Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

kakotakonikako

#326 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by kakotakonikako »

MensurM wrote:
kakotakonikako wrote: Ti se samo ukopavas dublje i dublje. Eto ni ti nisi cuo za Budnju. A branis ga kao da si licno on. Kontradiktoran si ili sto si tvrdoglav pa sam protiv svih ili si placen ili si licno vezan za porodicu Budnjo ili si dio Tuzilastva i policije.
Sta cu ga braniti kad nije osumnjicen. Frajer cist 1/1. Barem u ovom slucaju.
Opet ti po svome. Pa i sumnjivo je sto ga toliko branis - a on nije osumnjicen. Tones sve dublje. I odakle znas, kada ga ne znas ( tako kazes ), da nije osumnjicen barem u ovom slucaju. Znaci znas slucajeve ( a ko fol ga ne znas ) u kojima je osumnjicen. Bas tones sve dublje i dublje. Prekini dok nije kasno.
bosanska senzacija

#327 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by bosanska senzacija »

Postoji li barem jedna slika na kojoj su Budnjin mali i ova djevojka zbog koje je on navodno ubio ovog decka?

Zivimo u vremenu kada ljudi rade slike na WC solji i objavljuju na internet pa onda bi me pravo zacudilo da ovaj nema ni jednu sa ovom zbog koje je spreman i ubiti.

Postoji li uopste i jedan trag koji moze Budnju juniora povezati sa ovo dvoje za koje on tvrdi da ih uopste ne poznaje a sa druge strane ga optuzuju za ubistvo?
MensurM

#328 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

bosanska senzacija wrote:Postoji li barem jedna slika na kojoj su Budnjin mali i ova djevojka zbog koje je on navodno ubio ovog decka?

Zivimo u vremenu kada ljudi rade slike na WC solji i objavljuju na internet pa onda bi me pravo zacudilo da ovaj nema ni jednu sa ovom zbog koje je spreman i ubiti.

Postoji li uopste i jedan trag koji moze Budnju juniora povezati sa ovo dvoje za koje on tvrdi da ih uopste ne poznaje a sa druge strane ga optuzuju za ubistvo?
Ne.
condy

#329 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by condy »

MensurM wrote:
condy wrote:Tužilaštvo je to koje je napravilo zbrku. Lakše je predmet tretirat kao saobraćajnu nezgodu, nego istraživat ubistvo. Zbog toga sve više idu na površinu mnoge nelogičnosti i dileme, koje je iz ovih natpisa uočio sudija, kao što je da u predjelu tijela nastradalog u koje je vozilo udarilo, nema povreda.
Tretiralo ga je kao ubistvo, al autom.
Da, u istrazi od strane policije, prije nego od tužilaštva. Međutim, tužilaštvo je promjenilo brzo kvalifikaciju djela, jer znaju da to ne mogu dokazati. Ne znam niti jedan slučaj, da je tretirano djelo ubistvo sa autom kao sredstvom izvršenja a da je dokazano, ili da je barem pokušano. Međutim, to ne znači da nije bilo ubistvo, i da se nije moglo desit na drugi način, pogotovo ako se vide ove nedoumice oko saobraćajne nesreće i povreda. To znači, da bi se moglo desit da je tužilaštvo loše odradilo istragu, što ne bi bilo prvi put, a da pri tome i nije bilo uticaja na njih, zavjere, ali jednostavno da su pogriješili ili da nisu željeli dublje kopati, već da je lakše bilo ići ovako, i zatvorit predmet, ali kako stvari stoje samo su sebi još više zakomplicirali predmet.
O'zone
Globalni moderator

#330 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by O'zone »

sunceKOtepsija

#331 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by sunceKOtepsija »

Banksy wrote:
MensurM wrote:
Pitanje je bilo kad je javnost počela seruckati. Pa sam sam ja napisao da je Budnjo ispitan prije podizanja optuznice.
Lažeš, pitanje je bilo otkud on u priči. odakle taj bunjo uopste u cijeloj toj prici

