Slovenija pred bankrotom, uzrok NLB

occupylove

#101 Re: Slovenija pred bankrotom, uzrok NLB

Post by occupylove »

zahvalan wrote:
Sarajevo1946 wrote:
zahvalan wrote:nezaposlenost u sloveniji 8 % u Bosni 35 % i vama drago sto oni propadaju

:run:

necu da spominjem merkator i DP (kupise ga slovenci) koji nam plasiraju slovenske proizvode na nasim policama.

Sta to mi izvozimo u Sloveniju dal mi imamo svoj lanac trgovina u SLovenije ?
Ja Sloveniju ne volim, generalno su jako bahati i arogantni, dovoljno je pogledati krizu oko stare devizne štednje. Propasti neće, suludo je o tome razmišljati, ali ne znam šta je problematično sa tim da se na ovoj temi ukaže da nije ni Slovenija zlatna i da i njihova ekonomija ima značajne probleme koje kapitalizam zna donijeti sa sobom.
Ne volim je ni ja ali hajde da se saberemo i prihvatimo realnost,slovenci su nam tusnuli merkator i preko njega prodaju svoje proizvode. Slovenci opet imaju kakav takav bankarski sektor dok mi imamo samo strane banke,slvenci nam se igraju s politicarima tako sto im nude mito i korupciju (sve u vezi autoputeva) znaci ljudi se igraju s nama

oni su za nas zlatni, opet ti kazem pogledaj koliko ima zaposlenih Slovenaca,koliko zaposlenih Srba(u Srbiji) koliko Hrvata u Hrvatskoj) a koliko zaposlenih ima Bosna i Hercegovina. Vidjet ces da smo najgori u regiji ;-)

mi treba da se zabrinemo sami za sebe,siguran sam da grke i slovence zaboli K.... sto ima 500 hiljada nezaposlenih Bosanaca
treba se BiH okrenuti sama sebi , potencijala ima , samo od zdrave hrane i ciste vode se moze dobro zaraditi
kao primjer
a Slovenija ?
koliko su me naljutili , tamo 90-tih , kada su izbjeglice spasavale svoje glave ?
Slovenacki granicari su bili najbrutalniji , licno sam vidjeo kada su starca od preko 80 godina drzali na granici , bez vode i hrane preko 5 sati , i starac je umro !! uzimali su i pare i odnosili se kao zadnji genocidasi prema nama i kao "granica prema Evropi i civilizacija "
izbio je tada skandal u Austriji jer Slovenacki granicari nisu niti Austrijancima dozvolili da mu pomognu
tako da ?
nimalo ih ne zalim , kao drzavu , ne govorim o narodu ..
neka bankrotiraju kao drzava a Slovenacki narod je kao i svaki narod dobar i fin , samo vlast im ne valja
nosara

#102 Re: Slovenija pred bankrotom, uzrok NLB

Post by nosara »

Bodkin wrote:
breuer wrote:
poznanik wrote: Zašto septembar, šta očekuješ u septembru?
start devetogodišnjeg školovanja za dotičnog klinca :D

našlo se ono govoriti o raspadu kapitalizma :-)
Bio je lik jedan ovdje koji je prognozirao raspad usa i gradjanski rat tamo 2008 kad je kriza pocela :D

to su ti teoreticari zavjere. Misle da je svugdje kao kod nas i da ljudi nemaju planova i da je sve pusteno da ide svojim tokom a u medjuvremenu zavrni sta mozes dok si tu :)

Tapatalk
Kriza je kontinuirana od kraja 2007 i stanje je sve gore... Izvukli su se samo oni koji su izasli iz sistema i odbacili "planove" o kojima govoris (Island), ali su nakon toga nestali iz medija koje kontrolisu "planeri"...

Sto se zavrtanja tice, upravo tako su postupili oni ciji je zadatak bio da izazovu kolaps (neki dan je bila ona lista)... Dok se "sistem" gusio, oni su "zavrtali" koliko su mogli...

Septembar ce bit relativno miran, tipujem na zaostravanje u oktobru i krvav novembar... Izlazak Grcke iz eurozone, pad Spanije, Portugala, Italije, nestasica hrane, problemi sa Ruskim gasom...

