Slušaj, nešto se dešava i tvoja sudbina se rješava! Anketa!
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1 Slušaj, nešto se dešava i tvoja sudbina se rješava! Anketa!
Slušaj, nešto se dešava,
i tvoja sudbina se rješava!
Ovako je glasila parola na jednom od dočeka Titine štafete za 25. maj, nekadašnji Dan mladosti.
Dan mladosti je odavno ''upokojen'', a na taj dan se desio zločin u Tuzli pred Kapijom.
Nema smisla slaviti nešto dok u Tuzli i širom Jedne i Jedine tuguju.
Da se ne bi više dešavale Kapije i stotine kapija širom Jedne i Jedine, treba glasati na izborima. Kulturno srušiti sadašnju neproduktivnu kleptokratsku vlast. Kulturno, znači legalno i legitimno, bez krvave revolucije i pobune!
Omladini na Forumu SA-x se obraćam:
Onog momenta kada ste dobili CIPS lične karte vaši glasovi su pridodani u postotke prošloizbornih pobjednika!
Preostaje da te svoje glasove povučete ako ste nezadovoljni sadašnjom vlašću.
Moja pretpostavka je da ste 100% nezadovoljni, vi kojima predstoji formiranje porodica, karijera, visoko školovanje, jednostavno, vi pred kojima je čitav život. Vi ste najzaintersovaniji da vaša buduća djeca imaju normalno okruženje u kojem neće biti zbodenih u tramvajima na putu do škole ili iz škole do kuće.
S obzirom da su vaši glasovi već deponovani u brojkama sadašnjih vladajućih poslanika i predstavnika, preostaje vam samo da u nedjelju, 3. oktobra/listopada povučete te svoje glasove.
Imate dvije opcije:
-Ili da glasate za neku od pro-bosanskih stranaka/partija,
-Ili da načinite svoje glasove nevažećim.
Opcija nedolaska na izborno mjesto 3. oktobra/listopada ''ne pije'' vode, vaši glasovi će biti pridruženi izbornim pobjednicima!
i tvoja sudbina se rješava!
Ovako je glasila parola na jednom od dočeka Titine štafete za 25. maj, nekadašnji Dan mladosti.
Dan mladosti je odavno ''upokojen'', a na taj dan se desio zločin u Tuzli pred Kapijom.
Nema smisla slaviti nešto dok u Tuzli i širom Jedne i Jedine tuguju.
Da se ne bi više dešavale Kapije i stotine kapija širom Jedne i Jedine, treba glasati na izborima. Kulturno srušiti sadašnju neproduktivnu kleptokratsku vlast. Kulturno, znači legalno i legitimno, bez krvave revolucije i pobune!
Omladini na Forumu SA-x se obraćam:
Onog momenta kada ste dobili CIPS lične karte vaši glasovi su pridodani u postotke prošloizbornih pobjednika!
Preostaje da te svoje glasove povučete ako ste nezadovoljni sadašnjom vlašću.
Moja pretpostavka je da ste 100% nezadovoljni, vi kojima predstoji formiranje porodica, karijera, visoko školovanje, jednostavno, vi pred kojima je čitav život. Vi ste najzaintersovaniji da vaša buduća djeca imaju normalno okruženje u kojem neće biti zbodenih u tramvajima na putu do škole ili iz škole do kuće.
S obzirom da su vaši glasovi već deponovani u brojkama sadašnjih vladajućih poslanika i predstavnika, preostaje vam samo da u nedjelju, 3. oktobra/listopada povučete te svoje glasove.
Imate dvije opcije:
-Ili da glasate za neku od pro-bosanskih stranaka/partija,
-Ili da načinite svoje glasove nevažećim.
Opcija nedolaska na izborno mjesto 3. oktobra/listopada ''ne pije'' vode, vaši glasovi će biti pridruženi izbornim pobjednicima!
Last edited by PipiDugaDevetka on 27/08/2010 18:40, edited 7 times in total.
-
Desert Wind
#2 Re: Slušaj, nešto se dešava, i tvoja sudbina se rješava! Anketa!
Maestro, je li ti mozda palo na pamet da su izbori namjesteni ?
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3 Re: Slušaj, nešto se dešava, i tvoja sudbina se rješava! Anketa!
