Slusalice za tv
Moderator: Benq
-
ficodajsflk
#1 Slusalice za tv
Imam one obicne kompjuterske slusalice sa zelenim i crvenim dzekom. Pokusavao sam da ih spojim na tv ali ne ide, ili ne moze uci u "rupu" ili ne daje nikakav zvuk na slusalicama. Ako neko zna, a nije mu problem odvojiti 5min. da pomogne, neka napise je li moguce spojiti te slusalice na tv, koji dio trebam kupiti i tako to. Tv je GRUNDIG Vision 3 26-3931 T ( https://www.youtube.com/watch?v=Qn0Nl4TZos4 ). Unaprijed hvala.
- Praetorious
#2 Re: Slusalice za tv
Koliko sam vidio na tome videu, TV nema izlaz za slušalice, bar ne na lijevom boku (činčevi) i na stražnjem panelu. Ako ima naprijed onda OK.
Da li se može izvesti audio izlaz dovoljne jačine za pokretanje slušalica sa nekog od postojećih portova - ne znam. Slušalice zatijevaju određeno pojačalo, a ovi konektori mislim da ne idu preko tok komadića elektronike. E sad, koliko ti je isplativo praviti prelaze, npr. uzeti zvuk sa SCART-a -> ulaz u liniju -> slušalice ili neka druga kombinacija - nisam siguran.
S druge strane, ako i dobiješ zvuk na slušalicama, zvučnici će i dalje raditi, a MUTE će prekinuti slanje svakog zvučnog signala, pa i prema onome na šta bi eventualno vezao slušalice.
BTW na slušalicama je zeleni konektor za slušalice, crvenkasti za mikrofon.
Da li se može izvesti audio izlaz dovoljne jačine za pokretanje slušalica sa nekog od postojećih portova - ne znam. Slušalice zatijevaju određeno pojačalo, a ovi konektori mislim da ne idu preko tok komadića elektronike. E sad, koliko ti je isplativo praviti prelaze, npr. uzeti zvuk sa SCART-a -> ulaz u liniju -> slušalice ili neka druga kombinacija - nisam siguran.
S druge strane, ako i dobiješ zvuk na slušalicama, zvučnici će i dalje raditi, a MUTE će prekinuti slanje svakog zvučnog signala, pa i prema onome na šta bi eventualno vezao slušalice.
BTW na slušalicama je zeleni konektor za slušalice, crvenkasti za mikrofon.