Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

preselio na ahiret

#17876 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by preselio na ahiret »

dystopia wrote: 01/08/2021 23:26
preselio na ahiret wrote: 01/08/2021 23:23
Pa vjerovatno sto su ovi pusteni da se brane sa slobode zato poziva.Misli da ce ih oslobodit.
Pa Feraget je čim su pušteni da se brane sa slobode objasnio da je to bilo očekivano i sa smatra da ništa ne znači jer svakako tužilaštvo ima dovoljno dokaza i da je kasno da optuženi ometu istragu.

I što kad su pušteni nije tad najavio proteste, nego sad, i to za septembar?
Moze pricat on sta hoce ali ne moze zabranit Murizu proteste,ako je njemu ocekivano mozda nije masi koja stoji iza Muriza?Nekom nabit etiketu da je organizovani kriminalac a onda ga pustit da se brani sa slobode,za proteste nego sta.
Nero Histrion

#17877 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Nero Histrion »

preselio na ahiret wrote: 01/08/2021 22:43
saravara wrote: 01/08/2021 22:39
Samo se tješi da nas nema, čitamo vaše gluposti jer je jedino ostalo da pišete pod nekim lažnim imenima. Ne spavate ,bojite se i sve vam je bliže kraj. Alisi želim da rodi zdravo dijete i da joj ga muž odgaja dok ona bude u zatvoru. Nije vam lahko a neće ni biti lahko iza rešetaka...
:thumbup:
:thumbup: Ima nas, ima, citamo i sebi doci ne mozemo dokle idu konstrukcije ljubitelja Alise i kompanije. Strasno.

Pravda za Dzenana.
Last edited by Nero Histrion on 01/08/2021 23:32, edited 1 time in total.
YouAreMyDestiny

#17878 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by YouAreMyDestiny »

U avgustu je kolektivni godišnji u pravosuđu. U septembru počinje suđenje.
dystopia

#17879 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dystopia »

preselio na ahiret wrote: 01/08/2021 23:30
dystopia wrote: 01/08/2021 23:26

Pa Feraget je čim su pušteni da se brane sa slobode objasnio da je to bilo očekivano i sa smatra da ništa ne znači jer svakako tužilaštvo ima dovoljno dokaza i da je kasno da optuženi ometu istragu.

I što kad su pušteni nije tad najavio proteste, nego sad, i to za septembar?
Moze pricat on sta hoce ali ne moze zabranit Murizu proteste,ako je njemu ocekivano mozda nije masi koja stoji iza Muriza?Nekom nabit etiketu da je organizovani kriminalac a onda ga pustit da se brani sa slobode,za proteste nego sta.
Znači, ako sud presudi kako se meni sviđa, onda on valja. Ako presudi onako kako mi se ne sviđa, onda ne valja.
preselio na ahiret

#17880 Re: Slučaj Dženan Memić

klix wrote: 01/08/2021 23:32 U avgustu je kolektivni godišnji u pravosuđu. U septembru počinje suđenje.
Mozda je i to jedan od razloga da im dadne do znanja ako pokusaju da ih oslobode i nastave sa igrom koja je bila do tada da imaju armiju iza sebe koja nikad stati nece.
preselio na ahiret

#17881 Re: Slučaj Dženan Memić

dystopia wrote: 01/08/2021 23:33
preselio na ahiret wrote: 01/08/2021 23:30
Znači, ako sud presudi kako se meni sviđa, onda on valja. Ako presudi onako kako mi se ne sviđa, onda ne valja.
Nema tu sviđanja ako postoje argumenti-svjedoci koje izbjegavas namjerno i neces da ih uvazis sta treba?
Nivelacija

#17882 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Nivelacija »

klix wrote: 01/08/2021 21:18 Ifet ga vodi sa sobom kao medu iz cirkusa. Meni je žao Muriza. On je fin i pošten čovjek, još izgubio sina, a Ifet manipulator...
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
dystopia

#17883 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dystopia »

preselio na ahiret wrote: 01/08/2021 23:35
dystopia wrote: 01/08/2021 23:33

Nema tu sviđanja ako postoje argumenti-svjedoci koje izbjegavas namjerno i neces da ih uvazis sta treba?

