Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

wewa

#3476 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by wewa »

uznapredovala je tema, dobili smo i vjestaka medicinske struke :-)
Xavier1

#3477 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Xavier1 »

Ova dvojica su super. :lol: :thumbup:
Haris.ba

#3478 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Haris.ba »

Hoćemo li konačno saznati ime i prezime sudije i tužioca iz te sage "optužnica za ubistvo koja je odbijena"?

To nisu tajni podaci?
JThomas

#3479 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

zar ne reče ovaj da je završio...
Thorgerson

#3480 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Thorgerson »

Zanimljivo je i pomalo indikativno vrijeme kada se @karakters pojavljuje na ovoj temi.

Mozete to i sami vidjeti u njegovoj historiji postova, a pojavio se 16. jula. Tacno na dan kada je izrecena presuda u ovom slucaju. Prije toga posta nije ovdje napisao koliko sam ja vidio.

Onako, covjek slucajno kliknuo na temu, za koju je rekao da ga pretjerano ne zanima, da bi do sada napisao desetine eseja na istoj. Ponavljajuci jedno te isto.

Samo kazem.
karakters

#3481 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

Haris.ba wrote:Hoćemo li konačno saznati ime i prezime sudije i tužioca iz te sage "optužnica za ubistvo koja je odbijena"?

To nisu tajni podaci?
http://www.dnevno.ba/vijesti/josip-simi ... tka-83335/

Tripl dabl i Arijana Memic ocito imaju informacije iz prve ruke o toj odbijenoj optuznici, nekoliko puta je tripl dabl pisala o toj optuznici, pa ce znati ime tuzioca.

Josip Simic navodi imena sudija i pise kao i tripl dabl da je sudija koji je potvrdio drugu optuznicu korumpiran.

Znaci sudu se vjeruje dok sudi u skladu sa njihovim teorijama. U suprotnom je i sud dio zavjere.

Nakon ovog ubojstva, slijede ekskluzivna hapšenja Ljube i Bekrije Seferovića, te podizanja optužnice protiv istih. Nakon podizanja optužnice, ista je proslijeđena Županijskom sudu u Sarajevu na potvrđivanje i to sutkinji Roziti Šimić, koja je odbila da potvrdi optužnicu, vjerojatno znajući prethodno da uhićeni nisu izvršili krivično djelo ubojstva. Ali pogađajte, optužnicu je sa zadovoljstvom potvrdio Dalidin potrčko Jasenko Ružić. Nakon potvrđene optužnice, a prema unaprijed smišljenom planu, Alisa Mutap pribjegava metodama amnezije, kao sigurnoj metodi da se zaštiti od bilo kakvih pitanja na Sudu, pravdajući se da “ne zna” ništa. Amneziju joj piše dr. Enra Suljić, najbolja prijateljice Zehre Budnjo, majke od Muamera Budnje. Naš izvor tvrdi, da je dr. Enra, njezina majka i sin u 2015. godini na Alijin račun išli na more. Nekoliko neuropsihijatara na KCU Sarajevo nam je potvrdilo da šizofrenija ne uzrokuje amneziju, no dr. Enra Suljić ipak misli drugačije – u prilogu vidite i sliku: dr. Enra, Zehra i njezina majka! Da li to zbog svojih prijateljskih odnosa s obitelji Budnjo, sami prosudite. Neophodno je da se uzme drugi neuropsihijatrijski vještak radi objektivnosti nalaza!
JThomas

#3482 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

uglavnomja wrote:
Čudna sorta wrote:Oni baš roman napisali, a ništa konkretno...

Ja bih voljela samo da mi neko odgovori:

- ako je saobraćajna nesreća kako to da povrede na tijelu ne odgovaraju onim koje su utvrđene na tijelu rahmetli Dženana,
- zašto je glavni i jedini svjedok "saobraćajne nesreće" nestao doslovno, i brani se navodima da ima totalnu amneziju,
- zar je tako teško utvrditi amneziju da su na istom radila tri tima ljekara (ako sam dobro upratila),
- zašto se na slučaju "obične" saobraćajne nesreće promijenilo 9 tužitelja,
- zašto je pao slučaj saobraćajne nesreće (samo da neko ne piše o tome da su podlegli uticaju),
- kako to da se više od dvije godine ne može riješiti slučaj, a nema zavjere???

