Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

pinkman

#5376 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by pinkman »

suspect_zero wrote: 06/02/2021 23:04
laik1981 wrote: 06/02/2021 22:42 Sigurno se zbog Mutapa ne bi ovoliko aktivirao citav lanac institucija u zataskavanju.. Saucesnik vjerovatno jeste, ali iza ovoga stoji neka puno opasnija njuska.. Ni Stojnic ne smije ni pomisliti da javno kaze na koga u stvari sumnja.. Ovaj Stojnicev nastup mi vise djeluje kao odvlacenje paznje sa pravih egzekutora.. Nekako mi je ovo njegovo pojavljivanje veceras kao naruceno, jer nema nikakvog smisla da se Denisovo misljenje uzima kao relevantno..
Isto mislim, nije Mutap toliko moćan ni parama ni rejtingom da bi mogao na toliki krug ljudi uticati, potplatiti, ucijeniti.....neko jači stoji iza ovoga, al' i on i kćer treba da odgovaraju ali i nalogodavci i svi oni koji su uprljali ruke....taman da mi je najrođenije.
I ja tako mislim. Malo je ljudi koji mogu zataskati ovo. A evo sta kaze Arijana Memic.
- Dino Osmankadić, kojeg ste imali priliku večeras gledati, a malo manje slušati na FACE-u, je bio načelnik Odsjeka za krim tehniku i forenziku MUP-a KS u vrijeme kada je ubijen moj brat Dženan Memić.
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/62 ... rat-ubijen
td_maajka

#5377 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

mufa1 wrote: 06/02/2021 22:54
td_maajka wrote: 06/02/2021 22:24 Realno, ako se ovoliko vec iznosi u javnosti od strane sluzbenih lica i to s dozvolom policije i tuzilastva, onda ce uskoro prosvirati (sto bi Stojnic rek'o, SIPINE kolege) po necijim stanovima, kucama, vikendicama, automobilima... A lisice ne ginu mnogima sa (raznih) listi.

Kako Dino ili Senad rece... Ako je uhapsen 20ti, nekako je logicno da ce biti i 30ti sa liste.
Kao sto je čini mi se Feraget spomenuo, veceras su striktno iznosili stvari koje su vec poznate javnosti, i nisu nikakva tajna. I policajac je naglasio da sve sto govore, proslo je vec kroz dva suđenja.
Oni su u suštini samo napravili rekonstrukciju.
Ne bih se bas slozila.

Izneseni su npr. konkretniji navodi o tome sta se vidi na snimku sa hotela, a za koji se i ovdje na forumu raspravljalo, a mi smo hajmo reci neka javnost koja je malo vise zainteresovana za slucaj. Ovjde se raspravljalo o tome da li se mozda vidjelo nesto interesantno za istragu ili ne, pa su neki na osnovu pisma "policajaca" tvrdili da nije nista, a drugi da jeste. To je dakle nova informacija. Relevantna iz ugla, da je taj famozno nestali snimak sigurno jedna od kljucnih prekretnica. :run:

Ali, da, to je svakako bilo samo moje subjektivno opazanje.
swanfilter

#5378 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by swanfilter »

Dino se je, izgleda, posteno ukenjao. Malo se cak i prao pred ostalim. Al, Dino nije nizasta ...
swanfilter

#5379 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by swanfilter »

Black swan wrote: 06/02/2021 22:59
swanfilter wrote: 06/02/2021 22:48 Alisa je danas plakala, a muz joj razmislja o razvodu vjerovatno ...
To u nekom normalnom multiverzumu :lol:
Vjeruj, grize ona nokte zadnjih dana, sopa se tabletama bez obzira imala ili nemala direktne veze sa ovim ...
spinel_

#5380 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by spinel_ »

Dino ko Dino M Mujkic svojevremeno.
leffe

#5381 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by leffe »

Dino govori o sebi u trecem licu . To je vrsta ljudi kojih se treba cuvati. Psiholozi bi imali puno toga reci na tu temu.
pinokio04

#5382 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by pinokio04 »

