Slobodna Bosna-Silajdzic I Alija

Post Reply
novel

Post by novel »

mamicu mu
:D cime :? :D ...vidi budale :D
tuhaj27

Post by tuhaj27 »

tuhaj27 wrote:Datum: 11.02.2006
Senad Avdić, glavni i odgovorni urednik "Slobodne Bosne" i dobitnik nagrade "Nikola Guzijan"
Avdić, koji je nagradu u iznosu od 3.000 KM poklonio banjolučkom "Karitasu".
http://www.nezavisne.com/revija/tekst060212-03.php

Jedan od osnivaca banjaluckog SDS-a, bio je i pjesnik Nikola Guzijan
Poslije nekoliko neuspjesnih pokusaja da polozi prvu godinu na knjizevnosti u Beogradu, kao i svi srpski brodolomci Guzijan dolazi u Banjaluku gdje nalazi utociste.

http://www.hic.hr/books/genocidom-do-is ... ja/p05.htm

Jos jedan od dokaza da je Slobodna Bosna = "Slobina Bosna".

Avdici i Abdici (Fikret kojem je majka Zlata) slobini 8-)

Image
Senad Avdic (nenaspavan il narkoman?) :lol:
17.03.2006 @ 14:18:42
Moj posljednji razgovor sa Slobodanom Miloševićem

Piše: Senad Avdić

http://www.bljesak.info/modules.php?nam ... &sid=29122
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

tuhaj27 wrote:
Senad Avdić, glavni i odgovorni urednik "Slobodne Bosne" i dobitnik nagrade "Nikola Guzijan"

Poslije nekoliko neuspjesnih pokusaja da polozi prvu godinu na knjizevnosti u Beogradu, kao i svi srpski brodolomci Guzijan dolazi u Banjaluku gdje nalazi utociste.

Image

Nije ni "nenaspavan" ni narkoman, vec alkoholicar, ali ipak zanima me zasto sumnas u autenticnost transkripta ?

I nesto si se ti plaho nafuro na Slobodnu, sve tvoje poruke na forumu u vezi njih, pozdravi Harija... :D :D
novel

Post by novel »

:D to druze tuhaj :D najbolje je sam sa sobom :D
tuhaj27

Post by tuhaj27 »

Alfons Kauders wrote:
tuhaj27 wrote:

Image

Nije ni "nenaspavan" ni narkoman, vec alkoholicar, ali ipak zanima me zasto sumnas u autenticnost transkripta ?

I nesto si se ti plaho nafuro na Slobodnu, sve tvoje poruke na forumu u vezi njih, pozdravi Harija... :D :D
Image

Izgleda je stvarno bio pijan kad je ovako nesto pisao 8) [/b]
Prenj

Post by Prenj »

Tuhaj, tema su stenogrami o podjeli BiH, a ne Slobodna Bosna.
Zasto sumnjas u njihovu autenticnost?
Relax

Post by Relax »

Cemu sumnjanje u stenograme...zasto bi to tek tako SB ili 60 minuta izmislili. Onakve budalestine tesko da ko moze izmisliti. Na kraju krajeva ovaj razgovor je potvrdjen i od drugih aktera kao sto su Durakovic i Kljujic. Ali bas onako, svi glavu u pijesak i ruke gore. Predaj se bezobrazluku koji raste. Tek kad Silajdzic kaze HOP vi skocite!
UBL

Post by UBL »

...
Last edited by UBL on 16/11/2008 00:05, edited 1 time in total.
tuhaj27

Post by tuhaj27 »

UBL wrote:@Prenj
Recimo da ne sumnjam u autenticnost stenograma, mada imam obicaj da sve iz Slobodne Bosne uzimam sa rezervom. Cak stavise, vjerujem da je istina. I sta ti to sad dokazuje?!? da je u onim vremenima razmatrana mogucnost podijele Bosne? Da je Alija mislio da bi mozda mogli izgubiti rat, cime bi citava Bosna pripala srbiji, pa je zelio spasiti bar jedan njen dio, koji naravno, nema slucajno vecinsko muslimansko stanovnistvo, s obzirom da vecina hrvata i srba nije zeljela zivjeti u BiH? Da je zelio smanjiti gubitke?
Ti naravno ne vjerujes da je to bila njegova namjera! E sad da ja tebi postavim jedno pitanje: Zasto smo ratovali 4 godine? Ako je on to uistinu htio i to mu je bio krajnji cilj, zasto to nije uradjeno jos '92? Zasto su svi takvi pregovori propali?
Bravo.
Niko ne sumlja u stenogram, vec u Slobinu Bosnu.
Zar nije malo neobicno da Slobina Bosna samo Bosnjake napada?
Zato je valjda i Senad Avdic dobio negradu cetnika u Banja Luci.
edinbug

