Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

Čudna sorta

#3676 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Čudna sorta »

Joj, jeste dosadni više s tim da ne zna ime ubice, da izmišlja, laže... ne znam ni ko čita vaše postove, baš smarate.

Po stoti put - nije njegovo da kaže ime ubice.

A vas dvojica, evo OK, niste plaćenici, niste povezani sa ubicama ili naručiocima, ne vjerujete Memiću, ma kako vam se onda da pisati kilometarske postove, što vas više od bilo koga dotiče ova tema, a realno ste se najvise udubili u slučaj u koji kao ne vjerujete i sa kojim niste povezani. :zzzz:

Nigdje veze... to je priča za djecu u vrtiću.

Smarate.

Uglavnom bila na protestima, mislim da je bilo više ljudi nego prošli put.
karakters

#3677 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

Ma ja samo popunjavam blank space, jer ste to trazili :lol: :lol: :lol:

tripple_dubble wrote:
Sara03 wrote:Kardinalne greške, manjkavo logiciranje, neupućenost su...?! BLANK SPACE. :lol:

Imaš priliku da nas kolektivno uputiš, al' nekako opet tišina. :lol:

Ma jaranice, osim BLANK SPACE, sta da odgovori na ovo? :D

@JT, da mu jeste do nadmudrivanja, uradio bi isto sto i ja, naveo mi zasto grijesim. Ja s tim nemam problem, ako je korektno ;)
Sara03

#3678 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Sara03 »

"Odlično" popunjavaš blank space za nekoga koga ovo uopće ne interesuje. A i razina frustracija je poprilično visoka jel', za nekoga koga ovo uopće ne interesuje.

Samo da Sanela izdrži!
Čudna sorta

#3679 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Čudna sorta »

Ma znaš koliko bih ja bez nekog interesa upuštala u bilo kakav slučaj toliko, ako mislim da je neko sve izmislio, laže, petlja, nije normalan... ništa mu ne vjerujem i ja se upuštam i na forumu nekome nešto dokazujem, tek onako... analiziram, iščitavam, pišem kilometarske postove da nekome dokažem da tamo neki Muriz laže o tamo nečemu sa čim ja nemam nikakve veze, i u šta uopšte prvenstveno ne vjerujem.

Aha... :zzzz:
karakters

#3680 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

Naravno da nismo jednoumna nadrkana rulja. Stavise, ne samo da nismo, nego plemenito i parlamentarno i sa nadmocnim i podrugljivim osmijehom pozivamo svakog da iznese svoje drugacije misljenje. Mi sa drugacijim misljenjima nemamo problema...

DOK IH NEKO NE POCNE IZNOSITIIIII!!!!

A ONDA NORMALNO DA POLUDIMO I NORMALNO DA JE PROBLEM, JER KO MOZE IMATI DRUGACIJE MISLJENJE OD NAS OSIM BUDNJE, DALIDE, DALIDINIH BOTOVA I SDA PLACENIKA I...DOK NAM JOS NAUMPADNE...GRRRR...

Nismo rulja...nismoooo...
karakters

#3681 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

Čudna sorta wrote:Ma znaš koliko bih ja bez nekog interesa upuštala u bilo kakav slučaj toliko, ako mislim da je neko sve izmislio, laže, petlja, nije normalan... ništa mu ne vjerujem i ja se upuštam i na forumu nekome nešto dokazujem, tek onako... analiziram, iščitavam, pišem kilometarske postove da nekome dokažem da tamo neki Muriz laže o tamo nečemu sa čim ja nemam nikakve veze, i u šta uopšte prvenstveno ne vjerujem.

Aha... :zzzz:
Jbt ko da spomenar popunjavas :lol:
karakters

#3682 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

Sara03 wrote:"Odlično" popunjavaš blank space za nekoga koga ovo uopće ne interesuje. A i razina frustracija je poprilično visoka jel', za nekoga koga ovo uopće ne interesuje.

Samo da Sanela izdrži!
Ah, pa tebi na usluzi ;)
Sara03

#3683 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Sara03 »

Dušo, stvarno nema potrebe da se uzrujavaš i patetišeš. Čuvaj zdravlje preče ti je, tebe ovo ipak ne interesuje.
karakters

#3684 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

Sara03 wrote:Dušo, stvarno nema potrebe da se uzrujavaš i patetišeš. Čuvaj zdravlje preče ti je, tebe ovo ipak ne interesuje.
"Nismooooo...kh..kh..krklj..grrrr...nismoooo..."
Sara03

#3685 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Sara03 »

.
Sara03

#3686 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Sara03 »

Nije Jagomir daleko. :lol:
karakters

#3687 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

Sara03 wrote:Nije Jagomir daleko. :lol:
:thumbup:

Da sam ti to ja predlozio, naljutila bi se.
Sara03

#3688 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Sara03 »

Šta čekaš, koji klinac?

