Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Hahahaha najavljuje lik da već zna kako će se završiti.
Poput izvjesnog mufida svojevremeno.
Da potsjetim, mufid je sva svoja forumska jaja stavio u jednu košaru - u svakom postu je tvrdio da iz pouzdanih izvora zna kako će se završiti treće suđenje Seferovićima.
Nakon što su se njegova lupetanja ispostavila netačnim, nestao je.
Ali tu je Hose Armando, koji ima sličan stil, tvrdi da ima čak i nekoga u sudnici, i bez ikakve sumnje zna kako će se završiti i ovo suđenje.
tranquil wrote: ↑08/10/2021 10:50
Da potsjetim, mufid je sva svoja forumska jaja stavio u jednu košaru - u svakom postu je tvrdio da iz pouzdanih izvora zna kako će se završiti treće suđenje Seferovićima.
Ali tu je Hose Armando, koji ima sličan stil, tvrdi da ima čak i nekoga u sudnici, i bez ikakve sumnje zna kako će se završiti i ovo suđenje.
Šta čovjek da mu kaže
Welcome back, mufid
Definitivno isti stil pisanja.
Zanimljiva je jos i praksa botova da povremeno kao spomenu i prozovu sebiju, SDA i ostale, time kao pokusavaju ostaviti utisak nekog ko je protiv SDA i time se svrstati medju normalnu raju, ali da i pored toga brane mutape, te pljuju po murizu odnisno po ifetu...
Memić i Feraget su na kraju dana, 23.05.2017. godine saznali da ih je E.M. izlevatio i da je lažov.
Saznali su da:
1. E.M. nije bio u Aleji, jer bi bio snimljen na snimku nadzornih kamera da je priča koju im je (doslovno) prodao-istinita.
2. Da im je više od dva mjeseca lagao o tome da je tužilaštvu ispričao priču koju je njima prodao. Tad su saznali da ih dva mjeseca laže o tome, za koja dva mjeseca je i nastala njihova ubleha "sistem štiti ubicu, znam ko je ubica" ("imam ista saznanja o njemu kao ona koja je tužilaštvu dao u martu 2017. "očevidac").
Tužilaštvo im je em usmeno na kraju dana reklo da su izlevaćeni, em o tome izdalo saopštenje na kraju dana.
Čitam članak ponovo.
''16.03.2017.g. saslušan je i svjedok E.M.'' Cijelo vrijeme sam u uvjerenju da je svjedok odmah po saslušanju, Memiću i Feragetu podnio neodređen izvještaj o tome kako nije baš sve rekao, ili neku sličnu muljažu. I da je Fočo davao izjavu nakon njega upravo iz tih razloga, međutim Fočo je dao izjavu prvi. 13.03. Tek sad kontam.
On o tome nije ni zucnuo, nego hladno slagao da je ispričao tužiocu identično što i njima.
Da, dva mjeseca ih uredno lagao, oni se naložili "vidi, mi poslali očevica, a sistem ne hapsi Budnju, garant ga štiti", organizovali proteste, saznali da su ispali magarci, da su katastrofalno pogriješili i onda donijeli plan "vidi što se raja naložila i primila, koliko ih je na protestima, šteta je reći im istinu da smo nagamarčeni ko zadnji bekani i time izgubiti njihovu podršku, hajmo mi nastaviti javnosti lagati da sistem zaista štiti ubicu i da je prijetnjama uništio našeg očevica".
I to je ono što gledamo proteklih pet godina u desetinama intervjua, TV nastupa, nastupa na okupljanjima-bezočne svjesne i dobro isplanirane i čak uvježbane laži "znam ko je ubica, sistem štiti ubicu" kojima se svjesno manipuliše i levati površna i empatična javnost.
Tragikomično.
Doduše, svi lešinari i sad ćopaju od te priče i njenih posljedica.
Naravno da ne znam kako će se sve ovo završiti. Da sam vidovit, ne bih gubio vrijeme na ovom forumu. Recimo da imam svoje mišljenje koje iznosim ponekad kategorično, a zapravo se radi o mojim pretpostavkama koje su možda pravilne i osnovane, možda ne, vrijeme će pokazati. Nebitno je šta ja mislim, kao što je nebitno (za Sud i Tužilaštvo) šta misle ostali forumaši, ovo je mjesto da kao građani slobodno razmijenimo mišljenje i informacije, saznamo ponešto novo i drugačije, korisnije, itd.
Nemam svojih ljudi u sudnici i oko sudnice, samo sam skoro popio kafu sa jednom osobom koja je bila nazočna početku suđenja pa mi ispričala svoje utiske. Saznanja o ovom slučaju crpim kao i većina, iz medija, posebno sa ove teme koje obiluje lucidnim zapažanjima i zaključcima, kao i korisnim materijalima.
