slovenske zemlje povrsinom drze trecinu zemaljske kugle

cyprus

#51 Re: slovenske zemlje povrsinom drze trecinu zemaljske kugle

Post by cyprus »

Lug wrote:ne pricas ti, ali pricaju ovi drugi da smo Slaveni na osnovu jezila.. a otkud ti to da Goti ne postoje, iscezli..cccccc.. a ako smo svi tako izmjesani zasto su recimo Bugari onakvi, Grci takvi, Njemci ko Njemci itd..
Rusi, Bjelorusi, Ukrajinci, Poljaci, Česi, Slovaci, Slovenci, Srbi, Hrvati, Bošnjaci, Crnogorci, Makedonci, Bugari i još neki manji narodi su Slaveni na osnovu jezika... A Slaveni mogu biti jedino na osnovu jezika i ničeg drugog... Sve ostalo su mitomanije...

Goti koliko znam ne postoje više... Da, iščezli su kao i hiljade drugih naroda tj. plemena... Utopili se u druge, nove narode... Potomke Gota danas možemo naći među skoro svim narodima Evrope... Svako od nas bi vjerovatno na porodičnom stablu našao i Gote kada bi uspio da sazna svoje porijeklo unazad 1500 godina...
Last edited by cyprus on 10/03/2014 00:49, edited 2 times in total.
fatamorgana

#52 Re: slovenske zemlje povrsinom drze trecinu zemaljske kugle

Post by fatamorgana »

"Stari Slaveni papira neimahu već golom rukom guzicu trahu" .... :wink:
It_is_a_Leclerc

#53 Re: slovenske zemlje povrsinom drze trecinu zemaljske kugle

Post by It_is_a_Leclerc »

cyprus wrote:
Lug wrote:cuj, mi slaveni.. :lol:

jesu li Irci isto anglo-saxonci(Germani) kao i Englezi? Pricaju inglis i jedni i drugi? Haj procitaj kakvu knjigu pa ondaK se javi sa ovakvim glupostima, cuj, mi slaveni :lol:
U startu da razjasnimo nešto: Slaveni su jezička skupina naroda... Slaven je svak kome je jedan od slavenskih jezika maternji... Genetički Slaveni ne postoje... Ne postoje ni slavenski geni, to je budalaština...
Pročitaj studiju prof. dr. genetike Damira Marjanovića na temu historije humanih evropskih populacija iz perspektive Y hromosoma. Vrlo jasno se tamo spominje zajedničko genetičko porijeklo slavenskih naroda, haplogrupe koje dijele npr. Bošnjaci sa Srbima, Hrvatima i usporedba istih sa, recimo, Bjelorusima, Slovacima itd... Zanimljivo štivo.
cyprus

#54 Re: slovenske zemlje povrsinom drze trecinu zemaljske kugle

Post by cyprus »

It_is_a_Leclerc wrote:
cyprus wrote:
Lug wrote:cuj, mi slaveni.. :lol:

jesu li Irci isto anglo-saxonci(Germani) kao i Englezi? Pricaju inglis i jedni i drugi? Haj procitaj kakvu knjigu pa ondaK se javi sa ovakvim glupostima, cuj, mi slaveni :lol:
U startu da razjasnimo nešto: Slaveni su jezička skupina naroda... Slaven je svak kome je jedan od slavenskih jezika maternji... Genetički Slaveni ne postoje... Ne postoje ni slavenski geni, to je budalaština...
Pročitaj studiju prof. dr. genetike Damira Marjanovića na temu historije humanih evropskih populacija iz perspektive Y hromosoma. Vrlo jasno se tamo spominje zajedničko genetičko porijeklo slavenskih naroda, haplogrupe koje dijele npr. Bošnjaci sa Srbima, Hrvatima i usporedba istih sa, recimo, Bjelorusima, Slovacima itd... Zanimljivo štivo.
Pa postoje haplotipi i geni naravno, ali nigdje na njima ne stoji da su oni slavenski... Te iste gene i haplotipe mogu imati i ljudi koji danas nisu Slaveni...
Lug

#55 Re: slovenske zemlje povrsinom drze trecinu zemaljske kugle

Post by Lug »

cyprus wrote:
Lug wrote:ne pricas ti, ali pricaju ovi drugi da smo Slaveni na osnovu jezila.. a otkud ti to da Goti ne postoje, iscezli..cccccc.. a ako smo svi tako izmjesani zasto su recimo Bugari onakvi, Grci takvi, Njemci ko Njemci itd..
Rusi, Bjelorusi, Ukrajinci, Poljaci, Česi, Slovaci, Slovenci, Srbi, Hrvati, Bošnjaci, Crnogorci, Makedonci, Bugari i još neki manji narodi su Slaveni na osnovu jezika... A Slaveni mogu biti jedino na osnovu jezika i ničeg drugog... Sve ostalo su mitomanije...

