Zna reis šta pričaSvjedok istorije wrote:Srbi i Hrvati za sebe kazu da su "autohtoni narodi u Bosni". Tacno i jesu, mada imaju i drugu domovinu. A Reis nas proglasava Turcima. Pa to je upravo ono cime cetnici opravdavaju svoje genocide, da su oni autohtoni narod u Bosni, a da smo mi "Turci, okupatori srpske zemlje", i da je zato dozvoljeno protjerivati nas jer je to borba za slobodu od Turaka.
Neko rece, ne zna da li Ceric nosi kokardu ili ahmediju. Ja ne znam da je ikada ista uradio da opravda to sto nosi ahmediju, ali kokardu pokaze cim zine.
A onima koji kazu: "Treba postovati covjeka jer je nas lider." porucujem da se postovanje mora djelima zasluziti, a ne titulama.
Slušaj majko moju pjesmu
-
uživo
#51 Re: Slušaj majko moju pjesmu
- savrseni krug
#52 Re: Slušaj majko moju pjesmu
ti nam valjas jer da tebe nema ja bih vec neke stvari zaboraviouživo wrote:Zna reis šta pričaSvjedok istorije wrote:Srbi i Hrvati za sebe kazu da su "autohtoni narodi u Bosni". Tacno i jesu, mada imaju i drugu domovinu. A Reis nas proglasava Turcima. Pa to je upravo ono cime cetnici opravdavaju svoje genocide, da su oni autohtoni narod u Bosni, a da smo mi "Turci, okupatori srpske zemlje", i da je zato dozvoljeno protjerivati nas jer je to borba za slobodu od Turaka.
Neko rece, ne zna da li Ceric nosi kokardu ili ahmediju. Ja ne znam da je ikada ista uradio da opravda to sto nosi ahmediju, ali kokardu pokaze cim zine.
A onima koji kazu: "Treba postovati covjeka jer je nas lider." porucujem da se postovanje mora djelima zasluziti, a ne titulama.![]()
![]()
,vama niko ne valja,na valja reis,na valja mitropolit,ne valja kardinal,ne valja Dodik,ne valja Čović,ne valjaju ovi iz RS-a ,ne valjaju ovi iz Hercegovine,ne valja Tihić,ne valja Sanader,ne valja Tadić,ne valja Lajčak.......samo vi valjate vi od čaršije do zgrade parlamenta BiH
ovako si jako koristan
- lady midnight
#53 Re: Slušaj majko moju pjesmu
sve shto si rekao, tachno je... niko od tih pobrojanih ne valja. po chemu bi nam to iko od njih "valjao"?uživo wrote:Zna reis šta priča![]()
![]()
,vama niko ne valja,na valja reis,na valja mitropolit,ne valja kardinal,ne valja Dodik,ne valja Čović,ne valjaju ovi iz RS-a ,ne valjaju ovi iz Hercegovine,ne valja Tihić,ne valja Sanader,ne valja Tadić,ne valja Lajčak.......samo vi valjate vi od čaršije do zgrade parlamenta BiH
- turban
#54 Re: Slušaj majko moju pjesmu
gospodru kuglastih munja,
Izvini opet pravis buckuris...
Ime je i te kako vazano,ime odredjuje sve.Ti dokazi suprotno.Ali izadji iz sopstvenog zacaranog kruga i pogledaj istini u oci.
P.S
Tema JE po obicaju dobila previse crvene boje...
Izvini opet pravis buckuris...
Ime je i te kako vazano,ime odredjuje sve.Ti dokazi suprotno.Ali izadji iz sopstvenog zacaranog kruga i pogledaj istini u oci.
P.S
- Fadil Toxic
#55 Re: Slušaj majko moju pjesmu
lady midnight wrote:
sve shto si rekao, tachno je... niko od tih pobrojanih ne valja. po chemu bi nam to iko od njih "valjao"?

-
uživo
#56 Re: Slušaj majko moju pjesmu
..i obratno,ne zaboravisavrseni krug wrote:ti nam valjas jer da tebe nema ja bih vec neke stvari zaboraviouživo wrote:Zna reis šta pričaSvjedok istorije wrote:Srbi i Hrvati za sebe kazu da su "autohtoni narodi u Bosni". Tacno i jesu, mada imaju i drugu domovinu. A Reis nas proglasava Turcima. Pa to je upravo ono cime cetnici opravdavaju svoje genocide, da su oni autohtoni narod u Bosni, a da smo mi "Turci, okupatori srpske zemlje", i da je zato dozvoljeno protjerivati nas jer je to borba za slobodu od Turaka.