Opet ja „bot“ za neke forumaše, zašto neko tako misli i tvrdi, iskreno se pitam. U nekim od prethodnih postova jasno sam izložio svoje stavove prema kriminalnoj politici naših vlastodržaca, prema tom udruženom zločinačkom mafijaškom poduhvatu Trojice, tom Mafijaškom Trijumviratu, osvrnuo se na političke prevarante i lopove u sva tri naša naroda i njihovu političku poziciju, njihove sluge i pomagače i izvršioce u kriminalu, ali to je za pojedine samo moja „botovska maska“ pod kojom djelujem za nalogodavce iz vlasti protiv porodice Memić i njihove borbe za pravdu istinu, i sl, i dr, itd.
Prateći ovu temu mogu da kažem da duvaju neki novi, svježiji vjetrići demokratije i slobode mišljenja i govora. Skoro, do jučer, ako bi neko napisao najblažu dvosmislenost ili sumnju u Dogmu, u Zajedničku Istinu Foruma odmah bi bio popljuvan, potom eliminisan. Sada vidim da se govori i piše drugačije, slobodnije.
Za mene nema dvojbe, rahmetli Dženan je ubijen. Ne znam(o) ko je ubica i na koji način je ubijen. Greškama i propustima vlasti, posebno policije i tužilaštva, do sada nije otkriven način na koji je ubijen i ko je to uradio. Iskreno saosjećam sa porodicom Memić. Priželjkujem, tražim pravdu i istinu. Ne samo zbog njih, već i zbog nas i naše djece.
Ali, sumnjičav sam prema vlasti, posebno policiji i tužilaštvu, sumnjam u njihovu sposobnost, znanje i umijece da ovo privedu kraju. I sve što se do sada desilo daje mi za pravo za takvu moju sumnju.
I što sad? Poučen svim dosašnjim greškama i propustima treba da dajem bezrezervnu podršku vlasti, sudu i tužilaštvu u njihovim aktivnostima.
Ne vjerujem Tuzilastvu BiH zbog ONAKVE istrage i OVAKVE optuznice. Posebno ne vjerujem u njihovo znanje, umijece, motive i pobude. Kroz masu drugih predmeta dokazali su da NE ZNAJU, NECE i NE SMIJU da se bave svojim poslom. Plodove ovakvog njihovog nerada vide se na svakom koraku, bar su vidljivi onima koji jos nisu otisli iz zemlje, trbuhom za kruhom. Na kraju, kao i u proslom ratu, ostace vecinski tajkuni, lopovi, razbojnici, stari i nemocni, sirotinja.
ArmandiHose wrote: ↑08/10/2021 17:57
Neki su me prozivali, pa da odgovorim:
Naravno da ne znam kako će se sve ovo završiti. Da sam vidovit, ne bih gubio vrijeme na ovom forumu.....
Pa nisi do sad ništa izgubio. Tek tako mlad i još zelen na forumu. Al neka te, trpi ovaj teret i bol zajedno s nama, vidim ja da si ti izdržljiv i preprekapacitiran. Može se još svašta čuti a i naučiti.
Zasto sam skeptican, zasto ne vjerujem Tuzilastvu?
Evo zasto.
Imao sam prilike procitati dijelove optuznice, ono sto se tacno stavlja na teret optuzenim, koje su to pravne kvalifikacije, koji su to predlozeni dokazi.
Ni rijeci o tome da li je posrijedi ubistvo Dzenana, cak se ne spominje ni neki NN pocinitelj. Pa je pitanje sta to tacno optuzeni prikrivaju svojim djelima. Ovako napisano moze se tvrditi da su optuzeni prikrivali bilo koji nasilni nacin smrti, ukljucujuci cak i saobracajku.
Javnost puno ocekuje od tzv zasticenih svjedoka. Naravno, da ne znam ko su oni i o cemu ce pricati. Ali se posredno sa sigurnoscu moze zakljuciti iz opisa radnji i dogadjaja iz optuznice da ce oni svjedociti o nebitnim stvarima i opstim okolnostima, nikako o NN licu, ubici, ubistvu, palici, nacinu nanosenja povreda, niti o bilo kojem sumnjivom NN licu i tome slicno. Zasto tako mislim? Pa da ima takvih detalja morali bi se navesti u optuznici, predmet dokazivanja je samo ono sto je napisano u optuznici kao tacke optuzenja. Ni manje ni vise od toga.