Ko su svjedoci koje sud izbjegava namjerno i sa kojom to namjerom ih izbjegava?
preselio na ahiret

#17884 Re: Slučaj Dženan Memić

dystopia wrote: 01/08/2021 23:36
preselio na ahiret wrote: 01/08/2021 23:35

Kako cu ja to znat kad nemam pojma koga su do sad saslusali?Znam da je Muriz govorio da postoje svjedoci koji su htjeli dati izjave ranije a da ih ti tada nisu saslusali.
dystopia

#17885 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dystopia »

preselio na ahiret wrote: 01/08/2021 23:40
dystopia wrote: 01/08/2021 23:36

Kako cu ja to znat kad nemam pojma koga su do sad saslusali?Znam da je Muriz govorio da postoje svjedoci koji su htjeli dati izjave ranije a da ih ti tada nisu saslusali.
Kao što je i prije iha godina imao svjedoka koji mu je sve reko, pa nikad ne saznasmo ni ko je svjedok ni šta je vidio? "uništilo ga tužilaštvo"?

Treba fkt sačekati da prođe suđenje Mutapima, do taf su, bar što se mene tiče, sve karte na stolu.
belfy

#17886 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by belfy »

carobnjak_N wrote: 01/08/2021 21:45 nema potrebe za tolikom dramatikom i patroniziranjem.
Napisao si hipotetski slučaj, koji nema nikakve sličnosti sa optužnicom Mutapima (nema kamere, nema svjedoka, registracije itd)
a onda si napisao u drugom postu "ovaj moj primjer nema veze sa slučajem Memić" :-)
Koji si ga kurac postavljao ako nema veze? Da mi pokažeš da ako imaš snimak ubice na kameri kako sjeda kao suvozač u nečije auto
i udaljava se sa mjesta zločina, da eto možeš procesuirati vozača ili vlasnika auta?
Pa to je direktno potpomaganje u zločinu, Kolumbo.
Nije u ovom slučaju kod Mutapa riječ ni o suvozaču, ni vlasniku auta, nego o navodnim svjedocima koji neće da kažu ništa
jer tvrde da nisu nikakvi svjedoci ničega !
Jesi neki bezveznjak jbt
opet ti nije jasno? nije da sam iznenadjen. ja volim ici redom, pa da krenemo:
carobnjak_N wrote: 31/07/2021 20:26 Ja nikad nisam čuo u istoriji pravosuđa, da je postojao slučaj zataškavanja i prikirvanja dokaza, a da prvo nemaš
otkrivenog i optuženog počinioca.
Ta nije naumpalo čak ni scenaristima za one krimi serije. Kao, nisi otkrio počinioca, nemaš čak ni osnovanu sumnju za neko ime ALI
nahvataš pešes ljudi koji su sticajemo okolnosti bili u vezi sa slučajem i optužiš NJIH da neće da ti kažu ko je ubica!
Ja mislim da kako postoji pravosuđe u BiH i to još od Austougraske, nije postojao takav slučaj.
Što je samo po sebi, ekstremno čudno.
znaci ti ovdje kao iskusni gledalac krimi serija kazes kako nikada nije postojao slucaj zataskavanja i prikrivanja dokaza, a ja ti jasno pokazem da se isto desava i nije nikakvo cudo, a nakon toga ti meni kazes kako ovo nema nikakve veze sa Mutapima. ti prvi nisi to trazio, nego si dobio odgovor na svoje pitanje. sada bi samo da trabunjas dalje...
carobnjak_N wrote: 01/08/2021 06:37
GAU8 wrote: 01/08/2021 00:51

Nijedan sud koji je u postupku suđenja utvrdio da optuženi JESTE počinio ubistvo, ali samo na drugačiji način u odnosu na optužnicu sasvim sigurno neće osloboditi tog ubicu. Biće proglašen krivim po drugom osnovu.

Nema nikakvog smisla.
To se dešavalo puno puta. Pa jesi li ikad pogledao neku krimi seriju u kojoj se na sudu baš tako nešto dešava?
Ono što nije naumpalo čak ni scenaristama tih serija je ova optužnica što je sad podignuta. Optužnica za prikrivanje ubice, a još nemaju uopće
ni argumente za osnovanu sumnju u to ko je ubica!
Ako ima igdje sličan slučaj, da je neko optužen da prikriva ubicu, a još se ne zna ko je ubica, ja bih volio da čujem za takav slučaj.
Mislim da to ne postoji u istoriji pravosuđa.
Moraš valjda prvo imati ubicu, ime i prezime, pa tek onda zavjerenike koji ga štite. To je smijurija sa pravnim sistemom i institucijom koja je
ionako bila na lošem glasu. I dobro je neko rekao Feragetu, a on odmah potrčao u medije s tim, da se o ovom slučaju koji je sad trenutno
pred sudom, isto nekad treba povesti slučaj.
ljubicasto je smijurija samo prema tebi jer ne razumijes nista, ali bi da kazes nesto... fakat smijurija.

