Smartfoni uništili društvo?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Hakiz

#126 Re: Smartfoni uništili društvo?

Post by Hakiz »

SpecialOffer wrote:Vecina vas je (za)ostala u nekom svom svijetu pa laprdate o telefonima, sta vi znate sta je smartphone i koje mogucnosti pruza. Svako generalno koristi smartphone/internet spram mozga tako da ne laprdajte bezveze vec procitajte sta korisno, naucite sta novo sve vam je na dohvat ruke.

Šteta što pametni telefoni ne liječe bezobrazluk.
ovo_mi_je_nick

#127 Re: Smartfoni uništili društvo?

Post by ovo_mi_je_nick »

Smartphone samo olakšava svakodnevnicu a da pruža neke aman mogućnosti, ne pruža.
tester33

#128 Re: Smartfoni uništili društvo?

Post by tester33 »

Smartphone su odlicno sredstvo za rad... Ja napredno koristim telefon i zadovoljan sam. Samo telefon ne koristim u 90% vremena kad sam u kaficu s nekim osobama kad pricam.

A kad sam sam u kaficu ... uzivam u surfanju ... 8-)
Edin H.

#129 Re: Smartfoni uništili društvo?

Post by Edin H. »

Simon Cowell vec deset mjeseci ne koristi mobilni telefon zbog mentalnog zdravlja.

Kaze odes na sastanak, a svi su na svojim telefonima.

http://www.bbc.co.uk/news/uk-44346270
triconja

#130 Re: Smartfoni uništili društvo?

Post by triconja »

Edin H. wrote:Simon Cowell vec deset mjeseci ne koristi mobilni telefon zbog mentalnog zdravlja.

Kaze odes na sastanak, a svi su na svojim telefonima.

http://www.bbc.co.uk/news/uk-44346270
I on nesta sad treba bit primjer ostalima? Ma hajte molim vas :lol:
Hakiz

#131 Re: Smartfoni uništili društvo?

Post by Hakiz »

Sarajmen wrote:Nisu uništili, ali ga jesu u nekoj mjeri deformisali i nametnuli mu se kao posrednik za dosta potreba ili usluga.
Nisu smarphonei uradili ljudima ništa. Ljudi su sami sebi to uradili.
Tomahawk11
Globalni moderator

#132 Re: Smartfoni uništili društvo?

Post by Tomahawk11 »

simonese wrote:
dječak sa šibicama wrote:Salu na stranu, mislim da ce smartfoni djecu dosta upropastiti, ne skidaju se sa mobitela. Pilje u nekakve youtubere, kopiraju ih, prave nekakve slajmove, snimaju se kako jedu cokolade, bombone, sminkaju se pred kamerom.
meni je onih slajmova pun k... :thumbup:
Bio sam juče na basketu i sve mi stari konji 30+ :(
Nema djeteta zglave :skoljka:
SmokingMan

#134 Re: Smartfoni uništili društvo?

Post by SmokingMan »

Tomahawk11 wrote:
simonese wrote:
dječak sa šibicama wrote:Salu na stranu, mislim da ce smartfoni djecu dosta upropastiti, ne skidaju se sa mobitela. Pilje u nekakve youtubere, kopiraju ih, prave nekakve slajmove, snimaju se kako jedu cokolade, bombone, sminkaju se pred kamerom.
meni je onih slajmova pun k... :thumbup:
Bio sam juče na basketu i sve mi stari konji 30+ :(
Nema djeteta zglave :skoljka:
Tuga Tomo,djeca uglavnom hem letargična hem nezainteresovana za bilo kakve socijalne i samoincijativne aktivnost,čast izuzecima.Sportske aktivnosti su svedene na minimum,više viđam moju (odnosno tvoju) generaciju kako se rekreativno bave trčanjem,vozanjem bicikla,hodanjem.Meni je 34.kuke,ali sam u boljoj kondiciji nego večina današnjih klinaca između 13 i 18 godina.Volim pojesti,ali se trudim i da vježbam koliko toliko,da neam bubble-gut bonannzu,baš je ružno muškarca vidjeti sa opuštenim stomakom,salo se brzo može skinuti,ali stomak,poprilično teško.Prošla su vremena kada omladini nije bio potreban neki veći razlog za okupljanje.Danas sve moraš ugovarati dan-dva ranije,a realno,većina ih se pravi da su nedostupnni,prezauzeti nekim svojim izmišljenim aktivnostima.
Dope_Man

#135 Re: Smartfoni uništili društvo?

Post by Dope_Man »

ovo_mi_je_nick wrote:Smartphone samo olakšava svakodnevnicu a da pruža neke aman mogućnosti, ne pruža.
Pa kako ce olaksavati nego kroz mogucnosti koje ima i pruza korisniku?

Smartphoni su odlicna stvar, alat koji moze svasta.. a do svakog pojedinacno je kako ce ga koristiti. Meni je to kamera, pristup internetu, telefon, GPS navigacija na svakom putovanju, uredjaj za pustanje muzike svaki put kad sjednem u auto itd..

E sad, selfija nisam bacio otkako imam mobitele (lazem, jesam jedan nedavno, i to sa nekom starom rajom al oprosteno mi je), ne blejim u ekran kad sam na kafi sa rajom jer sam tu da bih bio s njima, ne sa telefonom itd.. onaj ko bleji ima svoje razloge, a za to nije kriv telefon kao alat.
Post Reply