Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

Ateista

#31651 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Ateista »

Vidim, nervoza je medju mutapovcima, ne cudi me...
bitangeIprinceze

#31652 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by bitangeIprinceze »

denden wrote: 19/07/2022 18:19
bitangeIprinceze wrote: 19/07/2022 18:15
A sta mislis o ubicama? Kad ih pronadjemo i prcnemo? :wink: Zvacemo i tebe :lol: Samo nemoj da si odsutan kao u zadnje vrijeme 8-)
Imaju moć bilokacije :lol:
A jel mislis da vise nece biti ubleha i potkapacitirane rulje, ..... kad se pronadju ubice?
bitangeIprinceze

#31653 Re: Slučaj Dženan Memić

Ateista wrote: 21/07/2022 10:52 Vidim, nervoza je medju mutapovcima, ne cudi me...
:lol: :lol:
M16 :D
???
YouAreMyDestiny

#31654 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by YouAreMyDestiny »

Drže se one stare naci propagandne: sto puta ponovljena laž postaje istina.
denden

#31655 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

Par pitanja koja udaraju u srž euforije murizovaca:

1. Da li je Alisi Mutap stavljeno na teret da je lagala oko odlaska na Zmajevac?
2. Da li postoji tačka optužnice, tj. da li je Alisi Mutap stavljeno na teret da je dan nakon događaja u Ljubinoj kući nudila deset milja?

Šta su razlozi za takvo postupanje Državnog tužilaštva?
denden

#31656 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

klix wrote: 21/07/2022 11:03 Drže se one stare naci propagandne: sto puta ponovljena laž postaje istina.
Da. Klasična propagandna metoda. Nekog kome je bitna lažljiva propaganda, a ne istina i ko laž i njeno ponavljanje unedogled koristi kao oruđe.
tranquil

#31657 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tranquil »

:lol:

Kakav lik :lol:

On je u pravu, a sudovi nisu, IT vještaci nemaju pojma, svjedoci lažu, svaki dokaz što se ne uklapa sa njegovim stvarima se ignoriše.

Sto puta (ne pretjerujem mislim da je doslovno blizu 100) ponovi copy/paste njegove male izvrnute teorije, i onda mrtav hladan kaže "sto puta ponovljena laž postaje istina".

Kakav lik!

Da ne pričamo kako je davno skliznuo u teorije zavjere za koje, ironično, optužuje druge, ali ovo što sam danas vidio je vrh vrhova, Mount Everest, nema dalje.

Corpus delicti:
denden wrote: 21/07/2022 10:39
klix wrote: 21/07/2022 10:30 @denden, džaba je, ono se pravi glupo i tjera svoje 🙄
Upravo. Po tome se vidi da je u pitanju centralizovano upravljan projekat.

Iznesu lažnu tvrdnju, ona bude rasturena i ismijana i onda nakon nekog vremena ponove iznose tu tvrdnju kao ništa nije bilo. I tako unedogled.

To prosto nije ponašanje nekog ko piše ili razmišlja svojom glavom, koga zanima istina.

Nego je način njihovog djelovanja čista manipulativna propaganda. Ponavljanja očitih, besmislenih, raskrinkanih, laži do u nedogled je školski primjer djelovanja projektno upravljane propagande.

Hej, td majka ne smije odgovoriti na pitanje šta misli o tome je li ili nije Ljubo bio na licu mjesta.

Dakle, običan forumaš koji razmjenjuje argumente i iznosi i obrazlaže svoja stanovišta bi o tako banalnom, a ključnom pitanju, sigurno imao svoje mišljenje.

I iznio ga. I obrazložio

IMa ga i td majka, naravno.

