od galaxy-ja a galaxy od lumie
i ko je tu najbolji
ps. kad smo vec kod tog ois koji hvalis
http://www.theverge.com/2012/9/5/329477 ... mia-ois-ad
pa kamera sa SE k750 jos uvijek moze zadacu dati nekim novim telefonima jel to znaci da je kamera kod sony-ja najbolja?
ne znaci jer je to jedan model i ne mozes nikad reci kamera kod sony-ja nokie iphonea je najbolja
to se jedino moze gledati po modelima
pa na kraju dobijes ovako nesto
lumia bolja od xperie xperia od galaxy-ja a galaxy od lumie
i ko je tu najbolji
ps. kad smo vec kod tog ois koji hvalis
Last edited by respo on 12/03/2013 14:51, edited 1 time in total.
- Qler
#1268 Re: Smartphone diskusije
Pazi 808 najbolja. To je vrh, nema dalje.
Onda 920 najbolja u falgship konkurenciji (iPhone 5, Xperia Z, Samsung S3)
820 u svom cjenovnom razredu
720 u svom
620 u svom
Znaci realno, od 4 cjenovna razreda nokia ima najbolje kamere, plus 808
koja je izvan konkurencije...
To je cini najboljim proizvodjacem mobilnih kamera. Pogledaj 720-ku, bolja cak i od 820 pri slabom svijetlu...
Onda 920 najbolja u falgship konkurenciji (iPhone 5, Xperia Z, Samsung S3)
820 u svom cjenovnom razredu
720 u svom
620 u svom
Znaci realno, od 4 cjenovna razreda nokia ima najbolje kamere, plus 808
To je cini najboljim proizvodjacem mobilnih kamera. Pogledaj 720-ku, bolja cak i od 820 pri slabom svijetlu...
- respo
#1269 Re: Smartphone diskusije
ima dalje
jesi vidio kameru od Z?
920 nije najbolja u konkurenciji
kao sto gore uredih radi tvog ois-a kojeg pominjes
toliko su sigurni u taj ois da su morali varati na snimanju
znaci htjeli prodati dslr snimke kao da su s telefona
dovoljan dokaz da nije najbolja jer ni oni sami nisu sigurni u kvalitet snimka
ove nize da ne pominjem
jesi vidio kameru od Z?
920 nije najbolja u konkurenciji
kao sto gore uredih radi tvog ois-a kojeg pominjes
toliko su sigurni u taj ois da su morali varati na snimanju
znaci htjeli prodati dslr snimke kao da su s telefona
dovoljan dokaz da nije najbolja jer ni oni sami nisu sigurni u kvalitet snimka
ove nize da ne pominjem
- Qler
#1270 Re: Smartphone diskusije
Pa pogledaj snimke sa telefona 
Evo sta je OIS u praksi.
Evo sta je OIS u praksi.
- sema911s
#1271 Re: Smartphone diskusije
najbolji je nokia 5800xp,. jer je moja
a to sto nokia ima firmu koja pravi mape je samo prednost nad ostalima jer krajni korisnik ima iz kutije sve spremno netreba nesto cackat snimat( osimmalo specificnih glasovnih komandi, mapa nekih spec.podrucja) dok ko ostalih su eto sam moras,.
i da govorite kako je android dobar i sl. a ako neka osoba koja hoce sminka tel. da je skupo cuo da je dobar i uzme s3(kako moj cale) jbse njemu sto ima xdevelopers, zajdenice i da moze snimat nove root-ove i sl. kada velika kolicina korisnika koristi tel. kao kameru, gov.poziv, sms. i za net., to sto mi neki nesto mjenjamo cackamo radimo iz dosade ne iz potrebe,. vadimo se na to da nam treba vidget za vremenski prognozu da bude na home scren update vremena radimo samo na wifi jer credita nema,.
a to sto nokia ima firmu koja pravi mape je samo prednost nad ostalima jer krajni korisnik ima iz kutije sve spremno netreba nesto cackat snimat( osimmalo specificnih glasovnih komandi, mapa nekih spec.podrucja) dok ko ostalih su eto sam moras,.
i da govorite kako je android dobar i sl. a ako neka osoba koja hoce sminka tel. da je skupo cuo da je dobar i uzme s3(kako moj cale) jbse njemu sto ima xdevelopers, zajdenice i da moze snimat nove root-ove i sl. kada velika kolicina korisnika koristi tel. kao kameru, gov.poziv, sms. i za net., to sto mi neki nesto mjenjamo cackamo radimo iz dosade ne iz potrebe,. vadimo se na to da nam treba vidget za vremenski prognozu da bude na home scren update vremena radimo samo na wifi jer credita nema,.
- respo
#1272 Re: Smartphone diskusije
i sta ovo pokazuje?Qler wrote:Pa pogledaj snimke sa telefona
Evo sta je OIS u praksi.
Z ima hdr snimanje sto niko nema jel to znaci da je kamera u Z najbolja?
- respo
#1273 Re: Smartphone diskusije
kad vec uporedjujes ta 2 telefona zakljuci sam koji je bolji
-
neki
#1274 Re: Smartphone diskusije
Nokia ce nastaviti da propada, do te mjere dok joj vrijednost ne padne dovoljno i onda ce je preuzeti Microsoft.
Moje predvidjanje
Moje predvidjanje
- respo
#1275 Re: Smartphone diskusije
je li ovo znaci da Z ima najbolju kameru?
Last edited by respo on 12/03/2013 15:34, edited 1 time in total.