onda se naljutio i odigrao vrlo dobro
Slovenija vs BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- p206
#701 Re: Slovenija vs BiH
Jel neko snimio Vranješa poslije izgubljene lopte kad se uhvatio za glavu
-
samog_sira
#702 Re: Slovenija vs BiH
S obzirom na odsustva odlicno smo odigrali, Lulicu je puno lakse igrati lijevo kada ima podrsku Salihovica i onda jedan drugog pokrivaju, mi smo sinoc igrali bez lijevog krila zato je bilo propuha po nasoj lijevoj strani, jer Lulic ode u napad i nema ko zatvorit. Kada Mujdja i Salihovic budu na raspolaganju bice to puno bolje nazad. Najveci problem je defanzivni vezni s obzirom na nasu ofanzivnu igru treba nam jak igrac tu. Mali Besic je bio zvijer u par utakmica za mladu, on bi mogao biti rjesenje u buducnosti ali protiv grcke cemo morat sa dvojicom zadnjih veznih jer nemamo jednog koji je dovoljno dobar da sam zatvara. Sto neko rece imamo klasnih igraca u svim linijama i ako Pjanic, Dzeko, Ibisevic, Begovic, Spahic... budu na svom nivou ne brinu me grci previse 
-
iamia
#703 Re: Slovenija vs BiH
Pismonosa wrote:Izmeđunogunanjin
odbrana nam je uzas.
prave greske koje ljudi u amaterskim ligama na bi pravili.
nasa odbrana jos nije uskladila osnovne stvari. kako pokriti igraca. kako se postaviti. kada napraviti faul, kada ne.
gdje izletiti. gdje pustiti da prodje jedan, dok trcis za drugim igracom. kod nas ili oba igrace trce ili oba stoje. nema uskladjenog refleksa..
mislim,, osnova ljudi.
jednostavno osnovne odbrambene zadatake ne znamo izvrsiti pravilno.
strah me je grka.
- suadfor
#704 Re: Slovenija vs BiH
ma lako cemo protiv grka. slovenacka odbrana je skoro ko grcka
pogotovo ovaj sto prolijece iza pjanica

pogotovo ovaj sto prolijece iza pjanica

-
zlajapravaraja
#705 Re: Slovenija vs BiH
Ja odavno ne vidjeh covjeka da onako izgara na terenup206 wrote:Jel neko snimio Vranješa poslije izgubljene lopte kad se uhvatio za glavu![]()
Definitivno zasluzuje mjesto medju prvih 11, bilo kao zamjena Mujdzi na desnom beku, stoper pored Spahe, ili pak kao defanzivni vezni
- Pismonosa
- Edin H.
#707 Re: Slovenija vs BiH
Povecao se broj onih sto glasaju za pobjedu Slovenije sa 13 na 16 
-
sumirprimus
#708 Re: Slovenija vs BiH
Dobro je, dok god napadači utrpaju više no što odbrana propusti...
Dobro je...
Dobro je...
- Pismonosa
- JThomas
#710 Re: Slovenija vs BiH
mi ćemo sloveniju dobiti 100 od 100 puta. al' igra protiv grčke je jedna skroz druga voćka, ne toliko ni po kvalitetu koliko po načinu...koji nam nimalo ne odgovara. ma ne samo nama, već nikome ne odgovara...ultima_palabra wrote:Nevjerovatno je kako smo solidnu reprezentaciju Slovenije, koja ima pola igrača u Seriji A, napravili smiješnom i amaterskom ekipom. Izgledalo je da možemo zabiti kad hoćemo, dok je ovima Begović nabio takav kompleks da su zaboravili i ono što znaju![]()
Neke boljke se ponavljaju, tipa ispadanje odbrane, gubljenje Zahirovića i Medunjanina, Lulića koji nikako da odigra pravu utakmicu za repku, Džeke koji nekako igra na mahove... čini mi se da te stvari neće biti ispravljene u ovom ciklusu, te da je bolje nadati se da će pozitivne stvari prevagnuti protiv Grčke.
Svraka još jednom pokazao kako ima bolji osjećaj za gol od puno jačih igračaOsim toga i nema baš nešto, ali dovoljno je da bude među 18.
- ultima_palabra
#711 Re: Slovenija vs BiH
Ma ni Španija ne može garantovati da će pobijediti Grke... to je jednostavno tako
Slovaci su ih čitavu utakmicu rastavljali na proste faktore i opet izgubili. Mene je strah da ćemo ući u utakmicu sa prevelikim samopouzdanjem i upasti u istu zamku
Što bi bila velika šteta jer ova generacija ima kvalitet da nešto napravi i na SP.
Što bi bila velika šteta jer ova generacija ima kvalitet da nešto napravi i na SP.
-
zlajapravaraja
#712 Re: Slovenija vs BiH
Protiv Grcke se prvo moramo poudarati na sredini, a onda ih igracki dotuci u drugom poluvremenu. Druge nam nema.