Zaista, otkud on u priči? Na poligraf ne idu slučajni prolaznici i poznanici.
kao sto vidimo, ponekad odu i oni koji nemaju nikakve veze sa slucajem, valjda je to potrebno radi kalibriranja poligrafa...
Mutivoda

#332 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Mutivoda »

Kako provodite svoje slobodno vrijeme: volim pecati. Na plovak.
MensurM

#333 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

sunceKOtepsija wrote:
Banksy wrote:
MensurM wrote:
Pitanje je bilo kad je javnost počela seruckati. Pa sam sam ja napisao da je Budnjo ispitan prije podizanja optuznice.
Lažeš, pitanje je bilo otkud on u priči. odakle taj bunjo uopste u cijeloj toj prici

kao sto vidimo, ponekad odu i oni koji nemaju nikakve veze sa slucajem, valjda je to potrebno radi kalibriranja poligrafa...
Kao sto su i svi Mirzini prijatelji bili.
DaffyDuck

#334 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by DaffyDuck »

Banksy wrote:U međuvremenu,

koristan tekst,

dosad, po raznim prijavama, već desetine Budnjinih predmeta, svi stopirani od strane Dalide Burzić.

http://www.zosradio.ba/contents/12604
cek, cek...
Nakon potvrđene optužnice, a prema unaprijed smišljenom planu, Alisa Mutap pribjegava metodama amnezije, kao sigurnoj metodi da se zaštiti od bilo kakvih pitanja na Sudu, pravdajući se da “ne zna” ništa. Amneziju joj piše dr. Enra Suljić, najbolja prijateljice Zehre Budnjo, majke od Muamera Budnje. Naš izvor tvrdi, da je dr. Enra, njezina majka i sin u 2015. godini na Alijin račun išli na more. Nekoliko neuropsihijatara na KCU Sarajevo nam je potvrdilo da šizofrenija ne uzrokuje amneziju, no dr. Enra Suljić ipak misli drugačije – u prilogu vidite i sliku: dr. Enra, Zehra i njezina majka!
jel to OVA dr. Enra Suljić??
Image
sunceKOtepsija

#335 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by sunceKOtepsija »

MensurM wrote:
sunceKOtepsija wrote:
Banksy wrote:

Kao sto su i svi Mirzini prijatelji bili.
oni prijatelji, a Budnjo "nit rod nit pomozi Bog"-dakle trebao radi kalibriranja poligrafa u slucaju smrti naseg Ahileja
MensurM

#336 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

"Pravi dokazi su sakriveni. Rekao sam da imam listu dokaza koji su sakriveni. Oni su iznosili dokaze o troškovima svjedoka i pokazali šta su radili do sada", kazao je Memić ogorčeno

Dje ta lista?
bosanska senzacija

#337 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by bosanska senzacija »

Postoje dokazi i ti dokazi će kad-tad ugledati svjetlo dana. Neko je uveo embargo na istinu. Pustimo sudu da završi ovaj dio postupka, a nakon toga ćemo sigurno doći do pravih aktera i postupaka koji će pokazati šta se tu noć dogodilo u Velikoj aleji", rekao je Feraget.

Pa zasto se ti dokazi ne iznose odmah i tamo gdje trebaju, a to je sud a ne ulica, televizija, internet i novinski clanci?
Banksy

#338 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Banksy »

MensurM wrote:
Jes. Boje se Budnje za kojeg je veci dio Sarajeva prvi put cuo proslog mjeseca. Toliko je mocan i zajeban.
Za njegov status, ''moćan i zajeban'' je blaga kvalifikacija.