Bice duga zima...

slovenci su smradovi i zasluzuju da pate... To da bi post bio u okviru teme... A i zato sto je istina... :D
AliceInChains

#103 Re: Slovenija pred bankrotom, uzrok NLB

Post by AliceInChains »

nosara wrote:
Bodkin wrote:
breuer wrote:
start devetogodišnjeg školovanja za dotičnog klinca :D

našlo se ono govoriti o raspadu kapitalizma :-)
Bio je lik jedan ovdje koji je prognozirao raspad usa i gradjanski rat tamo 2008 kad je kriza pocela :D

to su ti teoreticari zavjere. Misle da je svugdje kao kod nas i da ljudi nemaju planova i da je sve pusteno da ide svojim tokom a u medjuvremenu zavrni sta mozes dok si tu :)

Tapatalk
Kriza je kontinuirana od kraja 2007 i stanje je sve gore... Izvukli su se samo oni koji su izasli iz sistema i odbacili "planove" o kojima govoris (Island), ali su nakon toga nestali iz medija koje kontrolisu "planeri"...

Sto se zavrtanja tice, upravo tako su postupili oni ciji je zadatak bio da izazovu kolaps (neki dan je bila ona lista)... Dok se "sistem" gusio, oni su "zavrtali" koliko su mogli...

Septembar ce bit relativno miran, tipujem na zaostravanje u oktobru i krvav novembar... Izlazak Grcke iz eurozone, pad Spanije, Portugala, Italije, nestasica hrane, problemi sa Ruskim gasom...

Bice duga zima...

slovenci su smradovi i zasluzuju da pate... To da bi post bio u okviru teme... A i zato sto je istina... :D

Potpuno se slazem sa tvojim postom. Nazalost, malo koji ljudi obimno prate svjetsku politiku i globalnu ekonomsku situaciju (o ovom kinder-forumu i da ne pricamo). Vrlo se opasno zagustilo, ali se u evropskim medijama (hvala bogu) ne da puno citati o krizi, jer bi vrlo brzo doslo do puno osjetljivijih medunacionalnih prepucavanja. Iako Evropskoj Uniji uspije, da se ne raspadne (u sta se vrlo nadam, jer je bilo koja druga opcija vrlo gadna) ta zona ce ekonomski nazalost vise decenija (a ne godina) plivati u recesiji, posto zapadni dio evrope zadugo nece biti voljan, da se zrtvuje za siromasniji juzni dio u tom obimu, koji je potreban, da se ova situacija preokrene (uostalom, zato sto i juzni dio-a i jedna Francuska- nije voljan da primjeni reforme po standrdima zapadne evrope....zbog toga i razumijem npr. Njemce, koji nisu voljni, da uvedu jedan evropski bond, koji bi njih navratio da djele gubitke juzne Evrope).
Pa makar ovdje Bosnjaci, Hrvati i Srbi (u cijeloj YU-regiji, ne samo u Bosni) djele isto misljenje. :mrgreen:
kiky

#104 Re: Slovenija pred bankrotom, uzrok NLB

Post by kiky »

ako im krene baš nizbrdo slovenci će prvi napustit eu ...
kao onomad yugu ...
al neka malo, nek se pate ...
Bodkin

#105 Re: Slovenija pred bankrotom, uzrok NLB

Post by Bodkin »

nosara wrote:

Bice duga zima...

mrsko je meni sad ovdje podatke vaditi :D ali prvo da kazem da su slovenci smradovi i drago mi je da ih je puklo malo pa da se dohavizaju. a drugo, sva ta crna scenarija su malo je reci smijesna. kazem ti, bio je lik @ambasador ili ovako nesto(imao licnu na avataru :D ) koji je govorio da je u usa ratno stanje i raspad u septembru 2008. to je bilo ljeto 2008 btw. sjecam se clanka u the economistu pred jedan od sastanaka EU gdje su rekli ako ne dogovore fiskalnu uniju i vecu politicku centralizaciju, u ponedeljak bankrot. to je bilo prije 3-4 mjeseca :)

ja se smijem kladiti u sta hoces da u oktobru nece biti nestasice hrane, italija i spanije nece bankrotirati, a za grcku..to nemam pojma. na njih se ne kladim :) jedino sto se slazem sa @alicein.. je da ce bogatije clanice morati malo pogurati siromasnije ali kad ce to biti nemam pojma
AliceInChains

#106 Re: Slovenija pred bankrotom, uzrok NLB

Post by AliceInChains »

kiky wrote:ako im krene baš nizbrdo slovenci će prvi napustit eu ...
kao onomad yugu ...
slovenci su toliko nebitni u ovoj cijeloj igri. Zar ti bas mislis, da ce Njemci, francuzi, Spanci i Talijani dopustiti, da oni majmunisu i pokrenu druge nacije na isto, ako tim drzavama nije u interesu? :mrgreen:

Vidiš, kako lupaju Grke i uzimaju za ozbiljno prijetnje iz Grcke...pa biraju nacionaliste, pa komuniste, svima puna usta anti-EU...a na kraju svi pojednako plešu po pišti Brisela. Jos su Grci arhajicno nastrojeni narod....uporedeno, sistemski Slovenci nece imati ni muda da pisnu.