A s njima se uvijek lijepo moze odigrati i 0:0
A s njima se uvijek lijepo moze odigrati i 0:0
- vicious
#713 Re: Slovenija vs BiH
Ma ne vjerujem ja da će to baš biti preveliko samopouzdanje, jbg svi i igrači i stručni štab su svjesni ko su Grci i kako igraju, nije im prvi put...ultima_palabra wrote:Ma ni Španija ne može garantovati da će pobijediti Grke... to je jednostavno takoSlovaci su ih čitavu utakmicu rastavljali na proste faktore i opet izgubili. Mene je strah da ćemo ući u utakmicu sa prevelikim samopouzdanjem i upasti u istu zamku
![]()
Ali naravno uvijek je tu ona naša euforija, teferič, "utakmica decenije" itd. Valjda će Safet znati da spusti loptu na zemlju.
EDIT: Još nešto o Grcima: kakva je bila njihova tekma sinoć dovoljno govori podatak da švicarski golman nije morao odbraniti nijedan šut
- JThomas
#714 Re: Slovenija vs BiH
ali nisu ni izgubili.
- vicious
#715 Re: Slovenija vs BiH
Ma naravno, to im je uvijek primarni cilj.
Biće guravo, svakako. Samo bez euforije, pametno i možda nešto i bude. A i ako ostane 0:0 nije tragedija.
Biće guravo, svakako. Samo bez euforije, pametno i možda nešto i bude. A i ako ostane 0:0 nije tragedija.
- Logovan
#716 Re: Slovenija vs BiH
Ja mislim da im je Sušić dozvolio da oni između sebe biraju kada će koji izvoditi slobodni udarac. Imamo stvarno par fantastičnih izvođača i realno svako ga zna zabiti majstorski, tako da je najbolje da se oni sami dogovore.libertyBiH wrote:Medzudanjin je jedan veoma limitiran igrac koji nesto izigrava lafo on je kao nesto a frajer najgori iz tekme u tekmu i onaj udarac sto je uzeo Pjani nek ga bude sram i stid i neznam sto Susic jednom za svagda ne rijesi ko izvodi slobodnjake.Miske,Salih ,Medo pa ja se nesjecam kad su zadnji put dali iz slobodnjaka gol i zato brate odpepaj od lopte u troskoku.......
p.s. Je l' neko gledao utakmicu Grčka - Švicarska? Kako su Grci igrali?
- JThomas
#717 Re: Slovenija vs BiH
tu ima i jedna dobra stvar, da ćemo u slučaju da i ovdje bude 0-0 (što je vrlo moguće) imati isti međusobni duel, a 99.9% bolju gol razliku.vicious wrote:Ma naravno, to im je uvijek primarni cilj.
- Opetja033
#718 Re: Slovenija vs BiH
Smio bih ruku u vatru staviti da se u ovim kvalifikacijama u slucaju istog broja bodova, odmah gleda gol razlika a ne medjusobni dueli.JThomas wrote:tu ima i jedna dobra stvar, da ćemo u slučaju da i ovdje bude 0-0 (što je vrlo moguće) imati isti međusobni duel, a 99.9% bolju gol razliku.vicious wrote:Ma naravno, to im je uvijek primarni cilj.
-
roboth
#719 Re: Slovenija vs BiH
gledaju se prvo medjusobni dueli, pa onda gol razlikaOpetja033 wrote:Smio bih ruku u vatru staviti da se u ovim kvalifikacijama u slucaju istog broja bodova, odmah gleda gol razlika a ne medjusobni dueli.JThomas wrote:tu ima i jedna dobra stvar, da ćemo u slučaju da i ovdje bude 0-0 (što je vrlo moguće) imati isti međusobni duel, a 99.9% bolju gol razliku.vicious wrote:Ma naravno, to im je uvijek primarni cilj.
- dječak sa šibicama
#720 Re: Slovenija vs BiH
Naprijed odlicno, nazad guravo. Da je odbrana upola dobra ko napad, nebi bilo straha nikakvog, ovako otici i dati koju marku u 7 brace za Begoviceve reflekse.
-
ajvaz_dedo
#721 Re: Slovenija vs BiH
Nikad u zivotu...Opetja033 wrote:Smio bih ruku u vatru staviti da se u ovim kvalifikacijama u slucaju istog broja bodova, odmah gleda gol razlika a ne medjusobni dueli.JThomas wrote:tu ima i jedna dobra stvar, da ćemo u slučaju da i ovdje bude 0-0 (što je vrlo moguće) imati isti međusobni duel, a 99.9% bolju gol razliku.vicious wrote:Ma naravno, to im je uvijek primarni cilj.
- MOSALJOZE
- jeza u ledja
#724 Re: Slovenija vs BiH
Ponukan ovim pitanjem, bacio sam se u potragu i nasao.roboth wrote:gledaju se prvo medjusobni dueli, pa onda gol razlika
I pobjednik je....
GOL RAZLIKA
Imate ovdje, stranica broj 25, pravilo 18.
http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Dow ... WNLOAD.pdf
Isto ovdje nadjoh nesto sto smo nekad davno raspravljali, naime svaki savez mora dostaviti spisak igraca na kom izmedju ostalog stoji i broj pasosa.
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#725 Re: Slovenija vs BiH
Kako ti nije mrsko to traziti