A onima koji kazu: "Treba postovati covjeka jer je nas lider." porucujem da se postovanje mora djelima zasluziti, a ne titulama.![]()
![]()
ovako si jako koristan
- savrseni krug
#57 Re: Slušaj majko moju pjesmu
ti nam valjas jer da tebe nema ja bih vec neke stvari zaboravio
ovako si jako koristan
[/quote]..i obratno,ne zaboravi[/quote]
naravno i ti ne zaboravi
ovako si jako koristan
naravno i ti ne zaboravi
-
uživo
#58 Re: Slušaj majko moju pjesmu
..i obratno,ne zaboravi[/quote]savrseni krug wrote:ti nam valjas jer da tebe nema ja bih vec neke stvari zaboravio
ovako si jako koristan
naravno i ti ne zaboravi[/quote]Ali ako ne budemo jedni sa drugima komunicirali,šta onda?Meni je da ti budem iskren pun qrac tkz "srpskih" sajtova gdje svi prde u istu i gdje je samo onaj "drugi "kriv a samo smo "mi" ispravni i tako iz dana u dan.Imam utisak da je i na ovom forumu isto.Svako iole drugačije razmišljanje od "većinskog" se ili "banuje" ili se nazivaju,"četnicima","ustašama","zločincima".....
-
antipatija
#60 Re: Slušaj majko moju pjesmu
fadile odlaken ih skidas

- Fadil Toxic
#61 Re: Slušaj majko moju pjesmu
antipatija wrote:fadile odlaken ih skidas![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Sam gazao.
- Jazz_Junkie
- Fadil Toxic
#63 Re: Slušaj majko moju pjesmu
Jazz_Junkie wrote:
Svi ustanite!
- gospodar kuglastih munja
#64 Re: Slušaj majko moju pjesmu
ne primama izvinjenjeturban wrote:gospodru kuglastih munja,
Izvini opet pravis buckuris...![]()
P.S
jer izvinjenje nije nikakav argument, vec samo priznanje da si pogrijesio
Ima danas vecih bosnjka koji se zovu Zan, Majkl, Don, nego je npr. Alija ili Ahmmed. Ovi prvi su bosnjaci a ovi drugi samo muslimani,
Ako se sta treba crveniti onda si ti ti zbog neznanja, a tema je odlicna da raskrinkamo Cerica kao neprijatelja i Bosnjaka i Bosne.
- savrseni krug
#65 Re: Slušaj majko moju pjesmu
naravno i ti ne zaboravi[/quote]Ali ako ne budemo jedni sa drugima komunicirali,šta onda?Meni je da ti budem iskren pun qrac tkz "srpskih" sajtova gdje svi prde u istu i gdje je samo onaj "drugi "kriv a samo smo "mi" ispravni i tako iz dana u dan.Imam utisak da je i na ovom forumu isto.Svako iole drugačije razmišljanje od "većinskog" se ili "banuje" ili se nazivaju,"četnicima","ustašama","zločincima".....[/quote]uživo wrote:..i obratno,ne zaboravisavrseni krug wrote:ti nam valjas jer da tebe nema ja bih vec neke stvari zaboravio
ovako si jako koristan
nesto ne vidim da si poslan u banovinu ili da ti je neko rekao da si to nesto od nabrojanog
a razlika "drugacijeg"razmisljanja je tu da je jedno ispravno a drugo licemjerno
pa se ti zapitaj koje je tvoje
-
carla del ponte
#66 Re: Slušaj majko moju pjesmu
Slušala bi majka tvoju pjesmu sine, al' vazda istu pjevaš: mi valjamo a anamo oni nevaljaju. Ti si sine otisnuo, tamo negdje, pa možeš pjevati. A meni valja ovdje deverat'. E, to mi reci, kako ću deverat.
P.S. Prije nego što si otiš'o, tamo negdje, trebo si one druge sve pobit'. Ima'o si priliku.
P.P.S. Ovo je napisla "stara majka" koja je trenutačno u crnjaku zbog slušanja iste pjesme
P.S. Prije nego što si otiš'o, tamo negdje, trebo si one druge sve pobit'. Ima'o si priliku.