Eno rece talijanski predsjednik Monti nesta negativno o EU....mocni zapadni ljudi i evropske medije ga nakon toga jednoglasno pokopaše
Bodkin

#107 Re: Slovenija pred bankrotom, uzrok NLB

Post by Bodkin »

AliceInChains wrote:
kao onomad yugu ...
slovenci su toliko nebitni u ovoj cijeloj igri. Zar ti bas mislis, da ce Njemci, francuzi, Spanci i Talijani dopustiti, da oni majmunisu i pokrenu druge nacije na isto, ako to nekome od tih drzava nije u interesu? :mrgreen:

Vidiš, kako lupaju Grke i uzimaju za ozbiljno prijetnje iz Grcke...pa biraju nacionaliste, pa komuniste, svima puna usta anti-EU...a na kraju svu plešu po pišti Brisela. Jos su Grci arhajicno nastrojeni narod....uporedeno, sistemski Slovenci nece imati ni muda da pisnu.

Eno rece talijanski predsjednik Monti nesta negativno o EU....mocni zapadni ljudi i evropske medije ga nakon toga jednoglasno pokopaše
nisu ga pokopali, tu je jos. a i u pravu je, nije nikakvo rjesenje da ecb nastavi da kupuje obveznice ovih zemalja. to je samo prelivanje para u italiju i spaniju i sad ce se samo kladiti na to, kad ce presusiti pare u ecb. problem eu je sto je prevelik aparat i sto se sve drzave kao nesto pitaju
nosara

#108 Re: Slovenija pred bankrotom, uzrok NLB

Post by nosara »

Bodkin wrote:
nosara wrote:

Bice duga zima...

mrsko je meni sad ovdje podatke vaditi :D ali prvo da kazem da su slovenci smradovi i drago mi je da ih je puklo malo pa da se dohavizaju. a drugo, sva ta crna scenarija su malo je reci smijesna. kazem ti, bio je lik @ambasador ili ovako nesto(imao licnu na avataru :D ) koji je govorio da je u usa ratno stanje i raspad u septembru 2008. to je bilo ljeto 2008 btw. sjecam se clanka u the economistu pred jedan od sastanaka EU gdje su rekli ako ne dogovore fiskalnu uniju i vecu politicku centralizaciju, u ponedeljak bankrot. to je bilo prije 3-4 mjeseca :)

ja se smijem kladiti u sta hoces da u oktobru nece biti nestasice hrane, italija i spanije nece bankrotirati, a za grcku..to nemam pojma. na njih se ne kladim :) jedino sto se slazem sa @alicein.. je da ce bogatije clanice morati malo pogurati siromasnije ali kad ce to biti nemam pojma
Toliko je rupa u eurozoni, da ce za vrlo kratko vrijeme ili 1)bit ocigledno da se ne mogu pokrpit, pa ce svabe dic ruke i odvojit zdravo tkivo, a "otpisat" mediteran, ili 2) eu uci u avanturu daljeg slabljenja svoje pozicije u odnosu na aziju i juznu ameriku kao cijenu spasavanja klinicki mrtvog juga, sto ce kasnije svejedno dovest do kolapsa, ukoliko se, a nece, ne provede zestoka stabilizacija ugrozenih drzava...

Sto kaze Alice, ljudski, dobro bi bilo da se nadju neke rezerve (ako ima zdravih, a nema) pa da se eurozona izvuce i reformise, humanizira, ali, ideoloski, nek idu u kurac, liberalni kapitalizam je rak i ne moze se trpit vjecno...

