Ne znam sta kaze muriz ali zna se u kojoj je stranci, a da je to sve politicki obojeno kako neki tvrde onda ne bi bila arijana u protivnickoj stranci ifeta, ako je tacno to da je ifet fahrin.uglavnomja wrote: ↑22/06/2022 13:57kaze muriz da ona nije ni u jednoj stranci
a ifet je avazov advokat![]()
a fahro je zna se ko
Slučaj Dženan Memić
- Ateista
#30651 Re: Slučaj Dženan Memić
-
YouAreMyDestiny
#30652 Re: Slučaj Dženan Memić
Vjerovatno će i preći.
Kako god, dobro su naplatili Dženana.
-
td_maajka
#30653 Re: Slučaj Dženan Memić
Sreca pa je rad demokratski izabranih zastupnika u skupstinama javna stvar, pa koga god zanima, evo ovdje moze vidjeti, kako je to Arijana Memic trosila vrijeme svog mandata koji je zahvaljujuci preko 8.000 glasova gradjanki i gradjana, dobila:
https://skupstina.ks.gov.ba/search/node/Arijana%20Memic
To se tebi ili bilo kome drugom moze svidjati, moze ti se i ne svidjati, ali spin o „prodanim kostima“ ostavi za kod kuce, zu rucak, veceru, kafu.

-
YouAreMyDestiny
#30654 Re: Slučaj Dženan Memić
Ja, i?
Dobila je glasove na račun Dženana, a ne zato što je sposobna i pametna. Šta je to konkretno uradila, da ih opravda?
Dobila je glasove na račun Dženana, a ne zato što je sposobna i pametna. Šta je to konkretno uradila, da ih opravda?
-
td_maajka
#30655 Re: Slučaj Dženan Memić
Ja sam ti dala link gore, premda je to stvarno pocetni nivo guglanja. Dobila je glasove zbog Dzenana i time se najvise i bavila, nit je kome sta drugo obecala niti je zapostavljala svoje obaveze kao zastupnica. Hoce li dalje ili nece, nemam pojma. Moj glas bi opet dobila, jer sam jedan od onih 25 koji redovno prate uzivo sjednice Skupstine KS
-
YouAreMyDestiny
#30656 Re: Slučaj Dženan Memić
Ti si posljednja osoba, koja može nekome pametovati i moralisati.td_maajka wrote: ↑22/06/2022 15:32Ja sam ti dala link gore, premda je to stvarno pocetni nivo guglanja. Dobila je glasove zbog Dzenana i time se najvise i bavila, nit je kome sta drugo obecala niti je zapostavljala svoje obaveze kao zastupnica. Hoce li dalje ili nece, nemam pojma. Moj glas bi opet dobila, jer sam jedan od onih 25 koji redovno prate uzivo sjednice Skupstine KS, a ti ne moras, ti glasaj za koga hoces, ko ti sta brani, samo se mani tih bljuvotina da je prodala bratove kosti, jer je to dno dna.
-
td_maajka
#30657 Re: Slučaj Dženan Memić
Pa dobro, nemam problem s rasporedom, posljednja evo i moralisem - prvo vi, pa ja, nije frka 
Kako ono kazu, slag dolazi na kraju
Kako ono kazu, slag dolazi na kraju
- tranquil
#30658 Re: Slučaj Dženan Memić
"Ja, i?" - sada već legendarni izraz, koji se upotrebljava kao izražavanje frustracije činjenicama koje se ne mogu promijeniti.
Ako već pitaš šta je zastupnik "uradio", da ti kažem neke osnovne stvari: zastupnici nemaju konkretnu izvršnu vlast - to na šta ti misliš pod "rad", to radi vlada - dok poslanici u skupštinama mogu samo postavljati pitanja, glasati, u zakonodavnom dijelu posla davati prijedloge, poboljšavati prijedloge, ili osporaviti tuđe prijedloge.
Odmah da kažem, ne znam šta je i da li je uopšte Memićka radila u skupštini od svega toga. Njen rad me ne zanima, niti gledam sa simpatijama na njen ulazak u politiku, i prezirem stranku pod čijim okriljem je dobila poslaničko mjesto. Odgovor na to pitanje si ionako dobila od forumašice @td_maajka , i čini mi se da nisi zadovoljna odgovorom.
