SLOVENCI SAD STE PREVRSILI MJERU - DOSTA
-
delly
#1 SLOVENCI SAD STE PREVRSILI MJERU - DOSTA
SLOVENCI SAD STE PREVRSILI MJERU
POZIV NA TOTALNI BOJKOT SLOVENACKIH PROIZVODA
Po ko zna koji put Slovenci nam zabijaju noz u leda. Slovenski ministar vanjskih poslova Dmitrij Rupel smatra da se prema Srbiji netrebaju primjenjivati mjere pritiska da se izruce ratni zlocinci (Karadzic i Mladic) kao preduslov nastavka pregovora.
Doticni "gospodin" nakon zasjedanja ministara vanjskih poslova EU takoder navodi da ce se formiranjem nove vlade Srbije, EU vjerovatno nastaviti pregovore sa Srbijom o Sporazumu o Stabilizaciji i Pridruzivanju (SAA).
Ovakvo lobiranje slovenaca (uz koje su stali Italijani i ko bi drugi nego Grci) u tijelima EU u korist Srbijanaca je potaknuto obecanjima koje su dobili iz Srbije o ustupcima i znacajnom otvaranju Srbijanskog trzista prema slovenackoj privredi. Da je Srbija veliko i oduvijek interesantno trziste za slovenacke proizvode i slovenacku ekonomsku ekspanziju nije potrebno obrazlagati. Stoga je potpuno jasno odakle puse vjetar. Upitajte se na kakvom bi smo mi Bosanci i Hercegovci udaru od strane slovenacke javnosti i slovenackih medija bili kada bi smo slovencima istu ovakvu stvar uradili.
Po zavrsetku rata u BiH, Slovenci su se vjesto dodvoravali i prvo dolazili kao "pomoci" u ekonomskom razvoju. Pri tom dodvoravanju su koristili rijeci "postovanje"; "vi"; "gospodo"; . . . "dozvolite da vam prenesemo nasa iskustva", a koje su vjesto nakon odlaska i prelaska granice Bosne i Hercegovine mijenjali u rijecnik koji inace koriste dok su u sloveniji: "glupi bosanci". Uz sve ovo kao desert su nam plasirali pricu da su oni cijelo vrijeme rata bili "uz nas" i da se potpuno slazu s tim da je Srbija agresor i da svi koji su pocinili zlocine trebaju odgovarati pred sudom pravde u Hagu.
Njihova slovenacka "iskustva" su uvijek bila takva da je puno bolje da bosanski novac bude u slovenackim, a ne u Bosanskim depovima. Tu pricu iz slovenackih usta slusamo sve do danasnjih dana. O tome kako i koliko se slovenstina raspojasala u svojim apetitima najbolje nam pokazuje "gospodin" Rupel.
Proslijedite ovaj POZIV NA TOTALNI BOJKOT SLOVENACKIH PROIZVODA I
SLOVENACKIH FIRMI. Sve vas koji imate pristup Internetu i email adresu, odnosno mogucnost slanja elektronicke poste, a uz to imate malo mozga i osjecaj za rodoljublje, pozivamo da iskoristite to troje za zastitu vasih i nasih Bosanskih interesa. E pa "glupi bosanac" sada je dosao trenutak da pokazes da je bila varka da nemas mozga u glavi i da si u stanju da na udarac uzvratis.
Svi vi koji imate mail ste jedna vrlo mocna vojska koja moze da pokrene lavinu i pobijedi u bitkama kao sto je ova, ali samo ako ne povijete vrat i ne zabijete se u cosak.
Vjerovatno Internet cesto korisite za zabavu. Pocnite da se pomocu Interneta borite za sebe, svoju porodicu, za svoju djecu, za svoja prava i zakonitost.
Pokazimo Slovencima kakva je nasa moc i da moraju paziti sta rade i govore ako zele, /a zele/ ovdje prodavati svoje proizvode. Od ovog trenutka odbijte kupovati sve slovenacke proizvode. Sve to ima smisla samo ako svoju odluku provodite minimalno 30 dana.
POZIV NA TOTALNI BOJKOT SLOVENACKIH PROIZVODA
Po ko zna koji put Slovenci nam zabijaju noz u leda. Slovenski ministar vanjskih poslova Dmitrij Rupel smatra da se prema Srbiji netrebaju primjenjivati mjere pritiska da se izruce ratni zlocinci (Karadzic i Mladic) kao preduslov nastavka pregovora.
