Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

tranquil

#31601 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tranquil »

uglavnomja wrote: 19/07/2022 11:07
tranquil wrote: 18/07/2022 21:49 Jebo ovo, s kim se ja raspravljam, ovi odbacuju svaku presudu koja im se ne sviđa, svaku optužnicu, odbacuju svakog vještaka koji na sudu kaže nešto što se ne uklapa s njihovim fantazijama, evo proglašavaju svjedočenja koja im ne odgovaraju za blef, a istovremeno imaju obraza sebe nazvati racionalnim, a oponente teoretičarima zavjere, dok su sa svojim negiranjima stvarnosti već prekucali obične teorije zavjere, i došli u područje ravne Zemlje... Ljudi ba, niste svjesni kako zvučite nakon što se okomite na svaki komad dokaza koji vam se ne sviđa, de malo razmislite dokle je to došlo...
vjestake i svjedoke, koji im nisu po volji, masakriraju memici i fet po medijima, evo denden spomenuo vjestake, cak i tuzioce, a tu ssu jos i sudije - konji korumpirani (osim gordane :lol: koja je na usa crnoj listi zbog korupcije)

na zadnjih par sudjenja je muriz rekao istovjetnu stvar za dvojicu svjedoka iz policije - zbog ovakvih ljudi (lazova) ja se povlacim po sudovima vec 6 godina ...

optuzeni i advokati odbrane nisu nikoga prozivali, niti se oglasavaju po medijima

ono sto mi pisemo ovdje anonimno je bezvrijedno, ali ono sto oni kazu u medijima ima tezinu

za sad jos nisu odgovarali ni za jednu laz niti i za jedan ubisten zivot, ali se nadam da hoce :)
Da budem iskren, sve što su ljudi kao što su npr. Dalida ili Kovačević dobili po medjiima, to su, ako ćemo da budemo pošteni, i zaslužili, bez obzira kojoj strani rasprave trenutno pripadaš. Dalida je vodila najlošiji slučaj u historiji Tužilaštva. Gledajući originalni proces ("saobraćajka") čovjek se mora zapitati jesu li tamo bili pijani ili drogirani, jer ono bi i dijete bolje sastavilo. I siguran sam da i strana koja misli da je Ljubo kriv se isto slaže s tim. Ako mi kao vanjski posmatrači možemo to zaključiti, ne znam zašto bi bio problem da Muriz, kao čovjek koji je izgubio sina, oko čega je i napravljen taj inicijalni nakaradni proces, to isto javno kaže. Ili Kovačević, koji je imao nalaz o jednokratnom zamahu tupoim oruđem, i koji bi trebao znati da je onakva povreda od kombija fizički nemoguća (izuzev ako se desila freaky slučajnost da je Dženan u momentu udarca imitirao Smooth Criminal ples od Michael Jacksona), no napisao je ipak da je udarac kombijem. Zašto? Eto takva je bila trenutna optužnica, jebo ono što se stvarno desilo, hajde da potvrdimo optužnicu i idemo dalje. Pa nisu morali zvati vještaka zbog toga, mogli su jednostavno nekoga pokupiti na ulici, i reći mu samo da se složi sa optužnicom, isti bi bio rezultat.

Reci mi i jedan razlog zašto bi Muriz poštedio ove ljude, zašto bi rekao "ma to je u redu, sve u roku službe"?

A Dalida je, uprkos epskoj katastrofi od slučaja kojeg je vodila, unaprijeđena. Toliko o "uništenim životima".

I ako Muriz pljuje po njima, pljuje zasluženo, jer je Dalidin slučaj pao, i to vještačenje osporeno. Vještaka za disk međutim niko nije osporio - osim vas IT genija na ovom forumu, koji niste ni vidjeli pomenuti disk, a kamoli izvršili neku analizu. Svjedokinju od neki dan niko nije osporio - osim dendenovog vjerovanja da postoji suprotna izjava, za koju niko drugi osim dendena ne zna.

A to što je tvoje "nadanje" da će u ovom slučaju neko odgovarati usmjereno ne na krivce za Dženanovu smrt, nego na to ko je šta rekao u medijima, govori apsolutno sve što treba da znamo o tebi :)
denden

#31602 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

td_maajka wrote: 19/07/2022 11:26 Pa, i ja bih bila ljuta, da me policajci koji rade na slucaju ubistva mog sina pozovu na kafu da mi kazu kako im je naredjeno da izbrisu poruke sa telefona koji sam im donijela, pa onda na sudu kazu kako je sve bilo okej :thumbup:

Naravno da bih i njih smatrala odgovornim za to sto jos uvijek nije zavrsen slucaj.

A uglavnomti kao ne bi…
Ali se Muriz Memić nije sjetio, kao svjedok pod zakletvom, da kaže da im je naređeno da izbrišu poruke sa telefona, nego samo svjedočio da ih nema? :lol:

I još se nije sjetio ni da kaže da su mu dotrčali da se žale da ih Budnjo lično otjerao iz hotela?

Au, pa ta dvojica su onda glavni zavjerenici. Ti što ih je Državno tužilaštvo pozvalo za svjedoke optužbe. :-)

Šteta što je Muriz dobio amneziju o tome kad je svjedočio :lol:

Šteta što Državno tužilaštvo, kojem Muriz vjeruje, nikog ne optužuje da je brisao poruke sa Dženanovog telefona nakon što je predat :-)
uglavnomja

#31603 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

td_maajka wrote: 19/07/2022 11:26 Pa, i ja bih bila ljuta, da me policajci koji rade na slucaju ubistva mog sina pozovu na kafu da mi kazu kako im je naredjeno da izbrisu poruke sa telefona koji sam im donijela, pa onda na sudu kazu kako je sve bilo okej :thumbup:

Naravno da bih i njih smatrala odgovornim za to sto jos uvijek nije zavrsen slucaj.

A uglavnomti kao ne bi…
ima li taj dio o kafi i brisanju poruka u izjavama memica datim na sudu?

i nisu napali te ljude nego druge, onog sto je sastavljao dijelove slomljenog fara i jos neke

"Zbog ovakvih kao Nijaz Smajić, ja se već sedmu godinu povlačim po sudovima "

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/75 ... o-sudovima

evo jos dvojica

"Muriz Memić: Admir Šalaka je meni lično kazao da ga je Alija Budnjo istjerao iz hotela

Zbog Admira Šalake i Emira Mehmedagića ja se već sedmu godinu vučem po Sudu, kazao Memić"

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/75 ... -iz-hotela
uglavnomja

#31604 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

tranquil wrote: 19/07/2022 11:37
uglavnomja wrote: 19/07/2022 11:07

vjestake i svjedoke, koji im nisu po volji, masakriraju memici i fet po medijima, evo denden spomenuo vjestake, cak i tuzioce, a tu ssu jos i sudije - konji korumpirani (osim gordane :lol: koja je na usa crnoj listi zbog korupcije)

na zadnjih par sudjenja je muriz rekao istovjetnu stvar za dvojicu svjedoka iz policije - zbog ovakvih ljudi (lazova) ja se povlacim po sudovima vec 6 godina ...

optuzeni i advokati odbrane nisu nikoga prozivali, niti se oglasavaju po medijima

ono sto mi pisemo ovdje anonimno je bezvrijedno, ali ono sto oni kazu u medijima ima tezinu

za sad jos nisu odgovarali ni za jednu laz niti i za jedan ubisten zivot, ali se nadam da hoce :)
Da budem iskren, sve što su ljudi kao što su npr. Dalida ili Kovačević dobili po medjiima, to su, ako ćemo da budemo pošteni, i zaslužili, bez obzira kojoj strani rasprave trenutno pripadaš. Dalida je vodila najlošiji slučaj u historiji Tužilaštva. Gledajući originalni proces ("saobraćajka") čovjek se mora zapitati jesu li tamo bili pijani ili drogirani, jer ono bi i dijete bolje sastavilo. I siguran sam da i strana koja misli da je Ljubo kriv se isto slaže s tim. Ako mi kao vanjski posmatrači možemo to zaključiti, ne znam zašto bi bio problem da Muriz, kao čovjek koji je izgubio sina, oko čega je i napravljen taj inicijalni nakaradni proces, to isto javno kaže. Ili Kovačević, koji je imao nalaz o jednokratnom zamahu tupoim oruđem, i koji bi trebao znati da je onakva povreda od kombija fizički nemoguća (izuzev ako se desila freaky slučajnost da je Dženan u momentu udarca imitirao Smooth Criminal ples od Michael Jacksona), no napisao je ipak da je udarac kombijem. Zašto? Eto takva je bila trenutna optužnica, jebo ono što se stvarno desilo, hajde da potvrdimo optužnicu i idemo dalje. Pa nisu morali zvati vještaka zbog toga, mogli su jednostavno nekoga pokupiti na ulici, i reći mu samo da se složi sa optužnicom, isti bi bio rezultat.

