Slučaj Dženan Memić
- JThomas
#5676 Re: Slučaj Dženan Memić
-
suspect_zero
#5677 Re: Slučaj Dženan Memić
Samo rušiti zelenu lopovsko-banditsku bagru....više zla i zuluma su uradili ovom narodu nego četalji sa brda
-
MensurM
#5678 Re: Slučaj Dženan Memić
suspect_zero wrote: ↑08/02/2021 20:35 Samo rušiti zelenu lopovsko-banditsku bagru....više zla i zuluma su uradili ovom narodu nego četalji sa brda
-
swanfilter
#5679 Re: Slučaj Dženan Memić
Mutapa Stojnic spominje kao nekog ko radi na krađama auta. Rece kod Senada da je i njemu auto/a drpio. Dupovac je glavni u saobracajnoj policiji. Veza Mutap-Dupovac ocito seze u proslost.suspect_zero wrote: ↑08/02/2021 20:09Nije mi baš jasna uloga Dupovca, ono lik saobraćajac a vrši/traži vještačenja....zar takve stvari ne rješavaju kriminalisti a ne onaj drot što zaustavlja?swanfilter wrote: ↑08/02/2021 19:16 Cini mi se da pojedini prebukvalno shvataju spominjanje upletenih iz vrha. Mozda nije Mutap direktno, ali mozda jeste preko Dupovca povucena veza nekog viseg, pa preko njega jos vise i sve im se zamrsilo do ove price danas, a upletenih i previse. Nije onaj Dino tek tako pogubljen onako nastupio ...
Najednostavnije, ocekivali su da ce stvar proci kao i svaka druga u ovoj drzavi. Muriza ce mozda i secer pokopati i haj vozdra.
Kao sto su i Dragicevica bacili u potok, pa rekli, gusenje ...
Odakle njemu te ovlasti?
Feraget danas spomenu kako je i istraga izresetanih policajaca, a u vezi sa automafijom, vođena kao i ova, sturo i sumnjivo.
A, ja neku noc napisah da bi Dupovac mogao stosta znati i u vezi sa tim slucajem ...
- Toffee karamela
#5680 Re: Slučaj Dženan Memić
mislim da ga je Senad pozvao da bi se spasio daljnje viber torture koju Denis sprovodi nad njim
Slučaj Memić je tema br. 1 u gradu a osobito su zadnja hapšenja naelektrisala grad...Denis ne bi bio to što jeste, dakle Napast i mahalac par excellence da se nije nudio Senadu da dođe i "sve objasni". Hadžifejzović je vjerojatno zaključio da ga ništa ne košta upuštati ga u studio i skinuti s vrata.
Alisu Mutap izgleda mrzi, pomenuo je 4 puta, navodi policiju na njeno hapšenje, da sam na njenom mjestu izbjegavala bih dio grada s Denisovim kafićima ubuduće...
Last edited by Toffee karamela on 08/02/2021 20:44, edited 2 times in total.
-
Aida_Beba
#5681 Re: Slučaj Dženan Memić
Mnogo podcjenjujete Denisa Stojnića 
- JThomas
#5682 Re: Slučaj Dženan Memić
"krunski" materijalni dokazi tužilaštva su bili razbijeni far i ostaci laka. vjerovatno lupali kod njega u garaži...swanfilter wrote: ↑08/02/2021 20:41
Mutapa Stojnic spominje kao nekog ko radi na krađama auta. Rece kod Senada da je i njemu auto/a drpio. Dupovac je glavni u saobracajnoj policiji. Veza Mutap-Dupovac ocito seze u proslost.
Feraget danas spomenu kako je i istraga izresetanih policajaca, a u vezi sa automafijom, vođena kao i ova, sturo i sumnjivo.
A, ja neku noc napisah da bi Dupovac mogao stosta znati i u vezi sa tim slucajem ...
-
suspect_zero
#5683 Re: Slučaj Dženan Memić
Znači, toliko su pojedini policajci korumpirani da im nije stalo ni do rješavanja ubistva kolega....kad bi se sada krenulo klupko odmotavati onda bi vjerovatno isplivalo kako je policija povezana sa automafijom....još zapetljanije bi bilo da su akteri ovog slučaja povrzani sa ubistvom policajacaswanfilter wrote: ↑08/02/2021 20:41Mutapa Stojnic spominje kao nekog ko radi na krađama auta. Rece kod Senada da je i njemu auto/a drpio. Dupovac je glavni u saobracajnoj policiji. Veza Mutap-Dupovac ocito seze u proslost.suspect_zero wrote: ↑08/02/2021 20:09Nije mi baš jasna uloga Dupovca, ono lik saobraćajac a vrši/traži vještačenja....zar takve stvari ne rješavaju kriminalisti a ne onaj drot što zaustavlja?swanfilter wrote: ↑08/02/2021 19:16 Cini mi se da pojedini prebukvalno shvataju spominjanje upletenih iz vrha. Mozda nije Mutap direktno, ali mozda jeste preko Dupovca povucena veza nekog viseg, pa preko njega jos vise i sve im se zamrsilo do ove price danas, a upletenih i previse. Nije onaj Dino tek tako pogubljen onako nastupio ...