Ma ovaj zijo mutap je vjerovatno Dženana udario palicom ili sipkom u glavu. Vjerovatno su se nesto posvajdali Dzenan i Alisa i onda je ona zvala oca da dodje u aleju. Vidi se dolazak zije sa golfom 4 u aleju. Vjerovatno nije bio sam u autu, nego je nekog poveo sa sobom. Dolazi na lice mjesta, nastaje svadja sa Dzenanom, naguravanje s njim , tuča i vadi Zijo palicu ili taj neko ko je dosao sa Zijom i udara Dzenana u glavu. Kad su vidili sta su uradili, da je pao na zemlju krvav, brže bolje sklanjaj ga sa ulice ili gdje je vec lezao tacno, sklanjaj ga u stranu da ne bi eventualno slucajno prolaznik mozda naišao pa vidio Dzenana kako lež krvave glave u nesvjesti. Vjerovatno su ga sklonili sa strane , i onda počeli razmišljati, sta sad. Kovati plan, i to sto prije, da nesto skontaju, pa kad skontaju da onda ispadnu fini, pa da pozovu policiji i hitnu sluzbu. Skontaju nekako da laziraju saobracajku i poture dokaze, pozovu onu ciganiju, gdje se vidi njihov kombi oko 22:30 da dolazo u aleju. Potom s njima dogovoraju sta i kako, pa tek oko 23:30 dolazi hitna služba.
Znači ako su Dzenan i alisa usli u aleju u 21:30 h a u 23:30 dosla hitna sluzba , to je puna dva sata. U ta dva sata su oni njeg ubili i skontali kako prikriti. Ako se vidi da zijo mutap dolazi s golfom oko 22:00 h , vjerovatno je tad nedugo i udaren u glavu Dzenan. Znaci Dzenan je je prakticno umiro tu u nesvjesti vjerovatno sat i po vremena, od momenta udarca do momenta dolaska hitne. Samo su ga sklonilo sa ulice da se ne vidi. On je znaci umiro sat i po u nesvjesti od 22h do 23:30 kad hitna dolazi.
Ili ga je zijo mutap udario palicom u glavu, ili neko ko je s njim dosao u golfu, po pozivu alise. Naravno alisa je sve to svojim ocima gledala. Samo ziji stisnut i alisu propjevace, neko je udario Dzenana palicom ko je dosao sa zijom, dal neki zijin drug, rodjak, ili sam zijo.
Last edited by pinokio04 on 06/02/2021 23:48, edited 1 time in total.
spinel_

#5383 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by spinel_ »

Ima logike. :thumbup:
pinkman

#5384 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by pinkman »

A evo rekli su u emisiji i da je Alisa imala neku povredu. Ko je nju onda povrijedio?
pinokio04

#5385 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by pinokio04 »

spinel_ wrote: 06/02/2021 23:46 Ima logike. :thumbup:
Na osnovu svega ovoga sto pratim, informacija, izjava Muriza, Ifeta, Denisa, ovog komesara na Face tv, nema sta drugo biti. I onda kad je sve to se izdesavalo, kad su smislili saobracajku i ciganiju, pa pozvali hitnu sluzbu u 23:30. Onda se slijedecih dana se maximalno angazovali da jos vise zapetljaju, da podmetnu, trazili veze, zijo beli otac joj, da se kamere skinu snimci uniste, dokazi stakla dodatno donesu u ulici na mjesto dogadjaja, da zametnu tragove. Razmisljali kako i sta da smute, pa i doktore zovi da imaju nalaz amnezije, jednostavno se dali svom snagom da maximalno izmuljaju i sakriju sve sto bi ih kostalo, da ih ne otkriju.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5386 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Truba »

A jebote ljudi moji sta vi pisete
Pa.ko je taj zijo neki al kapone

Prvi post mi izgleda realan
Ali drugi...zataskavanje je onda jos nerralnije ako povjerujem u taj post da je zijo palijas

Alisu su mogli naknadno povrijediti kao alibi
pinokio04

#5387 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by pinokio04 »

pinkman wrote: 06/02/2021 23:50 A evo rekli su u emisiji i da je Alisa imala neku povredu. Ko je nju onda povrijedio?
Ja mislim da su 3 varijante u pitanju kad je u pitanju povreda glave alise, i da vise varijanti ne moze postojati:

1) da se prethodno posvadjala sa Dzenanom da su se potukli pa je zbog toga alisa zvala oca da dodje u aleju
Ili
2) da se nisu potukli, da su se jednostavno posvdajli, pa
Je alisa opet i u tom slucaju zvala oca da dodje.
Nakon njegovg dolaska, mozda ohrabrena dolaskom oca krece svadja i rasprava sa Dzenanom, naguravanje s njim, otac mutap ili neko ko je snjim, umiješa se nastaje tuča, i neko od njih vadi palicu i udara Dzenana u glavu. Vrlo moguce da je u ovom naguravanju, i alisa tu uletila pa slucajno dobila udarac u glavu, jednostavno mozda se preprjecila kad je vidila da ce Dzenana udariti u glavu, pa je ovaj manje zamahno da je ne bi puno povrijedio. Pa kad je udario alisu ona je vjerovatno se sklonila pa
Je dzenan dobio udarac.
3) da su namjerno se dogovorili da alisu udare malo slabije, da ima krv na glavi, kako bi imala alibi za amneziju. Kao ne sjeca se nicega, samo se sjeca da je neko iskocio iza drveta i napao ih. Ima i ova opcija logiku, i to dobru.
Last edited by pinokio04 on 07/02/2021 00:09, edited 1 time in total.
swanfilter

#5388 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by swanfilter »

Stojnic rece da Mutap odrađuje auta. I njemu ih je, kaze, ukrao.