Reci mi i jedan razlog zašto bi Muriz poštedio ove ljude, zašto bi rekao "ma to je u redu, sve u roku službe"?

A Dalida je, uprkos epskoj katastrofi od slučaja kojeg je vodila, unaprijeđena. Toliko o "uništenim životima".

I ako Muriz pljuje po njima, pljuje zasluženo, jer je Dalidin slučaj pao, i to vještačenje osporeno. Vještaka za disk međutim niko nije osporio - osim vas IT genija na ovom forumu, koji niste ni vidjeli pomenuti disk, a kamoli izvršili neku analizu. Svjedokinju od neki dan niko nije osporio - osim dendenovog vjerovanja da postoji suprotna izjava, za koju niko drugi osim dendena ne zna.

A to što je tvoje "nadanje" da će u ovom slučaju neko odgovarati usmjereno ne na krivce za Dženanovu smrt, nego na to ko je šta rekao u medijima, govori apsolutno sve što treba da znamo o tebi :)
dalida nije tema, a slazem se, optuznica je katastrofa, samo je ova gordanina jos supljija

tema su obicni ljudi, unisteni zivoti ljudi koji su zigosani kao pomagaci ubicama, 150+ ljudi ... njihove porodice, njihova djeca u skolama ...
kako je ovim psoiopatama koji spisak dosao u ruku tako su neselktivnno optuzivali ljude po medijima
tranquil

#31605 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tranquil »

uglavnomja wrote: 19/07/2022 11:48

A uglavnomti kao ne bi…
ima li taj dio o kafi i brisanju poruka u izjavama memica datim na sudu?

i nisu napali te ljude nego druge, onog sto je sastavljao dijelove slomljenog fara i jos neke

"Zbog ovakvih kao Nijaz Smajić, ja se već sedmu godinu povlačim po sudovima "

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/75 ... o-sudovima

evo jos dvojica

"Muriz Memić: Admir Šalaka je meni lično kazao da ga je Alija Budnjo istjerao iz hotela

Zbog Admira Šalake i Emira Mehmedagića ja se već sedmu godinu vučem po Sudu, kazao Memić"

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/75 ... -iz-hotela
Hajde ba, šta glumiš uvrijeđenost što je Muriz rekao nešto u medijima a ne na sudu, eno svjedočenje na sudu neki dan, ili nalaz onog IT vještaka za brisanje diska, sve na sudu, sve službeno, pa ne daješ pišljivog boba za to. Isto tako bi ignorisala i proglasila nevažnim sve da je Muriz rekao isto i na sudu pod zakletvom, tebi ionako niti presude ništa ne znače, nego imaš vlastitu Istinu, tako da možeš prestati sa glumatanjem...
tranquil

#31606 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tranquil »

uglavnomja wrote: 19/07/2022 11:53
tranquil wrote: 19/07/2022 11:37

dalida nije tema, a slazem se, optuznica je katastrofa, samo je ova gordanina jos supljija

tema su obicni ljudi, unisteni zivoti ljudi koji su zigosani kao pomagaci ubicama, 150+ ljudi ... njihove porodice, njihova djeca u skolama ...
kako je ovim psoiopatama koji spisak dosao u ruku tako su neselktivnno optuzivali ljude po medijima
Nešto si pobrkala. Tema je ubijeni Dženan Memić. To je jedini život koji je doslovno uništen. Ali očito te više brine nečija duševna bol zbog pominjanja u medijima.

Evo ideje: da su svi radili svoj posao, i riješili slučaj kako su trebali, pljuvanje se možda ne bi desilo. Ovako, sada trebamo istražiti i kako je uopšte došlo do ove nakaradne situacije.
uglavnomja

#31607 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

:D

hajmo malo spinovati kad se nema argumenata, patetika uvijek pali :thumbup:

nema vise toga, davno su memici i ifet rekli da nije vazno ko je ubio dzenana

sad je vazno da arijana opet strpa pozadinu u fotelju
i ostali politicki paraziti i lesinari koji zive od ovog slucaja
tranquil

#31608 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tranquil »

uglavnomja wrote: 19/07/2022 11:58 :D

hajmo malo spinovati kad se nema argumenata, patetika uvijek pali :thumbup:

nema vise toga, davno su memici i ifet rekli da nije vazno ko je ubio dzenana

sad je vazno da arijana opet strpa pozadinu u fotelju
i ostali politicki paraziti i lesinari koji zive od ovog slucaja
De ba, kakva patetika, pa ti si ta koja lamentuje nad uništenim životima, i to radiš iz posta u post.

Ponoviću, tema nisu povrijeđeni osjećaji nekoga spomenutog u medijima, nego ubistvo Dženana Memića. To nije patetika, to je suha činjenica. Vidi naslov teme.

Koliko je tebi teška realnost? Da li je tvoje iskrivljavanje stvarnosti možda zbog toga što je Muriz ili Ifet potkačio nekoga koga poznaješ? Boli me uostalom briga, sve to je i dalje je manje važno od još uvijek neriješenog slučaja ubistva. Tebi možda ne, čim stalno naglašavaš "uništene živote", očito si u bliskim krugovima nekog aktera koji se pominje, ali većini sigurno jeste i dalje važnije ubistvo nego medijsko naprđivanje.
bitangeIprinceze

#31609 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by bitangeIprinceze »

uglavnomja wrote: 19/07/2022 11:53
Eh da hoce samo pronaci ubice pa da odahnemo ko ljudi. :D Vala bi nam bilo lakse :)
Pravda za Dzenana :bih: :bih: :bih: ..... poslije idemo ganjati pravdu i za Davida :thumbup:
td_maajka

#31610 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

denden wrote: 19/07/2022 11:33 Podsjetimo se da je godinama teorija murizovaca glasila da je Dženan ubijen u 21:40 ("vjerovatno negdje drugo"), te da je zbog toga Alisa Mutap "ukrala sat vremena" navodno izmišljajući da su išli na Zmajevac, te je teorija murizovaca glasila da je saobraćajka podmetana narednih sat vremena, do 22:40, te da je i hotelski snimak zato obrisan ("jer je kamera snimila događanja oko hotela, koja su bila ključna").

Čak je prije par mjeseci Feraget iznosio te tvrdnje, govoreći da je za podmetanje saobraćajke potrebno mnogo vremena i da se ne može brzo organizovati.

I onda, najednom, višegodišnja teorija "koja je bila sto posto ispravna" pade u vodu, osvane jednog dana post td majke gdje kaže da su pogriješili i da se i ona sad slaže sa onim što su nemurizovci godinama pisali na temi, da su Dženan i Alisa stradali oko 22:30 ispred Casa Grande.

"Slučajno" je otpala teorija o ukradenom satu i podmetanju saobraćajke tokom tog sata i "slučajno" vrijeme događaja na koje je murizovce stvarnost natjerala odgovara vremenu za koje svi dokazi upućuju na Ljubu i njegov kombi.

A poseban pokazatelj kakva je to sorta ljudi govori činjenica da su oni najkasnije od trenutka podizanje optužnice Državnog tužilaštva, a u stvarnosti i godinama ranije, znali da je Dženan stradao ispred Casa Grande u 22:30. Jer su očito znali sve što zna Državno tužilaštvo.

Ali su odlučili da i godinama poslije hajcaju naivnu javnost na "ukradeni sat, ubistvo u 21:40, podmetanje saobraćajke od 21:40 do 22:40" i tek kad su već i površnoj javnosti postali smiješni sa svojim tvrdnjama koje obaraju svi svjedoci Državnog tužilaštva ("kojem Memići vjeruju"), odluče da "priznaju da su pogriješili".
Evo ovako…

1) Alisa je izmislila odlazak na Vidikovac, to se vidi i iz izjava svjedoka kada su i gdje vidjeni, kao i na snimku sa dzamije u Luzanima. Ne vidi se na snimku s Kristala, jer je obrisan.

2) Kamera da hotela Kristal je snimila nesto „operativno interesantno“ (kaze policija), samo je to kasnije postalo „ionako se nista ne vidi“. Da imamo snimak s hotela, znali bi tacno gdje su i kada Dzenan i Alisa bili i periodu izmedju ca. 21.30 i 22.30h. Snimak nemamo, jer je obrisan. Ali, imamo izjave svjedoka i pomenuti snimak sa dzamije. I jedno i drugo strasno demantuju Alisinu izjavu o tome gdje su bili i sta su radili prije napada.

