Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

Artest

#6551 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Artest »

Samo zlobnici mogu insinuirati da Sda-ove hadzijice vole piletinu, i da se kurvaju u hotelima jednog od mecene. I gospodin F. je ozenio 30 god. mladju. Ljubav ne pita za godine.

P.s

ovo @F zbog dramaturgije. :D
_Reds_

#6552 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by _Reds_ »

Dimu1927 wrote: 14/02/2021 19:33
Njanjavi wrote: 14/02/2021 17:34
jajara wrote: 14/02/2021 17:27 na ovom videu od sinoc na oko 1:11:00 kad budnjo gleda muriza u oci i govori mu da NE ZNA TKO JE UBICA po govoru tijela bih rekao da covjek ne laze. evo ako ima netko tu od strucnjaka zna se u kojem poslu nek objasni u par recenica ovo sto sam ja primjetio.
desetak pokreta znam procitati, a jos je lakse kad imas video i mozes premotat snimak

edit: mislim uvijek u obzir moramo uzeti i psihicko stanje subjekta. ja nemam uvid u karton gospodina budnje tako da ovo sto sam napisao je samo "mahalska"
A sta mislis onako logicki jel insan na takvom polozaju i sa takvim uticajem poput budnje, onako hazarder toliki da tek tako za nekog koga ne poznaje obrise snimke kamera sa hotela od tu vecer?
Msm ono, imal logike da lik toliko toga rizikuje za nekoga koga ne poznaje?
Ja koliko sam shvatio onog Sehovica, snimke je izuzela/obrisala/unistila policija, a ne osoblje hotela ?
Ja sam to davno ovdje govorio da je policija zastakavala neke stvari, sto je vise nego ocito. Vjerovatno i da su i izbrisali te snimke, toliko aljakvosti oko preuzimanja istih.
_Reds_

#6553 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by _Reds_ »

Njanjavi wrote: 14/02/2021 19:37
Dimu1927 wrote: 14/02/2021 19:33
Njanjavi wrote: 14/02/2021 17:34

A sta mislis onako logicki jel insan na takvom polozaju i sa takvim uticajem poput budnje, onako hazarder toliki da tek tako za nekog koga ne poznaje obrise snimke kamera sa hotela od tu vecer?
Msm ono, imal logike da lik toliko toga rizikuje za nekoga koga ne poznaje?
Ja koliko sam shvatio onog Sehovica, snimke je izuzela/obrisala/unistila policija, a ne osoblje hotela ?
Policija je unistila poruke, doslovno obrisala sa telefona rahmetli dzenana, a te snimke je obriso bog zna ko.
Ma smjesno i poslat dva murijaka po to bez naloga ikakvog, a ostalo da ne pricamo.
Znaci doslovno im poslali dva murijaka ko porukicu da imaju fore jos malo da obrisu snimak.
Poruke su mogle biti vracene preko telekom operatera, kao i izbirisani snimci. Zasto nisu treba pitati tuzilastvo i policiju.
suspect_zero

#6554 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by suspect_zero »

Baš bih volila da Dalida hoće pristati na face to face sa Memićem.

Zločinačko-kriminalnu organizaciju SDA treba poslati na otpad. Puno 25 godina tiranije, ucjena, odliva (progona) poštenih ljudi, krađe, opstruiranja, igranja sa bošnjaštvom i prosipanjem priče da će muslimana nestat ako nestane SDA....MRŠ bagro pogana, ako ćete nas vi braniti bolje da nas i nema.
meridiyan

#6555 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by meridiyan »

„Zahvaljujem se prof. dr. Izetbegović što je evo nakon 5 godina od ubistva moga sina, večeras izjavila kako pristaje da sjednemo lice u lice pred kamerama.
Ja je ovim putem pozivam u emisiju kod Senada Hadžifejzovića na FACE TV-u, u petak 19.02. u 18:45h.“
https://pressmedia.ba/vijesti/2021/14/0 ... S-tyDMZKOU
uglavnomja

#6556 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

meridiyan wrote: 14/02/2021 20:57
„Zahvaljujem se prof. dr. Izetbegović što je evo nakon 5 godina od ubistva moga sina, večeras izjavila kako pristaje da sjednemo lice u lice pred kamerama.
Ja je ovim putem pozivam u emisiju kod Senada Hadžifejzovića na FACE TV-u, u petak 19.02. u 18:45h.“
https://pressmedia.ba/vijesti/2021/14/0 ... S-tyDMZKOU

aaa da se ovo hoce desiti :D

da je napokon neko rascereci po propisu

neko vece rekoh da je muriz bio bahat i arogantan ... e da samo hoce biti jos 10 puta gori nego neko vece :thumbup:
Billy The Pljuc