Oslobadjajuce presude su najvjerovatniji kraj ove tuzilacke "istrage"
Evo kako razmisljam, evo jednog primjera, hipoteticki:
Optuzena Alisa, pojednostavljeno, optuzuje se da u svrhu prikrivanja NACINA usmrcenja Dzenana kao svjedokinja lazno prikazuje (glumi) amneziju. Odgovor je ipak u rukama vjestaka, u vjestacenju. Optuzba nije provela novo vjestacenje, ostali su stari nalazi, pomalo dvosmisleni, kao dokazi optuzbe. Odbrana ce provesti svoje vjestacenje. Tri doktora ce tvrditi da nema amneziju, tri dr da ima, tri dr da mozda ima a mozda nema. Presuda: u slucaju "razumne" sumnje odlucuje se u korist optuzenog. Dakle optuzena nije kriva!
Oslobadjajuce presude su najvjerovatniji kraj ove tuzilacke "istrage"
Evo kako razmisljam, evo jednog primjera, hipoteticki:
Optuzena Alisa, pojednostavljeno, optuzuje se da u svrhu prikrivanja NACINA usmrcenja Dzenana kao svjedokinja lazno prikazuje (glumi) amneziju. Odgovor je ipak u rukama vjestaka, u vjestacenju. Optuzba nije provela novo vjestacenje, ostali su stari nalazi, pomalo dvosmisleni, kao dokazi optuzbe. Odbrana ce provesti svoje vjestacenje. Tri doktora ce tvrditi da nema amneziju, tri dr da ima, tri dr da mozda ima a mozda nema. Presuda: u slucaju "razumne" sumnje odlucuje se u korist optuzenog. Dakle optuzena nije kriva!
bitangeIprinceze wrote: ↑08/10/2021 18:46
Pa i nije kriva ne znam što su je zatvarali? Izgleda dosadno ovim u sudstvu i tužilaštvu. Samo nek je hljeba i igara
Sto rekao moj kolega bResposleni.
Ne postoji medicinski nacin da se utvrdi da li Alisa govori istinu i ima amneziju ili ne.
Cini mi se da neko rece ranije da je prosla poligraf. ali taj dokaz se ne moze koristiti na sudu.
tranquil wrote: ↑08/10/2021 10:50
bitangeIprinceze wrote: ↑08/10/2021 18:46
Pa i nije kriva ne znam što su je zatvarali? Izgleda dosadno ovim u sudstvu i tužilaštvu. Samo nek je hljeba i igara
Sto rekao moj kolega bResposleni.
Ne postoji medicinski nacin da se utvrdi da li Alisa govori istinu i ima amneziju ili ne.
Cini mi se da neko rece ranije da je prosla poligraf. ali taj dokaz se ne moze koristiti na sudu.
Ma neka je onda neka truhne po sudovima i zatvorima. Ili da jos malo kvasa
ArmandiHose wrote: ↑08/10/2021 18:40
Zasto sam skeptican, zasto ne vjerujem Tuzilastvu?
Evo zasto.
Imao sam prilike procitati dijelove optuznice, ono sto se tacno stavlja na teret optuzenim, koje su to pravne kvalifikacije, koji su to predlozeni dokazi.
Ni rijeci o tome da li je posrijedi ubistvo Dzenana, cak se ne spominje ni neki NN pocinitelj. Pa je pitanje sta to tacno optuzeni prikrivaju svojim djelima. Ovako napisano moze se tvrditi da su optuzeni prikrivali bilo koji nasilni nacin smrti, ukljucujuci cak i saobracajku.
Javnost puno ocekuje od tzv zasticenih svjedoka. Naravno, da ne znam ko su oni i o cemu ce pricati. Ali se posredno sa sigurnoscu moze zakljuciti iz opisa radnji i dogadjaja iz optuznice da ce oni svjedociti o nebitnim stvarima i opstim okolnostima, nikako o NN licu, ubici, ubistvu, palici, nacinu nanosenja povreda, niti o bilo kojem sumnjivom NN licu i tome slicno. Zasto tako mislim? Pa da ima takvih detalja morali bi se navesti u optuznici, predmet dokazivanja je samo ono sto je napisano u optuznici kao tacke optuzenja. Ni manje ni vise od toga.
Pa sudjenje se i vodi zbog ometanja ptethodne istrage, sakrivanja dokaza i slicno. Cak i da jeste bila saobr. nesreca, oni su sumnjivi da su ometali istragu iz nekih razloga i to treba istraziti, mozda to dovede do motiva i pocinioca. Ovo nije sudjenje za ubistvo, bezveze spinujete da optuznica treba da ima te informacije, to ce nadamo se slijedeca imati.