Ja sam sebi napravio i rsync tako da ug802 povuče filmove sa mašine koja vrti torrente
Sent from my ST18i using Tapatalk 2
Moderator: Benq
Ma ja XBMC koristim iskljucivo zbog stream-a filmova i serija. Ova mi je varijanta dosta jednostavnija nego da trazim torrent filma i cekam da se skine.lelooo wrote:Ja xbmc nisam probao, baš zato što ne podržava za ug802, pa mi se mrsko bilo zezati. Ali koristim mvideoplayer, i odličan je stvarno, puno više od samo playera, sam skida plakate, titlove nadje, prepozna serije, i sve dzabe...
Ja sam sebi napravio i rsync tako da ug802 povuče filmove sa mašine koja vrti torrente
Sent from my ST18i using Tapatalk 2
Ima Philips HMP7001/12 za 269KM kod Stanića u LG-ju na Stupu i HMP5000 za 215KM , haj mu ga znaj valja li cemuvan helsing wrote:Ma ja sam dobio prosle godine nekad u julu mjesecu taj raspberry pi + kuciste za njega.
Malo vrtim debian,malo vise openelec,radi solidno za moje potrebe,nervira me malkice "daljinski".
Mene zanima ima li neki media box ali da nije android os u njemu,i da se mogu uklopit u cijenu sa nekim prosjecnim mjesecnim primanjima?
Sent from my Nokia 1110 using Tapatalk 2
Ja koristim Rpi, model b 512 mb. Ovo je najbolja stvar koju sam kupio u zadnjih par godina. Ma vrti sve zivo u xbmc-u, 720p, 1080p ide skroz glatko. Ako hoces koristiti browser na njemu, instaliraj addon i surfaj (ima i forum addon, slicno tapatalku). Za daljinski upravljac koristis android aplikaciju (preporucujem yatse) ili tv daljinski preko hdmi-cec (ako tv podrzava).rizibizi wrote:Meni je pi OK i za dnevnog boravka, platio sve skupa oko 140, digao OpenElec i eno ga vrti video sve u 16, radi i youtube. Najveca mana je barem meni kao nelinuxasu to sto na xbmc-u nema browsera pa ne mogu surfati, a nema ni vlc pa ne mogu vrtiti iptv liste. Kod mene je model sa 256 MB rama, probao sam onaj neki debian, sporo pravo ili ja nisam znao sve konfigurisati kako treba, uglavnom onako out of box mi je bilo presporo. Jel zna neko kako da koristim xbmc za multimediju + jos nesto za vlc i internet?
evo ja probao. Radi fino, imas i android aplikaciju pa mozes ukljuciti HQ na kanalima, a otvara i preko android browsera nekakvu IPAD/IPhone varijantu, ali isto radi, ima i HQ.Jux071 wrote:Je l' iko od vas koji ima ove Android TV Boxove probao Moja Web TV preko ove điđe?
rimac wrote:Skoro godina dana od zadnjeg posta.... Kupio full hd veličine 47... i sad mislim kupiti neki android tv box da bih pretvorio u smart televiziju.
Dvojim se između:
Energy Android Smart TV Box
Prestigio MultiCenter
s e-bay
molim ikustva i mišljenja.
Na piku. Cijene 40-50 KM skuplje od gearbest-a.r_faruk wrote:dizem temu iz mrtvih, znam...
kakva je danas situacija,... gdje se mogu kod nas u BiH kupiti ove stvar?
Nesto ovakofortaleza wrote:Jel postoje android boxovi koji imaju ukljucen ccam, odnosno mogucnost cardsharinga i po kojoj cijeni?
Poslano sa mog HTC Desire 816 koristeći Tapatalk
Da.basicm wrote:Mene zanima, da li se na boxove mogu instalirati aplikacije koje idu na telefone? Na android tv ne mogu
Sent from my iPhone using Tapatalk