3) Od 21.30 do 22.30 nam je bez izjava svjedoka, falio sat vremena, a falio je pogotovo u verziji Alise Mutap. Ono sto sam ja (licno ja, u svoje i nicije drugo ime) rekla je, da kroz izjave svjedoka koje nisam ranije poznavala (znala sam da postoje, kao sto znam da ih postoji jos), mislim da Dzenan nije napadnut ranije, nego nekad izmedju 22.15 i 22.30, a da li je napadnut ispred Casa Grande (cija kamera navodno nije radila, tj. bila je ukrenuta ka unutra) ili mozda negdje drugo na tom podrucju, to ne znam, no imam odredjena saznanja da jeste.

U svakom slucaju, Feraget sigurno zna vise i od tebe i od mene, pa ne bih da donosim preuranjene zakljucke o motivima za njegove tvrdnje.

4) Ne upucuje niti jedan dokaz sa lica mjesta na Ljubu. Postoje indicije da je mogao biti on, kao neko ko vozi kombi slicnih gabarita kao kombi koji se vidi na snimku. Vjestaci su fino rekli, identifikacija je nemoguca na osnovu snimka, samo usporedba da li bi se moglo raditi o istom automobilu ili ne. Moglo bi. Takodjer, indicija: Ljubo je imao razloga prolaziti tim putem u svom kombiju. To nije dokaz, da upravo jeste prosao tu te noci, a sve i da jeste - ni to nije dokaz, da je Ljubo pocinioc. Komadi stakla i plastike, skupljeni SVI u JEDNU kesu. I oni naznaceni kao komadi pronadjeni u Aleji, kao i oni u Bekrijinoj avliji. Tri-cetiri mjeseca su prosla od samog dogadjaja do pronalaska tih ostalih komada stakla. Komad stakla sa oznakom E* navodno pronadjen na licu mjesta bi se tretirao kao bitan dokaz i o tom dokazu konkretno bi morala postojati fotodokumentacija sa lica mjesta, a jos od sudjenja pred kantonalnim znamo, da igrom slucaja bas taj komad nije fotodokumentovan. Tako da to nisu dokazi, vec indicije. I postoje poprilicno oprecne izjave clanova porodice Ljubine, koji ne samo da negiraju jedni druge, vec neki od njih negirase i na sudu kao svjedoci da su uopce dali izjave koje su im citane, uz napomenu da su analfabete i da su mozda i potpisali te izjave, ali da ih nisu dali.

Dokazi protiv Ljube kao pocinioca nisu uopce tako kristalno jasni, kako ti to volis predstavljati.

Bas suprotno, s druge strane imamo vise oprecnih Alisinih izjava, te sad se sjeca, sad se ne sjeca, imamo policiju koja ilegalno izuzima vozilo Alisinog bivseg momka, Alisu koja je prepoznala moguceg napadaca sa slike, koja je zajedno sa porodicom sutradan unistila majicu s tragovima krvi (dokazni materijal), kantonalno tuzilastvo koje se osjeca pozvanim da guzonjinom sinu glumi PR sluzbu, obrisan snimak sa hotela, bez naloga izuzimane snimke sa video nadzora, tri oslobadjajuce presude za Ljubu, potvrdjenu optuznicu i sudjenje u toku protiv petorke, pokrenutu istragu za ubistvo i Gordanu Tadic koja vec odavno nije tu, a „njeno“ Tuzilastvo se idalje ozbiljno bavi slucajem, dok su skoro svi tuzioci koji su radili na slucaju Memic, ukljucujuci i tadasnju glavnu tuziteljicu, unaprijedjeni, poneki i policajci, a onomad Vahid Cosic smijenjen sa pozicije komesara (izmedju ostalog i zbog slucaja Memic). Sorry, ali uz sve to je tesko povjerovati da je ovo u jednu ruku Ljubo sve isplanirao zbog „naguravanja koje je eskaliralo“ i pri tom se pobrinuo da ovi sto su mu „pomagali“ dobiju unaprijedjenja.
tranquil

#31611 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tranquil »

td_maajka wrote: 19/07/2022 15:55 Bas suprotno, s druge strane imamo vise oprecnih Alisinih izjava, te sad se sjeca, sad se ne sjeca, imamo policiju koja ilegalno izuzima vozilo Alisinog bivseg momka, Alisu koja je prepoznala moguceg napadaca sa slike, koja je zajedno sa porodicom sutradan unistila majicu s tragovima krvi (dokazni materijal), kantonalno tuzilastvo koje se osjeca pozvanim da guzonjinom sinu glumi PR sluzbu, obrisan snimak sa hotela, bez naloga izuzimane snimke sa video nadzora, tri oslobadjajuce presude za Ljubu, potvrdjenu optuznicu i sudjenje u toku protiv petorke, pokrenutu istragu za ubistvo i Gordanu Tadic koja vec odavno nije tu, a „njeno“ Tuzilastvo se idalje ozbiljno bavi slucajem, dok su skoro svi tuzioci koji su radili na slucaju Memic, ukljucujuci i tadasnju glavnu tuziteljicu, unaprijedjeni, poneki i policajci, a onomad Vahid Cosic smijenjen sa pozicije komesara (izmedju ostalog i zbog slucaja Memic). Sorry, ali uz sve to je tesko povjerovati da je ovo u jednu ruku Ljubo sve isplanirao zbog „naguravanja koje je eskaliralo“ i pri tom se pobrinuo da ovi sto su mu „pomagali“ dobiju unaprijedjenja.
:thumbup:

A ovo je samo dio "čudnih" dešavanja na slučaju, a ima toga još dosta, npr. nalazi raznih komisija o amneziji, ili nezakonito prisustvo oca prilikom davanja izjave itd itd.

Evo neregularnosti koje su 2017 i 2018 komisije našle do tada na slučaju, neke su poznate i pominjane, neke smo pozaboravljali, pa vrijedi spomenuti:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/komisij ... /170131060
https://www.klix.ba/vijesti/bih/procita ... /180723115
bitangeIprinceze

#31612 Re: Slučaj Dženan Memić

td_maajka wrote: 19/07/2022 15:55
Evo ovako…

1) Alisa je izmislila odlazak na Vidikovac, to se vidi i iz izjava svjedoka kada su i gdje vidjeni, kao i na snimku sa dzamije u Luzanima. Ne vidi se na snimku s Kristala, jer je obrisan.

2) Kamera da hotela Kristal je snimila nesto „operativno interesantno“ (kaze policija), samo je to kasnije postalo „ionako se nista ne vidi“. Da imamo snimak s hotela, znali bi tacno gdje su i kada Dzenan i Alisa bili i periodu izmedju ca. 21.30 i 22.30h. Snimak nemamo, jer je obrisan. Ali, imamo izjave svjedoka i pomenuti snimak sa dzamije. I jedno i drugo strasno demantuju Alisinu izjavu o tome gdje su bili i sta su radili prije napada.

3) Od 21.30 do 22.30 nam je bez izjava svjedoka, falio sat vremena, a falio je pogotovo u verziji Alise Mutap. Ono sto sam ja (licno ja, u svoje i nicije drugo ime) rekla je, da kroz izjave svjedoka koje nisam ranije poznavala (znala sam da postoje, kao sto znam da ih postoji jos), mislim da Dzenan nije napadnut ranije, nego nekad izmedju 22.15 i 22.30, a da li je napadnut ispred Casa Grande (cija kamera navodno nije radila, tj. bila je ukrenuta ka unutra) ili mozda negdje drugo na tom podrucju, to ne znam, no imam odredjena saznanja da jeste.

U svakom slucaju, Feraget sigurno zna vise i od tebe i od mene, pa ne bih da donosim preuranjene zakljucke o motivima za njegove tvrdnje.

4) Ne upucuje niti jedan dokaz sa lica mjesta na Ljubu. Postoje indicije da je mogao biti on, kao neko ko vozi kombi slicnih gabarita kao kombi koji se vidi na snimku. Vjestaci su fino rekli, identifikacija je nemoguca na osnovu snimka, samo usporedba da li bi se moglo raditi o istom automobilu ili ne. Moglo bi. Takodjer, indicija: Ljubo je imao razloga prolaziti tim putem u svom kombiju. To nije dokaz, da upravo jeste prosao tu te noci, a sve i da jeste - ni to nije dokaz, da je Ljubo pocinioc. Komadi stakla i plastike, skupljeni SVI u JEDNU kesu. I oni naznaceni kao komadi pronadjeni u Aleji, kao i oni u Bekrijinoj avliji. Tri-cetiri mjeseca su prosla od samog dogadjaja do pronalaska tih ostalih komada stakla. Komad stakla sa oznakom E* navodno pronadjen na licu mjesta bi se tretirao kao bitan dokaz i o tom dokazu konkretno bi morala postojati fotodokumentacija sa lica mjesta, a jos od sudjenja pred kantonalnim znamo, da igrom slucaja bas taj komad nije fotodokumentovan. Tako da to nisu dokazi, vec indicije. I postoje poprilicno oprecne izjave clanova porodice Ljubine, koji ne samo da negiraju jedni druge, vec neki od njih negirase i na sudu kao svjedoci da su uopce dali izjave koje su im citane, uz napomenu da su analfabete i da su mozda i potpisali te izjave, ali da ih nisu dali.