P.P.S. Ovo je napisla "stara majka" koja je trenutačno u crnjaku zbog slušanja iste pjesme
- turban
#67 Re: Slušaj majko moju pjesmu
Kakvo izvinjenje,pa ti napadas i izvrces ruglu muslimane ili ako hoces Bosnjake.gospodar kuglastih munja wrote:ne primama izvinjenjeturban wrote:gospodru kuglastih munja,
P.S
Tema JE po obicaju dobila previse crvene boje...![]()
Ima danas vecih bosnjka koji se zovu Zan, Majkl, Don, nego je npr. Alija ili Ahmmed. Ovi prvi su bosnjaci a ovi drugi samo muslimani,
Ako se sta treba crveniti onda si ti ti zbog neznanja, a tema je odlicna da raskrinkamo Cerica kao neprijatelja i Bosnjaka i Bosne.
Nemoj izbjegavati pitanje koje sam ti postavio a tice se imena.
Uostalom objasni zasto si ti bio u Karadzicevom kazamatu,nije valjda sto si bio protivnik Aline politike???
Tvoje ime te je odvelo tamo,ili debelo grjesim...
- Jazz_Junkie
#68 Re: Slušaj majko moju pjesmu
Ti si klasicna zrtva 90ih.turban wrote:Kakvo izvinjenje,pa ti napadas i izvrces ruglu muslimane ili ako hoces Bosnjake.gospodar kuglastih munja wrote:ne primama izvinjenjeturban wrote:gospodru kuglastih munja,
P.S
Uostalom objasni zasto si ti bio u Karadzicevom kazamatu,nije valjda sto si bio protivnik Aline politike???
#69 Re: Slušaj majko moju pjesmu
Imas li majke ti kakav drugi argument osim , "Ti napadas i izvrces ruglu muslimane" ?turban wrote:Kakvo izvinjenje,pa ti napadas i izvrces ruglu muslimane ili ako hoces Bosnjake.gospodar kuglastih munja wrote:ne primama izvinjenjeturban wrote:gospodru kuglastih munja,
P.S
Ako vec po imenu cjenis ko je ko, znaj da se jedan veliki , veliki bosnjo se zvao Kralj Tvrtko, .... a ti sad napisi da je bio srbin, pa da ti se smijemo.
Ja sam bio u zatvoru zato sto sam bosanac, a Alijina politika je izdajnicka i za Bosnjake i za Bosnu., to valjda znas ?
- lady midnight
#70 Re: Slušaj majko moju pjesmu
ajoj popajicu,popajic wrote:Mene pomalo cude komentari na ovakvu jednu vijest,koji gotovo bagatelisu izreceno.Loptica se prebacuje na Dodika i comp.,ili se pita koje novine su ovo objavile,ili se pomalo minimizira u smislu:ah,ponekad on lupeta...
Ceric je ovu izjavu dao "u prisustvu najvisih drzavnih i federalnih zvanicnika" ove (jos uvijek)sekularne drzave.
Zasto je on uopste bio prisutan?
Kao sto znamo,Ceric je inteligentan i obrazovan covjek.Njegova izjava nije nikakav lapsus nego jasno definisan licni stav.Problem je sto on kao duhovni,bosnjacki autoritet izjavu daje u ime SVIH Bosnjaka,jer kaze:"Turska je NASA mati"
Time saopstava Bosnjacima da je Bosna i Hercegovina njihova adoptivna mati,a on im otvara oci i ukazuje na biolosku- Tursku.
Hvala na informaciji muftija!Niti smo sirocad,niti smo adoptirani.Nasa majka je oduvijek bila i bice Bosna i Hercegovina.
a shta cemo drugo nego bagatelisati kada je zaista rijech o jeftinom dodvoravanju? naravno da njegova izjava nije lapsus, nego sasvim smishljeno apeliranje na nekakvu navodno emocionalno-mitoloshku povezanost izmedju turaka i boshnjaka. ceric ovdje, kao i u ostalim prilikama, sasvim ciljano u igru uvodi jeftini nacionalromanticharski sentiment, i to stoji, ali ne radi se ovdje o negiranju pripadnosti BiH, jer bi bilo toliko paradokalno da ceric, kao reis koji je podrzhavao i josh uvijek podrzhava nacionalistichke boshnjachke stranke, negira tu povezanost sa bosnom i forsira nekakvu sa turskom. nacionalisti to ne rade.
