Slobodna mjesta u drugom ciklusu?

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Nerko92

#1 Slobodna mjesta u drugom ciklusu?

Post by Nerko92 »

Zna li neko na kojim je sve fakultetima ostalo slobodnih mjesta za upis u drugom ciklusu?
Ima nas 6-7 kolega iz Sandzaka koji nismo nigdje upali u prvom krugu, pa bih da se raspitam u njihovo i u svoje ime!

Moze li mi ujedno neko objasniti i koja je procedura za upis nas iz Sandzaka?

Pozdrav za sve Sarajlije dobre volje iz Prijepolja ;-)
Not My Idea

#2 Re: Slobodna mjesta u drugom ciklusu?

Post by Not My Idea »

uh, bit ce ovdje savjeta...
Zvek

#4 Re: Slobodna mjesta u drugom ciklusu?

Post by Zvek »

Imas na saobraćajnom faxu samo platite 1800 KM godinu i upisani ste. Pogledaj www.fsk.unsa.ba nazovi i raspitaj se.
StupskaBitanga

#5 Re: Slobodna mjesta u drugom ciklusu?

Post by StupskaBitanga »

Nerko92 wrote:Zna li neko na kojim je sve fakultetima ostalo slobodnih mjesta za upis u drugom ciklusu?
Ima nas 6-7 kolega iz Sandzaka koji nismo nigdje upali u prvom krugu, pa bih da se raspitam u njihovo i u svoje ime!

Moze li mi ujedno neko objasniti i koja je procedura za upis nas iz Sandzaka?

Pozdrav za sve Sarajlije dobre volje iz Prijepolja ;-)
A mogli ste komotno i u Beograd
Bambi_na_kofeinu

#6 Re: Slobodna mjesta u drugom ciklusu?

Post by Bambi_na_kofeinu »

StupskaBitanga wrote:A mogli ste komotno i u Beograd
Pitam se da li slične preporuke domaćini daju našim studentima na univerzitetima u Austriji, Švedskoj, Maleziji, Turskoj, Češkoj...

Nerko, pa koji te fakulteti zanimaju, nije valjda svejedno.
Optimist

#7 Re: Slobodna mjesta u drugom ciklusu?

Post by Optimist »

Bambi_na_kofeinu wrote:
StupskaBitanga wrote:A mogli ste komotno i u Beograd
Pitam se da li slične preporuke domaćini daju našim studentima na univerzitetima u Austriji, Švedskoj, Maleziji, Turskoj, Češkoj...

Nerko, pa koji te fakulteti zanimaju, nije valjda svejedno.
Ma svejedno, bitno je da je u Sarajevu. :D
Nerko92

#8 Re: Slobodna mjesta u drugom ciklusu?

Post by Nerko92 »

Prije svega, nisu mi se svidjeli postovi koji me direktno omalovazavaju. To sto sam odabrao Sarajevo ima veze sa iskljucivo sa kvalitetnom Univerziteta koji ne moze da se nadje u manjem mijestu. Nazalost, poznato mi je da Sarajlije na nas iz Sandzaka gledaju kao na seljake koji su sa sela sisli u grad, ali za predrasude me boli ona stvar.

I pogresno sam se izrazio, ne zanima me drugi ciklus, nego slobodna mjesta u drugom upisnom roku, tj. sad ovom septembarskom. I to mjesta na filozofskom i pravom fakultetu... pa ako neko moze da pomogne sa informacijom, blagidarim. :)
Bambi_na_kofeinu

#9 Re: Slobodna mjesta u drugom ciklusu?

Post by Bambi_na_kofeinu »

Nerko92 wrote: I pogresno sam se izrazio, ne zanima me drugi ciklus, nego slobodna mjesta u drugom upisnom roku, tj. sad ovom septembarskom. I to mjesta na filozofskom i pravom fakultetu... pa ako neko moze da pomogne sa informacijom, blagidarim. :)
http://www.ff.unsa.ba/index.php?option= ... e&Itemid=1
http://www.pfsa.unsa.ba/

Tu bi trebao naći brojeve telefona studentskih službi, pa najbolje da nazoveš i direktno se informišeš.

Što se tiče komentara, što manje zamaranja oko toga, što više zagrijavanja stolice i biće sve ok.
Ako ti šta znači moje studijske kolege iz Sandžaka su mahom bili kolegijalni, vrijedni i uspješni studenti, a to je ono što se broji :)
Sretno.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#10 Re: Slobodna mjesta u drugom ciklusu?

Post by KatarinaKosaca »

Nerko92 wrote:Prije svega, nisu mi se svidjeli postovi koji me direktno omalovazavaju. To sto sam odabrao Sarajevo ima veze sa iskljucivo sa kvalitetnom Univerziteta koji ne moze da se nadje u manjem mijestu. Nazalost, poznato mi je da Sarajlije na nas iz Sandzaka gledaju kao na seljake koji su sa sela sisli u grad, ali za predrasude me boli ona stvar.
Ko te omalovažavao? Spomenut je Beograd jer je u istoj zemlji u kojoj i Sandžak, pa valjda ne plaćaš školarinu. U Sarajevu podliježeš legislativi za strane studente.
cyprus

#11 Re: Slobodna mjesta u drugom ciklusu?

Post by cyprus »

Ima na geografiji 10-tak slobodnih mjesta na nastavničkom smjeru za redovni studij...
Post Reply