Post by edinbug »

Nije ovdje bitna Slobodne Bosna ni S.Avdić.
Patriote su devedeset druge krenule u odbranu domovine, davali su živote, dijelove tijela ... u borbi za cjelovitu BiH, i onda bjelosvjetski hohštapleri i banditi kao Silajdžić i njemu slični (o stranim izdajnicima nebi ovaj put) dijele zemlju i crtaju mape.
Zar treba u stenograme sumnjati, pa gdje mi živimo to.
Na potezu je N.Duraković. Hoće li demantovati u šta sumnjam iz više razloga.
Sjećate li se svađa i sličnog što smo slušali, gledali i čuli u Predsjedništvu.
Da li je Sefer Halilović i jednom demantovao u vjerodostojnost stenograma, i da li to neko sada sumnja u Seferov patriotizam ?
Senad Avdić je jedan od rijetkih novinara koji otvara oči, pa koliko to bolno bilo. Zar nije bilo zločina i na strani Armije BiH, i da li treba šutjeti na to radi "viših" interesa? Zar nije bilo priča o podjeli BiH, i treba li šutjeti o tome pogotovo ako su pregovarači o podjeli bili Silajdžić i njemu slični?
edinbug

Post by edinbug »

tuhaj27 wrote:
Recimo da ne sumnjam u autenticnost stenograma, mada imam obicaj da sve iz Slobodne Bosne uzimam sa rezervom. Cak stavise, vjerujem da je istina. I sta ti to sad dokazuje?!? da je u onim vremenima razmatrana mogucnost podijele Bosne? Da je Alija mislio da bi mozda mogli izgubiti rat, cime bi citava Bosna pripala srbiji, pa je zelio spasiti bar jedan njen dio, koji naravno, nema slucajno vecinsko muslimansko stanovnistvo, s obzirom da vecina hrvata i srba nije zeljela zivjeti u BiH? Da je zelio smanjiti gubitke?
Ti naravno ne vjerujes da je to bila njegova namjera! E sad da ja tebi postavim jedno pitanje: Zasto smo ratovali 4 godine? Ako je on to uistinu htio i to mu je bio krajnji cilj, zasto to nije uradjeno jos '92? Zasto su svi takvi pregovori propali?
Bravo.
TI SI ČETNIK. Koliko se ja sjećam nagradu su dodijelile Nezavisne novine i Željko Kopanja. E ako je Kopanja četnik, jebi ga onda.
Ustvari ti si slijepac.
gavrilo

Post by gavrilo »

tuhaj27 wrote:
gavrilo wrote:a kome to treba da vjerujemo? avazu?
Dokaz da je Slobodna Bosna stvarno "Slobina Bosna".
Samo Srbi vjeruju Slobinoj Bosni :D

Image
tuhaj27

Post by tuhaj27 »

Haris Silajdžić, je bosanskohercegovački političar. Rođen 1945. godine u Brezi sin Hadži Hafiza Kamila efendije Silajdžića. Doktor je historijskih nauka a radi kao profesor na Filozofskom fakultetu u Sarajevu i drži predavanja na univerzitetima širom svijeta. Obavljao je dužnost ministra vanjskih poslova u Vladi R BiH (1990-93.), bio Premijer Vlade R BiH (1993.-95.). Bio je premijer Republike Bosne i Hercegovine za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini. Uz rahmetli predsjednika Izetbegovića, podnio je najveći teret ratnog liderstva napadnute i dobrim dijelom okupirane države.

Od 1997. god. kao i obavljao je dužnost dopredsjednika Vijeća ministara BiH. Izabran je za profesora na Filozofskom fakultetu u Sarajevu 1996. i na Cornell University Ithaca, u New Yorku - 1998. Važi za velikog bh. patriotu i intelektualca. Uživa značajan ugled u međunarodnim krugovima, a pogotovo u nekadašnjoj američkoj administraciji pod rukovodstvom demokrata. Govori nekoliko jezika. Osnivač je Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

Fakultet arapskog jezika i islamistike završio je u Bengaziju, magistrirao je i doktorirao u Prištini. Nikada nije bio član Saveza komunista, ali jeste Stranke demokratske akcije. Oženjen je i ima sina: Mirzi je 21 godina i živi i školuje se u Istanbulu.

