SLOVENCI SAD STE PREVRSILI MJERU - DOSTA
-
Svemirski_Jebach
bi al u kurcu, sa ljudima zvijerima nigdje necemo prispjeti
-
celija001
Jedino što se mailovima može postići je da se nekome zakrči email account. S druge strane, nađeš li dovoljno ljudi spremnih da (bukvalno, svojim tijelima) blokiraju ulaz slovenskih kamiona u carinske zone nešto bi se postiglo u roku 24 sata. Naravno, u BiH nećeš naći (dovoljan broj) ljudi spremnih na nešto tako.
-
Nancy Drew
-
Celicna_saka
Sta se sad zalite, neka ste glasali za "zabih" i azru zvanu "alpsko mlijeko"-, a i jesmo levati mislili gospoda iz SDA (citaj rahmetli Alija) dobice dzamiju u Ljubljani za Merkator
, samo da smo na ta dva pitanja pokazali zube, pazio bi Rupel sta prica.
-
Celicna_saka
Ne vidjeh ovaj post, lijepo si to napisala, da ga vidjeh, ne bih ni pisao post iznadNancy Drew wrote:Baš me zanima hoće li naši političari 'udariti' bojkot na uzimanje procenta od slovenačkih firmi kad im ovdje namještaju poslove i 'otvaraju vrata'.
Koliko mi držimo do sebe toliko će do nas držati drugi.
Ako znamo da su reprezenti naše politike do jučer bili Tihić, Paravac
, Ivo Miro
(+ Ivanić
) onda je dobro da nas ikako ima.
Ako si snishodljiv, inferioran i potkupljiv, te imaš to apsolutno neobjašnjivo uvlakačko ponašanje, logično je da te šuta nogama ko stigne. Ko što sad šutaju nas. Takvu smo im poruku poslali, sve je do nas.
I to nema nikakve veze s Merkatorom, šta god mi ovdje pričali.
Na koncu, Kučan je tražio Merkator a Alija džamiju...a ne Energoinvest.
-
Dezze
A sto je Aliji bitno bilo da dobije dzamiju u Ljubljani? To on rodom odatle? Ili je namjeravao da se tamo seli?Celicna_saka wrote:Sta se sad zalite, neka ste glasali za "zabih" i azru zvanu "alpsko mlijeko"-, a i jesmo levati mislili gospoda iz SDA (citaj rahmetli Alija) dobice dzamiju u Ljubljani za Merkator, samo da smo na ta dva pitanja pokazali zube, pazio bi Rupel sta prica.
- Suicidal Siberian
Dzamija ce biti u Ljubljani...to vam ja osobno garantujem u ime gradonacelnika Jankovica....pricao sam nedavno sa njim, i on mi je predocio da je IZ sad na potezu da kupi zemljiste...on je sve obezbjedio sto se opstine tiche...e sad dok se ovi nasi utale i rastale....to ce potrajati 
-
Dezze
As if I would care.....Suicidal Siberian wrote:Dzamija ce biti u Ljubljani...to vam ja osobno garantujem u ime gradonacelnika Jankovica....pricao sam nedavno sa njim, i on mi je predocio da je IZ sad na potezu da kupi zemljiste...on je sve obezbjedio sto se opstine tiche...e sad dok se ovi nasi utale i rastale....to ce potrajati
- Suicidal Siberian
Pa niko i ne trazi od tebe.....chumpDezze wrote:As if I would care.....Suicidal Siberian wrote:Dzamija ce biti u Ljubljani...to vam ja osobno garantujem u ime gradonacelnika Jankovica....pricao sam nedavno sa njim, i on mi je predocio da je IZ sad na potezu da kupi zemljiste...on je sve obezbjedio sto se opstine tiche...e sad dok se ovi nasi utale i rastale....to ce potrajati
s obzirom koliko ima muslimana u sloveniji, trebala bi biti nacionalna manjina....a klanja se po kojekakvim salama i halama.....al eto doci ce i to na red....
