Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

foxlife

#8651 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foxlife »

suspect_zero wrote: 04/03/2021 09:31
foxlife wrote: 04/03/2021 09:25 Ovaj put umjesto sendvica dobili dobru drogu cim ovaj pise o nekim hinduizmima lomacama indiji...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: nije tema za smijanja al me nasmija.
Puko Džo ko tromblon
Neka daju i nama i mi cemo pisati o hinduizmu hare krisna vracevima shintoizmu ma o svemu samo daj
JThomas

#8652 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

dzolix

#8653 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

td_maajka wrote: 04/03/2021 08:56 :run:

Ma to mi vec spada pod naucnu fantastiku :lol:
I ne znam jel ima veze s tim ili je moderacije bilo, ali fale cini mi se odredjeni postovi, a ovaj Dzolix-ov kao da je zalutao u ovaj podforum ili je neki rebus :mrgreen:

Nije ovo kopirano o nekim indijskim obicajima zalutalo vec sam namjerno stavio da se vidi malo i dublja pozadina hajke. . Dali je pado ovaj forum i ranije ili samo u zadnjih par sedmica.
jazzer

#8654 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by jazzer »

dzolix wrote: 04/03/2021 10:42 Nije ovo kopirano o nekim indijskim obicajima zalutalo vec sam namjerno stavio da se vidi malo i dublja pozadina hajke. . Dali je pado ovaj forum i ranije ili samo u zadnjih par sedmica.
Od Budnjinog gostovanja kod Senada, forum je preopterecen. Odjednom dodje masa nekih likova
koji pisu iskljucivo na ovoj temi. Zamisli to moj Dzolixe,neki imaju po 80 postova a svaki im na ovoj temi.

Ne pisu ni o curama, sexu, muzici, samo udaraju ovdje.

Nije ni cudo sto pada forum.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#8655 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by liaar »

jazzer wrote: 04/03/2021 10:50
dzolix wrote: 04/03/2021 10:42 Nije ovo kopirano o nekim indijskim obicajima zalutalo vec sam namjerno stavio da se vidi malo i dublja pozadina hajke. . Dali je pado ovaj forum i ranije ili samo u zadnjih par sedmica.
Od Budnjinog gostovanja kod Senada, forum je preopterecen. Odjednom dodje masa nekih likova
koji pisu iskljucivo na ovoj temi. Zamisli to moj Dzolixe,neki imaju po 80 postova a svaki im na ovoj temi.

Vala baš, ja sam čuo za nekog dzolix-a.

Aha to je taj, ništa izvini :mrgreen:
dzolix

#8656 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

jazzer wrote: 04/03/2021 10:50
dzolix wrote: 04/03/2021 10:42 Zamisli to moj Dzolixe,neki imaju po 80 postova a svaki im na ovoj temi.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Stavio sam 4 linka , Priroda ekologija ,tema ribolov . Znaci pado je forum i prije nego sto sam se registrovo.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#8657 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Matijevic_Vlado »

JThomas wrote: 04/03/2021 10:36
Je li ovo kolega sa foruma? :mrgreen:
JThomas

#8658 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

nemam pojma, nego neko pomenu hare krišna...
dystopia

#8659 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dystopia »

MrMuradif wrote: 03/03/2021 15:28 Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Arijana Memić na današnjoj sjednici imala je pitanje upućeno MUP-u KS.

- Načelnik Mirsad Dželilović je 25. februara 2021. godine u 9:10 sati u uniformi došao na ročište o određivanju pritvora u slučaju Hasan Dupovac i drugi. Podsjećam da su Dželilović i Dupovac zajedno izuzeli snimke sa kuće Šerifa Konjevića kao dokazni materijal u slučaju "Dženan Memić". Jedan od izuzetih snimaka nikada nije prikazan u sudnici i ne znamo šta se desilo sa istim.