Stvarno bih voljela da neko odgovori, bez eseja, na ova pitanja...
ni jedno sto pitas nije u nadleznosti policije koja je napisala esej :roll:

da si procitala mozda bi nesto naucila kako sistem funkcionise ili bolje "sistem"
i vidjela da citavom istragom uoravkja i manipulise neki famozni ad hoc odbor ili komisija i jos tako neka grupa ljudi u kantonu koji sa policijskom strukom veze nemaju ... ono odbori za primanje para ...
a u tom ad hoc tijelu glavni je sestrin stranacki kolega

i da su napisali da je ubica pusten na slobodu
i to je bilo presudno da tužilaštvo savjesno, stručno i pošteno dvije godine vodi optužnicu za udar vozilom, a momak nema povrede od vozila.

naravno, i u doba završavanja tog izvještaja oni su svi još kolege. završen u januaru 2017., a kifla još uvijek bakirov i sekin lični favorit i zlatni dečko. da su tad bili kontra, ne bi bilo većine da to uopšte krene.
Haris.ba

#3483 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Haris.ba »

karakters wrote:
Haris.ba wrote:Hoćemo li konačno saznati ime i prezime sudije i tužioca iz te sage "optužnica za ubistvo koja je odbijena"?

To nisu tajni podaci?
http://www.dnevno.ba/vijesti/josip-simi ... tka-83335/

Tripl dabl i Arijana Memic ocito imaju informacije iz prve ruke o toj odbijenoj optuznici, nekoliko puta je tripl dabl pisala o toj optuznici, pa ce znati ime tuzioca.

Josip Simic navodi imena sudija i pise kao i tripl dabl da je sudija koji je potvrdio drugu optuznicu korumpiran.

Znaci sudu se vjeruje dok sudi u skladu sa njihovim teorijama. U suprotnom je i sud dio zavjere.
Nisam dosada imao priliku da iščitam tekst sa stranice koju si postavio. Mnogo ti hvala.

Helem, da i ja kvotam ilitiga citiram iz istoga teksta.
Autor: Josip Šimić Četvrtak, 30. ožujak 2017. u 17:48
SARAJEVO - Dženan Memić, sin Muriza, bio je nastanjen u ilidžanskom naselju Sokolović Kolonija u Sarajevu. Osmi veljače 2016. godine zadobio je teške povrede glave sa smrtnim ishodom u Velikoj aleji na Ilidži u Sarajevu. Dženana Memića, ubio je pripadnik sarajevske siledžijske mafije Muamer Budnjo, sin Alije, nastanjen u ulici Milana Preloga na broju 12/a u Sarajevu, a šetnju bez povratka osigurala je Alisa Mutap. Upravo će inertnost Sarajevskog tužiteljstva prema nasilničkim okolnostima Muamera Budnje, stvorit dobru podlogu i izravan put do činjenja takvih krivičnih djela, koje udaraju na život i tijelo. Zbog takvih nesankcioniranih prijestupa Muamera Budnje ispaštat će mnogi.
Nakon nečuvene pljuske, odnosno video nadzora sa Kuvajtske ambasade, gdje se jasno vidi na snimcima da kombij ima ispravne farove. Naš izvor iz policije tvrdi, da je stvarni krivac ubojstva Dženana Memića upravo Muamer Budnjo, a ne izvjesni Seferovići, te da je od ubojstva do uhićenja Seferovića, Tužiteljstvo KS, na čelu s Dalidom Burzić, zajedno sa Budnjama vrbovalo Cigane, na priznanje krivičnog djela, a zauvrat dobit će novac, te će im cijeli slučaj biti okvalificiran, ne kao ubojstvo, već kao krivično djelo protiv sigurnosti prometa i krivično djelo neukazivanja pomoći oštećenom, što ne mogu dobiti više od dvije godine.
Važan detalj ovdje za napomenuti jest simulirana pljačka Alije Budnje, neposredno nakon ubojstva Dženana Memića. Pljačka je trebala poslužiti da se prikrije ogroman novac koji je misterizno nestao od Budnje, a završio u Burzićkinim skromnim džepovima. Naime, plan je bio, da ako ikad istražni organi posumnjaju da je glavna tužiteljica KS Dalida Burzić primila mito u zamjenu za ne procesuiranje Budnjinog sina, Alija Budnjo ima pokriće gdje je nestao toliki novac, ta bila je “pljačka”!
P.S.
Nigdje ne piše da je optužnica bila za ubistvo kod sutkinje Šimić. Samo da je nije tjela potvrditi. Malo je nejasno napisano. Možda sa nekom namjerom.
JThomas

#3484 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

i ovdje se prikazuje kao da je zahtjev oštećenog i javnosti da se slučaj riješi glavni razlog što - nije riješen. neizdrživi pritisak i nepremostiva prepreka. ako je tako, šta će takve institucije sa krivcima, onima koji ne žele da se slučajevi riješe. kako će se sa njima izboriti. hajmo onda svi se naoružati i ko koga prvi.