-
Celicna_saka
Nemam pojma, ali mi je ta informacija uz jos milion drugih omoguciila da spoznam o kakvim se politickim amateru/ima (da budem preblag) radi.Dezze wrote:A sto je Aliji bitno bilo da dobije dzamiju u Ljubljani? To on rodom odatle? Ili je namjeravao da se tamo seli?Celicna_saka wrote:Sta se sad zalite, neka ste glasali za "zabih" i azru zvanu "alpsko mlijeko"-, a i jesmo levati mislili gospoda iz SDA (citaj rahmetli Alija) dobice dzamiju u Ljubljani za Merkator, samo da smo na ta dva pitanja pokazali zube, pazio bi Rupel sta prica.
-
mostarac
ja bi vise volio da u Ljubljani bude Klasov ili Merkurov supermarket nego dzamija, ali valjda je do mene pa ja ne shvatam neke stvariSuicidal Siberian wrote:Dzamija ce biti u Ljubljani...to vam ja osobno garantujem u ime gradonacelnika Jankovica....pricao sam nedavno sa njim, i on mi je predocio da je IZ sad na potezu da kupi zemljiste...on je sve obezbjedio sto se opstine tiche...e sad dok se ovi nasi utale i rastale....to ce potrajati
-
prleitihi
Prvi i Bošnjaka šuti a ja da bojkotujem Mercator i njihove proizvode?! Ne pada mi na pamet! Kupujem ono što mislim da je najbolje. Alpsko sam pio i kad je bila "afera". A čuo sam da i Hare voli popiti šolju Alpskog pred spavanje!
To je pravi Bošnjak!

-
noviprimitivac
slovenci su dokazani fašisti,ja bojkotujem godinama već i Mercator i alpsko mlijeko i ostale slovenačke proizvode i humano bi stvarno bilo kada bi to mi svi radili.
moj mostarac ni klas ni džamija ne mogu tamo jeli ti to razumiješ???
moj mostarac ni klas ni džamija ne mogu tamo jeli ti to razumiješ???
- zlatiborka
Izadjimo na ulicu, pridruzimo se pokradenim deviznim stedisama!
Objavljeno prije 22 minute 55 sekundi
Udruženje za zaštitu deviznih štediša u BiH najavilo mirne proteste
Udruženje za zaštitu deviznih štediša u BiH iz Sarajeva danas je najavilo da će prilkom posjete premijera Vlade Republike Slovenije Janeza Janše Vijeću ministara BiH organizirati mirno protestno okupljanje pred zgradom institucija BiH.
- Vlasnici devizne štednje okupljeni u Udruženju za zaštitu deviznih štediša u BiH žele iskazati protest Vladi Republike Slovenije i njenom premijeru Janezu Janši zbog odbijanja Slovenije više od 15 godina da vrati novac štedišama iz BiH koji su uložili kod Ljubljanske banke d.d. Ljubljana. Zahvaljujući ovom novcu građana BiH Slovenija je nečasno, za u bescjenje kupljene i prikupljene certifikate, pokupovala i kapital mnogih preduzeća u BiH u vrijednosti nekoliko milijardi KM - kaže se u saopćenju Udruženja za zaštitu deviznih štediša u BiH.
Namjera kupovine državnog kapitala u BiH, kako se dodaje, nije bila investiciono ulaganje i osposobljavanje proizvodnje, zapošljavanje bosnaskohercegovačkih radnika, već, naprotiv, zatvaranje proizvodnih pogona i istjerivanje radnika na ulicu, bez prava na zdravstvenu zaštitu i penziono osiguranje kako bi prodajom nekretnina i građevinskog zemljišta ovaj u bescjenje dobiveni kapital višestruko multiplicirali.