Doticni "gospodin" nakon zasjedanja ministara vanjskih poslova EU takoder navodi da ce se formiranjem nove vlade Srbije, EU vjerovatno nastaviti pregovore sa Srbijom o Sporazumu o Stabilizaciji i Pridruzivanju (SAA).
Ovakvo lobiranje slovenaca (uz koje su stali Italijani i ko bi drugi nego Grci) u tijelima EU u korist Srbijanaca je potaknuto obecanjima koje su dobili iz Srbije o ustupcima i znacajnom otvaranju Srbijanskog trzista prema slovenackoj privredi. Da je Srbija veliko i oduvijek interesantno trziste za slovenacke proizvode i slovenacku ekonomsku ekspanziju nije potrebno obrazlagati. Stoga je potpuno jasno odakle puse vjetar. Upitajte se na kakvom bi smo mi Bosanci i Hercegovci udaru od strane slovenacke javnosti i slovenackih medija bili kada bi smo slovencima istu ovakvu stvar uradili.
Po zavrsetku rata u BiH, Slovenci su se vjesto dodvoravali i prvo dolazili kao "pomoci" u ekonomskom razvoju. Pri tom dodvoravanju su koristili rijeci "postovanje"; "vi"; "gospodo"; . . . "dozvolite da vam prenesemo nasa iskustva", a koje su vjesto nakon odlaska i prelaska granice Bosne i Hercegovine mijenjali u rijecnik koji inace koriste dok su u sloveniji: "glupi bosanci". Uz sve ovo kao desert su nam plasirali pricu da su oni cijelo vrijeme rata bili "uz nas" i da se potpuno slazu s tim da je Srbija agresor i da svi koji su pocinili zlocine trebaju odgovarati pred sudom pravde u Hagu.
Njihova slovenacka "iskustva" su uvijek bila takva da je puno bolje da bosanski novac bude u slovenackim, a ne u Bosanskim depovima. Tu pricu iz slovenackih usta slusamo sve do danasnjih dana. O tome kako i koliko se slovenstina raspojasala u svojim apetitima najbolje nam pokazuje "gospodin" Rupel.
Proslijedite ovaj POZIV NA TOTALNI BOJKOT SLOVENACKIH PROIZVODA I
SLOVENACKIH FIRMI. Sve vas koji imate pristup Internetu i email adresu, odnosno mogucnost slanja elektronicke poste, a uz to imate malo mozga i osjecaj za rodoljublje, pozivamo da iskoristite to troje za zastitu vasih i nasih Bosanskih interesa. E pa "glupi bosanac" sada je dosao trenutak da pokazes da je bila varka da nemas mozga u glavi i da si u stanju da na udarac uzvratis.
Svi vi koji imate mail ste jedna vrlo mocna vojska koja moze da pokrene lavinu i pobijedi u bitkama kao sto je ova, ali samo ako ne povijete vrat i ne zabijete se u cosak.
Vjerovatno Internet cesto korisite za zabavu. Pocnite da se pomocu Interneta borite za sebe, svoju porodicu, za svoju djecu, za svoja prava i zakonitost.
Pokazimo Slovencima kakva je nasa moc i da moraju paziti sta rade i govore ako zele, /a zele/ ovdje prodavati svoje proizvode. Od ovog trenutka odbijte kupovati sve slovenacke proizvode. Sve to ima smisla samo ako svoju odluku provodite minimalno 30 dana.
Last edited by delly on 05/02/2007 14:52, edited 2 times in total.
-
Hierarchia
Kakav bojni poklic, ko li je ovo sastavio?
Ispade urota citava.
Ti njegovi "koji imaju pristup Internetu i email adresu, odnosno mogucnost slanja elektronicke poste, a uz to imaju malo mozga i osjecaj za rodoljublje" uglavnom vikendom kupuju u Mercatoru po dva sata (tzv. family shopping - go west)
. Da se ne varamo, pozivi na bojkot vise nigdje ne piju vode.

Ti njegovi "koji imaju pristup Internetu i email adresu, odnosno mogucnost slanja elektronicke poste, a uz to imaju malo mozga i osjecaj za rodoljublje" uglavnom vikendom kupuju u Mercatoru po dva sata (tzv. family shopping - go west)
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
makar cu se osjecati bolje...Hierarchia wrote:Kakav bojni poklic, ko li je ovo sastavio?Ispade urota citava.
Ti njegovi "koji imaju pristup Internetu i email adresu, odnosno mogucnost slanja elektronicke poste, a uz to imaju malo mozga i osjecaj za rodoljublje" uglavnom vikendom kupuju u Mercatoru po dva sata (tzv. family shopping - go west). Da se ne varamo, pozivi na bojkot vise nigdje ne piju vode.