Licno, nek' se jebu ili nek' se vrate izvornom Marksu... :wink:
AliceInChains

#109 Re: Slovenija pred bankrotom, uzrok NLB

Post by AliceInChains »

Bodkin wrote:
AliceInChains wrote:
kao onomad yugu ...
slovenci su toliko nebitni u ovoj cijeloj igri. Zar ti bas mislis, da ce Njemci, francuzi, Spanci i Talijani dopustiti, da oni majmunisu i pokrenu druge nacije na isto, ako to nekome od tih drzava nije u interesu? :mrgreen:

Vidiš, kako lupaju Grke i uzimaju za ozbiljno prijetnje iz Grcke...pa biraju nacionaliste, pa komuniste, svima puna usta anti-EU...a na kraju svu plešu po pišti Brisela. Jos su Grci arhajicno nastrojeni narod....uporedeno, sistemski Slovenci nece imati ni muda da pisnu.

nisu ga pokopali, tu je jos. a i u pravu je, nije nikakvo rjesenje da ecb nastavi da kupuje obveznice ovih zemalja. to je samo prelivanje para u italiju i spaniju i sad ce se samo kladiti na to, kad ce presusiti pare u ecb. problem eu je sto je prevelik aparat i sto se sve drzave kao nesto pitaju
@alicein.. je da ce bogatije clanice morati malo pogurati siromasnije ali kad ce to biti nemam pojma
EU-Bond... ali protiv toga nije samo Njemacka, nego i sve druge malo "likvidnije" zemlje Evrope, koje nisu u stanju prodati sopstvenom narodu, da je bolje za njihovu buducnost i Evropu, ako se trenutno odreknu sadasnje financijelne jacine (potpuno razumljivo). Probaj u to uvjeriti obicnog npr. Njemca..on ce te kamenovati. Zbog toga je najrealnija opcija visedecenijska recesija, nazalost.

Prveliki aparat je zadugo neizbjezan(Najteze je ujediniti finacijelna ministarstva=EU.-bond...pa to se u gotovo svim evropskim drzavama tesko moze desiti(hajd`ujedini kantone, ili neke federalno nastrojene jedinice unutar jedne prosjecne evropske drzave), a kamoli medu 27 i vise drzava :mrgreen: ). Puno ljudi tvrde (pogotovo iz Amerike), da Evropa treba postati druga Sjedinjena drzava. A ti likovi zaboravljaju, da se taj sistem napravio putem krvavog gradanskog rata.
Last edited by AliceInChains on 10/08/2012 21:03, edited 2 times in total.
Bodkin

#110 Re: Slovenija pred bankrotom, uzrok NLB

Post by Bodkin »

AliceInChains wrote:
Bodkin wrote:
@alicein.. je da ce bogatije clanice morati malo pogurati siromasnije ali kad ce to biti nemam pojma
EU-Bond... ali protiv toga nije samo Njemacka, nego i sve druge malo "likvidnije" zemlje Evrope, koje nisu u stanju prodati sopstvenom narodu, da je bolje za njihovu buducnost i Evropu, ako se trenutno odreknu sadasnje financijelne jacine (potpuno razumljivo). Probaj u to uvjeriti obicnog npr. Njemca..on ce te kamenovati. Zbog toga je najrealnija opcija visedecenijska recesija, nazalost.

Prveliki aparat je zadugo neizbjezan(Najteze je ujediniti finacijelna ministarstva...pa to se u gotovo svim evropskim drzavama tesko moze desiti, a kamoli medu 27 ivise drzava :mrgreen: ). Puno ljudi tvrde (pogotovo iz Amerike), da Evropa treba postati druga Sjedinjena drzava. A ti likovi zaboravljaju, da se taj sistem napravio putem krvavog gradanskog rata.
jasno je meni da oni nece ali imaju dvije mogucnosti a druga je da ide svako na svoju stranu. shvatice oni brzo da jedno malo govno kao sto je holandija ili austrija ne mogu meda sami na globalnom trzistu pored kine, indije ili brazila. kad shvate onda ce se zrtvovati kretkorocno za bolje sutra. a sto se mene tice rjesenje je na pola puta izmedju usa i sadasnje eu. jebo vise korektnost da se nesto pita sloveniju ili madjarsku. daj ba... mislim u redu je donekle ali :-D
Tiger 033

#111 Re: Slovenija pred bankrotom, uzrok NLB

Post by Tiger 033 »

Jbte vi raspravljate o Sloveniji i kako ce banrotirat', a kod nas se drzava raspada na binome :-) tema mi lici na ovo

AliceInChains

#112 Re: Slovenija pred bankrotom, uzrok NLB

Post by AliceInChains »