#6557 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Billy The Pljuc »

Prime time na Hayatu, ima se potrebe nešto reći:

Nadasve skromna, naredilo joj se, kaže razgovaraće s Murizom, ne zna što je se uopšte dovodi u vezu sa SDA?
caros

#6558 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by caros »

Artest wrote: 14/02/2021 20:12
JThomas wrote: 14/02/2021 19:10 https://zurnal.info/novost/23762/kako-c ... im-mrezama

ovo odavno nije mit ni paranoja, ni kod nas. hahari su odavno shvatili važnost foruma, komentara, tvitera i ostalog.
Ima u poljskom filmu The Hater kako to ide. Marketinska agencija dobiju projekat da ocrne politickog protivnika. Nas Merlin Memson podsjeca na lika iz naslovne uloge. Dovoljno je samo da si psihopata, i da trebas lovu.

Sudeci po komentarima visokorangiranih Sda botova poput redsa, sprema se scenarij da Mutap odlezi, i da se na taj nacin sprijeci sirenje vatre premu vrhu Kartela. Ubio ga babo od male, ona ga stiti...I to je to.

Sve ostalo je čudnovat splet nes(p)retnih okolnosti i bujna masta raje koja puno gleda holivudske krimi-serije. Ne postoji nikakva halka, niti ikakvi sda-mocnici koji su iznad zakona. Zasto išćete glavu nevinih insana?!

Ko sumnja u gospodina Budnju kad se kategoricki zakune vodom; ko sumnja u Alisinu amneziju, taj je los covjek i potencijalni negator genocida u Srebrenici.

Ako je i bilo i njakvih aljkavosti od murije i pravosudja...boze moj. Desava se. Progon vjestica momentalno da stane!
Mislim da je i budali jasno da je onaj wannabe mobster Stojnić ubačeni element sa nekakvim šatro informacijama kako bi se potopio ovaj Mutap i da se priča završi.

Svi koji vjeruju u amneziju su budale. Svi koji vjeruju u nekakve Seferoviće i ostale gluposti su također budale. Štaviše, ovo je vjerovatno trebalo biti završeno bez puno pompe i pretpostavljam da ubistvo zapravo nije bilo ni planirano. Ipak, zajebao ih je Memić tako što je digao kompletnu javnost i sve ovo sada je pokušaj nekakvog damage controla. A ni to nisu u stanju napraviti kako treba jer su obična nesposobna stoka koja je iskoristila rat da se dočepa vlasti i nikad je ne pusti.
gdesi bre

#6559 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by gdesi bre »

Sad bi i Seka pricala kad je stvar gotova i kad cestiti ljudi konacno rade poso kako treba a sto nije ranije pricala sa Murizom,sto nije Budnjo i ostali?Zivo me zanima ko je ubica
El_comadante

#6560 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by El_comadante »

i Budnjo ima oraha u đepu, jer zašto nakon 5 godina šutnje pojavljivanje na TVu? ali je vjerovatnije da štiti nekoga ako već nije upetljan njegov sin.
spinel_

#6561 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by spinel_ »

gdesi bre wrote: 14/02/2021 21:22 Sad bi i Seka pricala kad je stvar gotova i kad cestiti ljudi konacno rade poso kako treba a sto nije ranije pricala sa Murizom,sto nije Budnjo i ostali?Zivo me zanima ko je ubica
Zvala Hayat da se vadi na svojoj televiziji :lol:
Iker C

#6562 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Iker C »

Ne opravdavam ubistvo da se razumijemo ali prica o Dzenanu kao zlatnom decku je upitna. Koji jos student ima dzipa, puno para i nosi pistolj? Dakle babo ga je lose usmjerio ako mu je on sve to omogucio. I ponavljam jos jednom ne opravdavam ubistvo ali Dzenan je zivio zivot koji nije tipican za jednog studenta prava.
Cherry-Cherry