Ali nema dozvolu da ga iznese :-)
Dakle sve što je protiv njegovog iskrivljavanja realnosti je "centralizovano upravljan projekat", ni manje ni više :lol:

Kakvo ludilo hljebe dragi! :lol:

I što je najbolje, ima ljudi na ovom forumu koji su ovo popušili! Ahahhahahaha kakav nivo skepticizma, kakav pristup realnosti! Jebote! On, koji nikada nije pisao van ove teme, i za koga se i iz aviona vidi da mu na ovaj ili onaj način, slučaj nešto znači, i njegovih 3-4 sljedbenika, optužuju desetine forumaša koji su protiv njih, koji žive na raznim stranama svijeta, da su neki "centralizovani upravljani projekat"!

Kakav spektakularan forumski događaj! Ovako nešto sam fakat rijetko čitao, a pratio sam teme o 9/11 i Covid-19. Dakle ne samo da postoji "centralizovano organizovani projekat" zavjere, nego su i forumaši s kojima se on ne slaže dio tog projekta, što je logično, po definiciji pojma "centralizovano". HAHAHAHAHAHAHA pa djeca ti se smiju moj Reufe :lol:

Davno sam rekao, on je pravna verzija onih zaluđenika sa podforuma "Nauka i edukacija" ili "Filozofija", što su skontali gdje je Einstein griješio, riješili petrpetuum mobile, objasnili postojanje svemira, i kada se usudiš pokazati nedosljednost u nekoj njihovoj formuli, onda radiš za NASA-u ili CIA-u, MSM mediji su ti ispravli mozak...

Ahahahahaha, ovo je fantastično! Centralizovano upravljani projekat, jao hljebe šta pročitah :lol:

Pa zato ti jarane niko ne prijavljuje postove, iako stalno kršiš pravila ovog foruma sa konstantnim vrijeđanjem! Treba nam još ovakvih emisija :D
denden

#31658 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

tranquil wrote: 21/07/2022 11:19 :lol:

On je u pravu, a sudovi nisu...
Za ilustraciju suštine tvog ublehaštva ne mora se ići dalje od ovih par tvojih riječi.

Predstavljaš lažno da je ono što smatram da se desilo protivno presudi Vrhovnog suda i vrtiš to unedogled, iako sam ti barem desetak puta nacrtao da nije i da si stoga ili pravni analfabet ili ublehaš sa nekim interesom za neumorno guranje ublehe.

Ovo što pišeš je shitposting kao takav, pažljivo sračunt na zaobilaženje argumenata i skretanje sa njih.

Shitposting- the activity of posting deliberately provocative or off-topic comments on social media, typically in order to upset others or distract from the main conversation.

Samo strpljenja do presude Državnog suda, pa će svima biti mnogo jasnije oko toga ko je u pravu i u vezi čega ;)
denden

#31659 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

denden wrote: 21/07/2022 10:46
Znaš li ti možda razliku između radnji koje se nekom optužno stavljaju na teret i pravne kvalifikacije tih radnji?

Ako znaš, objasni td majci i bitangi razmjere njihove ublehe. :lol:
tranquil, znaš li razliku i možeš li nam je objasniti?
DaysleepeR

#31660 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by DaysleepeR »

Sve ovo što se piše po forumu je apsolutno nebitno i nema nikakvog uticaja na sudski proces.
Uzalud su teorije i ovakve i onakve. Sud će donijeti svoju presudu i jedino će to biti važno.
bitangeIprinceze

#31661 Re: Slučaj Dženan Memić

denden wrote: 21/07/2022 11:11 Par pitanja koja udaraju u srž euforije murizovaca:

1. Da li je Alisi Mutap stavljeno na teret da je lagala oko odlaska na Zmajevac?
2. Da li postoji tačka optužnice, tj. da li je Alisi Mutap stavljeno na teret da je dan nakon događaja u Ljubinoj kući nudila deset milja?

I ako joj nije stavelljeno na teret do sada bice joj naknadno natovareno jer je lagala. :thumbup: Sta ima tu nejasno??
To samo jedna od stavki laganja, ima ih preko nekoliko. :bih:
denden

#31662 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

DaysleepeR wrote: 21/07/2022 11:33 Sve ovo što se piše po forumu je apsolutno nebitno i nema nikakvog uticaja na sudski proces.
Uzalud su teorije i ovakve i onakve. Sud će donijeti svoju presudu i jedino će to biti važno.
Naravno.

