Slobodna Bosna-Silajdzic I Alija
-
Prenj
Naravno, za razliku od nasih bezgrjesnih politicara, koji uzdajuci se u nase kolektivno kratko pamcenje, farbaju svu svoju proslost i djela ruzicastim bojama, Holbrooke knjigu pise o sasvim drugom, mnogo kriticnijem okruzenju.
Naravno postoji i dio knjige gdje su pobrojane greske mirovnog procesa.
Evo sta citab kaze o njegovom zaljenju, nekoliko godina poslije, zbog imena RS-a.

Naravno, tek poslije je Holbrookeu postalo jasno da je pristanak na ime Republika Srpska bio krupna koncesija u ono doba, ali ne treba njega trebalo kriviti za nepoznavanje svih nasih lokalnih prilika, mitova i obicaja.
S obzirom da stav nase delegacije uopste nije bio tako jasno negativan po ovom pitanju, vec naprotiv, odustali su od protivljenja samo nakon par sati Holbrookeovih blefova, zasto bi Holbrooke tada mislio drugacije?
Naravno postoji i dio knjige gdje su pobrojane greske mirovnog procesa.
Evo sta citab kaze o njegovom zaljenju, nekoliko godina poslije, zbog imena RS-a.

Naravno, tek poslije je Holbrookeu postalo jasno da je pristanak na ime Republika Srpska bio krupna koncesija u ono doba, ali ne treba njega trebalo kriviti za nepoznavanje svih nasih lokalnih prilika, mitova i obicaja.
S obzirom da stav nase delegacije uopste nije bio tako jasno negativan po ovom pitanju, vec naprotiv, odustali su od protivljenja samo nakon par sati Holbrookeovih blefova, zasto bi Holbrooke tada mislio drugacije?
-
mr__bosnjak
@Vodenjak
Procitao, i...
Procitao, i...
-
Vingo
-
Bosna_E
#172 Re: Slobodna Bosna-Silajdzic I Alija
Pa zavisi ima ih dosta, npr UDBASIkike wrote:Ko još vjeruje Slobodnoj Bosni??
Ma ne, nego POLITICI ili BORBI. Ili se nastavi informisat kao i do sad preko SRNEgavrilo wrote:a kome to treba da vjerujemo? avazu?
Ovo nije istina. Sad pazi zasto nije. Bila je agresija na RBiH bez obzira sto su pojedinci iz SDA jeli govna i vodili nas u klanje pricajuci "kako je za rat potrebno dvoje". A ocito je da je Senadu u cilju da radi svojih ciljeva (sto licnih, sto politickih onih udbaskih) to pobije i uvjeri nas u Karadzicevu i Mladicevu tezu da je tu vodzen GRADZANSKI RAT. Otkud JNA i jedinice iz Srbije u gradzanskom ratu susjedne drzave?Fair Life wrote: Istinu napisati, po tvom misljenju, znaci... biti cetnik.
I tek toliko da znas da ja Aliju smatram za izdajnika. Morao sam ti odgovorit na ovo iako znam da nije bilo upuceno meni.Fair Life wrote: Ne slagati se sa propalom politikom Alije Izetbegovica i njegovih 'satelita', po tebi, znaci biti... cetnik.