Slušni aparat
Moderator: anex
- iceman ze
#1 Slušni aparat
Da li je neko kupovao slusni aparat za starije osobe? neke preporuke...
-
miki27A
#2 Re: Slušni aparat
E ovo i mene zanima, koja je procedura za osobu koja ne cuje toliko da se vise i ne javlja na telefon (a onda svi mi se zabrinemo da joj se nije sta desilo, jer su joj 84 godine), a nije u stanju izaci iz stana zadnjih nekoliko godina. Ima li neki doktor koji bi dosao kuci, pregledao i tako ustanovio koji je slusni aparat potreban?
- iceman ze
#3 Re: Slušni aparat
I kod mene je slicna situacija, radi se o tesko pokretnoj osobi. Nisam siguran koji aparat da kupim.
-
kerima1
#4 Re: Slušni aparat
Moraju prvo kod svog porodicnog ljekara da im da uputnicu kod ORL,taj pregleda usi te salje na snimak sluha,koliko posto cuje osoba.Tek tada joj se određuje s.aparat.
-
miki27A
#5 Re: Slušni aparat
Hvala kerima1, mislim da nisi vidjela ono da su i kod mene i kod kolege osobe koje ne mogu da se krecu... treba nam opcija privatnika koji ce doci na adresu... ovo sto si ti napisala je za ljude koji su pokretni.
kerima1 wrote:Moraju prvo kod svog porodicnog ljekara da im da uputnicu kod ORL,taj pregleda usi te salje na snimak sluha,koliko posto cuje osoba.Tek tada joj se određuje s.aparat.
-
kerima1
#6 Re: Slušni aparat
Ama niste napisali dvometarski post pa da mi to omakne:) Nego ne vjeruejm da ce vam se to donositi kuci,jer te masine za snimak sluha se ne nosaju po kucama,isto kao ni svi ostali specijalisti sto ne bi.miki27A wrote:Hvala kerima1, mislim da nisi vidjela ono da su i kod mene i kod kolege osobe koje ne mogu da se krecu... treba nam opcija privatnika koji ce doci na adresu... ovo sto si ti napisala je za ljude koji su pokretni.kerima1 wrote:Moraju prvo kod svog porodicnog ljekara da im da uputnicu kod ORL,taj pregleda usi te salje na snimak sluha,koliko posto cuje osoba.Tek tada joj se određuje s.aparat.
- iceman ze
#7 Re: Slušni aparat
Ja sam uspio pronaci par ponuda na netu, ovdje sam na par mjesta trazio i nisam nista nasao.