Dokazi protiv Ljube kao pocinioca nisu uopce tako kristalno jasni, kako ti to volis predstavljati.

Bas suprotno, s druge strane imamo vise oprecnih Alisinih izjava, te sad se sjeca, sad se ne sjeca, imamo policiju koja ilegalno izuzima vozilo Alisinog bivseg momka, Alisu koja je prepoznala moguceg napadaca sa slike, koja je zajedno sa porodicom sutradan unistila majicu s tragovima krvi (dokazni materijal), kantonalno tuzilastvo koje se osjeca pozvanim da guzonjinom sinu glumi PR sluzbu, obrisan snimak sa hotela, bez naloga izuzimane snimke sa video nadzora, tri oslobadjajuce presude za Ljubu, potvrdjenu optuznicu i sudjenje u toku protiv petorke, pokrenutu istragu za ubistvo i Gordanu Tadic koja vec odavno nije tu, a „njeno“ Tuzilastvo se idalje ozbiljno bavi slucajem, dok su skoro svi tuzioci koji su radili na slucaju Memic, ukljucujuci i tadasnju glavnu tuziteljicu, unaprijedjeni, poneki i policajci, a onomad Vahid Cosic smijenjen sa pozicije komesara (izmedju ostalog i zbog slucaja Memic). Sorry, ali uz sve to je tesko povjerovati da je ovo u jednu ruku Ljubo sve isplanirao zbog „naguravanja koje je eskaliralo“ i pri tom se pobrinuo da ovi sto su mu „pomagali“ dobiju unaprijedjenja.
:bih: :bih: :bih:
denden

#31613 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

Pa sve što navodiš je ismijano kao laž, ubleha, besmislica, spin... barem jedno deset puta na temi :lol:
td_maajka wrote: 19/07/2022 15:55
Evo ovako…

Hajmo prvo, kredibilnost tih svjedoka:
denden wrote: Kako nisu znali, oni ih nafatali prije pet godina. :-)

Svjedoci iz Aleje ne odstupaju nešto od "moje priče", jer iz njihovog svjedočenja, zbog nekih njegovih nepreciznosti, vrlo lako proizlazi da su oni Dženana i Alisu vidjeli pored hotela oko 22:15-20 (kad se tajming računa unazad od trenutka kad su navodno čuli dozive upomoć), što znači da su Alisa i Dženan imali vremena da se vrate sa Zmajevca. Sama cesta pored hotela Kristal je tehnički dio Velike Aleje, tako da se to u širem smislu može podvesti pod Alisinu izjavu da su šetali Alejom. Osim toga, ako su oni čuli dozive upomoć oko 22:30-40, ženske, to potvrđuje da se događaj tad desio, te da Alisa Mutap nikog nije krila, nego dozivala pomoć toliko glasno da se čulo na 400-500 m udaljenosti. Što odgovara verziji po kojoj ih je Ljubo udario kombijem, potom došlo do konflikta i onda 30 sekundi nakon toga, kad Ljubo već Dženana udara palicom, Alisa dvaput doziva upomoć dok onda i nju nije Ljubo udario palicom i onesvijestio, kad je dobila amneziju. Potvrđuje, dakle, da je ona žrtva i da nikog nije štitila, inače ne bi tako glasno dozivala upomoć.

Dakle, nije da je njihovo svjedočenje nešto protiv moje teorije.

Oni nisu sumnjivi zato što navodno "svjedoče protiv moje teorije", jer u biti protiv nje ni ne svjedoče.

Sumnjivi su zbog objektivnih okolnosti koje ukazuju na to da lažu. Kad se te sitnice i motivi poredaju, njihovo laganje je puno vjerovatnije od istinitosti iskaza.

Hajmo redom.

-Javljaju se tek nakon 13 mjeseci, i to ne policiji, nego porodici stradalog Dženana. To u samom startu, da nema ničeg drugog, njih svrstava u nekredibilne svjedoke.
-Momak na suđenje dolazi iz zatvora, što govori o njegovom karakteru.
-Tih 13 mjeseci nakon događaja je otprilike u isto vrijeme kad se Murizu javio lažni očevidac E.M. da ispriča laž o tome kako je Muamera Budnju vidio da šamara Alisu Mutap u Aleji.
Zašto se javio i zašto su tako glupo popušili njegovu priču, iako je on narko-diler, silovatelj i ubica u pokušaju?
Sigurno se nije javio iz sadizma, naslađivanja Murizivom bolom, nego zato što je Muriz raspisao nagradu od 100.000,00 KM za informacije o Dženanovom stradanju. Čuli smo od Šehovića da je Muriz plaćao, da ne kažem "kupovao" svjedoke.
Zašto je E.M. Murizu ispričao priču baš o Budnji?
Zato što je mahala znala da je Muriz, zbog nestalog snimka iz Budnjinog hotela, već napravio teoriju zavjere u kojoj je Budnjo sumnjivac.
E.M. je skontao da im proda ono što žele čuti, što će popušiti.
Mahala je znala da Muriz sumnja na to da je snimak navodno obrisan zato što je ubistvo ili ubice na snimcima sa kamere, tj. da su ključna dešavanja bila oko hotela, "inače ne bi niko brisao snimak".
To znaju, jednako kao i narko-diler E.M., i Zametica i njen momak Mulaosmanović.
I Murizu prodaju tu priču, o Alisi i Dženanu koji šetaju oko hotela, jer je to priča za koju znaju da je Muriz želi čuti.
-Muriz ih godinama drži u leru, u svom "krilu". Ne idu da daju izjavu nikakvim organima dok ih Muriz ne pošalje par godina poslije.
-Njihovo netipično ponašanje u noći događaja. Hajde da povjerujemo da je Mulaosmanović pošao prema Aleji kad je čuo dozive upomoć, pa se onda uplašio i vratio. Hajde da povjerujemo i da mu je bilo mrsko pozvati policiju da kaže da je čuo zvuke nekog napada ili ići mahsuz do neke udaljene stanice policije. Ali, oni su na povratku kući prošli pored MUP-a na Ilidži. Zašto nisu svratili da prijave ono što čuli? Potpuno nelogično.
-Zašto 13 mjeseci poslije, u vremenu kad Muriz nudi veliku lovu i sumnja na Budnju i događanja oko hotela, idu Memićima, a ne policiji?
-Hajde da im damo kredit da, zbog proteka vremena, momak fula u vezi toga koliko je piva popio (jednu vs više), da li su se Dženan i Alisa držali za ruke ili hodali jedno pored drugog (sad priča ovako, sad onako), pa da fuli i Dženanovu odjeću. Ali, reći na suđenju da su Memićima otišli sutradan, fuliti za 13 mjeseci, je, brate, prosto, laž, želja da sakrije svoje motive postupanja tako što će sakriti da su čekali 13 mjeseci. Što znači da je lažov. A onda još samo treba utvrditi šta još je slagao.
-Slagao je da je nakon dva ženska poziva upomoć čuo muški glas koji kaže "šuti". To nije naveo ni Memićima, niti je to ikad spomenula njegova djevojka, niti je to spomuo u izjavi tužilaštvu datoj u istrazi. Nego samo na suđenju. A time je trebao navući vodu na mlin ublehe po kojoj je neko zaprijetio Alisi da ne smije odati šta se desilo.
-Ljudski glas se razgovijetno može čuti na 200m. Oni, nijedno od njih, sigurno nisu mogli čuti od rimskih iskopina, sa udaljenosti 400-500 m, da neko razgovijetno doziva upomoć. Dakle, slagali su, jer nisu imali informaciju o razdaljini do koje je ljudski glas razgovijetan.
-Hajmo sad malo u širu sliku i motive. Čuli smo od td majke da i oni sad zvanično priznaju da se događaj odigrao oko 22:30 ispred Casa Grande. Znamo da Državno tužilaštvo ne tereti Alisu Mutap da je slagala da su išli na Zmajevac. Što znači da ili nemaju dokaze da je slagala ili znaju da nije slagala. Ako uzmemo kao tačnu izjavu Zametice i Mulaosmanovića da su sreli Dženana i Alisu pored hotela, kako idu prema Aleji, te da su bili opušteni, Dženan tipkao mobitel, a ona nešto pričala pored njega, te ako znamo da se događaj potom odigrao u Aleji, onda je jasno da Alisa Mutap nije imala nikakav razlog da izmisli odlazak na Zmajevac da bi sakrila "ukradeni sat" kojim su Muriz i Feraget zaglupljivali i manipulisali javnost. Drugim riječima, ako nema, a vidimo da nema, nikom to više nije sporno, ukradenog sata, onda Alisa Mutap nije imala nikakav razlog da ne spomene evenutalni krug pored hotela.
Osim toga, Alisa Mutap imala je, u slučaju da je taj krug postojao, jak razlog da ga spomene. Jer, ona i Zametica se znaju iz osnovne škole, Zametica kaže da su se fiksirale pogledima, da se Alisa čak osvrtala prema njoj.
Dakle, ispalo bi da Alisa, koja nema nikakvog razloga da to krije, krije da su napravili krug do hotela i da su tamo sreli Zameticu i momka.
Odnosno, ispalo bi da Alisa bez ikakvog razloga rizikuje da ispadne lažov i sumnjiva time što neće reći da su išli pred hotele, iako zna da ih je tamo vidjela Zametica koju poznaje odranije i koja može Alisinu priču učiniti sumnjivom.
To bi bilo potpuno nelogično ponašanje od strane Alise Mutap.