ovdje ponavljas iste gluposti. pitas covjeka da li je gledao krimi serije i vidio takve ishode da bi izveo svoje zakljucke koji nemaju veze sa mozgom, sto sam ti vec ukazao sa primjerom, a kojih mogu navesti veliki broj (milion kako sam rekao) da bi ti tu reterirao i okrenuo se ad hominemu sto je cisti dokaz da nemas nikakve kontra argumente i nemas pojma o cemu pricas.
carobnjak_N wrote: 01/08/2021 22:08 Samo treba ove Cigane uhapsiti i zatvoriti , ne obraćati pažnju na izmanipulisane budale.
Pa cige su i inače nasilnici, prisiljavaju maloljetnice na sex i prosjačenje, šljam obični. Ubiće opet nekoga kad se nacuga brlje.
i eto te na istoj strani sa dendenom. (nije da nismo znali)
mada vjerujem da ce te se i on nakon ovog sto oznacih odreci. ovo sto tu pises je cisti rasizam i sovinizam u svojoj najcistijoj formi. kada bi @denden bio Covjek on bi te sam za ovo prijavio.
Last edited by belfy on 01/08/2021 23:49, edited 1 time in total.
preselio na ahiret

#17887 Re: Slučaj Dženan Memić

dystopia wrote: 01/08/2021 23:42
preselio na ahiret wrote: 01/08/2021 23:40

Kao što je i prije iha godina imao svjedoka koji mu je sve reko, pa nikad ne saznasmo ni ko je svjedok ni šta je vidio? "uništilo ga tužilaštvo"?

Treba fkt sačekati da prođe suđenje Mutapima, do taf su, bar što se mene tiče, sve karte na stolu.
Pa treba sacekati to je najpametnije i ne nasjedat na price sda botova koji su placeni da tjeraju pristalice Muriza i uljevaju nesigurnost po forumima,fejsbucima itd.Ja kad vidim da je legla presuda i da nema zalbe onda mogu dati svoj komentar a ovo ovako je cisto zajebavanje suprotnog tabora jer vidim sta rade.
belfy

#17888 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by belfy »

carobnjak_N wrote: 01/08/2021 21:59
denden wrote: 01/08/2021 21:49

I u slucaju Memic se ne zna ni sta se desilo, ni koje krivicno djelo (da li ubistvo, saobracajka ili nesto trece). Ne zna se ni ko je NN organizator (Mutap je nasilu ubačen kao "niži", tek da ne bude jos smjesnije da se optuzuju da su radili za NN za kojeg se ne zna ni ko je). Nejasan motiv djelovanja optuzenih.
Ma da, to i govorim, vrlo čudno koncipirana optužnica.
Lik je naveo primjer u kojem je sve jasno, gdje imaš snimak kamere ili svjedoka koji to sve posmatra, čin ubistav, bježanje s nekim
autom, registarske oznake . To je čist slučaj i nikako ga nije moguće uporediti sa ovim, sa optužnicom Mutapima.
I onda napiše "e samo da kažem da moj primjer nema veze sa ovim slučajem" :lol:

ma bezze , tipična forumska naduravaljka sa nakačenim smaratorima
eto ti odgovor dva posta iznad strucni gledaoce krimi serija...
pyrocool1

#17889 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by pyrocool1 »