Rekli su o njemu

Sead Avdić (predsjednik Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH): "Silajdžić je politička figura, lider Stranke za BiH, koji pokušava vrlo mudro, zamjenom teza, da slomi dignitet drugih političkih stranaka. To je političar koji nije imao konzistentni izraz jer je koalirao sa lijevim i desnim strankama. Nadam se da će se opredijeliti za socijaldemokratski model BiH."

http://bs.wikipedia.org/wiki/Haris_Silajd%C5%BEi%C4%87

Zato ga valjda i napada, sto nece u SDP.
tuhaj27

Post by tuhaj27 »

edinbug wrote:
tuhaj27 wrote:
Bravo.
TI SI ČETNIK. Koliko se ja sjećam nagradu su dodijelile Nezavisne novine i Željko Kopanja. E ako je Kopanja četnik, jebi ga onda.
Ustvari ti si slijepac.
Datum: 11.02.2006

Ovdje pise da je Nikola Guzijan cetnik.
Prenj

Post by Prenj »

Naravno da nije slucajno sto se ovi stenogrami pojavljuju bas sada, u trenutku kada Haris Silajdzic, samoproglasni prvak borbe za gradjansku BiH, grmi na sve strane protiv potpisnika Ustavnih promjena. Zgodno dodju, da se zaboravni podsjete bliskih dogadjaja.
Mene licno, sadrzaj ovih stenograma nije uopste iznenadio - i prije je bilo svjedocenja, kao npr. svjedocanstvo clanova delegacije iz Srebrenice, 1993., da je i podjela bila jedna od opcija.
Ovi stenogrami nas ipak vracaju na pitanje: Da li je Alija Izetbegovic ikada bio stvarni Predsjednik Predsjednistva BiH ili je pak bio samo Predsjednik samo jednog od tri BiH naroda?
Zasto je koalicija 1991. sklopljena sa strankama koje su se otvoreno zalagale za tekovine ustaskog i cetnickog pokreta iz II. svjetskog rata?
Zasto je napustena cuvena platforma Predsjednistva iz 1992. godine?
Pitas se, zasto se cekalo cetiri godine? Ocito, svadja i poslije rat, je svo vrijeme vodjena o velicini dijelova, jer mirni sporazum poput cesko-slovackog u onakvoj BiH, cuvenoj leopardovoj kozi, nije bilo moguce napraviti.
novel

Post by novel »

dijele zemlju i crtaju mape.
Image
Vingo

Post by Vingo »

tuhaj27 wrote:Haris Silajdžić, je bosanskohercegovački političar. Rođen 1945. godine u Brezi sin Hadži Hafiza Kamila efendije Silajdžića. Doktor je historijskih nauka a radi kao profesor na Filozofskom fakultetu u Sarajevu i drži predavanja na univerzitetima širom svijeta. Obavljao je dužnost ministra vanjskih poslova u Vladi R BiH (1990-93.), bio Premijer Vlade R BiH (1993.-95.). Bio je premijer Republike Bosne i Hercegovine za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini. Uz rahmetli predsjednika Izetbegovića, podnio je najveći teret ratnog liderstva napadnute i dobrim dijelom okupirane države.

Od 1997. god. kao i obavljao je dužnost dopredsjednika Vijeća ministara BiH. Izabran je za profesora na Filozofskom fakultetu u Sarajevu 1996. i na Cornell University Ithaca, u New Yorku - 1998. Važi za velikog bh. patriotu i intelektualca. Uživa značajan ugled u međunarodnim krugovima, a pogotovo u nekadašnjoj američkoj administraciji pod rukovodstvom demokrata. Govori nekoliko jezika. Osnivač je Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

Fakultet arapskog jezika i islamistike završio je u Bengaziju, magistrirao je i doktorirao u Prištini. Nikada nije bio član Saveza komunista, ali jeste Stranke demokratske akcije. Oženjen je i ima sina: Mirzi je 21 godina i živi i školuje se u Istanbulu.

Rekli su o njemu

Sead Avdić (predsjednik Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH): "Silajdžić je politička figura, lider Stranke za BiH, koji pokušava vrlo mudro, zamjenom teza, da slomi dignitet drugih političkih stranaka. To je političar koji nije imao konzistentni izraz jer je koalirao sa lijevim i desnim strankama. Nadam se da će se opredijeliti za socijaldemokratski model BiH."