-
Majjah
Pije, al ponovo ne kod glupih Bosanaca!! Nama je ,,ofirno'' stat ispred tog Merkatora i samo dijeliti letke sa ovim tekstom!! Ko nas jebe gad smo glupi, zato u nas ovo i prolazi, 3,5 godine granatiranja smo ,,halalili'' u zamjenu za taj vas family shoping, jebo vas on!!!! 
-
Hierarchia
Pa zar ne znas da je cool ici u weekend-shopping u Merkator? Tamo ide sva moderna gradjanstina, ful poslovne mame i tate sa svojim sincicima&kcerkicama i pola ovog foruma. Ma kakvi pola - 4/5.terapija wrote:Nije merkator jedini shopping centar u gradu.
Nismo primorani da "shopingujemo" u merkatoru, osim ako to radimo iz navike
-
Liska
@delly
Brzas malo. To nije stav Slovenije nego EU jer je Rupel predstavnik EU u procesu pridruzivanja zemalja tzv. zapadnog Balkana. Dakle, Rupel je iznio stav EU-a i prema tome bi bilo najbolje da svoj bojkot prosiris na svu robu koja dolazi iz EU-a.
Brzas malo. To nije stav Slovenije nego EU jer je Rupel predstavnik EU u procesu pridruzivanja zemalja tzv. zapadnog Balkana. Dakle, Rupel je iznio stav EU-a i prema tome bi bilo najbolje da svoj bojkot prosiris na svu robu koja dolazi iz EU-a.
- GandalfSivi
@Liska
Nebi mi ni mrsko otici na Avazovu stranu i isceprkati ovaj dio iz intervjua sa Doris Pak-om.
Upravo o tome i govorim. Rupel je rekao da to neće više biti uvjet, a od BiH se traži ispunjenje. Ko će nakon toga u BiH shvatiti ozbiljno zahtjeve EU za reformu policije ili ustava?
- To je uvjet za Srbiju i bit će uvjet. Rečeno je da sve dok nema potpune saradnje sa Hagom, nema nastavka pregovora o Stabilizaciji i pridruživanju. Slovenija nije EU. Slovenija je samo jedan član EU, a takva odluka se mora donijeti jednoglasno. Taj uvjet je usvojen jednoglasno i samo tako se može otkloniti. Ima drugih država koje nikada neće odustati. Holandija, naprimjer, neće odustati od toga. Pomirenje nije moguće u regionu dok Mladić i Karadžić ne budu u Hagu.
Nebi mi ni mrsko otici na Avazovu stranu i isceprkati ovaj dio iz intervjua sa Doris Pak-om.
Upravo o tome i govorim. Rupel je rekao da to neće više biti uvjet, a od BiH se traži ispunjenje. Ko će nakon toga u BiH shvatiti ozbiljno zahtjeve EU za reformu policije ili ustava?
- To je uvjet za Srbiju i bit će uvjet. Rečeno je da sve dok nema potpune saradnje sa Hagom, nema nastavka pregovora o Stabilizaciji i pridruživanju. Slovenija nije EU. Slovenija je samo jedan član EU, a takva odluka se mora donijeti jednoglasno. Taj uvjet je usvojen jednoglasno i samo tako se može otkloniti. Ima drugih država koje nikada neće odustati. Holandija, naprimjer, neće odustati od toga. Pomirenje nije moguće u regionu dok Mladić i Karadžić ne budu u Hagu.
-
radeljas
kakav bojkot kad su slovenci kupili pola bih. nastavljaju ekspanziju na istok, pa im ova prica dobro dodje. pri tome svi nasi vajni, glavni politicari su ucestvovali u prodaji firmi slovencima i oparili se dobro. ili su clanovi i suosnivaci slovenackih prihvatizacijskih fondova. mi smo ekonomski porobljeni. porobice nas i srbija koja nije mogla tenkovima, a da su znali drugacije vec odavno bi mi bili i njihova kolonija. djeca ovih nasih mafijasa sa vlasti ce studirati i zivjeti vani ili ce biti manageri u sluzbi slovenaca, hrvata ili srba. a narod ce kupovati i dalje ako bude imo od cega ...Hierarchia wrote:Kakav bojni poklic, ko li je ovo sastavio?Ispade urota citava.
Ti njegovi "koji imaju pristup Internetu i email adresu, odnosno mogucnost slanja elektronicke poste, a uz to imaju malo mozga i osjecaj za rodoljublje" uglavnom vikendom kupuju u Mercatoru po dva sata (tzv. family shopping - go west). Da se ne varamo, pozivi na bojkot vise nigdje ne piju vode.