Ifet je najinteresantnija figura ovog a i slucaja Dragicevic. Pisao sam vec, u slucaju Davida Dragicevica povlace se dva advokata za koje je Ifet treca liga (Vaskovic onda pravi konstrukcije zasto su otisli iako je bar Nobilo rekao jasno zasto, Zora Nikodinovic bez suvise komentara napusta ali on “zna” da je Nobila platio Dodik a Zora potvrdila da je rijec o ubistvu ali nece da kaze i slicno), potom odlazi i Tomic (nakon lupetanja sramotnog za pravnika o nekakvim racunima i siframa, za koje mu Davor govori da ih se mane i tu nastaje razlaz), Ifet ostaje.
U slucaju Memic, vodi glavnu rijec.
U svojim javnim istupima se bavi vise opstim stanjem u politici i pravosudju i drustvu (i tu kupi simpatije obicnih ljudi, posebno dijaspore koja mu evo poklanja sat. Iako ne grijesi suvise u tom vidjenju, sto svi znamo manje vise, nacin na koji to kao dobar advokat ne bi smio nikako, prilicno jeftinim populizmoma a da nijednom nije ponudio nesto sto se zove neoboriv dokaz) nego slucajevima koje zastupa.
A vladajuce politicke elite treba da padnu iz mnogo prostijih razloga, vidljivih i opipljivih na mnogo prostiji nacin najvecem dijelu ljudi a ne tako sto ih uvlacis u price za koje ,realan motiv, ni jedan od ovih politckih glavonja nema. A mijenjani su motivi i natuknice (dovoljne da raspale narod u sekudni) ko je kriv za smrt obojice mladice isuvise samo je ostajao narativ neko jak iz politike. Zato kazem da je taj pristup kontraproduktivan jos u ranijim postovima. I manipulativan. Ti kad kao advokat imas jake dokaze, cak i u ovoj nasoj prciji polucis rezultat. Do sad ga nismo vidjeli. I ovo oko nekakvih najavljenih protesta na jesen zvuci kao alibi ali i pritisak ako proces pred Sudom BiH propadne iz vizure Murizovog tima. Sad se ne vjeruje ni sudu BiH i tuzilastvu istog? Znam, neko ce zbog Tadicke. Realno ne znam puno o zeni ali znam da nije nesto spektakularno uradila pa da ima neki kredibilitet. Kuloarske price me ne zanimaju, Jer sam suvise puta licno naletio da iste ne odgovaraju istini.
preselio na ahiret

#17890 Re: Slučaj Dženan Memić

Ja bi volio evo da neko od onih kilometarskih postova od dendena,mufida,djolixa mensura,uglavnomja,nadje jednu stvar koju su pogodili,nista sve suplja i laprdanje,cige oslobodise od saobracajke o kojoj su mjesecima pisali,alisu i ove ostale uhapsise.Pustili ih jesu na kratko ali vidjecemo dalje,necu da pisem kao oni na pamet...
Last edited by preselio na ahiret on 02/08/2021 00:05, edited 1 time in total.
vjeshalica

#17891 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by vjeshalica »

Ifer je sporan jer komentarise rad Pravosudja, i objektivno ukazuje na probleme, ali posto se nekome ne svidja sadrzina i poenta komentara, onda se bavimo likom i djelom, npr Ifeta?

Osim toga, Ifet je najmanje rekao o problemima,koliko ih zapravo ima i sta se sve radi, a sto obicni ljudi ne znaju i cak stavise nece da vjeruju da postoji pravosudna mafija.
preselio na ahiret

#17892 Re: Slučaj Dženan Memić

vjeshalica wrote: 02/08/2021 00:05 Ifer je sporan jer komentarise rad Pravosudja, i objektivno ukazuje na probleme, ali posto se nekome ne svidja sadrzina i poenta komentara, onda se bavimo likom i djelom, npr Ifeta?

Osim toga, Ifet je najmanje rekao o problemima,koliko ih zapravo ima i sta se sve radi, a sto obicni ljudi ne znaju i cak stavise nece da vjeruju da postoji pravosudna mafija.
Tacno tako jer ako padne mafija koja kolo vodi morat ce past i onaj ko ih stiti,iz koje stranke dolaze.Zato ovo sve jako dugo traje i trajat ce.
dystopia

#17893 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dystopia »

vjeshalica wrote: 02/08/2021 00:05 Ifer je sporan jer komentarise rad Pravosudja, i objektivno ukazuje na probleme, ali posto se nekome ne svidja sadrzina i poenta komentara, onda se bavimo likom i djelom, npr Ifeta?

Kad je sudinica Nina Ratkušić gostovala u CDu ja sam se prvo sjebala šta žena priča da se dešava unutar samog pravosudnog sistema, a onda oduševila njom.

Ali kad malo dublje prokopaš, ta ista Nina koja je n tvu glumila moralnu veličinu sve isto radi.
preselio na ahiret

#17894 Re: Slučaj Dženan Memić

dystopia wrote: 02/08/2021 00:12

Kad je sudinica Nina Ratkušić gostovala u CDu ja sam se prvo sjebala šta žena priča da se dešava unutar samog pravosudnog sistema, a onda oduševila njom.