Tajkun Alija Budnjo, njegov sin i zaštitari nekažnjeno siju strah i nasilje nad građanima Ilidže
http://www.infobiro.ba/article/805874

Sudi se policajcima koji su priveli Budnjinog sina!
https://mak-4917-b-vba.s3.amazonaws.com ... 2.2013.jpg

Ovo je neka mućka i velika namještaljka
https://mak-4917-b-vba.s3.amazonaws.com ... 2.2013.jpg

Protiv Muamera Budnje u posljednje dvije godine podneseno je više krivičnih prijava Tužiteljstvu KS, na čelu sa Dalidom Burzić, ali bezuspješno. Prijave su bile samo mrtvo slovo na papiru, a u Tužiteljstvu kada se pojavi ime Muamer Budnjo spis se odlaže “ad acta”!

Banksy

#339 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Banksy »

DaffyDuck wrote:

koristan tekst,

dosad, po raznim prijavama, već desetine Budnjinih predmeta, svi stopirani od strane Dalide Burzić.

cek, cek...
Nakon potvrđene optužnice, a prema unaprijed smišljenom planu, Alisa Mutap pribjegava metodama amnezije, kao sigurnoj metodi da se zaštiti od bilo kakvih pitanja na Sudu, pravdajući se da “ne zna” ništa. Amneziju joj piše dr. Enra Suljić, najbolja prijateljice Zehre Budnjo, majke od Muamera Budnje. Naš izvor tvrdi, da je dr. Enra, njezina majka i sin u 2015. godini na Alijin račun išli na more. Nekoliko neuropsihijatara na KCU Sarajevo nam je potvrdilo da šizofrenija ne uzrokuje amneziju, no dr. Enra Suljić ipak misli drugačije – u prilogu vidite i sliku: dr. Enra, Zehra i njezina majka!
Image
Naravno.
MensurM

#340 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

bosanska senzacija wrote:
Postoje dokazi i ti dokazi će kad-tad ugledati svjetlo dana. Neko je uveo embargo na istinu. Pustimo sudu da završi ovaj dio postupka, a nakon toga ćemo sigurno doći do pravih aktera i postupaka koji će pokazati šta se tu noć dogodilo u Velikoj aleji", rekao je Feraget.

Pa zasto se ti dokazi ne iznose odmah i tamo gdje trebaju, a to je sud a ne ulica, televizija, internet i novinski clanci?
I ovu pricu vrte godinu i po.
MensurM

#342 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Jel to lista dokaza?
kakotakonikako

#343 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by kakotakonikako »

Banksy wrote:
DaffyDuck wrote:

koristan tekst,

cek, cek...
Image
Naravno.
Pa ona je desna ruka u UKCS diretkorice Sebije, koja je zena Bakira koji je predsjednik SDA stranke u kojoj je Budnjo veoma bitan i koji sjedi na iftaru pored reis Kavazovica.
Cek, cek - koji Budnjo, pa za njega ne zna pola Sarajlija. Osim ovoga MensurM koji upravo sada ruca u jednom od hotela Budnje, sa svojom ljepsom polovinom.
Last edited by kakotakonikako on 20/06/2017 13:47, edited 1 time in total.
JThomas

#344 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

sunceKOtepsija wrote: oni prijatelji, a Budnjo "nit rod nit pomozi Bog"-dakle trebao radi kalibriranja poligrafa u slucaju smrti naseg Ahileja
kao etalon, referentna vrijednost osobe koja govori istinu :thumbup:
anchor85

#345 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by anchor85 »

MensurM wrote:
Tomahawk11 wrote:
MensurM wrote:Vidi Budnje na sta lici :lol: Odoh se sad baciti s prozora u dzamiju u dvoristu ako je on sposoban ovo namjestiti.

Zar vama nije sumnjivo da cijeli grad zna ko je ubica, da se ubica sam obraca javnosti, a nigdje nikakve veze ubice s Dzenanom i Alisom ili s licem mjesta. To su bajke. Evo, ako neko zeli sa mnom idemo pravo u policiju da prijavimo tog Budnju, dajte dokaz neki i idemo. Moze i bez dokaza, ajmo provjerit sta je policija napravila po pitanju carsijskih prica (u ovom slucaju periferijskih).