ali naravno - nije to. nije se riješilo jer se nije htjelo riješiti.
MensurM

#3485 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Sarajmen wrote:Arijana Memić će vjerovatno već u novembru mjesecu tražiti odgovore na određena pitanja, ne na ulici već iz skupštinske klupe.
Jašta će :lol:
breuer

#3486 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by breuer »

Sarajmen wrote:Arijana Memić će vjerovatno već u novembru mjesecu tražiti odgovore na određena pitanja, ne na ulici već iz skupštinske klupe.
jel se to onda gleda kao pritisak na pravosuđe?

iako, kakvo je, i treba ga pritiskat'
uglavnomja

#3487 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

"...nas anonimni izvor ..." blablabla avazovstina :-)

izvor je dokument sa potpisom, izjava sa imenom i prezimenom ...

a ne rekla kazala mahalanje
JThomas

#3488 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

a šta je optužnica koja se očito pogrešno vodi dvije godine i padne? je li ona izvor, mahalanje ili nešto treće?
Čudna sorta

#3489 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Čudna sorta »

MensurM wrote:karakters izdominirao :thumbup:
Izdominirao, a zakucao na kraju sa džinima. :thumbup:

JThomas wrote:i to je bilo presudno da tužilaštvo savjesno, stručno i pošteno dvije godine vodi optužnicu za udar vozilom, a momak nema povrede od vozila.

naravno, i u doba završavanja tog izvještaja oni su svi još kolege. završen u januaru 2017., a kifla još uvijek bakirov i sekin lični favorit i zlatni dečko. da su tad bili kontra, ne bi bilo većine da to uopšte krene.
Hjoj tebe, to je još jedna manje-više nebitna sitnica, da tad u to vrijeme nije bio stranački kolega Arijane, bitno je sad provući da je ovo urota Konakovića i Naroda i Pravde protiv SDA. To treba tako prikazati, nema veze što ne odgovara stvarnosti i zdravoj pameti...
Ja se iskreno nadam, zaslužila je to, i ona i njena porodica.
MensurM

#3490 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Čudna sorta wrote:
Šta je bolan zaslužila? Što su joj brata ubili, ona zaslužila da bude u skupštini i odlučuje o mojoj budućnosti?

Ma ovo sve bolesno u ovoj državi, majke mi.
Čudna sorta

#3491 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Čudna sorta »

MensurM wrote:
Čudna sorta wrote:
Šta je bolan zaslužila? Što su joj brata ubili, ona zaslužila da bude u skupštini i odlučuje o mojoj budućnosti?

Aha, slažem se, vjeruj to ja isto pomislim kad čitam tvoje postove. :wink:

Šta ti znaš još o njoj osim što je sestra rahmetli Dženana?

Ja nemam ništa protiv da ona odlučuje o mojoj budućnosti, i iskreno nikad nisam više iščekivala izbore. Od mene i ljudi oko mene ima glas.

Ja mislim da o tvojoj treba da odlučuje neko tipa Harisa Zahiragića, Efendića... ne zaslužuješ ti da biraš ljude poput Arijane, ona neće zastupati takve poput tebe, ne brini.
MensurM

#3492 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Čudna sorta wrote:
MensurM wrote:

Aha, slažem se, vjeruj to ja isto pomislim kad čitam tvoje postove. :wink:

Šta ti znaš još o njoj osim što je sestra rahmetli Dženana?

Ja nemam ništa protiv da ona odlučuje o mojoj budućnosti, i iskreno nikad nisam više iščekivala izbore. Od mene i ljudi oko mene ima glas.

Ja mislim da o tvojoj treba da odlučuje neko tipa Harisa Zahiragića, Efendića... ne zaslužuješ ti da biraš ljude poput Arijane, ona neće zastupati takve poput tebe, ne brini.
Ma ako ona bude u Skupštini, ja ti obećavam da ću u oktobru gol provesti noć pred Vječnom vatrom. Mani me se nebuloznih ideja. Čuj Pravda i narod, ja jučer čuo za tu stranku i ona da upadne u nešto. M a n i m e s e. Jel ona uopšte Kanton Sarajevo, možemo li mi iz Centra glasati za nju?