- Kako bh. vlast nije pokazala spremnost zaštititi svoju proizvodnju i građane, odlučili smo ovom prilikom na ulici poručiti Slovencima i Janši da tražimo da nam se naš novac, s ugovorenom kamatom, vrati i da im poručimo da svoju robu mogu nositi nazad u Sloveniju. Smatramo da je vrijeme da se izvrši revizija privatizacije izvršena za certifikate i da se sva imovina ovako privatiziranih firmi blokira i zabrani prodaja u uvjetima gdje je proizvodnja ugašena a radnici istjerani na ulicu - kaže se u saopćenju Udruženja za zaštitu deviznih štediša u BiH
(FENA)
Objavljeno prije 22 minute 55 sekundi
Udruženje za zaštitu deviznih štediša u BiH najavilo mirne proteste
Udruženje za zaštitu deviznih štediša u BiH iz Sarajeva danas je najavilo da će prilkom posjete premijera Vlade Republike Slovenije Janeza Janše Vijeću ministara BiH organizirati mirno protestno okupljanje pred zgradom institucija BiH.
- Vlasnici devizne štednje okupljeni u Udruženju za zaštitu deviznih štediša u BiH žele iskazati protest Vladi Republike Slovenije i njenom premijeru Janezu Janši zbog odbijanja Slovenije više od 15 godina da vrati novac štedišama iz BiH koji su uložili kod Ljubljanske banke d.d. Ljubljana. Zahvaljujući ovom novcu građana BiH Slovenija je nečasno, za u bescjenje kupljene i prikupljene certifikate, pokupovala i kapital mnogih preduzeća u BiH u vrijednosti nekoliko milijardi KM - kaže se u saopćenju Udruženja za zaštitu deviznih štediša u BiH.
Namjera kupovine državnog kapitala u BiH, kako se dodaje, nije bila investiciono ulaganje i osposobljavanje proizvodnje, zapošljavanje bosnaskohercegovačkih radnika, već, naprotiv, zatvaranje proizvodnih pogona i istjerivanje radnika na ulicu, bez prava na zdravstvenu zaštitu i penziono osiguranje kako bi prodajom nekretnina i građevinskog zemljišta ovaj u bescjenje dobiveni kapital višestruko multiplicirali.
- Kako bh. vlast nije pokazala spremnost zaštititi svoju proizvodnju i građane, odlučili smo ovom prilikom na ulici poručiti Slovencima i Janši da tražimo da nam se naš novac, s ugovorenom kamatom, vrati i da im poručimo da svoju robu mogu nositi nazad u Sloveniju. Smatramo da je vrijeme da se izvrši revizija privatizacije izvršena za certifikate i da se sva imovina ovako privatiziranih firmi blokira i zabrani prodaja u uvjetima gdje je proizvodnja ugašena a radnici istjerani na ulicu - kaže se u saopćenju Udruženja za zaštitu deviznih štediša u BiH
(FENA)
- angevin
prleitihi wrote:Prvi i Bošnjaka šuti a ja da bojkotujem Mercator i njihove proizvode?! Ne pada mi na pamet! Kupujem ono što mislim da je najbolje. Alpsko sam pio i kad je bila "afera". A čuo sam da i Hare voli popiti šolju Alpskog pred spavanje!![]()
To je pravi Bošnjak!
![]()
Alpsko mlijeko??? no sikiriki. Ionako se proizvodi u Tuzli
-
hejter
Ma ja, tebi je sve zajebancija! Sigurno radis za slovence cim ih toliko branis (ne napadas).Hierarchia wrote:Pa zar ne znas da je cool ici u weekend-shopping u Merkator? Tamo ide sva moderna gradjanstina, ful poslovne mame i tate sa svojim sincicima&kcerkicama i pola ovog foruma. Ma kakvi pola - 4/5.terapija wrote:Nije merkator jedini shopping centar u gradu.