Goti koliko znam ne postoje više... Da, iščezli su kao i hiljade drugih naroda tj. plemena... Utopili se u druge, nove narode... Potomke Gota danas možemo naći među skoro svim narodima Evrope... Svako od nas bi vjerovatno na porodičnom stablu našao i Gote kada bi uspio da sazna svoje porijeklo unazad 1500 godina...
znaci Kelti kojih ima po porijeklu u BiH su Slaveni, dok su u V.B. Kelti ostali Kelti..neko nas je zajebo pravo..
cyprus wrote:Goti koliko znam ne postoje više
sta reci, kakvu poruku poslati..?
cyprus

#56 Re: slovenske zemlje povrsinom drze trecinu zemaljske kugle

Post by cyprus »

Ja ne vidim svrhu nastavljat raspravu sa forumašem koji tvrdi da Goti još postoje :mrgreen:

Laku noć...
edinhusic1979

#57 Re: slovenske zemlje povrsinom drze trecinu zemaljske kugle

Post by edinhusic1979 »

ziivii ziivii duh slovenski i zivjeet ce vjeek vjeekkoooovaaaaaaa :-D
Lug

#58 Re: slovenske zemlje povrsinom drze trecinu zemaljske kugle

Post by Lug »

cyprus wrote:Ja ne vidim svrhu nastavljat raspravu sa forumašem koji tvrdi da Goti još postoje :mrgreen:

Laku noć...
mozda to i jeste njihov cilj.. :D

laku noc!
Lug

#59 Re: slovenske zemlje povrsinom drze trecinu zemaljske kugle

Post by Lug »

edinhusic1979 wrote:ziivii ziivii duh slovenski i zivjeet ce vjeek vjeekkoooovaaaaaaa :-D
:serbo: :violina: :stolica1:

:D
Cherry-Cherry

#61 Re: slovenske zemlje povrsinom drze trecinu zemaljske kugle

Post by Cherry-Cherry »

Da Slaveni pripadaju istoj religiji, ne bi sukoba ni bilo.
cyprus

#62 Re: slovenske zemlje povrsinom drze trecinu zemaljske kugle

Post by cyprus »

Cherry-Cherry wrote:Da Slaveni pripadaju istoj religiji, ne bi sukoba ni bilo.
Really?

Image

Oko čega se ovi onda svađaju? Malo mi piči po nervima ta masovna percepcija ljudi da je religija jedini faktor koji pokreće ratove, pa se onda iščuđavaju kad neko 'iste vjere' zarati... To je vrlo vrlo plitak pogled na ljudske odnose, interese i konflikte...
CungaLunga

#63 Re: slovenske zemlje povrsinom drze trecinu zemaljske kugle

Post by CungaLunga »

Pravoslavna braca Bugari i srbi su se redovno tukli.
staradis

#64 Re: slovenske zemlje povrsinom drze trecinu zemaljske kugle

Post by staradis »

Zajednicko im je svima jedino sto ne vole muslimane
CungaLunga

#65 Re: slovenske zemlje povrsinom drze trecinu zemaljske kugle

Post by CungaLunga »

True, od katolika i pravoslavaca do nasih vrlih komunjara.
sokkia

#66 Re: slovenske zemlje povrsinom drze trecinu zemaljske kugle

Post by sokkia »

Code: Select all

Oko čega se ovi onda svađaju? Malo mi piči po nervima ta masovna percepcija ljudi da je[size=150] religija jedini faktor koji pokreće ratove[/size], pa se onda iščuđavaju kad neko 'iste vjere' zarati... To je vrlo vrlo plitak pogled na ljudske odnose, interese i konflikte...
nije jedini al' jest najlakši :-D
Michio Kaku

#67 Re: slovenske zemlje povrsinom drze trecinu zemaljske kugle

Post by Michio Kaku »

slaven - zapadna verzija srpskohrvatskog jezika. sloven - istočna verzija. sinonimi.

genetika - slavenski hromosom hapologrupe R1a Y.

The modern Slavic peoples carry a variety of Mitochondrial DNA haplogroups and Y-chromosome DNA haplogroups. Yet two paternal haplogroups predominate: R1a1a [M17] and I2a2a [L69.2=T/S163.2]. The frequency of Haplogroup R1a ranges from 63.39% in the Sorbs, through 56.4% in Poland, 54% in Ukraine, 52% in Russia, Belarus, to 15.2% in Republic of Macedonia, 14.7% in Bulgaria and 12.1% in Herzegovina.[77] The correlation between R1a1a [M17] and the speakers of Indo-European languages, particularly those of Eastern Europe (Russian) and Central and Southern Asia, was noticed in the late 1990s. From this Spencer Wells and colleagues, following the Kurgan hypothesis, deduced that R1a1a arose on the Pontic-Caspian steppe.

Slavenski hromosom Y rasporstranjenost u porijeklu stanovnika evrope slika - http://en.wikipedia.org/wiki/File:Distr ... _Y-DNA.svg
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#68 Re: slovenske zemlje povrsinom drze trecinu zemaljske kugle

Post by anthraxQ »

mali_balon wrote:Da malo nacrtam

Na B/H/S jezicima slaven = slaven
Na slovenskom slaven = sloven
A neko ko zivi i Sloveniji i izjasanjava se kao pripadnik naroda koji zivi u Sloveniji taj ce se zvati Slovenac a ne sloven.

SLaveni su pleme koje je naselilo ova podrcuja i sad se to sve izmjesalo da se ne zna cija je u cijoj tako da se sad to ne isplati razglabati. Pa cak ni SANU nije htjela da ide tako daleko jer su znali da bi ga popusili.

Slaveni je zapadna varijanta, iskrivljena. Vezana za robove - sclavo, slave i itd.

Sloveni je ispravnije.
Post Reply