Takođe, iako su ukupno neprecizni u svjedočenju, oni govore da su Alisu i Dženana sreli oko 22 sata, što bi značilo da nisu imali vremena da od 21:28 odu na Zmajevac i vrate se, a to je verzija koju su Muriz i Feraget, navodno na osnovu džamijskog snimka, furali sve vrijeme, verzija da nije bilo odlaska na Zmajevac. Ali vidimo iz konteksta da odlaska jeste bilo, a ako je bilo, onda je taj trenutak navodnog susreta oko 22 sata netačan. Jer je do susreta moglo doći samo oko 22:15-20. Ne može se za pola sata otići na Zmajevac i vratiti do Aleje i od Aleje došetati do hotela. Dakle, ovo dvoje govore neistinu.

Međutim, Alisina priča je da su oni parkirali negdje blizu Casa Grande i pošli šetati u pravcu Vrela Bosne, kada ona gubi sjećanje. A tajming je, imajući u vidu vrijeme potrebno za komotan povratak sa Zmajevca, te sve ostale dokaze, oko 22:30. Dakle, oni oko 22:30 parkiraju i nakon par desetina metara dolazi do događaja, trenutak gdje se prekida Alisino pamćenje, Ljubin kombi je viđen nepuna dva minuta kasnije na snimcima par stotina metara dalje.

E tu u priču ulazi svjedok sa zadnjeg ročišta, Adnan Hodžić, koji u 22:30-40, a to je, znamo iz drugih dokaza, moglo biti samo 22:30, vidi sleđa Dženana kojeg poznaje i sa njim Alisu, kako stoje leđima okrenuti pored parkiranog (Dženanovog) BMW-a, u Aleji.

Što potpuno odgovara Alisinoj priči i tajmingu te priče da su po povratku sa Zmajevca parkirali auto i pošli šetati prema Vrelu Bosne i događaj je uslijedio nakon možda pola minute-minutu. Adnan Hodžić ih je vidio upravo u trenutku kad su izašli iz auta i pošli šetati.

Kao što sam napisao, u teoriji jeste moglo doći do tog da ih on, igrom slučaja, vidi baš pored auta, a ne u nekom drugom dijelu Aleje, nakon što su oni napravili krug pored hotela.

Ali je šansa za to statistički mala. Puno je vjerovatnije, imajući u vidu Alisinu verziju koja je potpuno podudarna Hodžićevom viđenju i imajući u vidu koliki broj neistinitih i sumnjivih detalja sadrže izjave Zametice i Mulaosmanovića, te još sumnjiviji kontekst u kojem se oni pojavljuju kao svjedoci, da Mutapova i Hodžić govore istinu, a Zametica i Mulaosmanović lažu.

Ono što je moguće je da su Zametica i Mulaosmanović sa rimskih iskopina čuli zvukove tuče i lomljenja stakla/namještaja iz kafića Babalu, koji im je bio odmah preko rijeke i da su 13 mjeseci kasnije skontali da od toga naprave priču prilagođenu onom što Muriz želi čuti.
Druga stvar, policija je uopšte otišla da uzme snimak sa džamije samo zato što je Alisa Mutap rekla da su tuda prošli kad su otišli na Zmajevac. Da nisu išli Zmajevac i da snimak to pokazuje, ne bi nikad policiju uputila na prolazak pored džamije.
Na snimku koji je bio u medijima se vidi da auto u 21:28 prolazi pored džamije, ali se ne vidi gdje skreće.
Vi ste izmislili da je skrenuo prema Aleji.
Optužnica ne tereti Alisu Mutap da je slagala išta u vezi onog što je prethodilo događaju u Aleji, nego samo da laže da se ne sjeća događaja.

Dakle, samo vaše podvale i besmislice.

td_maajka wrote: 19/07/2022 15:55 2) Kamera da hotela Kristal je snimila nesto „operativno interesantno“ (kaze policija), samo je to kasnije postalo „ionako se nista ne vidi“. Da imamo snimak s hotela, znali bi tacno gdje su i kada Dzenan i Alisa bili i periodu izmedju ca. 21.30 i 22.30h. Snimak nemamo, jer je obrisan. Ali, imamo izjave svjedoka i pomenuti snimak sa dzamije. I jedno i drugo strasno demantuju Alisinu izjavu o tome gdje su bili i sta su radili prije napada.
Policajci, svjedoci optužbe, svjedočili su da je snimak bio užasno lošeg kvaliteta, da se nije mogao razaznati ni tip auta, te da su htjeli da ga uzmu samo zato da ne bi ništa prepustili slučaju, da odrade maksimalno, iako se na njemu nije vidjelo ništa korisno.
Da li je snimak obrisan, tek će sud odlučiti. Glavni vještak, iz SIPA, je eksplicitno naveo da nije htio koristiti taj izraz, jer nema nikakvih tragova brisanja.
Druga stvar, ako je tačno ono što su Zametica i momak rekli (a sve ukazuje da su totalno nepouzdani svjedoci), to bi značilo da se događaj odigrao oko 22:30 u Aleji, da Alisa nikog nije štitila, jer je dozivala glasno upomoć, ali i da ona nije imala nikakav motiv da izmišlja priču o odlasku na Zmajevac ako tog odlaska nije bilo.

Jer su ih Zametica i momak žive, zdrave i opuštene, bez da su u strahu ili bijegu od nekog, navodno vidjeli da šetajući idu prema Aleji. Dakle, ništa se nije desilo pred hotelom, pa nije bilo ni motiva da izmišlja odlazak na Zmajevac, niti motiva da se briše snimak.

td_maajka wrote: 19/07/2022 15:553) Od 21.30 do 22.30 nam je bez izjava svjedoka, falio sat vremena, a falio je pogotovo u verziji Alise Mutap. Ono sto sam ja (licno ja, u svoje i nicije drugo ime) rekla je, da kroz izjave svjedoka koje nisam ranije poznavala (znala sam da postoje, kao sto znam da ih postoji jos), mislim da Dzenan nije napadnut ranije, nego nekad izmedju 22.15 i 22.30, a da li je napadnut ispred Casa Grande (cija kamera navodno nije radila, tj. bila je ukrenuta ka unutra) ili mozda negdje drugo na tom podrucju, to ne znam, no imam odredjena saznanja da jeste.

Da, Feraget "zna više" i "mudrac je" zato što ponavlja raskrinkanu ublehu o ubistvu u 21:40. :lol:
td_maajka wrote: 19/07/2022 15:55 4) Ne upucuje niti jedan dokaz sa lica mjesta na Ljubu. Postoje indicije da je mogao biti on, kao neko ko vozi kombi slicnih gabarita kao kombi koji se vidi na snimku. Vjestaci su fino rekli, identifikacija je nemoguca na osnovu snimka, samo usporedba da li bi se moglo raditi o istom automobilu ili ne. Moglo bi. Takodjer, indicija: Ljubo je imao razloga prolaziti tim putem u svom kombiju. To nije dokaz, da upravo jeste prosao tu te noci, a sve i da jeste - ni to nije dokaz, da je Ljubo pocinioc. Komadi stakla i plastike, skupljeni SVI u JEDNU kesu. I oni naznaceni kao komadi pronadjeni u Aleji, kao i oni u Bekrijinoj avliji. Tri-cetiri mjeseca su prosla od samog dogadjaja do pronalaska tih ostalih komada stakla. Komad stakla sa oznakom E* navodno pronadjen na licu mjesta bi se tretirao kao bitan dokaz i o tom dokazu konkretno bi morala postojati fotodokumentacija sa lica mjesta, a jos od sudjenja pred kantonalnim znamo, da igrom slucaja bas taj komad nije fotodokumentovan. Tako da to nisu dokazi, vec indicije. I postoje poprilicno oprecne izjave clanova porodice Ljubine, koji ne samo da negiraju jedni druge, vec neki od njih negirase i na sudu kao svjedoci da su uopce dali izjave koje su im citane, uz napomenu da su analfabete i da su mozda i potpisali te izjave, ali da ih nisu dali.