Na drugoj anketi i drugoj temi sam stavio i tu opciju.Desert Wind wrote:Maestro, je li ti mozda palo na pamet da su izbori namjesteni ?
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 52&t=79268
-
Desert Wind
#4 Re: Slušaj, nešto se dešava, i tvoja sudbina se rješava! Anketa!
Ja sam regularno se prijavio za glasanje putem poste i to nisam ni izasao iz ofisa / skenirao dokumente, poslao mejlom i bili su regularni do sad - jos mi nisu stigli materijali sa opcijama pa evo cekam.PipiDugaDevetka wrote:Na drugoj anketi i drugoj temi sam stavio i tu opciju.Desert Wind wrote:Maestro, je li ti mozda palo na pamet da su izbori namjesteni ?
Ko god je birao ove idiote i majmune do sada u zadnjih 15 godina (prve 5 mogu i da oprostim nekako) znaci da predstavlja ili kriticnu masu idiota (u sto prilicno vjerujem vidjevsi koji nam je i kakav nam je gro naroda kao i njegove navike, mentalitet i slicno - samo dok izadjes vani na ulicu) ili pak masu prevara i manipulacija...
Nevjerovatno je do kolikog smo stepena dosli da institucije bilo koje prerastaju u privatno vlasnistvo i prchiju i da za bilo sta sto ti treba MORAS da imas stelu, podmazat, pogurat da bi nesto i sasvim obicno rijesio.....
Ako se nista ne izmijeni na ovim izborima ne vrijedi vise glasat... Al zaista.... Nema svrhe jebote...
- PipiDugaDevetka
#5 Re: Slušaj, nešto se dešava, i tvoja sudbina se rješava! Anketa!
Prijavi to nedobijanje izbornih materijala stranci/partiji za koju si namjeravao glasati, ujedno, prijavi to isto i civilnim NVO koji prate izborni proces.Desert Wind wrote:Ja sam regularno se prijavio za glasanje putem poste i to nisam ni izasao iz ofisa / skenirao dokumente, poslao mejlom i bili su regularni do sad - jos mi nisu stigli materijali sa opcijama pa evo cekam.PipiDugaDevetka wrote:Na drugoj anketi i drugoj temi sam stavio i tu opciju.Desert Wind wrote:Maestro, je li ti mozda palo na pamet da su izbori namjesteni ?
Ko god je birao ove idiote i majmune do sada u zadnjih 15 godina (prve 5 mogu i da oprostim nekako) znaci da predstavlja ili kriticnu masu idiota (u sto prilicno vjerujem vidjevsi koji nam je i kakav nam je gro naroda samo dok izadjes vani na ulicu) ili pak masu prevara i manipulacija...
-
Desert Wind
#6 Re: Slušaj, nešto se dešava, i tvoja sudbina se rješava! Anketa!
Necu jos jaruga, cekam jos neko vrijeme posto su izbori tek u oktobru pa kontam trebalo bi doci sad nekad u septembru.PipiDugaDevetka wrote: Prijavi to nedobijanje izbornih materijala stranci/partiji za koju si namjeravao glasati, ujedno, prijavi to isto i civilnim NVO koji prate izborni proces.
- PipiDugaDevetka
#7 Re: Slušaj, nešto se dešava, i tvoja sudbina se rješava! Anketa!
Preostaje ti da živiš u nadi, pa onda, barem urgiraj, traži informaciju od CIK-a, ''đe im je zapelo.ba''?Desert Wind wrote:Necu jos jaruga, cekam jos neko vrijeme posto su izbori tek u oktobru pa kontam trebalo bi doci sad nekad u septembru.PipiDugaDevetka wrote: Prijavi to nedobijanje izbornih materijala stranci/partiji za koju si namjeravao glasati, ujedno, prijavi to isto i civilnim NVO koji prate izborni proces.
Ako slučajno dobiješ odgovor od CIK-a dojavi nama ovdje jer i ja sam se obraćao putem e-mail poruke CIK-u, pa mi nisu odgovorili, a basnoslovno su plaćeni za svoj (ne)rad.
