Slazem se Nosferatu. Zivio sam medju Slovencima i to nikome ne bi pozelio, pogotovo ne onima koji su za njih Juznjaci. Jebali su nam znanje prvo Austrijanci, a onda nas u Jugoslaviji gotovo 50 godina jebavali Slovenci (i nije ih ni to zadovoljilo) i da stvar bude jos gora sve se to nastavlja i danas, u kontinuitetu. I danas nas ti isti jebu i to sigurno vise nego ranije. Sve su poklopili parama koje su opljackali od bh stedisa i opet svi lete da kupuju njihova govna. Oni nikome ne mogu prodati svoje proizvode osim glupom Sulji i Muji, a Suljo i Mujo i dalje piju kloramfenikol u alpskom mlijeku, vjeruju da nema boljeg od slovenackog , da su simpaticni Slovencima koji im u znak zahvalnosti i zato sto ih neizmjerno vole otvaraju Merkatore i Petrole. Trenutno nam otimaju rijeke uz pomoc Vahida Hece i njemu slicnih koji, kako Heco sinoc rece, vole ovu zemlju vise nego bilo ko drugi, a i rijeke nam hoce poklopiti vjerovatno zato sto nas vole.Nosferatu wrote:Emotivno i racionalno - Slovenci su lesinari Jugoslavije. Slovenci su hostapleri koji su opeljali stednju svih Bosanaca i Hercegovaca - pa rekli nema. Slovencima smo 50 godina - valjali ma sta oni govorili jer su nas svojim marketingom isprogramirali da nema ves masine do Gorenje, nema bojlera do Tiki i nema pastete do Argete i vode do Radenske. Sad - nas guze gdje stignu a mi i dalje - opranih mozdanih vijuga - daj jos. U Americi u toliko prodavnica sam vidjeo njihove produkte jos nijednom, ama nijednom ne vidjadoh Amera da vuce 6 pack Radenske, ne vidjadoh da kupuje Argetu - to je njima "hrana za macke". Jos nigdje ne vidjadoh Gorenje - igdje ista. I sto je najbolje - ne vidjadoh nijedne Slovenacke firme u Americi od 300 miliona - dok se mrijeste i kote kod nas, u prljavstini i muljovitoj vodi.marijindvorac wrote:Kod nas je sve kurata emocija: Ne kupuj od prokletih slovenaca. Prodaj im sve sto imas al ne kupuj. Ja se opet pitam zasto kupovati od kuratih kineza? Sta su mi oni dobra ucinili?DONY wrote:Iz te fasisticke provincije jos mnogo "lijepog" ce doci..kao Argeta-smece,Alpsko mlijeko-veoma sumnjivo...itd...ali Bosanci i ostali nikad do pameti...![]()
A kada nam se razgrana trgovina pa pocnemo da kupujemo industrijske proizvode od arapa, hranu iz eritreje i somalije, i odjecu iz mikronezije ili Nove gvineje, onda cemo valjda biti snazni da se odupremo slovencima.
Uzeti i otjerati zenu trudnicu u sumu je zlocin - protiv ne jednog vec dva covjeka i neceg izmedju ta dva svetog. Uzeti sebi to za pravo jer je neko "Slovenac" a trudnica je Firgoscanka - samo mi reflektuje nivo svijesti, psimenosti i izgradjenosti unutar tih samih ljudi. Mogu shvatiti da nikom nije prijatno imati Firgosa sa susjeda, narucito ako je negdje blizu granice i bavi se - mutnim poslovima - al' u svemu je potrebno imati mjeru i za sve postoji - ljepsi i ruzniji nacin. I u Bosanskom gadjenju prema Slovencima. I u Slovenackoj "Atila Bic Boziji" politici prema svima onima koji - nisu Slovenci. Najbolje je to oslikao film - Kajmak i Marmelada koji prikazuje koliko je sterilan duh - Slovenaca, toliko depresivan da se cak inferiorniji po pitnaju nekog staleza, ugladjenosti il' Europeziranosti Bosanci - privlacniji npr. nekim Slovenkama - od brakova u kojima njihovi roditelji zive.
Slovenci protjerali 35 Roma u šumu i zabranili im povratak
-
bedrudin
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
Kinezi ti ne tale mlijeko. Kontas ?marijindvorac wrote: Kod nas je sve kurata emocija: Ne kupuj od prokletih slovenaca. Prodaj im sve sto imas al ne kupuj. Ja se opet pitam zasto kupovati od kuratih kineza?
Nema to veze sa cinjenjem dobra. Ne uvozis ono sto ne moras uvoziti. Tacka.Sta su mi oni dobra ucinili?
Ma da.A kada nam se razgrana trgovina pa pocnemo da kupujemo industrijske proizvode od arapa, hranu iz eritreje i somalije, i odjecu iz mikronezije ili Nove gvineje, onda cemo valjda biti snazni da se odupremo slovencima.
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
Slovencima smo 50 godina - valjali ma sta oni govorili jer su nas svojim marketingom isprogramirali da nema ves masine do Gorenje, nema bojlera do Tiki i nema pastete do Argete i vode do Radenske.
Sta li nas sprijecava da se bavimo marketingom vlastitih proizvoda ???