Nikakva "borba za pravdu i istinu" i slične patetike.

Nego čisto hedonističko zadovoljstvo mentalne gimnastike i istovremenog prcanja ubleha. Pojačano činjenicom da se mnogi forumaši sa njima identifikuju :wink:
denden

#31663 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

bitangeIprinceze wrote: 21/07/2022 11:35
denden wrote: 21/07/2022 11:11 Par pitanja koja udaraju u srž euforije murizovaca:

I ako joj nije stavelljeno na teret do sada bice joj naknadno natovareno jer je lagala. :thumbup: Sta ima tu nejasno??

Zaboravili državni tužioci da joj to stave na teret?

Biće nova optužnica podignuta mahsuz zbog stvari koje su zaboravili?
Ni Feraget se nije sjetio da im skrene pažnju?

:lol: :lol: :lol:

Baš imate potcjenjivački nisko mišljenje o inteligenciji vaše ciljane publike :-)
bitangeIprinceze

#31664 Re: Slučaj Dženan Memić

denden wrote: 21/07/2022 11:40
...... ima li ko da je pravedniji? Ifet, Muriz, Sehovic,.....
Pravda za Dzenana :bih: :bih: :bih:
Tik tak, tik tak, .... :-D
Prcaj ti ublehe po forumu i dalje, daleko ces i daleko cete dogurati :lol: :lol: voda do ociju, nema zraka :skoljka:
YouAreMyDestiny

#31665 Re: Slučaj Dženan Memić

Murizovci mogu ublehe bacati na forumu i fb, ali na sudu to ne prolazi.
DaysleepeR

#31666 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by DaysleepeR »

DaysleepeR wrote: 21/07/2022 11:33 Sve ovo što se piše po forumu je apsolutno nebitno i nema nikakvog uticaja na sudski proces.
Naravno.

Nego čisto hedonističko zadovoljstvo mentalne gimnastike i istovremenog prcanja ubleha. Pojačano činjenicom da se mnogi forumaši sa njima identifikuju :wink:
ovo što sam ja napisao je pogotovo tebi upućeno. toliko si energije utrošio, da si makar advokat u procesu pa da je to neko čuo, ovako, to vrijeme nikad vratiti nećeš...
YouAreMyDestiny

#31667 Re: Slučaj Dženan Memić

Eno ono piskaralo Josip Šimić piše protiv sudije Perića.
bitangeIprinceze

#31668 Re: Slučaj Dženan Memić

denden wrote: 21/07/2022 11:42
bitangeIprinceze wrote: 21/07/2022 11:35

Zaboravili državni tužioci da joj to stave na teret?

Biće nova optužnica podignuta mahsuz zbog stvari koje su zaboravili?
To svakako, optuznica ce biti sve dok se ne pronadju ubice. Do iznemoglosti ako treba. Al se jasno vidi kome je vec doslo do iznemaganja.
Pravda za Dzenana. :bih: :bih: :bih:
bitangeIprinceze

#31669 Re: Slučaj Dženan Memić

klix wrote: 21/07/2022 11:46 Eno ono piskaralo Josip Šimić piše protiv sudije Perića.
Ma to si se ti zaJ...... To je lesinar Avdo Avdic uzeo loptauu i motiku da nesto napise. :lol:
tranquil

#31670 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tranquil »

denden wrote: 21/07/2022 11:30
tranquil wrote: 21/07/2022 11:19 :lol:

On je u pravu, a sudovi nisu...
Za ilustraciju suštine tvog ublehaštva ne mora se ići dalje od ovih par tvojih riječi.

Predstavljaš lažno da je ono što smatram da se desilo protivno presudi Vrhovnog suda i vrtiš to unedogled, iako sam ti barem desetak puta nacrtao da nije i da si stoga ili pravni analfabet ili ublehaš sa nekim interesom za neumorno guranje ublehe.