- mrtva kokoš
#8 Re: Slušaj, nešto se dešava, i tvoja sudbina se rješava! Anketa!
mozda glasam za clana predsjednistva, o za ovo ostalo tu je cica glisa, bas onakav kakvog si neki dan nacrtao.
al ozbiljno!!
al ozbiljno!!
- PipiDugaDevetka
#9 Re: Slušaj, nešto se dešava, i tvoja sudbina se rješava! Anketa!
Aferim & mašala!Splinter wrote:mozda glasam za clana predsjednistva, o za ovo ostalo tu je cica glisa, bas onakav kakvog si neki dan nacrtao.![]()
al ozbiljno!!
De nam pokaži kako ćeš crtati/risati čiča Glišu, ali na ovoj temi:
Bez cenzure: Iza izborne niše nariši 4 čiča Gliše!
- Ma.Le.Na
#10 Re: Slušaj, nešto se dešava, i tvoja sudbina se rješava! Anketa!
mislim da sam samo jednom do sada..otkako glasam...fulila da ne izadjem na izbore
nisam zadovoljna postojecim vladajucim a i nevladajucim strankama
glasat cu za clana predsjednistva svakako
ali stranke...nisam sigurna
svejedno...malo mi je neozbiljno ne glasati ni za koga
glasat cu za clana predsjednistva svakako
- PipiDugaDevetka
#11 Re: Slušaj, nešto se dešava, i tvoja sudbina se rješava! Anketa!
Greška u anketnom pitanju, pa ću ga promijeniti s tim da će biti poništeno dosadašnje glasanje!
Editovano:
Evo sam popravio pitanje i na moje opšte iznenadjenje nisu se poništili rezultati dosadašnjeg glasanja.
Editovano:
Evo sam popravio pitanje i na moje opšte iznenadjenje nisu se poništili rezultati dosadašnjeg glasanja.
Last edited by PipiDugaDevetka on 27/08/2010 11:08, edited 1 time in total.
- -Romeo-
#12 Re: Slušaj, nešto se dešava, i tvoja sudbina se rješava! Anketa!
uzgred kad smo već kod glasanja, kako se svake godine uvale oni likovi "posmatrači" i lupe dnevnicu.PipiDugaDevetka wrote:Greška u anketnom pitanju, pa ću ga promijeniti s tim da će biti poništeno dosadašnje glasanje!
- PipiDugaDevetka
#13 Re: Slušaj, nešto se dešava, i tvoja sudbina se rješava! Anketa!
Bude konkurs za članove Izbornih komisija, pa onda idu na obuku,...vidi web. stranicu CIK BiH.-Romeo- wrote:uzgred kad smo već kod glasanja, kako se svake godine uvale oni likovi "posmatrači" i lupe dnevnicu.PipiDugaDevetka wrote:Greška u anketnom pitanju, pa ću ga promijeniti s tim da će biti poništeno dosadašnje glasanje!
Vidi na ovom pod-podforumu konkrs za dva člana opštinske Izborne komisije općine Ilidža.
- PipiDugaDevetka
#14 Re: Slušaj, nešto se dešava, i tvoja sudbina se rješava! Anketa!
Vidi šta si napisala na drugoj temi:Ma.Le.Na wrote:mislim da sam samo jednom do sada..otkako glasam...fulila da ne izadjem na izbore
glasat cu za clana predsjednistva svakakoali stranke...nisam sigurna
Halalim ti ovu ''grešku u koracima'', samo 3. oktobra dolepršaj do izbornog mjesta, pa makar crtala trojicu čiča Gliša:Ma.Le.Na wrote:nekad sam mislila da moj glas nesto znaci...da promjena moze i mora doci..
a onda sam odrasla

- PipiDugaDevetka
#15 Re: Slušaj, nešto se dešava, i tvoja sudbina se rješava! Anketa!
Još jednom sam promijenio anketno pitanje!
- sadmire
#16 Re: Slušaj, nešto se dešava i tvoja sudbina se rješava! Anketa!
u potpunosti se slazem da treba izaci na izbori i svojim glasom ako nista umanjiti pobjedu odredjene opcije!
Ne razumijem ljudi koji ne izlaze na izbore i koji kazu da nemaju za koga glasati, da su oni svi isti, da nam nisadrugim nece biti bolje i sl., jer svojim neizlaskom pokazuju da su vise manje zadovoljni vlascu.