Najednostavnije, ocekivali su da ce stvar proci kao i svaka druga u ovoj drzavi. Muriza ce mozda i secer pokopati i haj vozdra.
Odakle njemu te ovlasti?
-
swanfilter
-
suspect_zero
#5685 Re: Slučaj Dženan Memić
Mislim da je njen domet Ilidža, ako sada uopšte proviruje nos iz kuće....Denis drži kafiće po SGToffee karamela wrote: ↑08/02/2021 20:41
mislim da ga je Senad pozvao da bi se spasio daljnje viber torture koju Denis sprovodi nad njim(obratiti pažnju na Senadov direktan mučenički pogled u kameru i riječi o viber porukama u 4 i 5 ujutro)
![]()
Slučaj Memić je tema br. 1 u gradu a osobito su zadnja hapšenja naelektrisala grad...Denis ne bi bio to što jeste, dakle Napast i mahalac par excellence da se nije nudio Senadu da dođe i "sve objasni". Hadžifejzović je vjerojatno zaključio da ga ništa ne košta upuštati ga u studio i skinuti s vrata.
Alisu Mutap izgleda mrzi, pomenuo je 4 puta, navodi policiju na njeno hapšenje, da sam na njenom mjestu izbjegavala bih dio grada s Denisovim kafićima ubuduće...
- _Reds_
#5686 Re: Slučaj Dženan Memić
Opste poznata je veza policije i auto mafije, i to nikada nije razbijeno. Mnogi policajci rade za njih, do sad je palo samo par prasinara, a to seze mnogo dublje.swanfilter wrote: ↑08/02/2021 20:41Mutapa Stojnic spominje kao nekog ko radi na krađama auta. Rece kod Senada da je i njemu auto/a drpio. Dupovac je glavni u saobracajnoj policiji. Veza Mutap-Dupovac ocito seze u proslost.suspect_zero wrote: ↑08/02/2021 20:09Nije mi baš jasna uloga Dupovca, ono lik saobraćajac a vrši/traži vještačenja....zar takve stvari ne rješavaju kriminalisti a ne onaj drot što zaustavlja?swanfilter wrote: ↑08/02/2021 19:16 Cini mi se da pojedini prebukvalno shvataju spominjanje upletenih iz vrha. Mozda nije Mutap direktno, ali mozda jeste preko Dupovca povucena veza nekog viseg, pa preko njega jos vise i sve im se zamrsilo do ove price danas, a upletenih i previse. Nije onaj Dino tek tako pogubljen onako nastupio ...
Odakle njemu te ovlasti?
Vjerovatno i ova istraga o policjacima je zataskavana od strane same policije, odnosno pojedinaca, da se upravo ne bi otkrila ta veza.
I zato kazem da su u ovom od starta upleteni pojednci iz policije, oni su bili prvi tu, i oni istragu okrecu u ovom ili onom smjeru.
-
swanfilter
#5687 Re: Slučaj Dženan Memić
Naravno. Isto sam napisao da bi slucaj Memic mogao biti okidac za hrpu slucajeva, a u vezi sa korumpiranim pojedincima ili grupama unutar institucija ...suspect_zero wrote: ↑08/02/2021 20:50Znači, toliko su pojedini policajci korumpirani da im nije stalo ni do rješavanja ubistva kolega....kad bi se sada krenulo klupko odmotavati onda bi vjerovatno isplivalo kako je policija povezana sa automafijom....još zapetljanije bi bilo da su akteri ovog slučaja povrzani sa ubistvom policajaca![]()
-
suspect_zero
#5688 Re: Slučaj Dženan Memić
Porodice policajaca hitno angažovati Ifeta i Šehovića.
-
Aida_Beba
#5689 Re: Slučaj Dženan Memić
Neko čiji je otac bio predratni službenik državne bezbjednosti, pa u ratu i poslijeratnom periodu bio u vrhu bezbjednosno obavještajnih struktura ne može biti slučajno u cijeloj priči, da ne spominjem da su Dani i Slobodna Bosna 2009 i 2010 pisali o Denisu Stojniću kao saradniku OSA-e tačnije tadasnjeg direktora Almira Džuveswanfilter wrote: ↑08/02/2021 20:51I ja sve hocu to da kazem. Sada odjednom prica kako je Stojnic namjerno tu zbog jos krivog navođenja. Bezze ...
