Slobodni novinar - prodaja tekstova

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
leeloo

#1 Slobodni novinar - prodaja tekstova

Post by leeloo »

Jel' zna iko kako ide prodaja tekstova magazinima...

Imam napisanih stvari, pa me interesuje kako to objaviti...

???
Elitni vojnik

Post by Elitni vojnik »

Pokupis e-mail adrese svih magazina gdje bi zelio objavljivati tekstove i posaljes svoju ponudu. Kao alternativa ti je koristenje neke veze i poznanstva...ma standardno.
Puno srece u svakom slucaju.
leeloo

Post by leeloo »

Elitni vojnik wrote:Pokupis e-mail adrese svih magazina gdje bi zelio objavljivati tekstove i posaljes svoju ponudu. Kao alternativa ti je koristenje neke veze i poznanstva...ma standardno.
Puno srece u svakom slucaju.
Ispucala sam poznanstva....

A ta ponuda... jel im pošaljem samo temu teksta ili ukratko prepričam... pošaljem jedan dio... ili možda sve?
Elitni vojnik

Post by Elitni vojnik »

Posalji im svoj CV, pratece pismo i jedan tvoj tekst. Sacuvaj svakako poruku cisto da zastitis svoju intelektualnu svojinu...svakakvih je urednika u BiH.
Saian

Post by Saian »

ma kakvo pratece, prijeteche odmah :D :D
Pooll

Post by Pooll »

Ne salji cijele tekstove niposto, mozes samo dio... Mozda je najbolje da se spremis i direktno se zaputis u prostorije redakcija, ostavis ponudu... naravno tema mora biti interesantna a prica/e kvalitetno napisane... sretno
daredevil

#7 Re: Slobodni novinar - prodaja tekstova

Post by daredevil »

leeloo wrote:Jel' zna iko kako ide prodaja tekstova magazinima...

???
Ma posalji im nekog od lokalnih siledzija da ih ubjedi kako oni bez tebe ne mogu. A onda ih pitas o cemu oni zele da ti pises, e kad ti oni zadaju temu, fino se zarovis po netu, nadjes da je negdje neko o tome pisao, podzonis to lijepo i cvaknes honorar. :D :D :D :D
kub lajkan

#8 Re: Slobodni novinar - prodaja tekstova

Post by kub lajkan »

leeloo wrote:Jel' zna iko kako ide prodaja tekstova magazinima...

???

Prvo pravilo: nemoj tražiti glavnog urednika. Puno važniji ti je onaj koji uređuje oblast koja te zanima (sport, kultura, politika, itd.). On je taj koji odobrava teme za svoju oblast. Kreni od toga...
mya

Post by mya »

pošalji im link na svoj blog
pitt

Post by pitt »

Najbolje ti text prvo ovdje postiraj....da ti forumski kriticari daju prolaznu ocjenu a ujedno ces imat i dokaz za autorska prava. :D:D:D
Mahir Sarajlic

#11 Re: Slobodni novinar - prodaja tekstova

Post by Mahir Sarajlic »

POZDRAV SVIMA . Nisam mogao da pronađem nijednu drugu temu da ovo napišem . Ovako ja sam iz Viteza , 18 godina imam , višegodišnje iskustvo u novinarstvu i fotografiji. Želim pokrenuti svoj portal , pa tražim novinare i fotografe iz cijeli BiH koji bi volili da učestvuju samnom u tom projektu da mi se jave na facebook profil . https://www.facebook.com/MahirSarajlic
Post Reply