zna ceric dobro da kod vecine boshnjaka ne pije vode da je turska njihova mati -- niti kod boshnjaka u BiH, niti kod boshnjaka u turskoj, niti kod boshnjaka u evropskoj dijaspori, koji se sasvim jasno distanciraju od tamo prisutnih turaka. a nije ni erdogan budala da sebi pored svih problema pred kojima stoji u turskoj josh natovari nekakvu boshnjachku "pastorchad" iz BiH, niti ga to interesuje.
i upravo zato shto ceric sve ovo zna, mozhe i spominjati ovakvo neshto -- zna da ce ostati bez posljedica.
i zna se zashto je prisutan na ovakvoj svechanosti, pa politika je to. u posjetu dolazi turski premijer, koji je poznat po svojoj religioznosti. sprega izmedju BiH i turske se dugo odvijala preko zajednichke povezanosti islamskom vjerom, naravno da ce predstavnik IZe biti tu. no, ako ovo i zanemarimo, a na stvari pogledamo iz chisto realpolitichke perspektive, postaje josh jasnije zashto je ceric bio tu: ne zato shto bi ukidao sekularizam (cericu to nije ni na kraj pameti), nego zato shto chovjek ima izrazhene politichke ambicije, zato shto pretendira na to da boshnjake predstavlja i politichki, a ne samo duhovno, i zato shto ce svoje politichke ambicije jednog dana sprovesti u djelo. i zato shto ima namjeru da postane evropski muftija, a turska kao zemlja u evropi sa najvecim brojem muslimana kao i sa velikim brojem gradjana u evropskoj dijaspori ce se itekako pitati o tome ko ce reprezentirati evropske muslimane kad dodje do toga - a doci ce, prije ili kasnije.
- turban
#71 Re: Slušaj majko moju pjesmu
Gospodaru,kuglatih munja
daj neki kraci nick...
Jesi jesi sejtan si ti...
Nemoj Tvrtka zivota ti,ko prica o Tvrtku.
Sam si dao odgovor zasto si bio u zatvoru,medjutim odgovor ti nije iskren.U zatvoru si bio zbog imena.Jer na osnovu imena i prezimena su tamo oni pravlili razne spiskove.Ti dokazi suprotno.I usput cuj Bosanac pa u zatvoru zbog toga?!Jesi li robovao u Srbiji???
P.S
Nisam ja taj ko je poceo i ko jos uvjek prebrojava lujude po njihovim imenima,bez obzira bio neko vjerenik ili ne.Ako pobijes ovu tvrdnju ali sa argumentima banovacu samog sebe za jedan mjesec...

Ni Agic Nurija ti nemoze pomoci ...
daj neki kraci nick...
Jesi jesi sejtan si ti...
Sam si dao odgovor zasto si bio u zatvoru,medjutim odgovor ti nije iskren.U zatvoru si bio zbog imena.Jer na osnovu imena i prezimena su tamo oni pravlili razne spiskove.Ti dokazi suprotno.I usput cuj Bosanac pa u zatvoru zbog toga?!Jesi li robovao u Srbiji???
P.S
Nisam ja taj ko je poceo i ko jos uvjek prebrojava lujude po njihovim imenima,bez obzira bio neko vjerenik ili ne.Ako pobijes ovu tvrdnju ali sa argumentima banovacu samog sebe za jedan mjesec...
#72 Re: Slušaj majko moju pjesmu
Pokupili su me zato sto su znali da sam bosnjak i bosanac i da cu braniti svoju domovinu, R BiH. Hodza u nasem gradu je ostao na slobodi. Eno ga i danas suruje s njuhovom vlascu. Pola vakufstva je prepisao na svoje vlastito ime i sad ga prodaje povratnicima za izgradnju kuca. Imam dokaz iz prve ruke ,kopiju kupoprodajni ugovor izmedju tog hodze i jednog povratnika. Taj komad zemlje je ostavio jedan stariji gospodin ( zna mu se ime i prezime) u vakuf mjesnom dzematu.turban wrote:Gospodaru,kuglatih munja
daj neki kraci nick...![]()
![]()
![]()
Jesi jesi sejtan si ti...![]()
P.S
Nisam ja taj ko je poceo i ko jos uvjek prebrojava lujude po njihovim imenima,bez obzira bio neko vjerenik ili ne.Ako pobijes ovu tvrdnju ali sa argumentima banovacu samog sebe za jedan mjesec...![]()
![]()
Vidis da ti nije tacna teorija da su Srbi hapsili i ubijali muslimane, vec su hapsili i ubijali bosance,bosnjake, od kojih su neki bili i muslimani. U mom gradu je bilo oko 9000 bosnjaka, a od toga ih je bilo oko 500-600 clanova zdemata i IZ R BiH.
