Slučaj Dženan Memić
-
MensurM
#16101 Re: Slučaj Dženan Memić
Evo prijeti se nasilnim protestima. Mislim da su se Arijana i Muriz ipak precijenili.
-
emmir1
#16102 Re: Slučaj Dženan Memić
Najveća greška Muriza je što je izjavljivao da zna ko su ubice.
Mislim da je tu pokeraški blefirao.
Ne vidim razloga da bi šutio sve ove godine da ne kaže ko su ubice.
Tim navodima je doveo javnost u sumnju i to je bila greška
Mislim da je tu pokeraški blefirao.
Ne vidim razloga da bi šutio sve ove godine da ne kaže ko su ubice.
Tim navodima je doveo javnost u sumnju i to je bila greška
-
YouAreMyDestiny
#16103 Re: Slučaj Dženan Memić
A sad mu glupo, da kaže, da zapravo ne zna
-
MensurM
- vjeshalica
-
MensurM
#16106 Re: Slučaj Dženan Memić
Mama ti laže.
"Organizovali smo 19 mirnih protesta, spremamo 20. i vidjet ćemo hoće li biti mirni."
-
Nivelacija
-
DonieBrasco
#16108 Re: Slučaj Dženan Memić
Sustina je ista a to je da sistem, ogramn broj ljudi, institucije, masinerija ne moze da ovo rijesi i onda da se normaln covijek ne zapita sta ili ko je problem ?
- vjeshalica
#16109 Re: Slučaj Dženan Memić
-
MensurM
#16110 Re: Slučaj Dženan Memić
To isto da ja kažem: XY, 40 godina si prljala ovu planetu svojim prisustvom. Vidjet ćemo hoćeš li dočekat i 41.
Sorry, ali to je prijetnja. I Klix je to dobro uočio i stavio u naslov vijesti.
- vjeshalica
#16111 Re: Slučaj Dženan Memić
Nedodirljivi pejgamberi u KS, u kojem vlada podzemlje govnarije zelenog kadra...msm kako bi drugacije drzali drzavu i ljude u saci ako se ne bave kriminalom?DonieBrasco wrote: ↑17/07/2021 21:53 Sustina je ista a to je da sistem, ogramn broj ljudi, institucije, masinerija ne moze da ovo rijesi i onda da se normaln covijek ne zapita sta ili ko je problem ?
Pogledaj Italije na sta je licila dok je mafija radila sta je radila....samo u nas prosjecni krezovan kreten ima priliku da pravi drzavu u skladu sa primitivnim seljackim mentalitetom
-
skaljicmufid
#16112 Re: Slučaj Dženan Memić
"Ovo još nije kraj. Nije čak ni početak kraja. Ali je možda kraj početka." Winston Churchill
https://www.klix.ba/vijesti/bih/arijana ... /210717095
Žalim porodicu Memić, iskreno. Dva puta su izgubili Dženana, otac Muriz sina, sestra Arijana brata.
Prvi put kada ga je polupijani i poludrogirani rom Ljubo usmrtio šipkom, drugi put kada je sistem propustio da kazni ubicu. Ubicu Ljubu. Ono što slučaju daje posebnu tragičnu težinu je to su lično oboje dali značajan doprinos njegovom nekažnjavanju iz najiskrenijih pobuda. Kao i njihov odvjetnik. Kao i masa pravdoljubivih građana.
Uskoro kada ubica Ljubo bude osuđen makar zbog te saobraćajke koja je prethodila ubistvu, oboje to neće htjeti prihvatiti, sa razlogom, jer je Dženan usmrćen šipkom (Ljubinom) a ne vozilom (Ljubinim).
I tko će biti odgovoran što će njihova rana biti otvorena cijelih njihovih života i uvijek krvariti?
Osim ubice Ljube, svakako tužitelji Kantonalnog tužilaštva Sarajevo (i Federalnog tužilaštva) koji su odustali od nedokazivog ubistva zbog dokazive saobraćajne nezgode, sudije Kantonalnog suda Sarajevo jer su to vidjeli ali ćutali i sudili za pogrešno djelo i, posebno, Državno tužilaštvo koje je pokušalo profitirati ovim slučajem, kao i mnogi drugi, od odvjetnika do političara...
“Put u pakao popločen je dobrim namjerama", ovo je sve što se može sada reći porodici Memić za njihove naredne poteze ako ne prihvate ono što slijedi: odbijanje optužnice i osuda Seferovića.
Žalim porodicu Memić, iskreno. Dva puta su izgubili Dženana, otac Muriz sina, sestra Arijana brata.
Prvi put kada ga je polupijani i poludrogirani rom Ljubo usmrtio šipkom, drugi put kada je sistem propustio da kazni ubicu. Ubicu Ljubu. Ono što slučaju daje posebnu tragičnu težinu je to su lično oboje dali značajan doprinos njegovom nekažnjavanju iz najiskrenijih pobuda. Kao i njihov odvjetnik. Kao i masa pravdoljubivih građana.