Dupovac, saobracajna policija. Njih dvojica su u semi vec dugo vremena, predviđam.

Vjerovatno se tom semom i krenulo u prikrivanje, krivo navođenje, ... Al, ocito nisu Muriza poznavali kako su mislili, sve se iskomplikovalo ...
pinokio04

#5389 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by pinokio04 »

Black swan wrote: 06/02/2021 23:58 A jebote ljudi moji sta vi pisete
Pa.ko je taj zijo neki al kapone

Prvi post mi izgleda realan
Ali drugi...zataskavanje je onda jos nerralnije ako povjerujem u taj post da je zijo palijas

Alisu su mogli naknadno povrijediti kao alibi
I ovo bi se složio za naknadno udaranje Alise, kako bi ona imala alibi za amneziju. Vrlo moguće, i vrlo vjerovatno.
pinokio04

#5390 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by pinokio04 »

Elem, Dzenan je lezao u nesvjesti minimum
Sat i po vremena. Da su odma pozvali hitnu, mozda bi imao iole bolju šansu da preživi. Možda bi uspjeli ljekari spasiti. Krvarenje u mozgu bi vjerovatno bilo koliko toliko manje. Znači oni su svjesno momka pustili da umire na zemlji, kako bi dobili na vremenu da smuljaju, smisle kako da se izvuku od ubistva. To im je bio prvi korak. A poslije su iz dana u dan, smišljali, kako uklanjati dokaze.
Last edited by pinokio04 on 07/02/2021 00:14, edited 1 time in total.
Aida_Beba

#5391 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Aida_Beba »

pinokio04 wrote: 06/02/2021 23:44 Ma ovaj zijo mutap je vjerovatno Dženana udario palicom ili sipkom u glavu. Vjerovatno su se nesto posvajdali Dzenan i Alisa i onda je ona zvala oca da dodje u aleju. Vidi se dolazak zije sa golfom 4 u aleju. Vjerovatno nije bio sam u autu, nego je nekog poveo sa sobom. Dolazi na lice mjesta, nastaje svadja sa Dzenanom, naguravanje s njim , tuča i vadi Zijo palicu ili taj neko ko je dosao sa Zijom i udara Dzenana u glavu. Kad su vidili sta su uradili, da je pao na zemlju krvav, brže bolje sklanjaj ga sa ulice ili gdje je vec lezao tacno, sklanjaj ga u stranu da ne bi eventualno slucajno prolaznik mozda naišao pa vidio Dzenana kako lež krvave glave u nesvjesti. Vjerovatno su ga sklonili sa strane , i onda počeli razmišljati, sta sad. Kovati plan, i to sto prije, da nesto skontaju, pa kad skontaju da onda ispadnu fini, pa da pozovu policiji i hitnu sluzbu. Skontaju nekako da laziraju saobracajku i poture dokaze, pozovu onu ciganiju, gdje se vidi njihov kombi oko 22:30 da dolazo u aleju. Potom s njima dogovoraju sta i kako, pa tek oko 23:30 dolazi hitna služba.
Znači ako su Dzenan i alisa usli u aleju u 21:30 h a u 23:30 dosla hitna sluzba , to je puna dva sata. U ta dva sata su oni njeg ubili i skontali kako prikriti. Ako se vidi da zijo mutap dolazi s golfom oko 22:00 h , vjerovatno je tad nedugo i udaren u glavu Dzenan. Znaci Dzenan je je prakticno umiro tu u nesvjesti vjerovatno sat i po vremena, od momenta udarca do momenta dolaska hitne. Samo su ga sklonilo sa ulice da se ne vidi. On je znaci umiro sat i po u nesvjesti od 22h do 23:30 kad hitna dolazi.
Ili ga je zijo mutap udario palicom u glavu, ili neko ko je s njim dosao u golfu, po pozivu alise. Naravno alisa je sve to svojim ocima gledala. Samo ziji stisnut i alisu propjevace, neko je udario Dzenana palicom ko je dosao sa zijom, dal neki zijin drug, rodjak, ili sam zijo.
Ovo je verzija koju ima 99% novinara koji od samog početka prate cijeli slucaj, međutim bez dokaza se normalno nista ne moze objaviti, a drugo sto bi objavom mogla biti ugrozena istraga

Ono sto je zanimljivo jeste da su se pojavili dijelovi snimaka nadzorne kamere sa hotela Casa Grande, fantomski snimci koji su nestali a sada se odjednom pojavili i to je ono sto je Feraget indirektno spomenuo ;)
Truba

