Slovenski auto-put ?

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
Bubamaja

#1 Slovenski auto-put ?

Post by Bubamaja »

Slijedece sedmice aBd putujem za Bosnu. Interesuje me dokle su stigli slovenci s auto-putom. Vjerovatno cu preko Karavanki i preko Ljubljane na Zagreb.
Ima li dijaspore koja se vec vratila?

Hvala unaprijed na savjetima
fantom slobode

Post by fantom slobode »

Ne znam dokle su stigli, ali mislim da je valjda spojeno sve do granice sa Hrvatskom, u svakom slucaju nije taj put los, najgori je dio bio izmedju Ljubljane i Zagreba, ali na njemu se mislim i najvise radilo.Ne znam odakle putujes, ali na raznim online planerima rute utvrdi prvo da li ti je to najkraci put i usput, u odnosu na onaj preko Graca i Pasaua placas jedan tunel vise(nekih cini mi se 7,5€, ako me pamcenje dobro sluzi, ustvari placas vise tunel Karavanke, koliko se sada on placa nisam siguran.Vinjetu obavezno kupi, jer mogu te pregledati na naplatnim stanicama tunela i na izlasku iz Austrije(iako to vecinom rade Slovenci, koliko se meni cini).
Bubamaja

Post by Bubamaja »

Putujem iz Holandije. Ove godine cu prespavati u Munchenu kod prijatelja pa cu zato "odozdo"preko Karavanki. Tako sam isla i prije tri cetiri godine i super mi je taj dio Austrije za voziti. Posto krecem tek u nedjelju iz Munchena nikad nema guzve ..ko je htio ici otisao je jos u subotu tako da sam vozila bukvalno sama na cesti. Ispred mene niko iza na retrovizoru niko...ma ljepota za vozit a i ljepota vani :):)
Dvije godine sam isla preko Pasaua i Graza pa mi se taj put kao put nije svidio. Mozda jeste kraci al'brate nesto mi bilo dosadno vozit i cesta je losija u Austriji pa se nesto oduziiiiii nikad granicu Slovenije vidjet'.

Vinjetu ja uvijek narucim preko holandskog "auto-moto drustva" pa mi je posalju postom i dodje me jeftinije.

Sad sam odlucila opet "starim"putem ali me jos brine Slovenija. Ja sam ocekivala da ce prije napravit ovaj dio blizi granici EU hé moraju se opravdat' al'nije ni lose ako su prema ZGB zavrsili.
Thx za info
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

idem ja stalno tim putem 8)
bas smo prosli njime prije 5-6 dana.
al sad da me ubijes ne mogu se sjetit koliko puta sjases sa auto puta na cestu :D
ma fakticki ti treba nesto malo manje od 3 h da predjes Sloveniju :D
Suicidal Siberian

Post by Suicidal Siberian »

Bubamaja wrote:Putujem iz Holandije. Ove godine cu prespavati u Munchenu kod prijatelja pa cu zato "odozdo"preko Karavanki. Tako sam isla i prije tri cetiri godine i super mi je taj dio Austrije za voziti. Posto krecem tek u nedjelju iz Munchena nikad nema guzve ..ko je htio ici otisao je jos u subotu tako da sam vozila bukvalno sama na cesti. Ispred mene niko iza na retrovizoru niko...ma ljepota za vozit a i ljepota vani :):)
Dvije godine sam isla preko Pasaua i Graza pa mi se taj put kao put nije svidio. Mozda jeste kraci al'brate nesto mi bilo dosadno vozit i cesta je losija u Austriji pa se nesto oduziiiiii nikad granicu Slovenije vidjet'.

Vinjetu ja uvijek narucim preko holandskog "auto-moto drustva" pa mi je posalju postom i dodje me jeftinije.

Sad sam odlucila opet "starim"putem ali me jos brine Slovenija. Ja sam ocekivala da ce prije napravit ovaj dio blizi granici EU hé moraju se opravdat' al'nije ni lose ako su prema ZGB zavrsili.
Thx za info
Autocesta je do granice sa hrvatskom, ima jedna mala dionica od jedno 3 kilometra koja je bila pri kraju kad sam ja isao prije mjesec dana, mozda je zavrsena...ali sve u svemu, slovenci su uradili ekstra autocestu... :)
Bubamaja

Post by Bubamaja »

:D :D :D
Juhuuuu jedva cekaaaaammmm

Mamica31 : ako je manje od 3 sata to je suuuuppper, ne bi trebalo biti guzve posto idem 'vako kasno na odmor, bar se nadam

Sibirac: bas mi zvucis pozitivno :D :D :D ko'bi reko prema nicku

hvala vam na komentarima
Santos

Post by Santos »

Sta ti fali ici popularnom trojkom na Maribor.Tamo je napravljen novi granicni prijelaz nema guzve a cim udjes u Hrvatsku odma je auto put nema vise obicne ceste.Po meni ovaj je put najbolji.
Bubamaja

Post by Bubamaja »

Ma idem ja tricom al'u neka doba skrecem za Munchen. Idem prijateljima i tamo cu prespavati. E sad kao sto sam rekla u drugom postu, nesto mi se ne djasvi onaj "gornji"dio Austrije. Nemam pojma ali mi nije bilo fino vozit. Pravo mi se oduzi.... Et'
Santos

Post by Santos »

Znam da se oduzi ali zato puknes Sloveniju za 40 minuta,a napravljen novi granicni i cim udjes u Hrvatsku auto put,nema vise lokalnog samo pici.Ustvari ti najbolje znas sta ti odgovara.Sretno.
Bubamaja

Post by Bubamaja »

Koji je to novi granicni prijelaz Santos? Kako se zove, znas li?
Ma cisto da ostavim kao rezervu...ko' zna kad se jutrom probudim u Munchenu mozda se predomislim pa ipak zapucam prema "gore".
Ma na kraju vidjet' cu kako mi ide s voznjom pa cu odlucit'.
Hvala ti.....

8-)
malizeleni

Post by malizeleni »

Ne idi preko maribora sjebaces se, maribor > hr granica se vozi nekom starom sjebanom cestom sada, vozi se 50kmh. I kad sam vozio do bih, i nazad. Vratio sam se prije 2 sedmice Tu relaciju jos nisu zavrsili.
Bubamaja

Post by Bubamaja »

malizeleni wrote:Ne idi preko maribora sjebaces se, maribor > hr granica se vozi nekom starom sjebanom cestom sada, vozi se 50kmh. I kad sam vozio do bih, i nazad. Vratio sam se prije 2 sedmice Tu relaciju jos nisu zavrsili.
E hvala najljepse za info...krecem u subotu i sad znam zasigurno da necu preko Maribora
Hantraga

Post by Hantraga »

PAzi se kad budes izlazio iz Visokog prema Kaknju da ne uletis u pogresan pravac... :D
Post Reply