#6563 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

Ja mislim da je Alisa pored prostitucije bila i ljubavnica nekom visokorangiranom sdaovcu. Htjela je izaći iz cijele te priče, a Dženan je pošao sa njom i ponio pištolj za svaki slučaj, jer je znao kakva je bagra u pitanju. Otuda i ona poruka da se ne sastaje sa njima. Uglavnom nju su htjeli zastrašiti, on je krenuo da je brani, možda nisu htjeli da ga ubiju, ali desilo se šta se desilo... A njoj je zaprijećeno da šuti.
Iker C

#6564 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Iker C »

Realno samo glup covjek moze vjerovati kurvi da ce se promijeniti. Valjda je ljubav slijepa sta ja znam....
Palmalma

#6565 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Palmalma »

Iker C wrote: 14/02/2021 21:33 Ne opravdavam ubistvo da se razumijemo ali prica o Dzenanu kao zlatnom decku je upitna. Koji jos student ima dzipa, puno para i nosi pistolj? Dakle babo ga je lose usmjerio ako mu je on sve to omogucio. I ponavljam jos jednom ne opravdavam ubistvo ali Dzenan je zivio zivot koji nije tipican za jednog studenta prava.
Kakav god da je bio, niko nema pravo nikoga ubiti a jos gore od toga je pokusaj ubistva prikriti i istragu voditi u suprotnom smijeru. Sto nas je dovelo u ovaj najopasniji nonsens otkad postoji pravo i institucije u ovoj zemlji. Objasnila sam ranije sta to znaci.
Nas cesto nervira kada nam iz ostatka svijeta kazu da smo nefunkcionalna drzava, a na ovom slucaju se to najbolje oslikava. Ne da smo nefunkcionalna, vec zemlja kojom vlada korupcija i kriminal iz samog njenog vrha.
laik1981

#6566 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by laik1981 »

Cherry-Cherry wrote: 14/02/2021 21:35 Ja mislim da je Alisa pored prostitucije bila i ljubavnica nekom visokorangiranom sdaovcu. Htjela je izaći iz cijele te priče, a Dženan je pošao sa njom i ponio pištolj za svaki slučaj, jer je znao kakva je bagra u pitanju. Otuda i ona poruka da se ne sastaje sa njima. Uglavnom nju su htjeli zastrašiti, on je krenuo da je brani, možda nisu htjeli da ga ubiju, ali desilo se šta se desilo... A njoj je zaprijećeno da šuti.
Ovo je vjerovatno i istina, ili nesto slicno ovome.. To ubistvo kao ubistvo, koliko god to mozda grubo zvucalo, nije ni prvo , a ni zadnje koje se desilo u ovom gradu.. Ono sto bi morao biti prioritet u ovim aktuelnim sudskim procesima vezanim za ovaj slucaj je sve ono sto se desilo nakon samog cina ubistva.. Samo presuda izvrsiocu ubistva, ko god da je ubica, bi bila obicna banalnost ako se taj proces ne prosiri na sve osobe koje su ucestvovale u svim dogadjajima nakon ubistva..

Ubistva se desavaju i u najrazvijenijim drzavama, ali ono sto se odradilo posle ubistva se moze gledati samo u dobro reziranim filmovima i serijama.. Pored ubistva Dzenana ovo se sve odnosi i na ubistvo Davida Dragicevica.. Iskreno se nadam da ce se drzavni sud ubrzo poceti baviti i Davidovim slucajem. Ako se ova dva slucaja u potpunosti razrijese to bi moglo uzrokovati padom kartela i u FBiH i u RS-u.. Iskreno se nadam da Larson ima umijesane prste u ove procese i da ce ovi slucajevi biti njegovo oruzje u rusenju ovoga sto sad imamo.. Meni sve ovo djeluje kao pokusaj amerike da promijeni sistem u nasoj drzavi. Ne sto nas nesto plaho vole, vec sto je ovaj sistem omugucio da ruski uticaj bude nikad jaci i izrazeniji na ovim prostorima.. Potajno vjerujem u ovako nesto, a mozda samo imam bujnu mastu jer ocajnicki zelim da dodje neko i posalje govna koja nas vode na smetljiste istorije, kada mi vec nismo u stanju da to uradimo, a Dzenanov i Davidov slucaj su sansa da se dokaze sve ono sto znamo o sistemu u nasoj drzavi..
Palmalma

#6567 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Palmalma »