#5392 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Truba »

Sad mi jasnije izgleda kako je alisa nasla supruga
Pod uvjetom da je ovo vase sto pisete istina
swanfilter

#5393 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by swanfilter »

Pa, Murizu je valjda Dr. rekao da su zakasnili taj sat koji je Dzenan proveo lezuci na cesti. To je dodatno krivicno djelo, na ovo sve do sada ...
Truba

#5394 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Truba »

Ok sta je dzenan radio dok je alisa pozvala oca i dok je zijo stigao
Sad su mnogo jasnija i 2 prethodna lesa
Pricala je majka pokojnika br.2 na TV kako policija nije ucinila nista za ubojstvo na svadbi a djevojka alisina sestra je samo sutila
swanfilter

#5395 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by swanfilter »

Black swan wrote: 07/02/2021 00:15 Ok sta je dzenan radio dok je alisa pozvala oca i dok je zijo stigao
Pricala je majka pokojnika br.2 na TV kako policija nije ucinila nista za ubojstvo na svadbi a djevojka alisina sestra je samo sutila
Ima li kakvih linkova za ta druga dva smrtna slucaja? Samo sam procitao na ovoj temi da se desilo, detalje nisam upratio ...
pinokio04

#5396 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by pinokio04 »

Aida_Beba wrote: 07/02/2021 00:12
pinokio04 wrote: 06/02/2021 23:44 Ma ovaj zijo mutap je vjerovatno Dženana udario palicom ili sipkom u glavu. Vjerovatno su se nesto posvajdali Dzenan i Alisa i onda je ona zvala oca da dodje u aleju. Vidi se dolazak zije sa golfom 4 u aleju. Vjerovatno nije bio sam u autu, nego je nekog poveo sa sobom. Dolazi na lice mjesta, nastaje svadja sa Dzenanom, naguravanje s njim , tuča i vadi Zijo palicu ili taj neko ko je dosao sa Zijom i udara Dzenana u glavu. Kad su vidili sta su uradili, da je pao na zemlju krvav, brže bolje sklanjaj ga sa ulice ili gdje je vec lezao tacno, sklanjaj ga u stranu da ne bi eventualno slucajno prolaznik mozda naišao pa vidio Dzenana kako lež krvave glave u nesvjesti. Vjerovatno su ga sklonili sa strane , i onda počeli razmišljati, sta sad. Kovati plan, i to sto prije, da nesto skontaju, pa kad skontaju da onda ispadnu fini, pa da pozovu policiji i hitnu sluzbu. Skontaju nekako da laziraju saobracajku i poture dokaze, pozovu onu ciganiju, gdje se vidi njihov kombi oko 22:30 da dolazo u aleju. Potom s njima dogovoraju sta i kako, pa tek oko 23:30 dolazi hitna služba.
Ovo je verzija koju ima 99% novinara koji od samog početka prate cijeli slucaj, međutim bez dokaza se normalno nista ne moze objaviti, a drugo sto bi objavom mogla biti ugrozena istraga

Ono sto je zanimljivo jeste da su se pojavili dijelovi snimaka nadzorne kamere sa hotela Casa Grande, fantomski snimci koji su nestali a sada se odjednom pojavili i to je ono sto je Feraget indirektno spomenuo ;)
Dobro je, svaki trag je i dokaz je dobar. Al vidjeces da ce biti ovako, logika i razum nalažu, kako sam opisao. Ubica je ili zijo mutap, ili neko ko je s njim došao u autu golf 4 (rodjak mu, dobar prijatelj, brat).
Nema ko drugi biti. Samo neko od ovih. Sve poslije ubistva tj udarca u glavu Dženana, su petjavine koje su smislili i smišljali, ovi isti ( zijo, i ekipa koja je dosla s njim u golfu)
Truba

#5397 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Truba »

Bio je neki transparent 3 sestre 3 lesa
Pa je bila neka na tv ili u novinama ili portalu majka tog pokojnika sa svadbe sto je bio frajer alisinoj sestri
Mama kaze alisu je dobro sestra nasavjetovala

Samo se toga sjecam
Truba

#5398 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Truba »

Da je odmah zvao doktora...
Bio bi vec na slobodi
Aida_Beba

#5399 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Aida_Beba »

Black swan wrote: 07/02/2021 00:15 Ok sta je dzenan radio dok je alisa pozvala oca i dok je zijo stigao
Ako sam dobro shvatila mislis na ovo?

https://www.nezavisne.com/novosti/hroni ... svata/5665
Alkos

#5400 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Alkos »

Ko je zvao hitnu, kada i koliko im je trebalo da dodju na mjesto "nesrece"? To se moze vrlo lako provjeriti.
Last edited by Alkos on 07/02/2021 00:23, edited 1 time in total.
Locked