Uskoro kada ubica Ljubo bude osuđen makar zbog te saobraćajke koja je prethodila ubistvu, oboje to neće htjeti prihvatiti, sa razlogom, jer je Dženan usmrćen šipkom (Ljubinom) a ne vozilom (Ljubinim).
I tko će biti odgovoran što će njihova rana biti otvorena cijelih njihovih života i uvijek krvariti?
Osim ubice Ljube, svakako tužitelji Kantonalnog tužilaštva Sarajevo (i Federalnog tužilaštva) koji su odustali od nedokazivog ubistva zbog dokazive saobraćajne nezgode, sudije Kantonalnog suda Sarajevo jer su to vidjeli ali ćutali i sudili za pogrešno djelo i, posebno, Državno tužilaštvo koje je pokušalo profitirati ovim slučajem, kao i mnogi drugi, od odvjetnika do političara...
“Put u pakao popločen je dobrim namjerama", ovo je sve što se može sada reći porodici Memić za njihove naredne poteze ako ne prihvate ono što slijedi: odbijanje optužnice i osuda Seferovića.
- vjeshalica
#16113 Re: Slučaj Dženan Memić
Cemu drama? Ipak si ti ovdje ciljano ispusten od strane redakcije,a sta ako protesti ne budu "nasilni" kako ti to hoces da odma exponiras?
Onda ces dobiti posebnu turu od mene
-
MensurM
#16114 Re: Slučaj Dženan Memić
Pa i neće bit. Ovo je samo prijetnja.vjeshalica wrote: ↑17/07/2021 22:00Cemu drama? Ipak si ti ovdje ciljano ispusten od strane redakcije,a sta ako protesti ne budu "nasilni" kako ti to hoces da odma exponiras?
Onda ces dobiti posebnu turu od mene![]()
- vjeshalica
#16115 Re: Slučaj Dženan Memić
Cemu onda histerija?MensurM wrote: ↑17/07/2021 22:04Pa i neće bit. Ovo je samo prijetnja.vjeshalica wrote: ↑17/07/2021 22:00
Cemu drama? Ipak si ti ovdje ciljano ispusten od strane redakcije,a sta ako protesti ne budu "nasilni" kako ti to hoces da odma exponiras?
Onda ces dobiti posebnu turu od mene![]()
- uglavnomja
#16116 Re: Slučaj Dženan Memić
"Muriz Memić: O meni Bakir neće da se izjasni, je li to ubistvo mog Dženana nije napad na Bošnjake"
https://avaz.ba/vijesti/bih/667236/muri ... a-bosnjake
-
skaljicmufid
#16117 Re: Slučaj Dženan Memić
Evo mogućeg Faktora "X", nismo morali dugo čekati na njega, jedino što bi moglo eventualno uticati na odluke Državnog suda i Vrhovnog suda da promijene svoje očekivane odluke, Državni sud da ne odbije optužnicu, a Vrhovni sud da ne osudi Seferoviće, nakon propalog pokušaja Glavne Državnog tužilaštva da hapšenjem šefa Državne obavještajne sužbe, "Osmice," ostvari više svojih sumnjivih ciljeva, uključujući i pritisak na ova dva suda u predmetu Memić,
Nova nepoznanica, taj novi faktor "X" bi mogao biti upravo ovaj:
Ali, nakon propalog hapšenja Osmice, galama i dreka ostrašćene javnosti zasigurno neće promijeniti odluke ova dva suda.
Jedino će uticati na sudiju za prethodno saslušanje Državnog suda da odmah ne odbije optužnicu Državnog tužilaštva, nego da je prvo vrati na "dopune i izmjene" kako bi javnost pripremio na odbijanje, ali sudije Vrhovnog suda će natjerati da svoju presudu donesu i objave ranije, njima još u ušima i u glavi odzvanja drskost njihovog odvjetnika koji je izvalio kako uskoro sudije Vrhovnog suda trebaju biti hapšene, drskost za koju bi svaki odvjetnik u svakoj drugoj državi doživotno izgubio odvjetničku licencu.
Nova nepoznanica, taj novi faktor "X" bi mogao biti upravo ovaj:
Ali, nakon propalog hapšenja Osmice, galama i dreka ostrašćene javnosti zasigurno neće promijeniti odluke ova dva suda.
Jedino će uticati na sudiju za prethodno saslušanje Državnog suda da odmah ne odbije optužnicu Državnog tužilaštva, nego da je prvo vrati na "dopune i izmjene" kako bi javnost pripremio na odbijanje, ali sudije Vrhovnog suda će natjerati da svoju presudu donesu i objave ranije, njima još u ušima i u glavi odzvanja drskost njihovog odvjetnika koji je izvalio kako uskoro sudije Vrhovnog suda trebaju biti hapšene, drskost za koju bi svaki odvjetnik u svakoj drugoj državi doživotno izgubio odvjetničku licencu.