Otkud znaju da nam sa drugim nece biti bolje, barem mozemo reci da smo pokusali!? I kad su u losoj vezi pa nisi zadovoljan, ne ostajes sa tom osobom pravdajuci se da ti ni druga nije bolja nego pokusas pa ako ne uspije, boze moj, uvijek se mozes pomiriti sa bivsom!?
Ja licno ne propustam nijedne izbore, iako kad ustanem i krenem na biracko mjesto pojma nemam za koga cu glasati.
Ne razumijem ljudi koji ne izlaze na izbore i koji kazu da nemaju za koga glasati, da su oni svi isti, da nam nisadrugim nece biti bolje i sl., jer svojim neizlaskom pokazuju da su vise manje zadovoljni vlascu.
Otkud znaju da nam sa drugim nece biti bolje, barem mozemo reci da smo pokusali!? I kad su u losoj vezi pa nisi zadovoljan, ne ostajes sa tom osobom pravdajuci se da ti ni druga nije bolja nego pokusas pa ako ne uspije, boze moj, uvijek se mozes pomiriti sa bivsom!?
Ja licno ne propustam nijedne izbore, iako kad ustanem i krenem na biracko mjesto pojma nemam za koga cu glasati.
- PipiDugaDevetka
#17 Re: Slušaj, nešto se dešava i tvoja sudbina se rješava! Anketa!
Zato sada imaš vremena da probereš sa Liste kandidata (Vidi temu koja ima status ''Ne propusti'', a koja se baš zove Liste kandidata). Moj princip glasanja je da ne glasam za kandidate koji su stariji od 45 godina života. Svako pravilo ima izuzetke. Izuzeci dokazuju da je to pravilo, pa tu i tamo nekoga ''štrihiram'' ko je i malo stariji, ali kvalitetan se pokazao.sadmire wrote:u potpunosti se slazem da treba izaci na izbori i svojim glasom ako nista umanjiti pobjedu odredjene opcije!
Uvijek ti ostaje mogućnost da crtaš/rišeš 4 čiča Gliše ili barem dvije nane Diše! Tako ćeš povući svoj glas koji si dao prošloizbornim pobjednicima vađenjem CIPS lične karte. Hajde da vidimo kako bi izgledali tvoji eventualni čiča Gliše i eventualne nane Diše. Klikni na temu sa podforuma BC.
-
Desert Wind
#18 Re: Slušaj, nešto se dešava, i tvoja sudbina se rješava! Anketa!
Evo ko da su me culi postari - dobio kovertu sa glasackim materijalom - pa evo da uzmem oruzje u ruke i upucam nekog 
Malo su zakomplikovali sa uputstvom da sam se zbunio vise ne znajuci je li se moze odabrati i stranka i kandidat iz stranke na listi.
Malo su zakomplikovali sa uputstvom da sam se zbunio vise ne znajuci je li se moze odabrati i stranka i kandidat iz stranke na listi.
- PipiDugaDevetka
#19 Re: Slušaj, nešto se dešava, i tvoja sudbina se rješava! Anketa!
Pa, i ja ću tako glasati, samo za neke kandidate iz stranke za koju mislim da je najbolja. Nikako neću sve kuuče ispred imena kandidata ''moje'' stranke popuniti x-ovima . Princip mi je da glasam samo za mladje od 45 godina sa tek ponekim izuzetkom.Desert Wind wrote:Evo ko da su me culi postari - dobio kovertu sa glasackim materijalom - pa evo da uzmem oruzje u ruke i upucam nekog
Čini mi se da nije greška ako popuniš kuču ispred imena stranke sa x-om, pa onda još pridodaš x-iće ispred imenaa samo nekih kandidata te iste stranke. Kažem, čini mi se, nisam siguran.
Hajd' sa hairom da bude to glasanje poštom!
Last edited by PipiDugaDevetka on 27/08/2010 17:58, edited 1 time in total.
-
Desert Wind
#20 Re: Slušaj, nešto se dešava, i tvoja sudbina se rješava! Anketa!