Jedino što mogu primjetiti vezano za Arijanin rad, je to da je mnoge ljude učinila nervoznim, i to prave ljude, koji godinama kukaju na ovom slučaju - ne zbog toga što država još uvijek nije pronašla i optužila krivce, nego zato što se porodica Memić, pa makar i na pogrešan način, i dalje bori za istinu. Prema tome, čak i ako Arijana nije ništa drugo uradila osim stvaranja te "Ja, I?" nervoze, svaka joj čast barem na tome.
- tranquil
#30659 Re: Slučaj Dženan Memić
A vezano za tvoje ocjenjivanje tuđeg prava na moralisanje, nakon one ogavne i srećom uklonjene fantazije o oružju ubistva, kojom si nas počastila prije koji mjesec, što je nešto najodvratnije što sam pročitao, ne samo na ovoj temi, nego na cijelom forumu u zadnjih 15 godina, slobodno mogu reći da ti nemaš nikakve osnove ni da izgovaraš riječ "moral", a kamoli da ocjenjuješ druge.klix wrote: ↑22/06/2022 15:34Ti si posljednja osoba, koja može nekome pametovati i moralisati.td_maajka wrote: ↑22/06/2022 15:32
Ja sam ti dala link gore, premda je to stvarno pocetni nivo guglanja. Dobila je glasove zbog Dzenana i time se najvise i bavila, nit je kome sta drugo obecala niti je zapostavljala svoje obaveze kao zastupnica. Hoce li dalje ili nece, nemam pojma. Moj glas bi opet dobila, jer sam jedan od onih 25 koji redovno prate uzivo sjednice Skupstine KS, a ti ne moras, ti glasaj za koga hoces, ko ti sta brani, samo se mani tih bljuvotina da je prodala bratove kosti, jer je to dno dna.
![]()
- Ateista
#30660 Re: Slučaj Dženan Memić
Gdje ce preci?
Vezano za sve ostalo, nisam ni ja nesto posebno pratio ali jasno je da je usla u politiku upravo zato da proba na taj nacin nesto uraditi da se rijesi ubistvo njenog brata i smatram da je to ok. Ni prva ni zadnja osoba koja udje u politiku zbog nekog jasnog privatnog cilja, bar ne glumi kao neki na ovoj temi slucajnog prolaznika koji ima misljenje.
Poenta je da se na silu gura neka veza sa SBB-om a pri tome je arijana clan NIPa, sto samo pokazuje koliko su nebulozne sve te teorije zavjere koje gurate.
-
bitangeIprinceze
#30661 Re: Slučaj Dženan Memić
Mozda bi bila dobra i dalida kad bi bila advokatica. A onako ko jeuglavnomja wrote: ↑22/06/2022 13:57kaze muriz da ona nije ni u jednoj stranci
a ifet je avazov advokat![]()
a fahro je zna se ko
-
bitangeIprinceze
#30662 Re: Slučaj Dženan Memić
Sta kaze najnoviji izvjestaj inspektora Nermina Sehovica? Ko su novi lovci u mutnom pored onih starih?
Legende ostaju legende.
Legende ostaju legende.
- uglavnomja
#30663 Re: Slučaj Dženan Memić
ona je formalno clan nip-a, igra za fahru, a na kraju ce korist pokupiti sda
jadno sarajevo na sta je spalo, da polupismene neobrazovane i nevaspitane balavice predstavljaju neku vlast
i jos da to debelo inkasiraju
jadno sarajevo na sta je spalo, da polupismene neobrazovane i nevaspitane balavice predstavljaju neku vlast
Last edited by uglavnomja on 22/06/2022 16:45, edited 1 time in total.
-
kvinoja
#30664 Re: Slučaj Dženan Memić
Zašto baka iz Norveške mrzi mladu Arijanu Memić?uglavnomja wrote: ↑22/06/2022 16:43 ona je formalno clan nip-a, igra za fahru, a na kraju ce korist pokupiti sda
jadno sarajevo na sta je spalo, da polupismene neobrazovane i nevaspitane balavice predstavjaju neku vlast![]()
-
denden
#30665 Re: Slučaj Dženan Memić
Hajmo ovako, da navedemo činjenice, bez ikakvih tvrdnji.
Gordana Tadić je nekad 2018. godine, mislim da je to bilo dok je bila v.d. glavni tužilac i odlučivalo se da li će postati glavni tužilac, "uzela" od Kantona dio predmeta u vezi Dženanovog stradanja, a po Feragetovoj prijavi na kojoj je 50-ak "zavjerenika", od policije, medicinskog osoblja, vještaka, doktora, osoblja Hitne i nema ko nije.