Ako se već biraju oni koji su doživjeli neku tragediju, ja znam barem 325 ljudi koji su se više zaslužili uhljebiti od Arijane.
Čudna sorta

#3493 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Čudna sorta »

MensurM wrote:Ma ako ona bude u Skupštini, ja ti obećavam da ću u oktobru gol provesti noć pred Vječnom vatrom. Mani me se nebuloznih ideja. Čuj Pravda i narod, ja jučer čuo za tu stranku i ona da upadne u nešto. M a n i m e s e. Jel ona uopšte Kanton Sarajevo, možemo li mi iz Centra glasati za nju?

Ako se već biraju oni koji su doživjeli neku tragediju, ja znam barem 325 ljudi koji su se više zaslužili uhljebiti od Arijane.
Čuj nisi čuo za tu stranku, zar ne znaš da su se urotili protiv EZDEA, oni su ti dio zavjere od početka, nema veze što tada nisu ni postojali. :D

Možda si i u pravu, ja mislim da je recimo Semir Efendić više zaslužio da se uhljebi, on je zapravo napravio tragediju (ubio čovjeka) za koju nije odgovarao, njega treba za premijera, takvi treba da odlučuju našoj budućnosti. :thumbup:

I nije stvar tragedije, ali ko si ti da se ja tebi pravdam kome ću dati glas, i zašto.

Vidiš imaš na listi nekoga ko je doživio tragediju i bori se više od dvije godine da dokaže istinu, i ljudi osuđuju njeno političko angažovanje i imaš nekoga ko je napravio tragediju za koju ga nikada niko nije pitao, čovjek se pravi kao da ni mrava nije zgazio a ne ubio čovjeka. Za normalne ljude, ali kao što ti reče kod nas sve bolesnici, ko je uljez ovdje?
Last edited by Čudna sorta on 18/09/2018 20:38, edited 1 time in total.
MensurM

#3494 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Čudna sorta wrote:
MensurM wrote:Ma ako ona bude u Skupštini, ja ti obećavam da ću u oktobru gol provesti noć pred Vječnom vatrom. Mani me se nebuloznih ideja. Čuj Pravda i narod, ja jučer čuo za tu stranku i ona da upadne u nešto. M a n i m e s e. Jel ona uopšte Kanton Sarajevo, možemo li mi iz Centra glasati za nju?

Čuj nisi čuo za tu stranku, zar ne znaš da su se urotili protiv EZDEA, oni su ti dio zavjere od početka, nema veze što tada nisu ni postojali. :D

Možda si i u pravu, ja mislim da je recimo Semir Efendić više zaslužio da se uhljebi, on je zapravo napravio tragediju (ubio čovjeka) za koju nije odgovarao, njega treba za premijera, takvi treba da odlučuju našoj budućnosti. :thumbup:

I nije stvar tragedije, ali ko si ti da se ja tebi pravdam kome ću dati glas, i zašto.
Evo iživcirala si me pa sam ih našao na fejsu i vidim da ide lajv skupa na Ilidži pred 23 čovjeka. "Svi znaju da ćemo pobijediti i cijeli dan nas zovu druge stranke", govori onaj što je bh. košarku odveo u pakao, a KK Bosnu u nestanak.

I taj Efendić treba u zatvor. Ne znam zašto to Pravda i narod ne potenciraju. Još navodno postoji snimak kako je zgazio čovjeka. Đe je tu pravda, đe je tu narod?

karakters

#3495 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

Image
U obraćanju medijima, kazao je da je na jednim od protesta pitao Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA i člana Predsjedništva BiH „gdje je moj Dženan“.

- Ja ga opet pitam gdje je moj Dženan. Rekao si da dobro znaš za ovaj predmet da si dobro upoznat. Sebija Izetbegović je promijenila tim ljekara, časnih poštenih koji su rekli da Alisa Mutap nema amnezije, pa je formirala drugi tim od kojeg je samo jedna doktorica rekla da postoji parcijalna amnezija. Tim Abdulaha Kučukalića je kazao da nema amnezije, ali je Sebija Izetbegović iz sebi poznatih razloga promijenila tim jer im amnezija ne odgovora
. Tužilaštvu KS je trebala amnezija. Alisa je očevidac, svjedok, saučesnik – kazao je Memić.

Memić je pitao Izetbegovića i čiji su to ljudi kojoj stranci pripadaju „Ševal Kovačević, Hamza Žujo, Sebija Izetbegović, Enra Suljić, Dragan Lukač, Aljoša Čampara“.