Daj ba, nemoj se zajebavati :lol:

Vještaci nisu mogli pojedinačno potvrditi svako na osnovu samo svog vještačenja da je u pitanju Ljubin kombi. Ali kad sklopiš sliku povezanosti njihovih vještačenja, jasno je da je pitanju upravo njegov kombi.

Jer sve što se vidi na snimcima (tip i tamna boja) odgovara LJubinom kombiju. Odgovara zelena boja komada laka. Krhotine po tipu. Krhotine sa lica mjesta po liniji prsnuća odgovaraju onim iz Bekrijine avlije (gdje je Ljubo popravljao kombi i mijenjao slomljene dijelove), što je potvrdio vještak Ljubine odbrane Jasmin Bijedić, tvrdeći da krhotine iz Aleje sa velikom sigurnošću pripadaju baš Ljubinom kombiju.
Jedinu pometnju je uveo jedan od braće Gadžo kojem se kombi učinio bordo boje, što odgovara percepciji pod noćnom rasvjetom i svjetlom crvenih štopki (vidi se na istom snimku kako crni touareg izgleda bordo). I pričinila mu se crna galerija zbog štopkama neobasjane površine krova, iako se na snimcima vidi da nema nikakve galerije i da se zajebao.

Sve ove tvoje ublehe su raskrinkane:
denden wrote: Nemaš se ti šta varati ili ne varati.

Tragovi plastike u Bekrijinoj bašti su pronađeni 16.06.2016. godine (gdje je Ljubo skidao i mijenjao oštećene dijelove fara i žmigavca), a tada su pronađeni i tragovi od udara zadnjom stranom u ogradu Željezenica (u podnožju ograde).

Dakle, vrlo prosto. Ta ekipa iz službene zabilješke nije uspjela u travi pronaći te dijelove, ali je pronašla ekipa od 16.06.2016. godine i to foto-zadokumentovala.

Da li je tad s njima bio Ljubo Seferović i da li im je pokazao gdje je tačna lokacija, to javnosti nije poznato.

Šta čeka to Državno tužilaštvo, zašto ne optuži nekog za podmetanje tih dokaza :lol:
IZ KANTONALNE PRESUDE: Izvještaj o krim. tehničkoj pretrazi lica mjesta sačinjen od strane MUP-a Kantona Sarajevo Odjeljenje za krim. tehniku forenziku i KDZ, broj KU 1452/16 od 16.6.2016.godine, sačinjen od strane Krim. tehničara MUP-a Kantona Sarajevo prilikom krim. tehničkog pregleda lica mjesta u ulici Kamenolom broj 29 i preko puta broj 15 Opština Ilidža. Dakle, to je kriminalističko tehnički pregled lica mjesta dvorišta iza napuštene kuće u ulici kamenolom broj 29 i metalne ograde vlasništvo firme Željeznice F BiH, izvještaj o krim. tehničkoj pretrazi lica mjesta broj KU 1452/1 6 od 16.6.2016.godine. Iz istog proizilazi da su iza napuštene kuće na neobrađenom zemljištu u travi nađeni tragovi i to: jedan komad crne plastike sa utisnutim oznakama slovima i brojevima, tri komada plastike crne boje sa utisnutim oznakama, jedan komad plastike zelene boje nepravilnog oblika, sitni komadići plastike i jedan komad plastike nepravilnog oblika plave boje, da su navedeni tragovi fotografisani i izuzeti sa lica mjesta.Obzirom da je Seferović Ljubo naveo prilikom rekonstrukcije da je vozilom kombi udario u ogradu firme koja se nalazi u neposrednoj blizini kuće Seferovića, koja ograda je vlasništvo firme Željeznica Federacije FBiH, pregledom lica mjesta pronađeni su tragovi: oštečenje na ogradi, tri komada plastike crne boje, jedan plastični dio ima utisnut znak W, jedan komad plastike sive boje odvaljeni poklopac od stuba ograde, dva komada plastike crne boje nepravilnog oblika, jedan komad plastike crne boje nepravilnog oblika, navedeni predmeti su fotografisani i izuzeti sa lica mjesta.

Fotodokumentacija sačinjena od strane MUPa Kantona Sarajevo broj KU 1452/16 sačinjena prilikom krim. trehničkog pregleda lica mjesta u ulici Kamenolom broj 29 preko puta broj 15 Opština Ilidža, datum fotografisanja 16.06.2016.godine, datum izrade 20.06.2016.godine,
Ono što je Muriz juče uradio u izjavi za medije je neinteligentan pokušaj podvale, namijenjen potkapacitiranoj javnosti koja nešto uzima za istinu samo zato što Muriz to kaže, iako je potpuno zavađeno sa stvarnošću.

Naime, Dupovac je 09.02.2016. poslao dvojicu policajaca na lice mjesta da vide da šta ekipa koja je radila uviđaj po noći nije propustila i oni su pronašli tačno 4 komada plastike, od kojih je jedan imao oznaku koju su opisali u službenoj zabilješci:
Muslić Midhat i Kurić Enes, policijski službenici Jedinice za saobraćaj sačinili službenu zabilješku koja nije protokolisana, odnosno ista je bez broja, a u kojoj je evidentno da su imenovani po naređenju rukovodioca smjene i šefa odsjeka za saobraćajne istrage u periodu od 09 do 10:30 vršili detaljan obilazak i pregled užeg i šireg lokaliteta u cilju pronalaska tragova koji bi mogli pomoći u daljoj istrazi. Prilikom navedenih aktivnosti kako su naveli „prilikom izvršenog detaljno pregleda lica mjesta“ na kojima je ranije 08.02.2016. godine u 23:30 do 01 i 30 dana 09.08. vršen uviđaj „pronašli su ostatke stakla tačnije 4. komada stakla deblje providno staklo sa određenim bordurama koje asocira na staklo prednjih farova NN motornog vozila. Na jednom od staklenih djelova kako je navedeno postojala je ugravirana slovna i brojčana oznaka veliko E1 kao i broj 441, istovremeno policijski službenici su daljim izvršenim provjerama na terenu i okolnim otpadima i prodavnicama autodjelova došli do saznanja da se navedena oznaka koristi za dijelove motornih vozila, proizvedenih za teritoriji Njemačke, tako da postoji velika mogućnost da se radi o vozilu marke VW Volkswagen nepoznatog tipa
Dupovac je onda te dodatno pronađene komade odnio Nijazu Smajiću koji je već imao naredbu da komade pronađene na uviđaju u noći 08. na 09.02.2016. godine uporedi sa sumnjivim zelenim vozilom Clio koje je nekad ranije koristio Mirza Ploskić koji je Dženanu upućivao prijetnje.

Smajić je Dupovcu rekao da već imaju dovoljno (iz uviđaja, zadokumentovanih foto i vidio) karakterističnih komada na osnovu kojih je utvrdio koje vozilo je u pitanju (T4 VW Transporter, što odgovara Ljubinom kombiju).

Smajić NIJE korisito te komade za vještačenje, niti ih je uzeo od Dupovca.

To je bilo kraj februara ili početak marta, to prvo vještačenje.

U tom kontekstu naknadno donesenih 4 komada pronađenih 09.02.2016.,m koji ima veze sa Dupovcem, a nema nikakve veze sa 4 mjeseca kasnije pronađenim dijelovima u Bekrijinoj bašti, Muriz podvaljuje priču o naknadno pronađenim dijelovima i tri policajca koji su sačinili službenu zabilješku (01.06.2016.) da dijelovi nisu naknadno pronađeni. :-)

Koliki je cirkus i blamaža ubleha protiv Dupovca, može se vidjeti iz tog što je optužen da je bacio u smeće ta 4 komada pronađena sutradan po njegovoj naredbi, te da je podmetao vozilo Renault Clio. A tako ga je "podmetao" da je vještaku Smajiću koji je poredio da li krhotine iz uviđaja iz Aleje odgovaraju vozilu Renault Clio, donio 4 komada za koja je vještak rekao da su sitniji, da mu ne trebaju i da pripadaju VW Transportertu. Dakle, Dupovac "podmeće" Clija tako što vještaku donosi 4 komada stakla/plastike iz kojih se vidi da je u pitanu VW T4 Transporter, a ne Clio. Donosi mu ta 4 komada za koja je optužen da ih je bacio u smeće. :lol:
I za koja postoji dokmentacija da su dostavljeni Kantonalnom tužilaštvu, gdje su i pohranjeni. :lol:

Čuj "komad sa E-oznakom". Pa to je onaj što je pronađen sutradan nakon što je Dupovac poslao policiju i poslije ga Dupovac odnio Nijazu Smajiću i Smajić rekao: "Neka, hvala, imam dovoljno iz uviđaja (sa oznakama), već sam utvrdio da je u pitanju kombi T4VW. Ovo, dakle, nekad u februaru ili martu 2016., kad je rađeno vještačenje krhotina iz Aleje u odnosu na Clio.