U ljeto 2020. godine Muriz Memić ima veliku podršku javnosti za priču o masovnoj zavjeri i "sistemu koji štiti ubicu, a zna ko je" (ustvari je lažni očevidac E.M. (silovatelj, narko-diler, ubica u pokušaju, nakon što je Muriz raspisao nagradu od sto milja za informacije, izlevatio Muriza, hodžu i Ferageta, kao zadnje bekane, o tome da je vidio Muamera Budnju kako u noći ubistva na mjestu ubistva šamara Alisu Mutap).
U kasno ljeto 2020. godine neki mediji pišu o disciplinskoj prijavi protiv Gordane Tadić zbog zloupotrebe u vezi stana za koji je dobijala refundaciju iz budžeta, kao i drugim razlozima za disciplinsku odgovornost.
U jesen 2020. godine navodno počinje intenzivan rad-aktivacija Državnog tužilaštva na predmetu koji je tu bio od 2018. godine.
Istovremeno se sprema discplinska prijava protiv Gordane Tadić i traje intenzivan rad na predmetu Memić (istraga o istrazi).
Počinju prva hapšenja, koja su inače išla sukcesivno, navodnim prikrivača.
Muriz Memić i Feraget Gordanu Tadić dižu u zvijezde.
U proljeće 2021. godine očekuje se, svakog dana, podizanje disciplinske optužnice protiv Gordane Tadić od strane Ureda disciplinskog tužioca.
Avaz, Feraget i Memić prave neviđenu kampanju linča protiv Alene Kurspahić koja treba podići tu optužnicu, optužujući je da štiti ubice, da je zavjerenik, da je njen otac ubica, da je u dosluhu sa Dalidom Burzić. Kuraspahićka i Memićeve i Feragetove tvrdnje ne silaze sa naslovnica Avaza, uvijek je tu njena slika i riječi preko pola stranice "ŠTITI UBICE".
Muriz kao "dokaz" koristi sliku nekoliko tužiteljica na kojoj su između ostalih Burzićka i Kurspahićka zajedno. Međutim, ispostavlja se da je, ko god mu je uvali sliku, sa nje isjekao Sanelu Prašović Gadžo, zastupnicu iz Radončićeve stranke. Vrlo ofirno po Muriza.
U slučaju da se protiv disciplinskog tužioca otvori krivična istraga, on mora automatski biti suspendovan. Ifet Feraget Državnom tužilaštvu podnosi krivičnu prijavu protiv Alene Kurspahić i njenog zamjenika disciplinskog tužioca. U slučaju da Državno tužilaštvo (Gordana Tadić) otvori istragu po toj prijavi, automatski su suspendovane osobe za koje se očekuje da podignu disciplinsku optužnicu protiv nje, Kurspahićka i njen zamjenik.
Konačno, u događanja se uključuje OHR, te Američka amabsada i ambasade drugih država Zapada i traže da se prestane sa pritiskom na disciplinsku tužiteljicu.
Skoro trenutno disciplinska tužiteljica diže optužnicu protiv Tadićke, a Avaz, Memić i Feraget prestaju se baviti Kurspahićkom.
Navodno nju nisu medijski linčovali da bi je spriječili da podigne disciplinsku optužnicu protiv Tadićke, nego zato što se bore za pravdu, što Kurspahićka u dogovoru sa Burzićkom, štiti ubice, uključujući i svog oca-ubicu. Međutim, Muriz, Avaz i Feraget su izgubili interes da se bore "za pravdu", protiv Kurspahićke čim je ona podigla optužnicu protiv Tadićke i time Murizova "borba za pravdu" postala beskorisna (kasno).
Državno tužilaštvo nastavlja sukcesivno hapsiti "prikrivače", Feraget i Memić je neumorno hvale kao poštenu heroinu, koja valjda treba povesti reformu i čišćenje pravosuđa od korumpiranih sudija i tužilaca.
Donosi se prvostepena disciplinska odluka o smjeni Tadićke, u približno isto vrijeme kad Državno tužilaštvo podiže optužnicu protiv "prikrivača".
Dok traje postupak po žalbi na disciplinsku odluku, Muriz i Fereget, sa Dragičevićem, organizuju proteste za koje učesnike nafatavaju širom BiH u kampanji sličnoj predizbornoj. Čak se odaziva i Sidran, Fahrin stari dužnik.