Bodkin wrote:
jasno je meni da oni nece ali imaju dvije mogucnosti a druga je da ide svako na svoju stranu. shvatice oni brzo da jedno malo govno kao sto je holandija ili austrija ne mogu meda sami na globalnom trzistu pored kine, indije ili brazila. kad shvate onda ce se zrtvovati kretkorocno za bolje sutra. a sto se mene tice rjesenje je na pola puta izmedju usa i sadasnje eu. jebo vise korektnost da se nesto pita sloveniju ili madjarsku. daj ba... mislim u redu je donekle ali :-D
I Austrija je vec debelim vnago. Ni oni vise nisu protiv EU-bonda(po zadnjim izjavama austrijskih lidera). I merkelovi je to sasvim jasno. Samo to oni nemogu prodati sopstvenom narodu, bez da se oni i njihove strankke za neizvjesno vrijeme poselame od vladajuce stolice. :mrgreen:
Bodkin

#113 Re: Slovenija pred bankrotom, uzrok NLB

Post by Bodkin »

AliceInChains wrote:
Bodkin wrote:
I Austrija je vec debelim vnago. Ni oni vise nisu protiv EU-bonda(po zadnjim izjavama austrijskih lidera). I merkelovi je to sasvim jasno. Samo to oni nemogu prodati sopstvenom narodu, bez da se oni i njihove strankke za neizvjesno vrijeme poselame od vladajuce stolice. :mrgreen:
Austrija je ok. Njima je jebeno sto su povezani sa nestabilnim trzistima i zato su im smanjili rejting. I da, dont get me started on socijala :D

Tapatalk
Bodkin

#114 Re: Slovenija pred bankrotom, uzrok NLB

Post by Bodkin »

AliceInChains wrote:
Bodkin wrote:
Austrija je ok. Njima je jebeno sto su povezani sa nestabilnim trzistima i zato su im smanjili rejting. I da, dont get me started on socijala :D

Tapatalk
AliceInChains

#115 Re: Slovenija pred bankrotom, uzrok NLB

Post by AliceInChains »

Bodkin wrote:
AliceInChains wrote:
Bodkin wrote:

Tapatalk
Austrija je zasad OK. Ali znaju tamosnji mocnici dobro, sta im prijeti. Da to nebi bilo tako, kao sto ja tvrdim, nebi oni od juce na danas 100 posto promjenili politiku u vezi EU bonda. Do juce su veoma odlucno bili protiv.
vivaldi

#116 Re: Slovenija pred bankrotom, uzrok NLB

Post by vivaldi »

Bodkin wrote:prvo da kazem da su slovenci smradovi
od slovenaca treba uciti, samo sto je kod nas politika kao i sve ostalo emotivna kategorija
nosara

#117 Re: Slovenija pred bankrotom, uzrok NLB

Post by nosara »

vivaldi wrote:
od slovenaca treba uciti, samo sto je kod nas politika kao i sve ostalo emotivna kategorija
Sta konkretno...? Kako biti hulja, izdajnik, lopov...? Bjezi... :roll: Da su u ex-Yu imali tretman kakav su zasluzili od pocetka, pali bi jos prije 10 godina...
vivaldi

#118 Re: Slovenija pred bankrotom, uzrok NLB

Post by vivaldi »

nosara wrote:Sta konkretno...?
kako se boriti za svoje interese! zadatak predsjednika i premijera slovenije nije da navija za zelju, dinamo ili partizan, i da vodi racuna u interesima srba, hrvata ili bosnjaka. Njegov posao je da bude dobro slovencima.

Ovo ostalo sto si nabrojao su pridjevi koji nemaju mjesta u politici. Oni koji ih se pridrzavaju su zakucani za dno
AliceInChains

#119 Re: Slovenija pred bankrotom, uzrok NLB

Post by AliceInChains »

vivaldi wrote:
Znas, kako bi se Bosna kao prva mirno odvojila od ostaka Jugoslavije bez ikakvog unutarnog konflikta, da je bila gazda u bankarstvu Jugoslavije? :mrgreen:

Ljudi su sa pravom emotivni u vezi Slovenaca.
nosara

#120 Re: Slovenija pred bankrotom, uzrok NLB

Post by nosara »

vivaldi wrote:
nosara wrote:Sta konkretno...?
kako se boriti za svoje interese! zadatak predsjednika i premijera slovenije nije da navija za zelju, dinamo ili partizan, i da vodi racuna u interesima srba, hrvata ili bosnjaka. Njegov posao je da bude dobro slovencima.