- _Reds_
#16118 Re: Slučaj Dženan Memić
Bakir je jedno smece, ali brate MM debelo pregoni. Odavno je citav slucaj postao teska politika, a MM marioneta politike i advokata.uglavnomja wrote: ↑17/07/2021 22:31 "Muriz Memić: O meni Bakir neće da se izjasni, je li to ubistvo mog Dženana nije napad na Bošnjake"
Hoce li jos malo i prostesti priotiv Tadicke ? Koja je mutnna, da mutnija ne moze biti
-
pinkman
#16119 Re: Slučaj Dženan Memić
Izgleda da nece biti nista od ovog predmeta. Meni i Muriz djeluje toga svjestan, ali eto vidjet cemo.
- GAU8
#16120 Re: Slučaj Dženan Memić
Feraget kaže da on Tadićki vjeruje 100%. Ona mu je super star trenutno._Reds_ wrote: ↑17/07/2021 22:50Bakir je jedno smece, ali brate MM debelo pregoni. Odavno je citav slucaj postao teska politika, a MM marioneta politike i advokata.uglavnomja wrote: ↑17/07/2021 22:31 "Muriz Memić: O meni Bakir neće da se izjasni, je li to ubistvo mog Dženana nije napad na Bošnjake"
Hoce li jos malo i prostesti priotiv Tadicke ? Koja je mutnna, da mutnija ne moze biti
- uglavnomja
#16121 Re: Slučaj Dženan Memić
moze li neko objasniti koga ona naziva ubicama????
"Smeta vam što sam u skupštinskim klupama, neka vam smeta. Da sam razmišljala o tome šta će ljudi reći, ne bih bila tu gdje jesam. Ako bi mi pomoglo u borbi za brata išla bih od vrata do vrata i molila za glas. Ali građani su prepoznali našu borbu i nisam morala ići od vrata do vrata. Borim se za brata, za pravdu - ni manje ni više. Govorite o meni šta želite, ali to ne mijenja činjenicu da ste vi ubice i saučesnici", nastavila je Memić."
"Smeta vam što sam u skupštinskim klupama, neka vam smeta. Da sam razmišljala o tome šta će ljudi reći, ne bih bila tu gdje jesam. Ako bi mi pomoglo u borbi za brata išla bih od vrata do vrata i molila za glas. Ali građani su prepoznali našu borbu i nisam morala ići od vrata do vrata. Borim se za brata, za pravdu - ni manje ni više. Govorite o meni šta želite, ali to ne mijenja činjenicu da ste vi ubice i saučesnici", nastavila je Memić."
-
Almir_
#16122 Re: Slučaj Dženan Memić
Tadicka se sakrila iza ovog slucaja da sacuva poziciju.
Da je bar nesto uradila, Sud BiH bi to prihvatio.
Zao mi je al ona mora ici, previse je nepravde i zla uradila Bosnjacima da jednostavno ne moze ostati.
Sa druge strane stiti onog iz lakstasa i onog iz mostara, posebno cavkaru.
Porodica Memic je dobro krenula, mislim da njima nije trebala podrska nijedne stranke a najmanje scepe, dinokia, idr.
Ovako, nazalost drugi koriste njihove osjecaje, cijelu slucaj za svoju borbu da se obracunaju.
Zao mi je al ona mora ici, previse je nepravde i zla uradila Bosnjacima da jednostavno ne moze ostati.
Porodica Memic je dobro krenula, mislim da njima nije trebala podrska nijedne stranke a najmanje scepe, dinokia, idr.
Ovako, nazalost drugi koriste njihove osjecaje, cijelu slucaj za svoju borbu da se obracunaju.
- GAU8
#16123 Re: Slučaj Dženan Memić
Sad će te vješalica pitati: "A jel se to osjećaš prozvanim? Čemu nervoza?"
:)
- GAU8
#16124 Re: Slučaj Dženan Memić
Naravno da im nije trebala nijedna stranka. Ali niko ih nije ni pitao da li žele... Lešinari su ih jednostavno zgrabili, iskoristiti će ih za vlastite političke igre i odbaciti kada im više ne budu trebali...
- _Reds_
#16125 Re: Slučaj Dženan Memić
Ona stiti na stotine ratnih zlocinaca. Drugo je li vi vjerujete da organizovanog krminala u RSu i Zapadnoj Hercegovini nema ?Almir_ wrote: ↑17/07/2021 23:09 Tadicka se sakrila iza ovog slucaja da sacuva poziciju.
ALi Tadicka je nekima idola nacije, jer u nju niko dirati ne smije. Evo i Mektic je postao "ubica", jer Tadicki na vjeruje, kao sto joj niko normalan ne bi vjerovao.