Tako je svugdje. Svi stite svoje trziste. Slovenci u Evropi mogu dobaciti do lokalne prodavnice nekog Turcina. Dalje - nema.Sad - nas guze gdje stignu a mi i dalje - opranih mozdanih vijuga - daj jos. U Americi u toliko prodavnica sam vidjeo njihove produkte jos nijednom, ama nijednom ne vidjadoh Amera da vuce 6 pack Radenske, ne vidjadoh da kupuje Argetu - to je njima "hrana za macke". Jos nigdje ne vidjadoh Gorenje - igdje ista. I sto je najbolje - ne vidjadoh nijedne Slovenacke firme u Americi od 300 miliona - dok se mrijeste i kote kod nas, u prljavstini i muljovitoj vodi.
Svaka cast.Uzeti i otjerati zenu trudnicu u sumu je zlocin - protiv ne jednog vec dva covjeka, i neceg izmedju ta dva, svetog.
Istina.Uzeti sebi to za pravo jer je neko "Slovenac" a trudnica je Firgoscanka - samo mi reflektuje nivo svijesti, psimenosti i izgradjenosti unutar tih samih ljudi.
Naravno. Ali oni ocigledno zele - "Cisto drustvo."Mogu shvatiti da nikom nije prijatno imati Firgosa sa susjeda, narucito ako je negdje blizu granice i bavi se - mutnim poslovima - al' u svemu je potrebno imati mjeru i za sve postoji - ljepsi i ruzniji nacin.
Slovenci su pokazali svoje lice kada je bilo najgore. Ne mozes biti i covjek i necovjek. Dodje trenutak kada se moras opredijeliti. Slovenci su se prema B-H izbjeglicama precesto ponasali neljudski.I u Bosanskom gadjenju prema Slovencima. I u Slovenackoj "Atila Bic Boziji" politici prema svima onima koji - nisu Slovenci.
Hvala Bogu na mirnoj rastavi dragi smucari.Nismo iz istog filma
I decki iz treceg rajha
Za vas su GG firma
Ne kunem, ne kunem i ne pretim
Sve ovo smatrajte salom
Ja necu da vas se setim
Ni kad budem gledao slalom
Na nama svako ucari
I vi ste tako odlucili
Laku noc braco smucari
Dobro ste mi se smucili
Zelim vam mir i spokojstvo
I slavu vasoj zastavi
Bilo je zadovoljstvo
Jeb'o nas ko nas sastavi
-
bedrudin
to je zlocin protiv svega i ljudskog i bozijeg. kakvi su ti koji to sebi uzimaju za pravo, a na zalost dominantni dio slovenackog drustva to pravda i u tome vidi plemenito djelo, bas kao sto neki vide u srebrenici, jasenovcu, ausvicu plemenita djela, a da stvar bude jos tragicnija, to se desava u zemlji clanici evropske unije, one iz kojih dolazi svakakva bagra da nas poducava bontonu, toleranciji i suzivotu, ljudskim pravima i slobodama, kao da u bosni toga nikad nije bilo, iz iste one evrope koja je gledala pokolje cetiri godine, iz iste one evrope koja je dozvolila i aktivno ucestvovala u srebrenickom genocidu!Uzeti i otjerati zenu trudnicu u sumu je zlocin - protiv ne jednog vec dva covjeka, i neceg izmedju ta dva, svetog.
-
bedrudin
U domovini mojoj vlada mir i red,
bežimo u Evropu, gde curi mleko i med.
Varvara sad čuvaju nas NATO armije;
od Al Kaide, Osame, Sadama i Džamije.
Ale, ale, ale…Slovenija.
Aufwiedersehen Balkan,
Sellam alejkum.
Ale, ale, ale…Slovenija.
Ein Land, ein Volk, eine reine Religion!
Domobrani novi čiste kućni prag,
niko od bivše braće nam više nije drag.
Smradove sad teramo iz naše avlije,
dosta je bratije i bivše Jugoslavije.
Ale, ale, ale…Slovenija,
Aufwiedersehen Balkan, Sellam alejkum.
Ale, ale, ale…Slovenija.
Es ist Zeit, es ist Zeit, werfen wir Ausländer raus!
Wir
Schmeissen
Euch
Raus
Los
Raus
bežimo u Evropu, gde curi mleko i med.
Varvara sad čuvaju nas NATO armije;
od Al Kaide, Osame, Sadama i Džamije.
Ale, ale, ale…Slovenija.
Aufwiedersehen Balkan,
Sellam alejkum.
Ale, ale, ale…Slovenija.
Ein Land, ein Volk, eine reine Religion!
Domobrani novi čiste kućni prag,
niko od bivše braće nam više nije drag.
Smradove sad teramo iz naše avlije,
dosta je bratije i bivše Jugoslavije.
Ale, ale, ale…Slovenija,
Aufwiedersehen Balkan, Sellam alejkum.
Ale, ale, ale…Slovenija.
Es ist Zeit, es ist Zeit, werfen wir Ausländer raus!
Wir
Schmeissen
Euch
Raus
Los
Raus
-
marijindvorac
Slazem se ali sada ti vidi: MI smo ti koji im kao okrecemo ledja, ali samo zato da bi im pruzili golu guzicu da nas mogu nabiti kako zele!Nosferatu wrote:Emotivno i racionalno - Slovenci su lesinari Jugoslavije...
Kada slovenci nisu htjeli neku robu iz drugih republika (u staro, dobro vrijeme
Zato ne treba kudimo slovence. Naguzimo se i mirno cekajmo na red.