Nije to taj ba!!!!
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

mr__bosnjak wrote:@hrasno92

Dobro znao je on puno toga, i kriv je za mnogo sto sta. I jeste da se kosto kazes nemoze mjerit sa Slobom il nekim drugim zlocincem. Ali, jel stvarno mislis da je njemu bilo u interesu i da je on htio da Cetnici i Ustase kolju i haraju? Jel stvarno mislis da je on tu pusto njih da okupiraju i da kolju zbog nekih svojih vizija? I ako je zaista htio fildzan-drzavu zasto jednostavno nije kapitulirao, dao okupatorima sta su uzeli, prodo domove hiljade Bosnjaka i drugih Bosanaca koji se tamo nemogu vracat dok je okupator na snazi i proglasio Fildzan Republiku Bosnu i Hercegovinu?
Nije @hrasno92 nego @hrasno38 a sad vec bogami i 41 :). Ne nemislim da mu je bilo u interesu da se kolje njegov narod a nadam se da mu nije bilo ni u interesu da njegov narod kolje druge narode doduse u puno puno manjim brojkama. Paz zar nije prodao domove i teritorije. Sta je sa Srebrenicom, Zepom ama sta je cijelom RS. Je li on potpisao da priznaje RS ili ti i ja. Slazem se da je bio pod pritiscima ali bili su pod pritiscima svi kao sto su i danas ali da bi bio politicar u ovakvoj drzavi onda moras biti i jak u svakom pogledu i kao covjek i kao politicar i ne uzmaknuti ni milimetra od dostojanstva. Prema sadasnjem ustrojstvu svi oni ljudi u Armiji BiH su dzaba ginuli jer za ovakvo ustrojstvo i ovakvu podjelu rat nije bio ni potreban. Da je kapitulirao pitanje da li bi dobio ista i pitanje je da li bi se izvukao iz ruku svoga naroda. Najbolji primjer je a vec ga je neko napisao vracanje sa Vraca u toku rata nekoliko puta. Vikic se zaleti povalja ih, osvoji dio a onda dolaze naredbe "Povlaci se" i to kad su cetnici bili u totalnom rasulu. Sva ta proslos je toliko mutna i svima nama jos toliko nejasna ali kad tad se to mora rascistiti i dovi na svoje. Samo da ti kazem da sam i ja bio vojnik Armije BiH i moj komandant je bio A.I. ali da je u pitanju i moj rodjeni otac kad nesto ne valja onda ne valja.
tuhaj27

Post by tuhaj27 »

Vingo wrote:
tuhaj27 wrote:Haris Silajdžić, je bosanskohercegovački političar. Rođen 1945. godine u Brezi sin Hadži Hafiza Kamila efendije Silajdžića. Doktor je historijskih nauka a radi kao profesor na Filozofskom fakultetu u Sarajevu i drži predavanja na univerzitetima širom svijeta. Obavljao je dužnost ministra vanjskih poslova u Vladi R BiH (1990-93.), bio Premijer Vlade R BiH (1993.-95.). Bio je premijer Republike Bosne i Hercegovine za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini. Uz rahmetli predsjednika Izetbegovića, podnio je najveći teret ratnog liderstva napadnute i dobrim dijelom okupirane države.

Rekli su o njemu

Nije to taj ba!!!!
Ali izgleda da mu je iz familije 8)
Vingo

Post by Vingo »

Ma ne moze mu biti iz familije kad je ovaj Hrvat....
El-Baklawa

Post by El-Baklawa »

mashallah,mashlalah ...proleteri se ujedinjuju..:).. .cyber *kozara*:)

OOooo Scepooooo ...kako bi na dzenaaaaziii,Vozdu Slobi? :zoka:

valjo mu je vise nego iko...:oops:... nije sala urednik *Mladosti* u tak vakat

legenda kaze da je sluzio Slobi kao dvorska luda ... :)

nego,vrati li on one pare,i je l' ikad odgovaro i pred kim sto mu je Alia dao iz rezervnih fondova da podigne novinu?milsim tolika patoloska mrznja prema aliji,a ne smetase mu njegove pare... bahhh...:shock:

nego ...je l' te stenograme Munja skucko... :? :oops:

(ovo je najjednostraniji forum,milsim najčrveniji na cyber dunjaluku:D ,a u duhu toga karavakta imamo i Golac,gdje tamnicimo one ciji glas ne smije da se cuje :oops: ,odnosi 60-1 ,idila,koji jadovi :( ,a kakve su demokrate vidi se kada se pojave 3-4 konrarevolucionara,odmah se svi uzjebu i traze linc,i linc naravno ...i bidne 8-))
El-Baklawa

#122 Re: Slobodna Bosna-Silajdzic I Alija

Post by El-Baklawa »

Prenj wrote:
El-Baklawa wrote:
Fair Life wrote: Istinu napisati, po tvom misljenju, znaci... biti cetnik.