A biti bosanac je nesto najplemenitije sto postoji. Zar je vazno kako se ko zove. U istocnoj Bosni imas npr. zensko ime Mira, pa musko Miro, Miki, Ernesto, isvi su bosnjaci, bosanci. Eno ti Muhameda Filipovica, koji je i bosanac i bosnjak i musliman, a prezime mu potice od nekakvog Filipa.
- turban
#73 Re: Slušaj majko moju pjesmu
gospodaru kuglastih munja
U Bratuncu su a.s Efendiji Mustavi Mujkanovicu raznjeli mozak bezbol palicom JA LICNO VIDIO,i ubili -1 500- ljudi sa muslimanskim imenima.
Imas i knjigu o tome:
Sejo Omeragic-Satanski sinovi/procitaj da ne zaboravis.
P.S
Ova tvoja trvrdnja o tvom hapsenju je neslana.Otkud su cetnici zanli da ces TI braniti BiH???
JESU LI HAPSILI I DRUGE:Recimo Jovu,Miru,Savu i ostale sa ne muslimanskim imenima???
I ko su bili ti koji su te hapsili,kako su znali ko si,ako nisu iz tvog grada???
U Bratuncu su a.s Efendiji Mustavi Mujkanovicu raznjeli mozak bezbol palicom JA LICNO VIDIO,i ubili -1 500- ljudi sa muslimanskim imenima.
Imas i knjigu o tome:
P.S
Ova tvoja trvrdnja o tvom hapsenju je neslana.Otkud su cetnici zanli da ces TI braniti BiH???
JESU LI HAPSILI I DRUGE:Recimo Jovu,Miru,Savu i ostale sa ne muslimanskim imenima???
I ko su bili ti koji su te hapsili,kako su znali ko si,ako nisu iz tvog grada???
#74 Re: Slušaj majko moju pjesmu
ti si ko cesa,turban wrote:gospodaru kuglastih munja
Imas i knjigu o tome:
P.S
I opet ti ponavljam, nema iskljucivo muslimanskih imena. Ima ljudi koji se zovu Enver ali nije musliman, vec budista...
Protjerali su npr. sina od pravoslavnog popa koji je pomagao svima. Ubili su bibliotekarku Andzelku cija su 4 brata bila u srpskoj vojsci zato sto se izjasnila za R BiH kao svoju drzavu. Jedan Goran, bosanac, bosnjak (odgojen u duhu bosnjastva), je doturao oruzje 5. korpusu. Majka mu je bosanka, srpskinja. Protjerana citava porodica. Sestru od Hakije i Nurije Pozderca nisu smjeli ni pogledati. U srpskoj vojsci je bilo puno roma. Romi nisu srbi ...
Tjeras me da pisem ovako zbrda-zdola nebi li shvatio da se rat nije vodio protiv muslimana, vec protiv R BiH. Sva sto je mirisalo na R BiH je bilo njihov neprijatelj, a medju njima i muslimani.
- turban
#75 Re: Slušaj majko moju pjesmu
Pa objasni mi kako i zasto je izvrseno klanje u istocnoj Bosni,klanje muslimana pocetkom agresije???
Da su napali BiH STOJI,i da su imali plan kako ubistvima raseljenjem/protjeravanjem muslimane BiH SVESTI ISTE NA PROCENAT OD NEKIH 2 ILI 3 POSTO.TO JE SUSTINA.To je istina...
Da su napali BiH STOJI,i da su imali plan kako ubistvima raseljenjem/protjeravanjem muslimane BiH SVESTI ISTE NA PROCENAT OD NEKIH 2 ILI 3 POSTO.TO JE SUSTINA.To je istina...