Ja sam prvo mislio da je bivsi ubica (ljubomora, nasilan, prijetio, krv na jakni) al frajer rutinski prodje poligraf i cao.

I cini mi se da se slucaj od pocetka vodio kao ubistvo, ali autom. I na tu teoriju su Memici pristali.
Je li moguce da je kombi udario covjeka tako da ima samo jednu jedinu povredu?
Ne znam. Vjestaci kazu da jest. Vjerovatno je onda moguce, ne bi njih pet izmisljalo.
Nemoguće. Automobil koji ga je odbacio 8 metara je morao ići brže od 45 km/h (kada se uzme u obzir da je momak visok 1,90m i imao bar 90 kg). Visina automobila je morala ostaviti tragove na desnoj strani butina i donje polovine torza. Postoji mogućnost da se vanjske modrice ne vide od mrtvačkih mrlja koje su bile potpuno razvijene u trenutku obdukcije (jer su u biti isto što i modrice), ali morale su postojati kontuzije na unutrašnjim organima i to se moralo vidjeti na obdukciji (baš sumnjam da bi Žuji to promaklo). Čudno je da su sve povrede nastale na lijevoj strani kada je, prema rekonstrukciji, očito da je udaren sa desne strane. Moguće je da je u trenutku udara okrenut ka retrovizoru, i da je tako zadobio povrede na lijevoj strani. Ali opet morao bi imati povrede u predjelu torza. Postoji i mogućnost da je udario glavom od beton pri padu (to mi je čak vjerovatnije od retrovizora) pa su tako nastale povrede na lijevoj strani glave. Ali i dalje fale ostale povrede.

Što se tiče djevojke, sasvim je moguće da ima amneziju. Čak i bez fizičkih trauma, moguće je da se njen odbrambeni mehanizam ubacio u šestu brzinu (realno, dovoljno jaka trauma). Mada, na snimku rekonstrukcije, ona meni ni nije baš djelovala kao neko ko je istraumiran toliko da može doživjeti amneziju. Više mi je izgledala hladna i proračunata, kao neko ko tačno zna šta govori. Mada, čudan je ljudski mozak, svašta je moguće.
Banksy

#346 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Banksy »

Strašan tekst, nevjerovatno. Pa to je organizirano zataškavano od prvog trenutka.
PeraDzetic

#347 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by PeraDzetic »

MensurM wrote:
Jel to lista dokaza?
Ne, ali tu ima materijala da se iskopa koji dokazi su zataskani i koliko je osoba radilo po nalogu ili nesavjesno i sl.. zasto nema dostupan citav izvjestaj? Takoder, interesantno je kako je Dalida slala policiju predsjedniku komisije da izuzmu izvjestaj.
U sustini jako interesantan slucaj od pocetka pa evo do danas...
Yapi Yapo

#348 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Yapi Yapo »

Je li načelnik Senaid Memić u srodstvu sa Dženanovom porodicom?
armin071

#349 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by armin071 »

Yapi Yapo wrote:Je li načelnik Senaid Memić u srodstvu sa Dženanovom porodicom?
Ma i da jeste kakve veze ima. Picka koja je svoje vlastito dijete zavalila da ne bi on isao u zatvor. Sto se bagre nakupilo na onoj Ilidzi pozavidila bi im i Kuba. Samo je kurcev osjecaj kad ti neko ubije dijete i ti od drzave ne mozes ocekivati nista. Jedan ratni tajkun vrti sud, policiju i tuzulastvo oko malog prsta. A fol hocemo u EU. U pic.u materinu mi hocemo...
statixx

#350 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by statixx »

Yapi Yapo wrote:Je li načelnik Senaid Memić u srodstvu sa Dženanovom porodicom?

https://faktor.ba/vijest/dok-se-ceka-na ... u-250309#2
Locked