Nismo primorani da "shopingujemo" u merkatoru, osim ako to radimo iz navike
J...li te oni
- Corto Maltese
Janši se tresu gaće i cijela Slovenija drhti, od Jadrana do Triglava. Vlada sigurno pada, u to nema sumnje, pitanje je samo da li će najavljene proteste u glavnom gradu BiH podržati svih 17 posto građana koji su proteklog weekenda izašli na izbore u opštini Novo Sarajevo ili će ih biti dvostruko više, dakle četvoro. Protestima se pridružuje i novoformirana vlada FBiH, čim se novoformira.
http://cortomaltese.blogger.ba
http://cortomaltese.blogger.ba
-
Maksim
Kao dao je taj Rupel zainteresiran da u EU promovira Srbiju i da hapsenje Karadzica i Mladica vadi van konteksta kriterija. Slovenci su trenutno jugoslavenski Amerikanci ciji je prvi privilegij biznis a s kime praviti biznis je najmanje vazno. Njihove firme masovno ekspandiraju na tlu BiH (FBiH kao RS) i Srbije i naravno treba malo javno dati podrsku zemlji cije vecinsko stanovnistvo jos uvijek u Karadzicu i Mladicu vidi heroje.
Slovenija bi isto tako podrzala i BiH, da BiH ima svoje zvanicne ratne zlocince, da bi sto prije unisla u bescarinsku zonu i konacno EU. Posto je Srbija nesto manje nestabilna na drugim poljima politickog tijeka, Slovenci ce trenutno forsirati sto vece priblizavanje Srbije EU, jer kad je upitanju BiH, tu se njihovi trustovi moraju pozabaviti sa malo vise problema kao npr. valja kupiti vise politicara nego u Srbiji. Tko zna koliko su platili Bicakcica kojega su vjerojatno po kili placali.
Ljudi, EU bi BiH ugusila i tada bi postali sluge za sva vremena. Austrijsko privatno gospodarstvo vlada Slovenijom a oni zajedno sa Austrijancima i Nijemcima vladaju nama. Bh. firme ce propasti ili ce biti primorani na prodaju, jer nece imati ni vremena ni mogucnosti da se pripreme za borbu na tzv. slobodnom trzistu, pogotovo ne sa korumpiranim direktorima.
Ne radi se o Srbiji, Srbima, Karadzicu ili Mladicu..... radi se o lovi.
Slovenija bi isto tako podrzala i BiH, da BiH ima svoje zvanicne ratne zlocince, da bi sto prije unisla u bescarinsku zonu i konacno EU. Posto je Srbija nesto manje nestabilna na drugim poljima politickog tijeka, Slovenci ce trenutno forsirati sto vece priblizavanje Srbije EU, jer kad je upitanju BiH, tu se njihovi trustovi moraju pozabaviti sa malo vise problema kao npr. valja kupiti vise politicara nego u Srbiji. Tko zna koliko su platili Bicakcica kojega su vjerojatno po kili placali.
Ljudi, EU bi BiH ugusila i tada bi postali sluge za sva vremena. Austrijsko privatno gospodarstvo vlada Slovenijom a oni zajedno sa Austrijancima i Nijemcima vladaju nama. Bh. firme ce propasti ili ce biti primorani na prodaju, jer nece imati ni vremena ni mogucnosti da se pripreme za borbu na tzv. slobodnom trzistu, pogotovo ne sa korumpiranim direktorima.
Ne radi se o Srbiji, Srbima, Karadzicu ili Mladicu..... radi se o lovi.
-
Hierarchia
Prikoci malo, hejteru. To sto ti ne kontaš ironiju nije moja stvar, valjda. Ja ti nemam kad crtati, nazalost.hejter wrote:Ma ja, tebi je sve zajebancija! Sigurno radis za slovence cim ih toliko branis (ne napadas).Hierarchia wrote:Pa zar ne znas da je cool ici u weekend-shopping u Merkator? Tamo ide sva moderna gradjanstina, ful poslovne mame i tate sa svojim sincicima&kcerkicama i pola ovog foruma. Ma kakvi pola - 4/5.terapija wrote:Nije merkator jedini shopping centar u gradu.
Nismo primorani da "shopingujemo" u merkatoru, osim ako to radimo iz navike
J...li te oni