kakav link ti trebam dati da te uvjerim u nešto? dovoljno je pogledati samo predizborne skupove naroda i pravde i proteste dan dva pred izbore. na protestima su bili građani, koji su možda pristalice svih stranaka, a nipovci su to iskoristili i navlačili glasove arijani i sebi. hoćeš dokaz? nađimo se uživo pa ću ti pokazati šta sam snimio na svom mobilnom uređaju.tripple_dubble wrote: Daj mi link ili dokaz za to Arijanino lobiranje protiv df-a, molim te.
Sto se tice prijedloga nazivanja bilo cega po Dzenanu Memicu, to je bezgranicna glupost. Ima spomenik sto mu je porodica s prijateljima podigla, dosta je to, a niko od njih ni ne trazi nazivanje bilo cega po njemu. Ljudi traze istinu, pravdu i da nadlezni rade posao, pa rijese njegovo ubistvo.
Bio DF u tome ozbiljan ili ovo bio spin, nadam se da ce se svakako odustati od takve (na neki nacin uvredljive) ideje.
slučaj dženan memić je 100% ispolitiziran i to se dogodilo onog trenutka kada je arijana pristala da bude predstavnik ispred jedne političke partije. ljudi su je prepoznavali kao sestru ubijenog dženana memića i tako i glasali za nju, pri tome dajući povjerenje i političkoj partiji i onom ublehašu kifli.
da ne govorim kako su me pojedinci ovdje ubjeđivali da će arijana iz skupštinske klupe da se bori. prođoše evo tri sjednice, a ni riječi od nje ne čusmo. samo glasanje kako kifla kaže i klimanje glavom.
edit: je li ti uvrijedljivo što je komšić primio muriza memića u instituciji predsjedništva države?
edit2: ne kirivim arijanu, bože sačuvaj. isuviše je mlada i naivna i vukovi su je obradili, a ona je pristala da na svoje ime i prezime navuče toj stranci, sigurno 2, a možda i tri mandata, ne razmišljajući da će sutra doživjeti tako jak kontra udarac kada se nesretnom slučaju počnu vezati političke konotacije i borba za vlastiti interes.