- U mom predmetu su sve pokušali da mi podmetnu, da mi sakriju. Je li to ta čestitost ljudi? Ne treba meni saopćenje iz SDA da je opravdan gnjev porodice Memić. Meni treba akcija da se nešto preduzme, da se uhapse počinioci. Davno sam pozvao Dalidu Burzić da kaže ime ja ću prezime, evo odvest ću je na vrata ubice ali da ga uhapse. Ne mogu ja to uraditi bez nje. Zna ona, zna Alisa i njen tata Zijo. Znaju i gospoda koja su brisali snimak zašto je nestao snimak, zašto je šef za saobraćajne istrage Hasan Dupovac izuzeo dva snimka i jedan sakrio. Dupovac je bio na obdukciji i zašto je bio ako se radilo o ubistvu – kazao je Memić.
adinjo22

#3496 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by adinjo22 »

Jedna od teorije: "Klasična sačekuša za rahmetli Dženana. Osobe X i Y (znali su jer im je Alisa rekla da će doći tu ili jednostavno da su ih pratili do Aleje) izašli iz auta. Osoba X je imala palicu/šipku/neki drugi metalni predmet i nakon što je palo ružnih riječi i uvreda, krenulo je naguravanje, osoba X je udarila s "palicom" rahmetli Dženana, ali "malo" jači, od čega rah. Dženan pada kao "pokošen", osoba Y viče osobi X "dali si normalan, ubio si ga, mrtav je". Osoba X u bijesu/šoku s "palicom" udara po autu svome i odatle na mjestu zločina su pronađeni komadi staklo i ostalo (da ne nabrajam).

Više mi je takav scenari izgledniji, nego da je to bila "saobraćajna nesreća" kao što ekipa sklonija drugoj strani govori. Naravno, ovo je moje mišljenje, nakon svega što smo čuli u ove dvije i pol godine. Prava istina? Nju samo može ponuditi Alisa M. ili da se ubojica sam preda. Do tada možemo samo nagađati.
Čudna sorta

#3497 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Čudna sorta »

karakters wrote:Image
U obraćanju medijima, kazao je da je na jednim od protesta pitao Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA i člana Predsjedništva BiH „gdje je moj Dženan“.

- Ja ga opet pitam gdje je moj Dženan. Rekao si da dobro znaš za ovaj predmet da si dobro upoznat. Sebija Izetbegović je promijenila tim ljekara, časnih poštenih koji su rekli da Alisa Mutap nema amnezije, pa je formirala drugi tim od kojeg je samo jedna doktorica rekla da postoji parcijalna amnezija. Tim Abdulaha Kučukalića je kazao da nema amnezije, ali je Sebija Izetbegović iz sebi poznatih razloga promijenila tim jer im amnezija ne odgovora
. Tužilaštvu KS je trebala amnezija. Alisa je očevidac, svjedok, saučesnik – kazao je Memić.

Memić je pitao Izetbegovića i čiji su to ljudi kojoj stranci pripadaju „Ševal Kovačević, Hamza Žujo, Sebija Izetbegović, Enra Suljić, Dragan Lukač, Aljoša Čampara“.

- U mom predmetu su sve pokušali da mi podmetnu, da mi sakriju. Je li to ta čestitost ljudi? Ne treba meni saopćenje iz SDA da je opravdan gnjev porodice Memić. Meni treba akcija da se nešto preduzme, da se uhapse počinioci. Davno sam pozvao Dalidu Burzić da kaže ime ja ću prezime, evo odvest ću je na vrata ubice ali da ga uhapse. Ne mogu ja to uraditi bez nje. Zna ona, zna Alisa i njen tata Zijo. Znaju i gospoda koja su brisali snimak zašto je nestao snimak, zašto je šef za saobraćajne istrage Hasan Dupovac izuzeo dva snimka i jedan sakrio. Dupovac je bio na obdukciji i zašto je bio ako se radilo o ubistvu – kazao je Memić.
Rahmetli Dženana ubili prije više od 2 godine, stranka osnovana prije 2 mjeseca, i sad se to dovodi u vezu. Vi stvarno vrijeđate inteligenciju svojim postovima. Ono piši bilo šta u našu korist, pa šta prođe... :-)
uglavnomja

#3498 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

stvaranje stranke je posao koji trazi i vremena i ljudi i sredstva ...

ilitiga datum objavljivanja postojanja stranke ne znaci i datum stvaranja ideje o osnivanju stranke

usput, bilo je prije 6 mjeseci, ta objava ... jedan klik na google
JThomas

#3499 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

a možda da je slučaj normalno urađen i riješen, da ni tih priča ne bi bilo. ali to je izgleda jedina opcija koja nije moguća i o kojoj nema govora. sve ostalo može i ide.
bitangeIprinceze

#3500 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by bitangeIprinceze »

MensurM wrote: Ti koliko visiš na temi, siguran sam da si povezana s ovim slučajem.
A jesi li možda ti muamer budnjo?
Locked