-
Hierarchia
Otprilike tako nekako izgleda. Samo jos za nijansu crnje.radeljas wrote:kakav bojkot kad su slovenci kupili pola bih. nastavljaju ekspanziju na istok, pa im ova prica dobro dodje. pri tome svi nasi vajni, glavni politicari su ucestvovali u prodaji firmi slovencima i oparili se dobro. ili su clanovi i suosnivaci slovenackih prihvatizacijskih fondova. mi smo ekonomski porobljeni. porobice nas i srbija koja nije mogla tenkovima, a da su znali drugacije vec odavno bi mi bili i njihova kolonija. djeca ovih nasih mafijasa sa vlasti ce studirati i zivjeti vani ili ce biti manageri u sluzbi slovenaca, hrvata ili srba. a narod ce kupovati i dalje ako bude imo od cega ...Hierarchia wrote:Kakav bojni poklic, ko li je ovo sastavio?Ispade urota citava.
- Maraschino
Slovence treba malo prizemljiti
Nakon svega oko Ljubljanske banke,brisanja iz evidencije dravljana Slovenije,zabrane gradnje dzamije...problemi sa Hrvatskom oko granica na moru i na kopnu itd,itd.
Bojkot janeza nema nam druge
Nakon svega oko Ljubljanske banke,brisanja iz evidencije dravljana Slovenije,zabrane gradnje dzamije...problemi sa Hrvatskom oko granica na moru i na kopnu itd,itd.
- Drvosjeca iz Dejcica
Mozes ti ici u Mercator samo ne kupuj njihovu robu.amrino wrote:Ja odavno bojkotujem Merkator...
-
_BosanaC
I ja im tu dzamiju nikako halaliti ne moguMaraschino wrote:Slovence treba malo prizemljiti![]()
-
radeljas
a maltretiranja na granici casnih imaoca bh pasosha uradjenog posebnom tehnikom i tehnologijom zastite od falsificiranja_BosanaC wrote:I ja im tu dzamiju nikako halaliti ne moguMaraschino wrote:Slovence treba malo prizemljiti![]()
Bojkot janeza nema nam druge![]()
-
_BosanaC
To sto si ti naveo je problem za koji im spolno opcim sa onim koje su ih rodileradeljas wrote:a maltretiranja na granici casnih imaoca bh pasosha uradjenog posebnom tehnikom i tehnologijom zastite od falsificiranja_BosanaC wrote:I ja im tu dzamiju nikako halaliti ne moguMaraschino wrote:Slovence treba malo prizemljiti![]()
Bojkot janeza nema nam druge![]()
Ali, brate dragi, to da mene tangira sto Ljubljana jos nema dzamije
-
amrino
Mene Boga mi tangira kao sto me tangira i ona nedavna situacija sa Romima...ljudi su fasisti!_BosanaC wrote:To sto si ti naveo je problem za koji im spolno opcim sa onim koje su ih rodileradeljas wrote:a maltretiranja na granici casnih imaoca bh pasosha uradjenog posebnom tehnikom i tehnologijom zastite od falsificiranja_BosanaC wrote: I ja im tu dzamiju nikako halaliti ne mogu![]()
![]()
Ali, brate dragi, to da mene tangira sto Ljubljana jos nema dzamijehajmo biti malo ozbiljni...
-
Svemirski_Jebach
nisam nikad isao u mercator, ali mislim da bojkot nece piti vode.
Trenutno, kupujem samo domacu robu (domacina svoga) a izbjegavam robu iz cijele EU.
Trenutno, kupujem samo domacu robu (domacina svoga) a izbjegavam robu iz cijele EU.
-
_BosanaC
Da smo i mi Bogdom ulagali prvo u privredu pa tek onda u dzamije i crkve mozda bi bili i ispred Slovenije, ko znaamrino wrote:Mene Boga mi tangira kao sto me tangira i ona nedavna situacija sa Romima...ljudi su fasisti!_BosanaC wrote:To sto si ti naveo je problem za koji im spolno opcim sa onim koje su ih rodileradeljas wrote: a maltretiranja na granici casnih imaoca bh pasosha uradjenog posebnom tehnikom i tehnologijom zastite od falsificiranja![]()
Ali, brate dragi, to da mene tangira sto Ljubljana jos nema dzamijehajmo biti malo ozbiljni...
-
Svemirski_Jebach
bi al u kurcu, sa ljudima zvijerima nigdje necemo prispjeti