-
pinkman
#5690 Re: Slučaj Dženan Memić
Jutros je Muriz Memic na BHT izjavio da ga je razocarala rodbina koja radi u policiji i sl., nisu mu ni preko posrednika htjeli nista reci. A nije prozivao Senaida Memica.
Ali je ocito ovaj Senaid otpisan. Ambasadorsko mjesto izgleda propalo. Agreman jos nije dobio i vjerovatno i nece obzirom koliko je proslo.
-
pinkman
#5691 Re: Slučaj Dženan Memić
Nista na svijetu nije slucajno. Postoji samo spontani pobacaj, ostalo sve ima razlog koji mi ne znamo. Nije Stojnic dzaba dosao.Aida_Beba wrote: ↑08/02/2021 21:02Neko čiji je otac bio predratni službenik državne bezbjednosti, pa u ratu i poslijeratnom periodu bio u vrhu bezbjednosno obavještajnih struktura ne može biti slučajno u cijeloj priči, da ne spominjem da su Dani i Slobodna Bosna 2009 i 2010 pisali o Denisu Stojniću kao saradniku OSA-e tačnije tadasnjeg direktora Almira Džuveswanfilter wrote: ↑08/02/2021 20:51I ja sve hocu to da kazem. Sada odjednom prica kako je Stojnic namjerno tu zbog jos krivog navođenja. Bezze ...
Ali @JThomas je dobro rekao. Ko se prvi nagodi najbolje ce proci. Feraget i Memic tvrde da se jos uvijek pokusava zataskati, a imamo situaciju da postoji i zasticeni svjedok. Pitanje je momenta kad ce se upetljani poceti nuditi za saradnju. Kad se ovako pritisne svako ce sebe da spasava. To je valjda svima jasno.
-
suspect_zero
#5692 Re: Slučaj Dženan Memić
Sada razmišljam onako laički, ako se ovo sada počelo odmotavati a SDA popušila na Ilidži i KS....šta će se sve početi otkrivati za dvije godine kada aBd izgube sve?
-
DonieBrasco
#5693 Re: Slučaj Dženan Memić
Pa realno kad covjek pogleda samo ovaj slucaj i kolicinu nelogicnosti, korupcije, kriminala, koji je broj ljudi samo umjesan u ocigledno zataskivanje, skretanja istrage, na kraju krajeva zastitu nekoga ili vise njih !suspect_zero wrote: ↑08/02/2021 21:34 Sada razmišljam onako laički, ako se ovo sada počelo odmotavati a SDA popušila na Ilidži i KS....šta će se sve početi otkrivati za dvije godine kada aBd izgube sve?
Samo jedan slucaj, a koliko ima afera, slucajeva koji nemaju rjesenje, milijarde u novcu nestale, afere, ubistva i slini kriminalno koruptivni problemi prafosuđa.
Godinama i godianam ce ovo trajati, samo da se pravosuđe ocisti a onda krene na posao !
- vjeshalica
#5695 Re: Slučaj Dženan Memić
logicno je da je momak udaren nije rijec o nikakvom kombiju, zna se koliki je kombi i kolike povrede moze nanijeti svojom povrsinom i masom....
- Nisrin
#5696 Re: Slučaj Dženan Memić
Onaj Dino mozda i nije glup, ali da se onako izrazava sef forenzickog tima?! Ono je dno dna, pravi sibicar, i sav pogubljen... mozda je maher u svom poslu, ali empatije nema nikako... navodi zenu i dijete i njihov ugled, a bas ga briga za Memice...
Jasno je sa ne smije nista govoriti o istrazi i slucaju, ali barem 2 rijeci utjehe za porodicu, pokazati sazaljenje- ma nista! i jos prica o sebi u trecem licu, tacno dosao da vidi hoce li i “njega hapsiti jer su 20. na spisku uhapsili i ne idu po redu”... A spisak postoji na dnrvno.ba i naravno da i njega treba ispitati jer je javio sa lica mjesta da je Dzenan ubijen!
I zasto Sehovic ne dobije bolju priliku u FUPu, covjek dr prava, elokventan, lijepo se izrazava, smiren, na faci bidis da je posten i da zna posao, procedure i takve kapacitete drze da rjesava neke bezveze slucajeve?
Mislim da ovaj slucaj nece nazalost biti rijesen nikad do kraja, iz najprostijeg razloga sto bi previse ljudi “palo”, a ko je spreman priznati toliki poraz?!