Nikad nije kasno, eno očekuju te.
adinjo22

#3689 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by adinjo22 »

Ne vezano za slučaj rah. Dženana M. U Bugojnu u roku 48 sati (i manje), kako su inspektori uhvatili trostrukog ubicu. Ubio staricu, pa dva prijatelja i zapalio kuću i evo uhapšen je. Dokaz da policija kada radi svoj posao onda ga odradi kako treba. Čim se neka viša sila uključi, naravno da će rezultat izostati.
Cherry-Cherry

#3690 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

Sve se može, kad se hoće.
uglavnomja

#3691 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

ponekad covjek ostane bez teksta, ponekad cak i vise puta :-)
logika

ono
hoda zenska ulicom i neko joj ukrade tasnu, unutra pare, kartice, mobitel, kljucevi od kuce, auta, vikendice ... i ona ode i prijavi policiji i kaze ja znam ko mi je ukrao tasnu, ali necu da vam kazem ... sami nadjite ko je ... i oonda proziva policiju da je nesposobna :D

:jbt:
lijepa u dusi

#3692 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by lijepa u dusi »

Evo ja da nemam pojma o slucaju, logicnije bi mi bilo ovo sto pise JThomas kao pravnik (ako se ne varam), nego polupismeni uhljebi. Samo se brukate bezveze, prpa guzici jel de?
Cherry-Cherry

#3693 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

Meni je i dalje najgenijalnija teorija o glupom tužilaštvu, koje je sud napravio budalom. :mrgreen:
A devet tužioca se izmijenjalo. Pa jbt. :mrgreen:
_Reds_

#3694 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by _Reds_ »

Ma nema Muriz nikakve nove informacije, niti nove dokaze, niti imena.

Ako je ko gledao onaj press, danas je ovo bilo samo ponavljanje sa istog.
Edin H.

#3695 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Edin H. »

:-)
karakters

#3696 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

Cherry-Cherry wrote:Meni je i dalje najgenijalnija teorija o glupom tužilaštvu, koje je sud napravio budalom. :mrgreen:
A devet tužioca se izmijenjalo. Pa jbt. :mrgreen:
Nije to nikakva teorija, to su fakti. Sud nije produzio pritvor za ubistvo jer nije vidio osnovanu sumnju da bi Dzenanova smrtonosna rana mogla biti od palice. A kad je tuzilastvo, kako to u onoj cuvenovoj Harisovoj tacki Ustavni sud opisuje, zbog toga bilo prinudjeno reevaluirati svoje dokaze da bi se prilagodilo vec donesenoj odluci i stavu suda, pa prekvalifikovalo na saobracajku, sud je odmah prihvatio produzenje pritvora i malo kasnike potvrdio optuznicu za saobracajku (dvaput potvrdio osnovanu sumnju za saobracajku, tj. da je Dzenanova smrtonosna rana od kombija, a ne od palice). A onda Ljubu oslobodio u sudjenju zato sto je Dzenanova smrtonosna rana od palice, a ne od kombija. :-)

Nije to nikakva teorija, nego fakti. Sud je tu naguzio tuzilastvo i to je kljucni trenutak koji je odredio sudbinu slucaja. Da je taj sudija ili sudije koji su odbili produzenje pritvora za ubistvo skontao da Dzenanova rana vjerovatno jeste ili barem moze biti od palice (kao sto je skontao sudija u sudjenju) sto je tuzilastvo tvrdilo, onda bi i optuznica bila za ubistvo i bila bi potvrdjena i Ljubo bi, gledajuci iz dokaza za sudjenja, bio osudjen za ubistvo.

Ali i sudije su samo ljudi, nije sud namjerno naguzio tuzilastvo, ali ga je naguzio.

Realna odgovornost tuzilastva postoji zato sto su mogli pustiti da Ljubo bude na slobodi nakon sudskog ukidanja pritvora i pokusati pronaci dodatne dokaze za ubistvo, iako je istraga vec bila zavrsena i nije bilo puno manevarskog prostora. Pozurili su i bili kratkovidi, a ispada i glupi.