Održavaju se protesti na kojima Avaz utrostručuje broj učesnika, na kojima se daje velika podrška Gordani Tadić.
Feraget govori da se Tadićku hoće smijeniti od strane onih koji žele zatašakati ubistva Dženana i Davora i zaštitititi ubicu. Avaz joj daje neumornu, neprekidnu podršku, skoro svaki dan su afirmativni članci o njoj, te izjave Muriza i Ferageta.
Potvrđuje se prvostepena odluka o njenoj smjeni.
SNSD, HDZ, Avaz, Bosnia Daily i Konaković krupnim riječima izražavaju svoje nezadovoljstvo.
Suđenje po optužnici protiv "prikrivača" postaje blamaža Državnog tužilaštva, svjedoci optužbe razvaljuju optužnicu.
Nakon što je Tadićka smijenjena zbog netransparetnog korištenja sistema za dodjelu predmeta (umjesto da ide elektronski nasumično, ona je ručno davala predmete kome od tužilaca je htjela), Amerikanci ju stavljaju na crnu listu zbog korupcije, zaštite političkih mentora, ganjanja privatnih interesa preko tužilačke pozicije.
Nakon nekog vremena u javnost dolaze informacije da su iz ladica izvađeni krivični predmeti vezani za Fahrudina Radoničića, odnosno preduzeća povezana sa njim, sumnja na utaju od 10-20 miliona KM.
Naravno, koliko znam, osim što je Tadićka smijenjena zbog netransparentnosti u dijeljenju predmeta tužiocima i stavljena na crnu listu zbog korupcije, ne postoji krivična istraga koja bi dokazivala da je ona bila u dosluhu sa Radončićem, Feragetom, Memićem ili po drugom osnovu sa Dodikom, Čovićem itd.
Tako da se objektivno ne mogu iznijeti tvrdnje o njihovom udruženom djelovanju nekih od njih.
Naravno, možda su Feraget i Memić, te Avaz, zaista kampanjama linča napali Kurspahićku zato što su se borili za pravdu, a ne zato da bi je spriječili da podigne disciplinsku optužnicu protiv Tadićke. Međutim za pravdu su se prestali boriti čim je ta optužnica podignuta.
Možda je Tadićka zaista smatrala da su jaki dokazi protiv "prikrivača" i savjesno radila svoj posao, a ne vraćala uslugu Memiću i Feragetu. Vidjećemo kako će ta optužnica proći na kraju.
Možda je Radončić, vlasnik Avaza, poznat kao veliki borac za pravdu, stvarno smatrao da je Tadićka heroina u borbi protiv kriminala i davao joj podršku preko Ferageta (Avazov advokat) i Memića i uopšte Avaza, možda to nema veze sa predmetima koji su protiv njena bili otvoreni u Državnom tužilaštvu, a izronili u javnost tek kad je Tadićka smijenjena. Odnosno, možda on nije jedan od njenih političkih mentora koje spominju Amerikanci.
Sve je moguće, pa i to.
-
denden
#30666 Re: Slučaj Dženan Memić
kvinoja wrote: ↑22/06/2022 11:38
Javnost zanima da li će uskoro početi nova hapšenja u predmetu Dženan Memić, s obzirom na to da je pokrenuta istraga za ubistvo.
“Uskoro”, kaže Muriz Memić i dodaje: “Ja sam lično pričao s tužiocima o imenima izvršioca. Pustit ćemo tužiocima da rade svoj posao.
Kme kmee neće da kaze. Evo rekao, šta ćemo sad? Hoćeš možda da lično tebi dođe u Norvešku i kaže imena?
Dobro, znači da hoćeš reći da je Muriz Memić, nakon što je godinama lagao da zna ko je ubica, pa prije pola godine priznao da ne zna, u međuvremenu ipak saznao i odlučio da...ne da kaže ime ubice, nego da o tome priča sa tužiocima."Ja znam ko je ubica, znam ko je šamarao Alisu Mutap, moja saznanja se poklapaju sa izjavom očevica koji je dao izjavu u martu 2017. (E.M koji je rekao da je vidio Budnju kako šamara Alisu Mutap). Sistem štiti tog ubicu, zašto ga ne uhapse?
"Sistem mi je upropastio svjedoka"
"Nije on jedini očevidac, ima još jedan iz 2016. godine."
