Smanjenje broja klubova PL BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Koji je po vama optimalan broj klubova u Premijer ligi BiH?

10
56
42%
12
61
46%
14
8
6%
16
9
7%

Total votes: 134

paravan

#301 Re: Smanjenje broja klubova PL BiH

Post by paravan »

Arteta wrote:
jeza u ledja wrote:
paravan wrote:slijedi ukidanje entiteskih liga i sve sto ima veze sa entitetom jer takvo nesto niti ima geografskog smisla niti ekonomskog.

prvo se pocinje od malih stvari, pa se ide prema krupnijim...
Ako se ne varam, FSRS smatra "Prvu ligu RS" kao nesto sto traje vec 15 i kusur godina. Imaju "prvaka RS", "Kup RS" , itd. Premijer Ligu BiH smatraju kao neko specijalno takmicenje koje je eto kao pod moranje da bi se plasirao u Evropu. Zato nece lako prihvatiti ukidanje "Prve lige RS".
Ekonomski karakter je tu nebitan, kao sto je nebitan i u samom postojanju te tvorevine.
Ne mora se ukinuti liga,ali zato se mora osnovati zajednicka druga liga.
pa to je to :D
Eborg

#302 Re: Smanjenje broja klubova PL BiH

Post by Eborg »

Gledam evo malo Pravilnik o nogometnim/fudbalskim takmičenjima BiH i čini se da je čak i drugi nivo takmičenja njihova nadležnost, tj. teoretski bi Komitet za stabilizaciju i to sam mogao uraditi. Problem će nastati ako se vrati na skupštinu nakon njihovog mandata jer onda će tu doći do sitničarskih i političkih interesa.

Image
El_comadante

#303 Re: Smanjenje broja klubova PL BiH

Post by El_comadante »

u ovoj situaciji se itekako pitaju ovi iz FSRS a i ovi iz komiteta što dolaze iz FSRS logično je štite interes FSRS. delgati u skupštini FSBiH iz FSRS također če glasati kako im kažu ovi iz FSRS, znaći kako kod okreneš pitaju se ovi iz FSRS i sa njim treba sjesti i dogovriti se jer mogu svaku odluku osporiti i srušiti prilikom glasanja. nažalost tako je, jer oni gledaju svoj neki interes a ne finansijski i kvalitet lige.
jeza u ledja

#304 Re: Smanjenje broja klubova PL BiH

Post by jeza u ledja »

Meni je najgluplje kad, a to non stop rade, pitaju nekog iz Slavije, Borca, Leotara sta misle o skracivanju lige, udruzenju premijerligasa, udruzivanju entitetskih liga, kalendaru takmicenja, domacinstvu finala Kupa, itd....oni gotovo uvijek izjave nesto tipa "sacekacemo zvanican stav FSRS". Znaci nebitno je da li ides kontra interesa sebe i svog kluba, bitno je da sacekas zvanican stav stranacki imenovanih foteljasa iz FSRS, koji su svugdje u svijetu tu radi kluba, a ne obrnuto.
Obuca9

#305 Re: Smanjenje broja klubova PL BiH

Post by Obuca9 »

convict wrote:Ma ja ne vidim to jedno garantovano mjesto klubu iz RS-a kao problem. Čak i uz ovu ligu od 16 klubova, lagano se filtriraju klubovi po kvalitetu. Sada su iz RS tu Borac i Rudar Prijedor, dok Leotar, Slavija i Kozara drže zadnja 3 mjesta i velike su šanse da 2 od ova 3 ispadnu.

Sjeća li se još neko da je u prvoj sezoni Premijer liga imala 20 timova (ko u Engleskoj, jbt) i prvih godina su se tu uspijevali ugurati velikani tipa Žepče, Laktaši, Orašje, Posušje, Glasinac, a u Evropi nas predstavljali Modriča, a čini mi se i Brotnjo. Danas nam je fudbal na niskim granama, ali kad se sjetim kako je bilo, čini mi se da se vidi određeni napredak.
Pomiješo si ti buraz svašta nešto... Ali hajde da ne ulazimo u dublju analizu, imena koje si "nabrojao", pola se tih klubova nikad međusobno nije ni susrelo, a kamoli da su igrali u istoj Ligi.
jeza u ledja

#306 Re: Smanjenje broja klubova PL BiH

Post by jeza u ledja »

Pa nije ni rekao da su se svi medjusobno sastajali.

