treba se BiH okrenuti sama sebi , potencijala ima , samo od zdrave hrane i ciste vode se moze dobro zaraditizahvalan wrote:Ne volim je ni ja ali hajde da se saberemo i prihvatimo realnost,slovenci su nam tusnuli merkator i preko njega prodaju svoje proizvode. Slovenci opet imaju kakav takav bankarski sektor dok mi imamo samo strane banke,slvenci nam se igraju s politicarima tako sto im nude mito i korupciju (sve u vezi autoputeva) znaci ljudi se igraju s namaSarajevo1946 wrote:Ja Sloveniju ne volim, generalno su jako bahati i arogantni, dovoljno je pogledati krizu oko stare devizne štednje. Propasti neće, suludo je o tome razmišljati, ali ne znam šta je problematično sa tim da se na ovoj temi ukaže da nije ni Slovenija zlatna i da i njihova ekonomija ima značajne probleme koje kapitalizam zna donijeti sa sobom.zahvalan wrote:nezaposlenost u sloveniji 8 % u Bosni 35 % i vama drago sto oni propadaju
![]()
necu da spominjem merkator i DP (kupise ga slovenci) koji nam plasiraju slovenske proizvode na nasim policama.
Sta to mi izvozimo u Sloveniju dal mi imamo svoj lanac trgovina u SLovenije ?
oni su za nas zlatni, opet ti kazem pogledaj koliko ima zaposlenih Slovenaca,koliko zaposlenih Srba(u Srbiji) koliko Hrvata u Hrvatskoj) a koliko zaposlenih ima Bosna i Hercegovina. Vidjet ces da smo najgori u regiji![]()
mi treba da se zabrinemo sami za sebe,siguran sam da grke i slovence zaboli K.... sto ima 500 hiljada nezaposlenih Bosanaca
kao primjer
a Slovenija ?
koliko su me naljutili , tamo 90-tih , kada su izbjeglice spasavale svoje glave ?
Slovenacki granicari su bili najbrutalniji , licno sam vidjeo kada su starca od preko 80 godina drzali na granici , bez vode i hrane preko 5 sati , i starac je umro !! uzimali su i pare i odnosili se kao zadnji genocidasi prema nama i kao "granica prema Evropi i civilizacija "
izbio je tada skandal u Austriji jer Slovenacki granicari nisu niti Austrijancima dozvolili da mu pomognu
tako da ?
nimalo ih ne zalim , kao drzavu , ne govorim o narodu ..
neka bankrotiraju kao drzava a Slovenacki narod je kao i svaki narod dobar i fin , samo vlast im ne valja