Ali kad malo dublje prokopaš, ta ista Nina koja je n tvu glumila moralnu veličinu sve isto radi.
Kako onda mozes zamjerat Murizu sto suti i nece da kaze jer moze samo mafiju sebi na kosti naklatit pa da mu pucaju svaki dan pred kucom.Ne suti covjek dzaba ali isto tako ih se ne plasi.
dystopia

#17895 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dystopia »

preselio na ahiret wrote: 02/08/2021 00:15

Kako onda mozes zamjerat Murizu sto suti i nece da kaze jer moze samo mafiju sebi na kosti naklatit pa da mu pucaju svaki dan pred kucom.Ne suti covjek dzaba ali isto tako ih se ne plasi.
Ja mu od početka ni ne zamjeram što ne želi da otkrije ime ubice, ne znam odakle ti to.
vjeshalica

#17896 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by vjeshalica »

Nisam pratila, ali ne sumnjam da je iznijela podatke koji su istiniti.
Vodeci se licnim iskustvom, ne prezentirajuci detalje, jako mi je dobro poznato da su od Pravosudja napravili cergu jadnu lopovsku sibicarsku tezgu.
preselio na ahiret

#17897 Re: Slučaj Dženan Memić

dystopia wrote: 02/08/2021 00:19
preselio na ahiret wrote: 02/08/2021 00:15
Ja mu od početka ni ne zamjeram što ne želi da otkrije ime ubice, ne znam odakle ti to.
Sumnjas u njegove izjave cuj odakle mi i mislis da ce se na kraju ispostavit ono sto si rekla da onu mrzi zbog smrti sina sto i ona nije zavrsila kao on.Tebi je to palo na pamet pa si napisala nisam ja.Vrlo dobro sam svjestan da se covjek bori sa opasnim ljudima i nista mu ne zamjeram.
dystopia

#17898 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dystopia »

vjeshalica wrote: 02/08/2021 00:21

Nisam pratila, ali ne sumnjam da je iznijela podatke koji su istiniti.
Vodeci se licnim iskustvom, ne prezentirajuci detalje, jako mi je dobro poznato da su od Pravosudja napravili cergu jadnu lopovsku sibicarsku tezgu.
Po onome što se može naći na internetu se može reći da su njeni navodi istiniti.
Ono što je propustila navesti da je i sama činila djela koja stavlja na teret svojim kolegama.

Imaju na internetu skoro sva rješenja u slučaju hercegovačkog giganta koji je na legalan način stranu banku olakšao za milione maraka.
Interesantan slučaj u kojem se na plastičnom primjeru vidi kako sud radi za interes građevinske mafije (pa i Nina Ratkušić između ostaloga).

Interesantna stvar, ali da te sjebe u život.
dystopia

#17899 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dystopia »

preselio na ahiret wrote: 02/08/2021 00:23
dystopia wrote: 02/08/2021 00:19

Sumnjas u njegove izjave cuj odakle mi i mislis da ce se na kraju ispostavit ono sto si rekla da onu mrzi zbog smrti sina sto i ona nije zavrsila kao on.Tebi je to palo na pamet pa si napisala nisam ja.Vrlo dobro sam svjestan da se covjek bori sa opasnim ljudima i nista mu ne zamjeram.
Poenta svog mog pisanja na temi i učestvovanja u istoj je da od protivničkih argumenata ne pravim strawmana kojeg ću razbucati u dvije rečenice.

Svaki moj post u kojem se čini da držim stranu Mutapima je hipotetički postavljena situacija sa morem: šta, ako, kad bi, da se ispostavi, itd, itd ...
vjeshalica

#17900 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by vjeshalica »

preselio na ahiret wrote: 02/08/2021 00:09

Tacno tako jer ako padne mafija koja kolo vodi morat ce past i onaj ko ih stiti,iz koje stranke dolaze.Zato ovo sve jako dugo traje i trajat ce.
Pa prijatelju, sta ti mislis ko sve ove godine dozvoljava nepravdu i kriminal? Podji od obicne buranijice koja maltretira jos sitniju buraniju,i za to ne ide u zatvor. Mislis da je to bezveze? Ne nije...u atmosferi straha za svakodnevni zivot ljudi zivotare dok nasilnici slobodno gradom hodaju, ko da snajper tuce sa brda... Lik napravi 500 krivicnih djela nijedno nije odlezao. I kaze neko, pa to je sirotilja...jebem ti sirotilju zapalit je treba...
A da ne govorim o milijardama koje su popljackali lopovi...dilerima droge,pljacke firmi imovine novaca svega....i jos boga pitaj gorih stvari. Dok mi citamo nebuloze instruisanih mentola, negdje neki "Zika Turkovic" šaluje mrtve ljude....to je primjer
Locked