Cherry-Cherry wrote: 14/02/2021 21:35 Ja mislim da je Alisa pored prostitucije bila i ljubavnica nekom visokorangiranom sdaovcu. Htjela je izaći iz cijele te priče, a Dženan je pošao sa njom i ponio pištolj za svaki slučaj, jer je znao kakva je bagra u pitanju. Otuda i ona poruka da se ne sastaje sa njima. Uglavnom nju su htjeli zastrašiti, on je krenuo da je brani, možda nisu htjeli da ga ubiju, ali desilo se šta se desilo... A njoj je zaprijećeno da šuti.
Evidentno je da se radi o nekoj krupnoj ribi, jer ko od nas na svojoj strani moze imati Mup, Tuzlistvo, Sud, Klinicki centar, izvrsnu vlast...?
u-pet-deka

#6568 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by u-pet-deka »

Sumnjam da otac žrtve zna ko je ubio njegovog sina. Da je slučaj, počinitelj bi do sada već bio u pritvoru. Druga stvar, skroz objektivno gledano, meni otac od momka djeluje da samo bi prihvatio ubicu (kao ubicu) svog sina, ako isti dolazi iz određenog društva.
td_maajka

#6569 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

Da li ce Sebija Izetbegovic stvarno doci kod Senada u petak?

Mislim, ok, proziva je Muriz. Ali proziva je citava Bosna svako malo, pa se ne upusta u to. :shock: :shock: :shock:
Palmalma

#6570 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Palmalma »

u-pet-deka wrote: 14/02/2021 22:08 Sumnjam da otac žrtve zna ko je ubio njegovog sina. Da je slučaj, počinitelj do sada već bio u pritvoru. Druga stvar, skroz objektivno gledano, meni otac od momka djeluje da bi samo prihvatio ubicu (kao ubicu) svog sina, ako isti dolazi iz određenog društva.
Naravno da zna. Ilidza, a ako hoces i Sarajevo, je malo mjesto. To je velicine jedanog kvarta u bilo kojem vecem gradu. Nevolja je oca natjerala da nakon sto su mu saopstili da mu je sin ubijen, a nakon toga ga pokusali izraditi sa saobracajnom nesrecom, da sazna sve o samom slucaju. Njegova velicina je sto je ustao protiv ovog kriminalnog sistema za svoju borbu i u tome istrajao. Njegova tragedija je sto mu kriminalci ne dozvoljavaju mir u njegovoj boli. Ko je god gledao presudu Seferovicima, kada je Sud odbacio saobracajnu nesrecu, je vidio bol covjeka koji se raduje sa suzama u ocima sto je odbacena izmisljena presuda. Raduje se sto mu sin nije poginuo u saobracajki - nego je ubijen.
Ne daj Boze to nikome.
To ti je ogledalo danasnje pravde u ovoj vukojebini.
Palmalma

#6571 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Palmalma »

td_maajka wrote: 14/02/2021 22:13 Da li ce Sebija Izetbegovic stvarno doci kod Senada u petak?

Mislim, ok, proziva je Muriz. Ali proziva je citava Bosna svako malo, pa se ne upusta u to. :shock: :shock: :shock:
Ne vjerujem.
uglavnomja

#6572 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

td_maajka wrote: 14/02/2021 22:13 Da li ce Sebija Izetbegovic stvarno doci kod Senada u petak?

cisto sumnjam da ce doci
pogotovo poslije ovog murizovog gostovanja

ali se nadam da ce doci :D ne hebe muriz sultaniju ni 1 promil
bice zanimljivo
gdesi bre

#6573 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by gdesi bre »

Kad je cula sta ce biti sljedeci koraci Murizovi sta joj drugo preostaje nego da prihvati kako bi pokusala da opovrgne izjave.
I naravno Dzej

#6574 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by I naravno Dzej »

pinokio04 wrote: 14/02/2021 17:24 Jeste li vidjeli na googlu ima slika jedna, mrtvog Dženana na ulici ??
Da li on leži na desnoj strani ulice/aleje, ili na lijevoj strani ulice, kad se gleda iz pravca Željeznice ka vrelu Bosne.
Interesuje me kada pogledate sliku tijela Dženana, je li na lijevoj strani ulice ili desnoj ?
Mislim da je na lijevoj . Što ?
laik1981

#6575 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by laik1981 »

Nje ni rekla da bi pristala na gostovanje na Face TV.. Taj scenario je nemoguc.. Ako se budu gdje susretali bice to na hayatu ili nekom drugom mediju gdje ona ima punu protekciju..
Locked