I pogledaj kolike besmislice pišete kad podvaljujete o "svim komadima stakla u jednoj kesi", pa valjda i tog sa oznakom "E", a Dupovac optužen da ga je bacio da bi "prikrio način Dženanovog stradanja" :lol:

A čovjek ga nudio vještaku i on mu rekao da ne treba.

Priča je ustvari bila da vještak u svom nalazu nije uslikao, nego opisao jedan komad sa oznakom (ne oznakom E. nego drugom, brojnom i slovnom oznakom) ali se to odnosi na nalaz. Ti su komadi ("tragovi") uslikani tokom uviđaja i nebitno je što ga vještak nije uslikao tokom izrade nalaza.

td_maajka wrote: 19/07/2022 15:55Bas suprotno, s druge strane imamo vise oprecnih Alisinih izjava, te sad se sjeca, sad se ne sjeca, imamo policiju koja ilegalno izuzima vozilo Alisinog bivseg momka, Alisu koja je prepoznala moguceg napadaca sa slike, koja je zajedno sa porodicom sutradan unistila majicu s tragovima krvi (dokazni materijal), kantonalno tuzilastvo koje se osjeca pozvanim da guzonjinom sinu glumi PR sluzbu, obrisan snimak sa hotela, bez naloga izuzimane snimke sa video nadzora, tri oslobadjajuce presude za Ljubu, potvrdjenu optuznicu i sudjenje u toku protiv petorke, pokrenutu istragu za ubistvo i Gordanu Tadic koja vec odavno nije tu, a „njeno“ Tuzilastvo se idalje ozbiljno bavi slucajem, dok su skoro svi tuzioci koji su radili na slucaju Memic, ukljucujuci i tadasnju glavnu tuziteljicu, unaprijedjeni, poneki i policajci, a onomad Vahid Cosic smijenjen sa pozicije komesara (izmedju ostalog i zbog slucaja Memic). Sorry, ali uz sve to je tesko povjerovati da je ovo u jednu ruku Ljubo sve isplanirao zbog „naguravanja koje je eskaliralo“ i pri tom se pobrinuo da ovi sto su mu „pomagali“ dobiju unaprijedjenja.
Nema Alisinih oprečnih izjava. Izjava "ne isključujem da je napad" i izjava " ne isključujem da je saobraćajka" samo potvrđuju da se nema sjećanja na događaj. Prva izjava sa lica mjesta da ih je udario auto koji je otišao prema Vrelu Bosne, koju je zaboravila nakon par minuta, i ti sliku, i da je to rekla policiji, je upravo dokaz njene posttraumatske amnezije. Kad je došla sebi vidjela je taj auto i logično mislila da ih je udario. U tom trenutku nije znala ni za Gadže ni za snimke sa kamera, a oni svi potvrđuju da je govorila istinu.
To što je nakon par dana sanjala prljavo lica kako ju gleda iz auta i to ispričala na zapisnik policiji, što je ponovila i timovima Kučukalić i Đelilović i koji nisu našli nikakvu indiciju da išta laže, ste podlo iskoristili kao platformu za više različitih ubleha.

Tek ćemo čuti za uništavanje majice, ali to u svakom slučaju, nakon što majica nije uzeta, nije više mogao biti materijal za forenzčku analizu.

Kantonalno tužilaštvo nije branilo Budnju, nego sebe od opasnih podvala Ferageta i Memića koji su tvrdili na masovnim demonstacijama da tužilaštvo štiti ubicu o kojem je ispričao očevidac u martu 2017., te da znaju ko je šamarao Alisu Mutap.

Vi ste tu vašu sramotu, tu ublehu narko-dilera, ubice u pokušaju i silovatelja E.M., koji vas je dvostruko napravio magarcima, krili produbljujući zavjeru kako ga je sad tužilaštvo uništilo prijetnjama i eto ti sad, kako je tužilaštvo Budnji PR, umjesto da priznate da ste debilno namagarčeni podlaci koji svoju magareštinu kriju optužćujući druge za zavjeru.

E čuj tri oslobađajuće presude za Ljubu. Što li su prve dvije obarane kad je sve tako odmah bilo jasno? :lol:

I za šta je oslobođen? I dalje prosipate ublehu :-)
Ti si teški analfabet za elementarne pravne stvari i od svog nerazmijevanja praviš argument :lol:

Dakle, finalna, i jedina sa pravnim efektom (Vrhovni sud je dvaput ukidao oslobađajuće presude Kantonalnog suda) presuda je ona Vrhovnog suda i ona je utvrdila sljedeće:

1. Dženan i Alisa su stradali ispred Casa Grande oko 22,30
2. Nije van razumne sumnje dokazano da se predmetna saobraćajka (a do nekakve, "predmetne", je svakako došlo, iz razloga pronađenih krhotina kombija na licu mjesta) desila na način opisan u optužnici
3. Vještaci Žujo i Karan, jedini koje je pozvao Vrhovni sud u ponovno suđenje, potvrdili su da Dženan nije mogao imati povrede lijeve strane glave od udara kombijem u potiljak, što automatski znači da je optužnica netačna i da je moralo doći do oslobađajuće presude
4. Vrhovni sud nije imao zakonsku mogućnost izaći iz okvira optužnice i utvrđivati da li je Dženan stradao palicom i čijom, to bi bilo drugo krivično djelo, ne ono iz optužnice, a za oslobađajuću presudu je dovoljno i što povreda Dženanove glave nije bila od kombija na način opisan u optužnici; dakle, Vrhovni sud nije, niti je mogao, utvrđivati kako je Dženan zadobio povrede nakon što je sud utvrio da nije na način opisan u optužnici; dakle, Vrhovni sud nije utvrđivao niti je to mogao, da li je Dženan stradao od LJubine palice
5. Vrhovni sud nije utvrdio van razumne sumnje da je na licu mjesta bio Ljubin kombi; uprkos snažnim dokazima da jeste, koje je Sud vrednovao kao jedan od razloga za dvostruko ukidanje oslobađajućih presuda:
Vrhovni sud: Nadalje, opravdano se žalbom tužioca ukazuje...da iskaz Ljube Seferovića (osim sa iskazom Vasvije Sejdović i Ane Rizvanović) nije doveden u vezu i sa sadržajem video-nadzornih snimaka zabilježenih na kamerama Kuvajtske ambasade i kuće Šerifa Konjevića (vještak je naveo da se ne može isključiti veza kombija registarske oznake A27-E-928 sa vozilom koje je zabilježeno na video-nadzornim snimcima), zatim sa nalazom i mišljenjem vještaka mašinske struke Nijaza Smajića i Jasmina Bijedića (koji su u svojim nalazima konstatovali oštećenje i tragove prepravki na prednjoj lijevoj strani kombija LJube Seferovića-vještak Nijaz Smajić u nalazu je zaključio "kataloški broj proizvoda na polomljenim dijelovima fara sa lica mjesta hela 0244437 je identičan sa kataloškimi brojem na lijevom faru vozila marke VW T4 registarske oznake A27-E-928, te da se na osnovu toga može konstatovati da polomljeni dijelovi fara koji su pronađeni na licu mjesta dana 08.02.2016. godine mogu da potiču sa navedenog vozila", dok je vještak Bijedić Jasmin u svom nalazu zaključio da se tragovi pronađeni na licu mjesta prilikom vršenja uviđaja, te tragovi naknadno pronađeni 16.06.2016. godine u ulici Kamenolom broj 29 pokazivanjem optuženog Ljube Seferovića uklapaju čak i linijom prsnuća, tj. loma kućišta žmigavca, da su ona kompatibilna, odnosno naliježu jedno na drugo i da mogu poticati sa vozila kombi VW T4, te sam vještak sa velikom sigurnošću potvrđuje da sporni dijelovi pripadaju predmetnom vozilu), te sa nalazom i mišljenjem vještaka Ivice Perovića koji je vršio vještačenje boje na spornom tragu pronađenom prilikom uviđaja i trag boje izuzet sa predmetnog kombija Ljube Seferovića (vještak je dao mišljenje da vještačeni tragovi boja predstavljaju istu vrstu boje).