Ipak su to uhljebi i ocekivati lancanu reakciju mislim da granici sa sci-fi, jer se nece niko tek tako odreci lagodnog zivota... Opet ce iskontruisati pricu, propuste ce policija priznati “jer nisu znali”... mada bih voljela da se konacno sve rijesi...
Jasno je sa ne smije nista govoriti o istrazi i slucaju, ali barem 2 rijeci utjehe za porodicu, pokazati sazaljenje- ma nista! i jos prica o sebi u trecem licu, tacno dosao da vidi hoce li i “njega hapsiti jer su 20. na spisku uhapsili i ne idu po redu”... A spisak postoji na dnrvno.ba i naravno da i njega treba ispitati jer je javio sa lica mjesta da je Dzenan ubijen!
I zasto Sehovic ne dobije bolju priliku u FUPu, covjek dr prava, elokventan, lijepo se izrazava, smiren, na faci bidis da je posten i da zna posao, procedure i takve kapacitete drze da rjesava neke bezveze slucajeve?
Mislim da ovaj slucaj nece nazalost biti rijesen nikad do kraja, iz najprostijeg razloga sto bi previse ljudi “palo”, a ko je spreman priznati toliki poraz?!
Ipak su to uhljebi i ocekivati lancanu reakciju mislim da granici sa sci-fi, jer se nece niko tek tako odreci lagodnog zivota... Opet ce iskontruisati pricu, propuste ce policija priznati “jer nisu znali”... mada bih voljela da se konacno sve rijesi...
Last edited by Nisrin on 09/02/2021 01:02, edited 1 time in total.
-
tukizahou
#5697 Re: Slučaj Dženan Memić
Dino ko da je sa marsa pao,izofira se lik dzaba,doso da se svadja sa ifetom
cuj gleda ga i kaze prvi si trepno
cuj gleda ga i kaze prvi si trepno
- Nisrin
#5698 Re: Slučaj Dženan Memić
I ne znam sto ljudi hvale Stojnica, doslovno je dosao kao mahalac da govori uhapsite Alisu i Ziju, ja sam SIPU uputio jos u novembru da je on trag itd...
Ne znam sta je rekao, a da je potkrijepio dokazom?!
Prica da nema amneziju kao da je on doktor koji postavlja dijagnoze, svi smo svjesni da nema amneziju, ali nismo dr specijalisti pa se to nase ne moze uzeti za ozbiljno..
A ako ima konkretnije dokaze, pravu stvar je napravio time da ode u Tuzllastvo i kaze saznanja do kojih je dosao, a ako je samo rekla-kazala jer mu je navodno Zijo ukrao auta, onda nemam rijeci...
Ne znam sta je rekao, a da je potkrijepio dokazom?!
Prica da nema amneziju kao da je on doktor koji postavlja dijagnoze, svi smo svjesni da nema amneziju, ali nismo dr specijalisti pa se to nase ne moze uzeti za ozbiljno..
A ako ima konkretnije dokaze, pravu stvar je napravio time da ode u Tuzllastvo i kaze saznanja do kojih je dosao, a ako je samo rekla-kazala jer mu je navodno Zijo ukrao auta, onda nemam rijeci...
-
Aida_Beba
#5699 Re: Slučaj Dženan Memić
Nebih da ispadne da branim Dinu, međutim za određene poslove morate biti malo drugačiji u glavi od ostalih, samim tim i u ponašanju i djelovanju na okoliinu, on kao bivsi sef krim odjela je preko svojih ruku pregledao dokumentaciju ili direktno bukvalno svaki leš u Sarajevu, od saobracajnih nesreca, samoubistava, ubistava, izmasakriranih i ugljenisanih tijela i sl. čovjek se svega i svačega nagledao i zato njegova pojava me ne iznenađuje nimalo, ono sto je na mene ostavilo utisak jeste kao da se zeli ponuditi tuzilastvu za saradnju u cijelom slucaju
-
swanfilter
#5700 Re: Slučaj Dženan Memić
Jos mu Feraget nudi priliku da se predstavi javnosti ko je i sta je ...
On je dosao da vidi, da li je na spisku kod ove dvojice. Poceo se i psihologa igrati. Jeste, ti si prvi trepnuo ... WTF ...
Podsjeca me na jednog kolegu sa faksa za kojeg je profesor rekao, njega strpaj u podrum, arhiv i to je to, neka radi ...
On je dosao da vidi, da li je na spisku kod ove dvojice. Poceo se i psihologa igrati. Jeste, ti si prvi trepnuo ... WTF ...
Podsjeca me na jednog kolegu sa faksa za kojeg je profesor rekao, njega strpaj u podrum, arhiv i to je to, neka radi ...