Ovo što pišeš je shitposting kao takav, pažljivo sračunt na zaobilaženje argumenata i skretanje sa njih.

Shitposting- the activity of posting deliberately provocative or off-topic comments on social media, typically in order to upset others or distract from the main conversation.

Samo strpljenja do presude Državnog suda, pa će svima biti mnogo jasnije oko toga ko je u pravu i u vezi čega ;)
Ma ja, strpite se robovi, vaše je kraljevstvo nebesko.

Prodajna tačka svakog prodavača zmijskog ulja.

Jebe te samo jedna činjenica, a to je da je Ljubo 3 puta oslobođen, poništene odluke ili ne, desile su se, i što je glavno, i čak kada su poništene odluke da je on nevin, zamijenjene su drugim - koje opet kažu da je on nevin, ali drugačije formulisano. To što ti interpretiraš oslobađajuću presudu i rečenice "sud nije ustanovio da je optuženi prema optužnici uradio to i to" kao neki "tajni mig" da to ustvari znači "nego su optuženi to uradili na drugi način al' moramo da ih pustimo", to je isključivo produkt tvoje mašte.

Kao što sam rekao, ne moraš biti pravnik da bi skontao, ako je tvoja teorija o tome da je Vrhovni Sud razumio da su Seferovići krivi, i to čak stavio u zvanični dokument, onda bi slijedila nova optužnica - koja bi bila ispravna ovaj put.

Međutim, to se ne dešava, jer ta kontrukcija postoji samo u tvojoj glavi. I u glavama par ljudi koje si uspio impresionirati dugim postovima, i koji nisu obraćali pažnju na sve činjenice koje si propustio da pomeneš.

I da, nisam pravnik, ali uostalom, šta će mi znanje prava, kada je naš centralizovano upravljani projekat zapravo multidisciplinarni centralizovano upravljani projekat, pa u centrali našeg multidisciplinarnog centralizovano upravljanog projekta imamo ljude raznih disciplina, pa tako i pravnike, evo Ifeta, zatim Goca (tako mi u centrali našeg centralizovano upravljanog projekta zovemo Gordanu) je takođe ovdje, hrpa ljudi iz Tužilaštva, svi mi kažu "pusti ba lika", pa eto, možda nisam pravnik, ali imam dobar tim, centralizovano upravljan.
tranquil

#31671 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tranquil »

klix wrote: 21/07/2022 11:45 Murizovci mogu ublehe bacati na forumu i fb, ali na sudu to ne prolazi.
:lol:

3:0
denden

#31672 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

DaysleepeR wrote: 21/07/2022 11:45

Naravno.

ovo što sam ja napisao je pogotovo tebi upućeno. toliko si energije utrošio, da si makar advokat u procesu pa da je to neko čuo, ovako, to vrijeme nikad vratiti nećeš...
Naravno da si meni uputio, kao što je i moj odgovor tebi upućen. :wink:
uglavnomja

#31673 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

avaz je objavio tacno sta pise u optuznici protiv alise

https://avaz.ba/vijesti/bih/670208/avaz ... lisi-mutap

znaci konkretno je optuzena samo za to sto se ne sjeca - (nece da kaze :-) ) sta se desilo u aleji

i ni za sta drugo
DaysleepeR

#31674 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by DaysleepeR »

denden wrote: 21/07/2022 11:52
DaysleepeR wrote: 21/07/2022 11:45

Naravno da si meni uputio, kao što je i moj odgovor tebi upućen. :wink:
tell it to the judge.
YouAreMyDestiny

#31675 Re: Slučaj Dženan Memić

uglavnomja wrote: 21/07/2022 11:52 avaz je objavio tacno sta pise u optuznici protiv alise

https://avaz.ba/vijesti/bih/670208/avaz ... lisi-mutap

znaci konkretno je optuzena samo za to sto se ne sjeca - (nece da kaze :-) ) sta se desilo u aleji

i ni za sta drugo
Znaju to oni, ali moraju glavom kroz zid. Tako im je rečeno.
Locked