"Imam još jednog, novog, očevica (izjava sa kraja 2020. godine).
"Bila su trojica, jedan je zamahnuo. Naravno da znam ko je ubica, ne bih ovo radio da ne znam".
"Ne isključujem Ziju Mutapa, samo ne znam je li on zamahnuo".
"Znam ko je ubica, sretao sam ga, ubio je iz ljubomore".
"Znam ko je ubica, reći ću za dvije sedmice"
"Reći ću za dva mjeseca".
ISTINA: "Mi ne znamo ko je ubica" (oktobar 2021.)
Istim onim tužiocima kojima navodno bezrezervno vjeruje i koji bi bili presretni da su u istrazi o "prikrivanju" došli do dokaza o nekom drugom mimo Ljube na licu mjesta i proslavili se otvaranjem istrage za ubistvo i optuženjem ubice. Istim onim tužiocima za koje je Muriz rekao da ga nikad nisu ni pitali ko je ubica, iako su znali za njegove javne nastupe i mogli biti sigurni da bi sa imenom ubice mogli lakše dokazati i prikrivanje ubistva. Ali valjda nisu bili ni ljudski ni profesionalno radoznali.
Eto, sad samo čekamo ta hapšenja, do kojih valjda ne bi došlo da Sabina Sarajlija, nakon što su se državni tužioci tome godinu opirali (pod velikim pritiskom Ferageta i Memića) nije nasilu uvalila predmet Državnog tužilaštvu, pa se onda Muriz sjetio da popriča sa tužiocima o imenima ubica i shvatio da će ubrzo doći do hapšenja, valjda ubice/ubica.
Eto super da ublehi Feraget-Memić ide dobro i da uskoro možemo očekivati hapšenja ubica. Vjerovatno tik nakon izbora, a do izbora će se govoriti kako ubice samo što nisu uhapšeni
-
denden
#30667 Re: Slučaj Dženan Memić
Kod većina pacijenata sa potresom mozga CT je uredan, što je potvrdio Kučukalić, bivši idol murizovaca, u isto vrijeme kad je potvrdio da nema sumnje da je Alisa Mutap imala potres mozga.ovo_malo_duse wrote: ↑22/06/2022 09:40Hehe...Jebena ta palica cak malo i davi .... Cek cek mozda je Vasva drzala dok je Ljubo pendrecio. Da vas nema trebalo bi vas crtat,zaključili su da je kritičnog događaja Mutap Alisa bila povrijeđena te povrede su registrirane u medicinskoj dokumentaciji Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i postavljena je dijagnoza nagnječenje glave, istezanje vrata i nagnječenje tijela kod Mutap Alise što su lake tjelesne povrede. Takođe je u toku tog pregleda urađen i CT mozga koji je bio uredan kao i ultrazvuk unutarnjih organa koji je urađen takođe je bio u granicama normale.
JAH, zaboravih dodat CT glave uredan..
Do istezanja vrata siguno nije došlo kontaktom palice i vrata, moglo je doći usljed blažeg udara kombijem sleđa i usljed udara "tupim predmetom bez oštrih ivica" u glavu, od kojeg je imala povredu glave opisanu kao nagnječenje (iako predmet nije imao oštrih ivica, došlo je pucanja kože i krvarenja zbog intenziteta udarca).
Povezati istezanje vrata sa davljenjem, a bez ikakvih vanjskih povreda kože vrata, može samo teoretičar zavjere kojem logika i stvarnost nisu jače strane.
-
denden
#30668 Re: Slučaj Dženan Memić
Mislim čak da tu nije presudna ni snaga udarca, mada jeste logično da napadač palicom, iz straha, udara jače korpulentnog Dženana od kojeg mu prijeti opasnost i osjeća se ugroženim.klix wrote: ↑22/06/2022 08:45Upravo o tome i govorim. Da je malo jače udario, bila bi mrtva. Nije imao dozer udarca.Ateista wrote: ↑22/06/2022 08:34
Jah, zrtva, kako da ne. Da je zrtva onda sigurno ne bi bila ziva kao i dzenan, bas ce napadac kontati - mozda dobije amneziju i nece se sjecati, ne moramo je ubiti. Ako je sve bilo u afektu i bez namjere da ga ubiju, zaplatila bi kasnije da ne propjeva jer ako bi neko i povjerovao u taj supljak o amneziji bojao bi se da se ne sjeti, osim ako nije neki saucesnik u svemu tome sto je najlogcnija opcija.![]()
Shvataš li ti šta pišeš?