...sud nije mogao postići stepen "van razumne sumnje" iz samo jednog razloga, iskaza jednog od braće Gadžo koji je rekao da je sigurno vidio bordo kombi.
6. Dakle, za razliku od ono što vi murizovci tvrdite, Vrhovni sud nije utvrdio da nije bilo saobraćajke, jer i sam govori o "predmetnoj saobraćajki", ali nije van razumne sumnje utvrdio da se desila na način opisan u optužnici, odnosno sa velikom sigurnošću je utvrdio da optužni opis saobraćajke ne odgovara stvarnosti. Naravno da ne odgovara, jer nije blaža saobraćajka (od koje su krhotine) odgovorna za povrede glava Dženana i Alise. Nego Ljubina palica. Takođe, sud nije mogao van razumne sumnje potvrditi, uprkos brojnim dokazima, da je u pitanju Ljubin kombi na licu mjesta, samo iz razloga bordo boje kombija koju je navodno vidio jedan od Gadža.

Dakle, sud nije van razumne sumnje utvrdio da je Ljubo kombijem ubio Dženana, tj. uvjerljivo je utvrdio da to nije uradio na način opisan u optužnici, a također nije mogao sto posto, tj. van razumne sumnje, samo zbog navodne bordo boje kombija, potvrditi da je Ljubin kombi bio na licu mjesta.

To ne znači da nije bio, nego da tužilaštvo nije otklonilo sumnju koju je izazvao iskaz jednog od Gadža. Koliko sam primijetio, nije je ni otklanjalo. A da je pokušalo, moglo je vrlo lako otkloniti.

Dakle, sud nije utvrdio da Ljubo nije Dženana ubio palicom, jer to nije ni utvrđivao. Nije van razumne sumnje, uprkos mnoštvu dokaza da jeste, utvrdio da je Ljubin kombi bio na licu mjesta. To ne znači da Ljubin kombi nije bio na licu mjesta, nego nije zadovoljen potrebni stepen dokazanosti.
Šta imate protiv Vahida Ćosića? Zar niste optuživali majku tužioca Čampare (brat NIP-ovca Aljoše Čampare) da je Ćosić njen čovjek i da ona kriminalno vedri i oblači u MUP-u?

A za otvaranje istrage za ubistvo zahvalite Sabini Saraliji, tužilac Hasanspahić je već bio odbio njen nenapadni, prijedlog, pa ona onda pokrenula zvanični mehanizam za uvaljivanje predmeta. I uspjela.

A Hasanspahića ubleha već bila počeka predstavljati kao korumpiranog tužioca koji sa Tadićkom štiti osumnjičenog oca svog prijatelja i radnog kolege.
denden

#31614 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

I još da dodam da je zaštićena svjedokinja iz krvnih delikata, koja je tvrdila, nakon što je Kantonalni sud natjerao Kantonalno tužilaštvo da prekvalifikuje na saobraćajku, "ovo nikad neće proći kao isključiva saobraćajka, jer je u pitanju ubistvo palicom nakon blaže saobraćajke", te koja je za ubistvo palicom podnijela izvještaj protiv Ljube Seferovića, rekla da su provjerili SVE kombije (šta god to značilo), i da je ostao samo jedan sumnjiv i nepronađen, a to je upravo bio onaj Ljube Seferovića. A nisu ga mogli naći jer je Ljubo bio u Banjaluci, a i kombi van Kantona Sarajevo (zamijenjen u Zenici na dan kad je Ljubo pročitao da je Dženan umro).

I da dodam da je Vasvija, kao svjedok pod zakletvom, a Muriz se pozivao na njeno svjedočenje, tvrdila da su oni bili u kombiju i da su prošli pored živih i zdravih momka i cure.

I da je Avaz prenio prošle godine da je Ljubina ćerka potvrdila da je njihov kombi sa snimka i da su bili u njemu.
bitangeIprinceze

#31615 Re: Slučaj Dženan Memić

@denden platices svakako kasnije, ne brini. :thumbup:
bitangeIprinceze wrote: 18/07/2022 09:50 Image
Koliko god se koprcas ili se koprcate ladje sve vise tonu, kao da ih Zelenski potapu Putinu u sred Crnog mora. :lol:
denden

#31616 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

bitangeIprinceze wrote: 19/07/2022 17:58 @denden platices svakako kasnije, ne brini. :thumbup:
bitangeIprinceze wrote: 18/07/2022 09:50 Image
Koliko god se koprcas ili se koprcate ladje sve vise tonu, kao da ih Zelenski potapu Putinu u sred Crnog mora. :lol:
Prcam. :D

Vaše debilne ublehe. :izet:

A koprcate se vi što se sa njima identifikujete. :lol:
bitangeIprinceze

#31617 Re: Slučaj Dženan Memić

denden wrote: 19/07/2022 18:04
bitangeIprinceze wrote: 19/07/2022 17:58 @denden platices svakako kasnije, ne brini. :thumbup:

A sta mislis o ubicama? Kad ih pronadjemo i prcnemo? :wink: Zvacemo i tebe :lol: Samo nemoj da si odsutan kao u zadnje vrijeme 8-)
denden

#31618 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

bitangeIprinceze wrote: 19/07/2022 18:15
denden wrote: 19/07/2022 18:04

A sta mislis o ubicama? Kad ih pronadjemo i prcnemo? :wink: Zvacemo i tebe :lol: Samo nemoj da si odsutan kao u zadnje vrijeme 8-)
Imaju moć bilokacije :lol:

Jbt, na kakve ste vi ublehe pali i padate :lol:

MURIZ MEMIĆ: On meni što je rekao (lažni očevidac E.M., da je vidio Muamera Budnju kako šamara Alisu Mutap na mjestu događaja u vrijeme događaja, o čemu je hodža kao svjedok dao izjavu pred Kantonalnim tužilaštvom) ja vjerujem u to. On je meni rekao kako je vidio da je određena osoba udarila Alisu Mutap. Dženana nije vidio jer je vjerovatno već ležao. Druga osoba je naslonjena na auto. Treća osoba je tu. Nije jedan ubica, trojica su bila tu. Alisa je organizator. Ona nema amneziju.
bitangeIprinceze

#31619 Re: Slučaj Dženan Memić

denden wrote: 19/07/2022 18:19
bitangeIprinceze wrote: 19/07/2022 18:15
A jel mislis da vise nece biti ubleha i potkapacitirane rulje, ..... kad se pronadju ubice?
kakotakonikako

#31620 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by kakotakonikako »

Najjace je kada najveci ublehas napise ovo:

"Sve ove tvoje ublehe su raskrinkane"

A uz to kaze da voli da prca ..... :lol: :lol: :lol:

:bih:
ovo_malo_duse

#31621 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by ovo_malo_duse »

bitangeIprinceze wrote: 19/07/2022 18:32
denden wrote: 19/07/2022 18:19

A jel mislis da vise nece biti ubleha i potkapacitirane rulje, ..... kad se pronadju ubice?
Pojednici su vec odleprsali, nakon zadnjeg svjedoka...Ostaju jos samo familiarno a moguce i vezani zlocinom ostali pacovi lagano napustaju brod koji tone...
Pogledajte malo ko sve fali od zadnjeg svjedocenja :-) :-)
GAU8

#31622 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

ovo_malo_duse wrote: 20/07/2022 07:02
bitangeIprinceze wrote: 19/07/2022 18:32
Pojednici su vec odleprsali, nakon zadnjeg svjedoka...Ostaju jos samo familiarno a moguce i vezani zlocinom ostali pacovi lagano napustaju brod koji tone...
Pratim ja redovno, samo ne pišem više jer to ništa ne mijenja.
bitangeIprinceze

#31623 Re: Slučaj Dženan Memić

GAU8 wrote: 20/07/2022 07:18
ovo_malo_duse wrote: 20/07/2022 07:02

:lol: :lol: tita ti hajd se vrati pa nesto napisi i promjeni. :D ne znam jel na bolje ili na gore al napisi. :P
GAU8

#31624 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

bitangeIprinceze wrote: 20/07/2022 07:29
GAU8 wrote: 20/07/2022 07:18

:lol: :lol: tita ti hajd se vrati pa nesto napisi i promjeni. :D ne znam jel na bolje ili na gore al napisi. :P
Meza će biti, petorka će biti slobodna i toeto.
hare_1989

#31625 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by hare_1989 »

Mislim da je u najboljem interesu Muriza, ali i optuženih, da se ova tema zaključa.

Hvala.
Locked