Interesuje me da li je to uobičajna praksa napuštanje radnog mjesta u toku radnog vremena i odlazak u službenoj uniformi i pri tome koristeći službeni automobil dolazeći na ročišta osobama koje se terete za organizirani kriminal. Da li je Dželilović tražio dopis o odobrenju da napusti radni prostor i da dođe na ročište? Je li zatražio odobrenje da koristi službeno vozilo, je li sačinio službenu zabilješku da je prisustvovao ročištu, je li sačinjena službena zabilješka da je koristio službeno vozilo taj dan, je li za očekivati da će pripadnici MUP-a KS? Molim da mi se dostavi pismeni odgovor na ova pitanja - rekla je zastupnica Arijana Memić.
evo odgovora na pitanje: a što je Arijana iskoristila smrt brata da se uhljebi?
pa eto, da dođe u takvu situaciju i na takvu poziciju da ima puno pravo da postavlja i zahtjeva odgovor na ovakva pitanja.
JThomas

#8660 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

i da smatramo to lošim - i za to su krivi oni koji su predmet uradili kako su uradili...
uglavnomja

#8661 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

forum "pada" oduvijek

iz raznih razloga
- odrzavanja
- promjene
- preopterecenost, napr. kad je uhapsen karadzic ili ubijen celo
- hakiranje. ali to se objavi na portalu
joint union

#8662 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by joint union »

S*ebali se ljudi na hare krisna forumu kad su poceli postovi o saobracajnoj nesreci.
Zanimljivo, ni njih nije uspio ubijediti...
uglavnomja

#8663 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

dystopia wrote: 04/03/2021 11:37
MrMuradif wrote: 03/03/2021 15:28 Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Arijana Memić na današnjoj sjednici imala je pitanje upućeno MUP-u KS.

- Načelnik Mirsad Dželilović je 25. februara 2021. godine u 9:10 sati u uniformi došao na ročište o određivanju pritvora u slučaju Hasan Dupovac i drugi. Podsjećam da su Dželilović i Dupovac zajedno izuzeli snimke sa kuće Šerifa Konjevića kao dokazni materijal u slučaju "Dženan Memić". Jedan od izuzetih snimaka nikada nije prikazan u sudnici i ne znamo šta se desilo sa istim.

Interesuje me da li je to uobičajna praksa napuštanje radnog mjesta u toku radnog vremena i odlazak u službenoj uniformi i pri tome koristeći službeni automobil dolazeći na ročišta osobama koje se terete za organizirani kriminal. Da li je Dželilović tražio dopis o odobrenju da napusti radni prostor i da dođe na ročište? Je li zatražio odobrenje da koristi službeno vozilo, je li sačinio službenu zabilješku da je prisustvovao ročištu, je li sačinjena službena zabilješka da je koristio službeno vozilo taj dan, je li za očekivati da će pripadnici MUP-a KS? Molim da mi se dostavi pismeni odgovor na ova pitanja - rekla je zastupnica Arijana Memić.
pa eto, da dođe u takvu situaciju i na takvu poziciju da ima puno pravo da postavlja i zahtjeva odgovor na ovakva pitanja.
sta je tu toliko cudno?
otisao sef na sudjenje svom zaposleniku koji je zglajzao upravo na poslu, a ne privatno.
trebao se praviti da pojma nema?
na stranu sto se to i njega licno tice
dystopia

#8664 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dystopia »

uglavnomja wrote: 04/03/2021 11:46

sta je tu toliko cudno?
otisao sef na sudjenje svom zaposleniku koji je zglajzao upravo na poslu, a ne privatno.
trebao se praviti da pojma nema?
na stranu sto se to i njega licno tice
što je čudno što je u toku svog radnog vremena otišao da radi nešto što nije u opisu njegovog posla, za što nije plaćen, koristeći službeno vozilo čija to namjena nije i još u službenom odjelu.

ništa, što bi bilo čudno, kod nas to ništa nije čudno
zijancer

#8665 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zijancer »

čini se da zastupnik u skupštini, stavku po stavku, čini sve ono što spočitava tom dželiloviću :facepalm:
uglavnomja

#8666 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

njegov sluzbenik napravio nesto na poslu - normalno da ce sluzbeno otici, nece privatno

ako je ucestvovao sa dupovcem u nekom kriminalu - neka odgovara za to, ali je ovo skroz bezveze
JThomas

#8667 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

a i on zajedno sa njim. i stvarno nema ništa čudno. a je li baš po ps-u drugo je pitanje.
uglavnomja

#8668 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

JThomas wrote: 04/03/2021 13:16 a i on zajedno sa njim. i stvarno nema ništa čudno. a je li baš po ps-u drugo je pitanje.

ne znam sta pise u tom ps-u
moguce ne pise da treba ici
ali ne vjerujem ni da pise da ne treba ici

uvijek sef prati sta mu se desava sa zaposlenim, normala
foxlife

#8669 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foxlife »

dzolix wrote: 04/03/2021 10:42
td_maajka wrote: 04/03/2021 08:56 :run:

Ma to mi vec spada pod naucnu fantastiku :lol:
I ne znam jel ima veze s tim ili je moderacije bilo, ali fale cini mi se odredjeni postovi, a ovaj Dzolix-ov kao da je zalutao u ovaj podforum ili je neki rebus :mrgreen:

Nije ovo kopirano o nekim indijskim obicajima zalutalo vec sam namjerno stavio da se vidi malo i dublja pozadina hajke. . Dali je pado ovaj forum i ranije ili samo u zadnjih par sedmica.
aha dublja pozadina
u 2011 alisa je bila u indiji na reinkarnaciji i tako
foxlife

#8670 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foxlife »

pa ovo ima puno pravo pitati svaki gradjanin
zasto onaj beskucnik nije u klupama? i on ima pravo pitati sto neko trosi drzavni novac a ne pomaze se beskucnicima obnovi svega i svacega gradnji svega i svacega itd
JThomas

#8671 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

ma "hinduizam" je ona priča, kao gdje je majka (murizova žena). možda ona nije za ovaj cirkus, za ove optužbe i politiziranje, treba čuti i nju...šatro. hvatanje za slamku, i sve toliko providno...
dzolix

#8672 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

Vještak je isključio da
povrde kod nastradalog Memića mogu nastati od šipke od 18 mm ili palice. Na unakrsna pitanja
odbrane potvrdi da je ostavio mogućnost da je povreda od koje je na kraju i umro Dženan moguće
nanijeta štokom od vozila
ali ostavlja mogućnost da je to i od drugih predmeta npr. kolac.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nadalje optužba je uložila i zapisnik o lišenju slobode Seferović Ljuba broj 02/2-2-1-10/16 od
30.05.2016. godine sačinjen MUP KS Sektor kriminalističke policije Odjeljenja za opći kriminal iz
koga proizilazi da lice lišeno slobode bez upotrebe sredstava prinude nema vidljivi povreda i
predočeni zdravstvenih problema potpisao Ljubo Seferović,
Zapisnik o predaji lica lišenog slobode
146
nadleženom tužiocu MUP KS Sektor Kriminalističke policije Odjeljenja za opći kriminal broj 02/2-
2-1-10/16 od 31.05.2016. godine gdje dakle MUP predaje ovo lišeno slobode lice Seferović Ljubo tj.
nadležnom tužiocu osobu, osobu primio i potpisao nadležni tužioc Ćato Meris gdje u napomeni stoji
prema licu lišenom slobode nisu upotrebljeni sredstava prinude nema vidljivi povreda i predočeni
bolesti sa provođenjem uz upotrebu sredstava za vezivanje – policijska lisica, ovjerenu fotokopiju
zdravstvenog lista, zdravstvene službe KPZ Sarajevo iz koje proizilazi zdravstveno stanje Seferovioć
Ljuba od 25.06.2016. godine pa nadalje, a iz koga je vidljivo da ovo lice zdravstvenim radnicima
KPZ Sarajevo naveo da nije maltretiran prilikom privođenja niti je imao vidnih povreda niti se žalio
na iste,
sa popratnim aktom KPZ Sarajevo od 10.05.2016. godine, u prilogu koga je ovjerena
fotokopija ovog zdravstvenog kartona., i ove dokaze je sud cjenio kao vjerodostojne, istinite i
stručne
Last edited by dzolix on 04/03/2021 15:25, edited 2 times in total.
foxlife

#8673 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foxlife »

dzolix wrote: 04/03/2021 13:53 Vještak je isključio da
povrde kod nastradalog Memića mogu nastati od šipke od 18 mm ili palice. Na unakrsna pitanja
odbrane potvrdi da je ostavio mogućnost da je povreda od koje je na kraju i umro Dženan moguće
onda je neko umjesto palice imao stok od auta u rukama pa ga udario
dzolix

#8674 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

foxlife wrote: 04/03/2021 13:55
90 % da je saobracajka sa smrtnim ishodom (osumnjiceni se izvuko bjezanjem) ,,,10% da je tuca sa smrtnim ishodom.
foxlife

#8675 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foxlife »

dzolix wrote: 04/03/2021 14:05
foxlife wrote: 04/03/2021 13:55
90 % da je saobracajka sa smrtnim ishodom (osumnjiceni se izvuko bjezanjem) ,,,10% da je tuca sa smrtnim ishodom.
saobracajka je ako je ovaj imao auto u rukama pa ga auto udarilo
Locked