Nego činjenica da je Dženan udaren u sljepoočni, najmekši dio lobanje, a Alisa Mutap samo nekoliko cm iznad, u izrazito tvrdi dio lobanje. Da je ona udarac primila na isto mjesto lobanje gdje i Dženan, vjerovatno bi prošla isto kao on.
Dakle, ubica je, osim "dozera udarca" morao imati i neko automatsko precizno navođenje, kako bi Alisu udario baš par cm dalje od sljepoočnog dijela u koji bi udar vjerovatno bio fatalan.
pterion
Pterion je poznat kao najslabiji dio lubanje. Prednji dio srednje meningealne arterije prolazi ispod pteriona. Posljedično, traumatski udarac u pterion može puknuti srednju meningealnu arteriju uzrokujući epiduralni hematom.
- kakotakonikako
#30669 Re: Slučaj Dženan Memić
td_maajka wrote: ↑22/06/2022 15:20Sreca pa je rad demokratski izabranih zastupnika u skupstinama javna stvar, pa koga god zanima, evo ovdje moze vidjeti, kako je to Arijana Memic trosila vrijeme svog mandata koji je zahvaljujuci preko 8.000 glasova gradjanki i gradjana, dobila:YouAreMydestin.y_id=18202969 wrote:22/06/2022 15:02 Vjerovatno će i preći.
https://skupstina.ks.gov.ba/search/node/Arijana%20Memic
To se tebi ili bilo kome drugom moze svidjati, moze ti se i ne svidjati, ali spin o „prodanim kostima“ ostavi za kod kuce, za rucak, veceru, kafu.
![]()
@YouAreMydestin.y - daBogda ti nikada ne naplatila ovako kosti nekog svoga. Fuj, kakve gadosti ti pises
-
bitangeIprinceze
#30670 Re: Slučaj Dženan Memić
denden wrote: ↑22/06/2022 17:33Mislim čak da tu nije presudna ni snaga udarca, mada jeste logično da napadač palicom, iz straha, udara jače korpulentnog Dženana od kojeg mu prijeti opasnost i osjeća se ugroženim.
Nego činjenica da je Dženan udaren u sljepoočni, najmekši dio lobanje, a Alisa Mutap samo nekoliko cm iznad, u izrazito tvrdi dio lobanje. Da je ona udarac primila na isto mjesto lobanje gdje i Dženan, vjerovatno bi prošla isto kao on.
Dakle, ubica je, osim "dozera udarca" morao imati i neko automatsko precizno navođenje, kako bi Alisu udario baš par cm dalje od sljepoočnog dijela u koji bi udar vjerovatno bio fatalan.
pterion
Pterion je poznat kao najslabiji dio lubanje. Prednji dio srednje meningealne arterije prolazi ispod pteriona. Posljedično, traumatski udarac u pterion može puknuti srednju meningealnu arteriju uzrokujući epiduralni hematom.
bitangeIprinceze wrote: ↑21/06/2022 17:45 Tako je, samo ubice treba pronaci i osuditi ih. Oderati do gole koze.
I pocinioce
I skrivace ubistva
I mozda jos i nalogodavce al nisu bitni![]()
Pravda za Dzenana![]()
![]()
![]()
-
denden
#30671 Re: Slučaj Dženan Memić
Hajde da se malo vratiš u stvarnost.Ateista wrote: ↑22/06/2022 08:50To je jedna od varijanti, druga je da je direktan saucesnik ili da brani nekog bliskog.GAU8 wrote: ↑22/06/2022 08:39
Hajde da pretpostavimo da je tacna prica o prijetnjama po njenu sigurnost ako otkrije ko je pravi krivac.
Ja prvi bih se branio amnezijom. Ko bi me zastitio od nekog "mocnog uticajnog ubice"?? Sistem? Drzava??![]()
![]()
U svakom pogledu nije posteno praviti se svetac i moralista u takvoj situaciji.
Ako je u pitanju strah za svoju sigurnost, donekle mogu razumjeti, sto kazes ko ce je zastititi. Opet, nisam siguran da bih ja mogao sutiti toliko nakon svega, ako nista ispalio bih se vani i trazio zastitu nekog evropskog suda, ali eto za tu opciju bih je donekle mogao razumjeti.