Lupio je za Laktase i malo je uranio sa Modricom u Evropi, sve ovo ostalo je tako. Brotnjo, Glasinac, Orasje, Posusje, Zepce , to nam je bila liga. :roll:
El_comadante

#307 Re: Smanjenje broja klubova PL BiH

Post by El_comadante »

treba i prvu liga uvesti da bude jedinstvena jer vidimo da dvije godine zaredom ovaj iz RS odmah ispada. prošle godine to je bila Drina a ove Kozara. dakle nema tamo kvaliteta da se i zadrže u PLBiH. iz tog razloga nam treba jedinstvena prva liga jer bi onda prvak vjerovatno bio dovoljno kvalitetan da odmah neispadne iz PL.
sumirprimus

#308 Re: Smanjenje broja klubova PL BiH

Post by sumirprimus »

treba za pocetak samnjit na 12 klubova...
a ne bih ja bas spajao prve lige...jos je rano... i zajebano... :)
El_comadante

#309 Re: Smanjenje broja klubova PL BiH

Post by El_comadante »

sumirprimus wrote:treba za pocetak samnjit na 12 klubova...
trebalo bi nam jedino mjerilo biti kvalitet a ne politika ili nešto deseto, a vidimo da je prva liga RS nekvalitetna jer 2 godine za redom njihov šampion nemože opstati u PL.
sumirprimus

#310 Re: Smanjenje broja klubova PL BiH

Post by sumirprimus »

El_comadante wrote:
trebalo bi nam jedino mjerilo biti kvalitet a ne politika ili nešto deseto, a vidimo da je prva liga RS nekvalitetna jer 2 godine za redom njihov šampion nemože opstati u PL.
pazi,ja se u potpunosti s tobom slazem,samo kvalitet,i da je ovako podijeljena prva liga na entitetskom nivou,nekvalitetna,i da ih treba mijenjat,i prekrajat,samoi kajem,da je sad jos rano...dok se ne steknu neki osnovni uvjeti..
hebo ti tu ligu,ako ovako lose prodje u premier,mozes mislit sta bi bilo po manjim mjestima....
samo vremenom i polako uvodit promjene...
El_comadante

#311 Re: Smanjenje broja klubova PL BiH

Post by El_comadante »

sumirprimus wrote:
El_comadante wrote:
pazi,ja se u potpunosti s tobom slazem,samo kvalitet,i da je ovako podijeljena prva liga na entitetskom nivou,nekvalitetna,i da ih treba mijenjat,i prekrajat,samoi kajem,da je sad jos rano...dok se ne steknu neki osnovni uvjeti..
hebo ti tu ligu,ako ovako lose prodje u premier,mozes mislit sta bi bilo po manjim mjestima....
samo vremenom i polako uvodit promjene...
pa evo zajednička PL se igra 10 godina. ja mislim da je prošlo dovoljno vremena da se nešto mjenja. dokle i šta čeakati? jeli treba još 10 godina čekati pa da se nešto nemjenja?
sumirprimus

#312 Re: Smanjenje broja klubova PL BiH

Post by sumirprimus »

prva zdrava promjena,je smanjenje premier lige..jerbo ovakva nikom ne treba...
pa onda malo da se usuglase zakoni o sportu,pa onda red suda, neredi na terenima,povecaju kazne za izgrede,ulasci na teren,prekidi,nacionalisticka skandiranja,drakonskim kaznama,i tako...eh onda pokusat spojit lige...
i opet,tek onda imas pravi problem i otpor,ko i u politici...
nije to samo e ajmo sad malo ovo spojit...
Charuga
Globalni moderator

#313 Re: Smanjenje broja klubova PL BiH

Post by Charuga »

Sutra sastanak radne grupe za reorganizaciju Premijer lige

Radna grupa za reorganizaciju takmičenja u Premijer ligi, kao i u ženskom i malom fudbalu sutra će u 13:00 sati održati novi sastanak.

Radna grupa za reorganizacijku takmičenja u Premijer ligi, ženskom i malom fudbalu nastavlja sa svojim atkivnostima.

Sutra je na rasporedu novi sastanak, a novina je i to da će istom prisustvovati i predstavnici oba entitetska saveza, koji su priključeni ovoj radnoj grupi.