Ne slagati se sa propalom politikom Alije Izetbegovica i njegovih 'satelita', po tebi, znaci biti... cetnik.

Ne bi bolje ni Palavricka !!?
helem mislim da smo shvatli,ogorcen si na Aliju sto potpisa RS...a nisi ljut na zlatka sto joj produzi zivot i dade zeleno svjetlo za nesto vise...cudno :shock:

samo za tebe:
GO SEADA :shock:
RS zahvaljujuci Daytonskim potpisima Harisa, Alije i Sacirbegovica moze trajati jos hiljadu godina :(
Sramota je da danas, vise od deset godina poslije Daytona, nijedan od njih trojice ni svoju ulicu nema u RS-u, a toliko su puno ucinili za nju :D
nije isto potpisat sa nozem pod grlom,i uz blagoslov naroda,i potpisati u neratnim uslovima,a i bez pritisaka kako Golum rece :? da bi minut-dva potlje skocio sebi u usta i rek'o da je bilo ultimatuma :D

dosadan si u svojoj patetici...ti i tvoji praunuci cete i za 2000 godina guslati,kukulemati o alji,izvoru svih zala i nesreca na Balkanu...kakav rasho,slobo ,tudjman & co kakav je zulum Aljo napravio....eeeeee....koji jadov :-x ..dedera sada postavi one cuvene iz svoje arhive::
rata biti nece,mirno spavajte i sl..priglupe vadione za ovodanajsnju kapitulaciju... u koju ste ogrezli s obje noge...:wink:
Prenj

#123 Re: Slobodna Bosna-Silajdzic I Alija

Post by Prenj »

El-Baklawa wrote: nije isto potpisat sa nozem pod grlom,i uz blagoslov naroda,i potpisati u neratnim uslovima,a i bez pritisaka kako Golum rece :? da bi minut-dva potlje skocio sebi u usta i rek'o da je bilo ultimatuma :D

dosadan si u svojoj patetici...ti i tvoji praunuci cete i za 2000 godina guslati,kukulemati o alji,izvoru svih zala i nesreca na Balkanu...kakav rasho,slobo ,tudjman & co kakav je zulum Aljo napravio....eeeeee....koji jadov :-x ..dedera sada postavi one cuvene iz svoje arhive::
rata biti nece,mirno spavajte i sl..priglupe vadione za ovodanajsnju kapitulaciju... u koju ste ogrezli s obje noge...:wink:
Ublehe, ublehe, ublehe, ...
U oktobru 1995. noz jeste bio pod grlom ali Slobi, Srbiji i RS-u, sa Armijom BiH pred Prijedorom i na pola Ozrena, HV pred Banjalukom nakon sto je NATO RAZVALIO VRS oko Sarajeva i sve njihove radio i putne komunikacije.

Evo, po stoti put, izvadak iz Holbrookeove knjige "To End a War" u kojoj su detaljno opisani i pregovori u Daytonu, u kojem se vidi kakav je tretman nasa strana u USA: Slobo je sve vrijeme pristajao na sve samo da sklopi mir, ali u jednom trenutku su Holbrooke i Christopher odlucili da upotrijebe zadnji adut - predsjednika Clintona, koji je trebao da napravi odlucni pristanak na Izetbegovica i Tudjmana. Kao sto se vidi u tekstu, Clinton je bio voljan da pritisne Tudjmana, ali ne i Izetbegovica, tako da je poziv Tudjmanu ubrzo i uslijedio, ali Clinton NIKADA do kraja pregovora, nije nazvao Izetbegovica.
Image
Pregovori su umalo propali, ali ne zbog Ustava ili priznanja RS-a, na to su sve nasi predstavnici zacas pristali, vec zbog TERITORIJE, jer sporan je bio 1%.
I onda je popustio zamisli ko? Slobodan Milosevic.
S kojim je olaksanjem Slobo docekao mirovni sporazum, vidi se ovdje.
Image

Slobodan Milosevic sa suzama u ocima ... Nezamisliv prizor, ali ocito je imao dobar razlog za to.
Vingo

Post by Vingo »

Zamisljam Slobu kako prilazi Donu i kaze placljivim glasom "Give me a hug!"....U cosku dvorane, Alija krisom brise suzu iz ugla lijevog oka, a Haris ga stisnutih usana tapse po ramenu....
(A meni jos uvijek noz pod grlom...)
Prenj

Post by Prenj »

Kao jos jedan primjer toga kome je zaista bio noz pod grlom u Daytonu, evo jedan lijep detalj koji opisuje stanje srpske delegacije neposredno nakon sto je sporazum sklopljen ...
Image
Post Reply