ValjdaPipiDugaDevetka wrote:Pa, i ja ću tako glasati, samo za neke kandidate iz stranke za koju mislim da je najbolja. Nikako neću sve kuuče ispred imena kandidata ''moje'' stranke popuniti x-ovima . Princip mi je da glasam samo za mladje od 45 godina sa tek ponekim izuzetkom.Desert Wind wrote:Evo ko da su me culi postari - dobio kovertu sa glasackim materijalom - pa evo da uzmem oruzje u ruke i upucam nekog
Čini mi se da nije greška ako popuniš kuču ispred imena stranke sa x-om, pa onda još pridodaš x-iće ispred imenaa samo nekih kandidata. Kažem, čini mi se, nisam siguran.
Hajd' sa hairom da bude to glasanje poštom!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- BSn
#21 Re: Slušaj, nešto se dešava i tvoja sudbina se rješava! Anketa!
mozda jedan glas nece promijeniti nista, mozda ce otici za stranku koja ce se poslije oktobra pokazati pogresnom, al' nece sigurno otici u vjetar, tj. ovima koji su do sada bili na vlasti ili sa vlastom.
za predsjednika je druga prica. tamo glasam za provjereno. steta sto nema i stranaka s kojima bih mogao poistovjetiti makar vecinu svojih stavova, a da znam da nije suplja, tj. koje su pokazale da rade ono sto pricaju. ovako mi samo ostaje da glasam protiv starih i laznih novih.
za predsjednika je druga prica. tamo glasam za provjereno. steta sto nema i stranaka s kojima bih mogao poistovjetiti makar vecinu svojih stavova, a da znam da nije suplja, tj. koje su pokazale da rade ono sto pricaju. ovako mi samo ostaje da glasam protiv starih i laznih novih.
- PipiDugaDevetka
#22 Re: Slušaj, nešto se dešava i tvoja sudbina se rješava! Anketa!
Svaki glas je zlata vrijedan jer bilo je u prošloizbornim sastavima skupština i parlamenata onih koji su ušli sa samo stotinjak glasova. Frka neopisiva, veća nego kada je Buš pobijedio u Kaliforniji za par stotina penzionerskih glasova jer penzioneri slabo vide one rupice na njihovim izbornim listićima!BSn wrote:mozda jedan glas nece promijeniti nista, mozda ce otici za stranku koja ce se poslije oktobra pokazati pogresnom, al' nece sigurno otici u vjetar, tj. ovima koji su do sada bili na vlasti ili sa vlastom.
- nezavisni
#23 Re: Slušaj, nešto se dešava i tvoja sudbina se rješava! Anketa!
@PipiDugaDevetka
Daj molim te, objasni u cemu je razlika izmedju opcije - ne izaci na izbore i izaci i nacrtati tog je*enog cica-glisu... Koja je razlika, konkretno???
Daj molim te, objasni u cemu je razlika izmedju opcije - ne izaci na izbore i izaci i nacrtati tog je*enog cica-glisu... Koja je razlika, konkretno???
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#24 Re: Slušaj, nešto se dešava i tvoja sudbina se rješava! Anketa!
razlika je u tome da ipak aktivno učestvuješ u demokratskim procesima u zemlji.nezavisni wrote:@PipiDugaDevetka
ostajanjem kući uz lametniranje: nema se za koga, svi su lopovi, svi su isti... samo dokazuješ ne da su isti, nego da SMO isti.
izbori su najosnovniji izraz demokratije. kada se izmotavaš iz toga, kako onda očekivati da se uključiš u druge stvari koje su osobina demokratskog društva? kako onda uljudima probuditi svijest da demokratija nije svake dvije godine, a između toga praznina?
poštujem ljude koji kažu da ih to ne zanima, ali ne mogu da shvatim ljude koji se žale na ovakvo stanje i još kažu da nemaju za koga glasati i time pravdaju svoju apatiju.
- cyprus
#25 Re: Slušaj, nešto se dešava i tvoja sudbina se rješava! Anketa!
Da ja probamnezavisni wrote:@PipiDugaDevetka
Ako ne izađeš na izbore ti time kazuješ:
a) da ti nije stalo do sitacije u državi
b) da ti je mrsko
c) da prećutno podržavaš aktuelnu vlast i stanje u državi
Ako pak izađeš i nacrtaš čiča glišu, ili šta god tebi volja