Znaci ti svog profesora engleskog ubjedjujes da se na engleskom mlijeko kaze milk. On ti kaze "ne kaze se milk, kaze se malo drugacije", pala si. Ti skontas da je profesor mislio na molk, spremis novi ispit, izadjes, kazes molk, prodjes, jos jedan ispit, kazes molk, prodjes. Na kraju, zavrsni ispit, kazes molk, a profesor te obori, kaze "ma kakav molk, milk, budalo jedna". Ti kazes "ali ranije ste me oborili zato sto sam rekla milk i dvaput prosla ispit zato sto sam rekla molk, kako sad ovo?". A profa ti kaze "ma kolegice, to su mene mijenjali neki profesori, mlijeko se kaze milk, a ne molk".

Ljubo je nakon prekvalifijacije na saobracajku povukao priznanje za saobracajku, jer je ubici palicom priznanje za slucajni udes bila premija, a sad je tu premiju imao osiguranu i nije imao sta izgubiti ako i nju proba oboriti. Sve preko nje bilo bonus. I onda oslobodjen, jer i nije molk, nego milk.
karakters

#3697 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

_Reds_ wrote:Ma nema Muriz nikakve nove informacije, niti nove dokaze, niti imena.

Ako je ko gledao onaj press, danas je ovo bilo samo ponavljanje sa istog.
Ma 23.05.2017. Muriz organizuje proteste zato sto "sistem stiti mocnog ubicu koji je samarao Alisu Mutap u Aleji". Prema verziji koju je "ocevidac" E.M. ispricao hodzi i Murizu, a hodza to tuzilastvu ponovio na zapisnik, Muamer Budnjo je taj koji je samarao Alisu u Aleji. Dakle, Muamer Budnjo je ime "ubice" koje Muriz "zna". Tripl dabl koja ovdje i na citavom internetu jedina pored Arijane Memic i Josipa Simica zna detalje o navodno odbijenoj optuznici tuzilastva za ubistvo i koja je zato vjerovatno doslovno "vise nego bliza" porodici Memic, tvrdi da je Budnjo na dan ubistva sletio avionom iz Njemacke, a da u pasosu ne stoje ovjere prelaska granice i da zato tuzilastvo nije u medije dalo slike tih ovjera iz pasosa, nego samo izmislilo pricu da one postoje, kako bi napravilo lazni alibi Muameru Budnji kao ubici. Muriz i sad tvrdi da je tuzilastvo unistilo ocevica E.M., dakle vjeruje u njegovu pricu. Hodza koji mozda i vise upravlja Murizovim nastupima nego advokat, tvrdi na netu da su "ubice obrisali snimak iz hotela". Ako nekog zanima na koga kao ubicu Muriz misli, onda nema nikakve sumnje da misli na Muamera Budnju. A zasto direktno ne kaze njegovo ime? Zato sto bi, uz raskrinkanost ublehe o "ocevicu" E.M. i visestruko neoboriv alibi Muamera Budnje, ispao smijesan kod barem malo kriticki misleceg dijela javnosti. Iako taj dio javnosti jeste apsolutna manjina, u periodu pred izbore nije pametno takvo talasanje.

Puno je pouzdanija prica za mase "ja znam ko je ubica, ali necu reci, neka ga drzava nadje".
MensurM

#3698 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Edin H. wrote: :-)
Pa ovo tek sad vidim. Je li ovo uopšte bio dokaz na sudu i jel moguće da on glumi sve?

Ma ubica frajer 1/1
karakters

#3699 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

Jasta nego glumi. Bio je od strane zavjerenika raspisan casting za osobu koja ce biti placena da preuzme djelo na sebe. Izmedju preko sto konspirativnih kandidata, Ljubo prekuco. A njegova zena za supporting role. Djeca statisti.
JThomas

#3700 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

a šta je teorija zavjere, ako sud odbije dvije verzije, dvije i po godine rada devet tužilaca i stotine dokaza? sud kaže, to vam je ništa ni sa čim. jel teorija zavjere vjerovati da je sve u redu, ili da možda nešto nije u redu?

pošto vi vjerujete u sistem, a mi smo "natakareni", šta u toj situaciji znači vjerovati sistemu? vjerovati tužilaštvu, ali sudu ne?
Locked