Priča o tome da Alisa Mutap iz straha ne smije da ode ime napadača i glumi amneziju je ustvari direktan izričaj teorije zavjere koju je Muriz Memić napravio par dana nakon događaja, kad je čuo da je Alisa sanjala (što može biti proživljavanje stvarnog ranijeg događaja u snu) neko prljavo lice za razbarušenom kosom kako ju gleda iz auta.
On je zaključio da ona zna ko je to lice, ali da neće da kaže zašto što se boji. A zato što se boji zaključuje da je u pitanju neki moćnik. Zaključuje da ona navodno zato glumi amneziju.
Problem sa tom tvrdnjom je što (nakon eliminisanja Ploskića) istražni organi koji su prečešljali cio raniji život i društvo Dženana i Alise nemaju ni naznaku nikakve osobe koja bi se uklopila u taj profil. Ne postoji nijedan dokaz o bilo kome drugom na licu mjesta mimo Ljube Seferovića, Co i njegovog kombija.
Znači, pravi se teorija zavjere bez ijednog dokaza protiv djevojke koja je nesumnjivo imala potres mozga, bila u situaciji tipičnoj za nastanak psihogene amnezije, koja je i sama žrtva i koja bi prošla kao i Dženan da je udarac bio malo jači ili par cm niže.
Zato što je Murizu "bezveze" da je bez Dženana ostao tek tako, nego hoće neki zaplet, neki dublji smisao, nekog moćnika. I kao našlo se još najmanje četiri (a po Murizovim prozivanjima kroz medije i više od sto osoba) osobe da pomognu Alisi u sakrivanju stvarnog napadača.
Dakle, stvarni dokazi-nula.
Nikog osim Ljube i Co nema na licu mjesta, nijedan dokaz za bilo koga drugog.
Ali "pametna" svjetina " zna" da je Alisa pristala da štiti osobu koja je i nju pokušala ubiti, "zna" da nije u datoj situaciji mogla imati amneziju, te "zna" da je tu neki moćnik, iako nakon temeljitih istraga nikog takvog, niti uopšte drugogo mimo Ljube, nema ni na mapi.
-
bitangeIprinceze
#30672 Re: Slučaj Dženan Memić
Ništa mu ne fali
bitangeIprinceze wrote: ↑21/06/2022 11:59
Vjwrujem da je prav zdrav.Ne znam kome sta nije jasno. Samo nemojte reci stara infirmacija, 1-6 god, random.
![]()
Kad je j3dan sud reko istinu svaki drugi ce potvrdi. Covhek 1/1.
-
zijancer
#30673 Re: Slučaj Dženan Memić
iz jednog ugla dom za vješanje, iz drugog berači zeljeza
necentrirano
necentrirano
-
denden
#30674 Re: Slučaj Dženan Memić
Nije pretjerano bitno, ali čisto radi potpunosti informacije:
https://ba.n1info.com/crna-hronika/okru ... e-za-brak/
U Banjaluci su osuđeni, a u Sarajevu oslobođeni.Vasvija Sejdović, supruga Ljube Seferovića, kojem se sudilo zbog smrti mladića Dženana Memića, kako saznajemo, nalazi se u sigurnoj kući. Seferović ju je pretukao, dok je njihovo sedmero djece tjerao da prose
https://ba.n1info.com/crna-hronika/okru ... e-za-brak/
Tada petnaestogodišnja djevojčica prosila je ispred tržnih centara u Banjaluci, ali i Sarajevu, a svakoga dana morala je Seferovićima prikupiti dovoljnu količinu novca. Kada nije donosila novac, 15-ogodišnju djevojčicu je tukao Jasmin, o čemu su svjedočile brojne povrede po njenom tijelu.
Jasmin Seferović je tjerao maloljetnicu da prosi i kada je ova ostala trudna, pa i kada je u oktobru 2019, sa 16 godina, rodila djevojčicu K.
Ljubo Seferović uplatio novac
“Ljubo Seferović je majci djevojčice Almasi S. iz Mostara preko “Western Uniona” uplatio 2.000 maraka kako bi ona dozvolila brak svoje kćerke s Ljubinim sinom Jasminom”, objasnio je ranije izvor iz istrage.
-
bitangeIprinceze
#30675 Re: Slučaj Dženan Memić
A kome su pripale pare iz pljačke vozila koje je prenosilo tonu maraka?