Ovo ostalo sto si nabrojao su pridjevi koji nemaju mjesta u politici. Oni koji ih se pridrzavaju su zakucani za dno
Ne znam ko je za sta zakucan, ali znam ko je krao... Ako je to nesto sto treba postovat, onda nemamo pravo kukat na ove nase lokalne "slovence"...

Uostalom, evo i njih na dnu... Dzaba autizam...
vivaldi

#121 Re: Slovenija pred bankrotom, uzrok NLB

Post by vivaldi »

AliceInChains wrote:
vivaldi wrote:
Znas, kako bi se Bosna kao prva mirno odvojila od ostaka Jugoslavije bez ikakvog unutarnog konflikta, da je bila gazda u bankarstvu Jugoslavije? :mrgreen:

Ljudi su sa pravom emotivni u vezi Slovenaca.
Ama ljudi mogu biti emotivni u vezi bilo cega, problem je kad su politicari emotivni. Ljudi mrze slovence iz dna duse sto su nas naguzili za par stotina miliona km, a jos veci iznos npr duguju nase domace firme koje nisu platile pdv, ali to je ok.
nosara

#122 Re: Slovenija pred bankrotom, uzrok NLB

Post by nosara »

vivaldi wrote:
Ama ljudi mogu biti emotivni u vezi bilo cega, problem je kad su politicari emotivni. Ljudi mrze slovence iz dna duse sto su nas naguzili za par stotina miliona km, a jos veci iznos npr duguju nase domace firme koje nisu platile pdv, ali to je ok.
U hrvatskoj drzava oprasta domacim duznicima milijarde poreza, ali se sa slovencugama guzi oko stednje, koja i nije drzavna stvar... Po cijenu ratifikacije... Zbog toga drzava i sluzi... Da stiti covjeka... Problem sa slovencinama je taj sto stite svoje ljude otimajuc od drugih... To je kriminalna drzava...
vivaldi

#123 Re: Slovenija pred bankrotom, uzrok NLB

Post by vivaldi »

nosara wrote:Ne znam ko je za sta zakucan, ali znam ko je krao... Ako je to nesto sto treba postovat, onda nemamo pravo kukat na ove nase lokalne "slovence"...

Opet kazem, svijet nikada, nikada, nikada, nikada u svojoj istoriji nije bio baziran na casti, postenju i moralu. I nas je bolio kurac dok smo oruzje decenijama prodavali iranu, iraku, libiji...raznim iditioma, a od nasih mina boga pitaj koliko je djece stradalo. Bitne su nam bile pare i farmerke u trstu, a savjest smo prali kupovinom markica crvenog krsta u osnovnoj skoli.
vivaldi

#124 Re: Slovenija pred bankrotom, uzrok NLB

Post by vivaldi »

nosara wrote:To je kriminalna drzava...
Ama koja nije kriminalna drzava?

Kako se ono zove onaj vlasnik Ikea-a i jedan od najbogatijih ljudi na svijetu? E taj ciko je u medijima fin, skroman, ima radni sto star 40 godina, drustevno koristan blabla...fin ciko u fino drzavi. E onda iznenada se pojavi snimci djece po aziji koja rade u ikea fabrikama za dolar dnevno. Onda taj fini skormni ciko kako kako je sokiran i kako nije imao pojma.

Kurac moj nosara. Ne bi on postao milijarder da ne zna ko i za koliko mu radi u fabrikama.
nosara

#125 Re: Slovenija pred bankrotom, uzrok NLB

Post by nosara »

vivaldi wrote:
nosara wrote:Ne znam ko je za sta zakucan, ali znam ko je krao... Ako je to nesto sto treba postovat, onda nemamo pravo kukat na ove nase lokalne "slovence"...

Opet kazem, svijet nikada, nikada, nikada, nikada u svojoj istoriji nije bio baziran na casti, postenju i moralu. I nas je bolio kurac dok smo oruzje decenijama prodavali iranu, iraku, libiji...raznim iditioma, a od nasih mina boga pitaj koliko je djece stradalo. Bitne su nam bile pare i farmerke u trstu, a savjest smo prali kupovinom markica crvenog krsta u osnovnoj skoli.
Izvini, nisi u pravu... Cast i moral na stranu, ali nesto ne znam da iko tolerise kradju...

Tito je prodavao oruzje i ne samo oruzje, ali nije, da bi prodavao jos vise, nigdje izazvao neki sukob... To je cinjenica... Majmuni neke godine zapalise onu nesretnu zenu... Nikom nije palo na pamet da optuzi uvoznika ili distributera benzina... :-)
Post Reply