Fudbalski savez Federacije Bosne i Hercegovine predstavljat će Nijaz Brković, dok će Fudbalski savez Republike Srpske predstavljati Mirko Milošević, a od ranije su čalanovi ove radne grupe Ivan Beus, Dragan Kulina, Elmir Pilav, Nihad Hodžić i Milorad Lale.

http://sportsport.ba/bh_fudbal/sutra-sa ... lige/79233
Arteta

#314 Re: Smanjenje broja klubova PL BiH

Post by Arteta »

Plavih_11 wrote:Sutra sastanak radne grupe za reorganizaciju Premijer lige

Radna grupa za reorganizaciju takmičenja u Premijer ligi, kao i u ženskom i malom fudbalu sutra će u 13:00 sati održati novi sastanak.

Radna grupa za reorganizacijku takmičenja u Premijer ligi, ženskom i malom fudbalu nastavlja sa svojim atkivnostima.

Sutra je na rasporedu novi sastanak, a novina je i to da će istom prisustvovati i predstavnici oba entitetska saveza, koji su priključeni ovoj radnoj grupi.

Fudbalski savez Federacije Bosne i Hercegovine predstavljat će Nijaz Brković, dok će Fudbalski savez Republike Srpske predstavljati Mirko Milošević, a od ranije su čalanovi ove radne grupe Ivan Beus, Dragan Kulina, Elmir Pilav, Nihad Hodžić i Milorad Lale.

http://sportsport.ba/bh_fudbal/sutra-sa ... lige/79233
Ovo nista dobrog nece donijeti,jedino ako sastave zajednicku drugu ligu.
Arteta

#315 Re: Smanjenje broja klubova PL BiH

Post by Arteta »

Prvo spajati druge lige pa tek onda skracivati prvu.
ultima_palabra

#316 Re: Smanjenje broja klubova PL BiH

Post by ultima_palabra »

Jah vala, ne znam kako ćemo preživjeti bez Leotara, Travnika i GOŠK-a u Premijer ligi.
Arteta

#317 Re: Smanjenje broja klubova PL BiH

Post by Arteta »

ultima_palabra wrote:Jah vala, ne znam kako ćemo preživjeti bez Leotara, Travnika i GOŠK-a u Premijer ligi.
Ligu treba skratiti,ali poslije ujedinjenja drugih liga,ako se ne ujedine lige,a skrati se liga,to ce biti jedan veliki ustupak FSRS na stetu BiH fudbala.
cyprus

#318 Re: Smanjenje broja klubova PL BiH

Post by cyprus »

ultima_palabra wrote:Jah vala, ne znam kako ćemo preživjeti bez Leotara, Travnika i GOŠK-a u Premijer ligi.
Ne znam, Leotar je ipak bivši šampion :D , a Travnik i GOŠK redovne platiše poreza :D ... A šta ako budemo morali preživljavat bez Čelika, Slobode i Veleža? (vrlo realna opcija)
Arteta

#319 Re: Smanjenje broja klubova PL BiH

Post by Arteta »

cyprus wrote:
Ne znam, Leotar je ipak bivši šampion :D , a Travnik i GOŠK redovne platiše poreza :D ... A šta ako budemo morali preživljavat bez Čelika, Slobode i Veleža? (vrlo realna opcija)
:thumbup:
Arteta

#320 Re: Smanjenje broja klubova PL BiH

Post by Arteta »

I sta bi od ovog?
Eborg

#321 Re: Smanjenje broja klubova PL BiH

Post by Eborg »

Trebala je biti donešena odluka već sada ako će se u sezoni 2013/14 ispadati i reducirati tako da bi sezona 2014/15 bila kraća. Ako je ne bude ubrzo teško da će biti nešto od toga.
Arteta

#322 Re: Smanjenje broja klubova PL BiH

Post by Arteta »

Eborg wrote:Trebala je biti donešena odluka već sada ako će se u sezoni 2013/14 ispadati i reducirati tako da bi sezona 2014/15 bila kraća. Ako je ne bude ubrzo teško da će biti nešto od toga.
Znaci zasad nista,super i treba tako. :bih:
Eborg

#323 Re: Smanjenje broja klubova PL BiH

Post by Eborg »

Ne bih se složio al' nek ti bude. :mrgreen:
Eborg

#324 Re: Smanjenje broja klubova PL BiH

Post by Eborg »

Izgleda da će u petak i zvanično biti iznešen prijedlog.

PL BiH sa 12 klubova i trokružnim sistemom takmičenja – usvojite!
salle_eh1986

#325 Re: Smanjenje broja klubova PL BiH

Post by salle_eh1986 »

Eborg wrote:Izgleda da će u petak i zvanično biti iznešen prijedlog.

PL BiH sa 12 klubova i trokružnim sistemom takmičenja – usvojite!
mnogo jako bi to bilo
Post Reply