Klupko se pocinje odmotavati, i uskoro nema vise prica o toboznjoj herojskoj i golorukoj odbrani BiH. Vec samo o stranama u sukobu!
Slobodna Bosna-Silajdzic I Alija
-
Al-aqsa
#1 Slobodna Bosna-Silajdzic I Alija
U posljednjem broju Slobodne Bosne je objavljen stenogram u kojem se moze vidjeti kako je Silajdzic i nase vodjstvo pregovarao(zalagalo) o podjeli Bosne i Hercegovine. S time se da zakljuciti da ovdje zaista mozda nije bila agresija vec smisljen plan nasih vodja kako zaratovati i pritome stvoriti muslimansku drzavu! Kako se da zakljuciti iz nezavisne i profesionalne SB, izgleda da su zaista oni preko Drine u pravu kada kazu da je Alija bio jedan od vodecih zapocinjalaca rata, jer im je to trebalo, kako je i sam Milosevic kazao, da bi stvorili muslimansku Drzavu. -Ipak, su svi bili ISTI
!!
Klupko se pocinje odmotavati, i uskoro nema vise prica o toboznjoj herojskoj i golorukoj odbrani BiH. Vec samo o stranama u sukobu!
- dizZaster
#2 Re: Slobodna Bosna-Silajdzic I Alija
citat;Al-aqsa wrote:U posljednjem broju Slobodne Bosne je objavljen stenogram u kojem se moze vidjeti kako je Silajdzic i nase vodjstvo pregovarao(zalagalo) o podjeli Bosne i Hercegovine. S time se da zakljuciti da ovdje zaista mozda nije bila agresija vec smisljen plan nasih vodja kako zaratovati i pritome stvoriti muslimansku drzavu! Kako se da zakljuciti iz nezavisne i profesionalne SB, izgleda da su zaista oni preko Drine u pravu kada kazu da je Alija bio jedan od vodecih zapocinjalaca rata, jer im je to trebalo, kako je i sam Milosevic kazao, da bi stvorili muslimansku Drzavu. -Ipak, su svi bili ISTI!!
"SLOBINA BOSNA" PROTIV BOSNE I HERCEGOVINE
Sarajevo, 24. mart, 2006. -- Magazin "Slobodna Bosna", mnogima znana kao neoficijelno glasilo preostalih sljedbenika Zlatka Lagumdžije, njegovog SDP-a i ostale refuze decenijama odanih poslušnika Beograda, među patriotima RBiH poznata i kao "Slobina Bosna", žestoko je stala u obranu Republike srpske, a sve na talasu uništenja države BiH koju sprovodi njihov patron Zlatko Lagumdžija sa svojim partnerima Sulejmanom Tihićem, Draganom Čavićem, Miloradom drugim i ostalom bratijom.
Svom propagandnom poslu je "Slobina Bosna" po pitanju Dejtonskog ustava pristupila tako što je protivnike Lagumdžijinog nastojanja da ratificira Republiku srpsku, krenula na svojim "masnim" kolor stranicama vulgarno, UDBA-ški pokušati kompromitirati. Ali, pri tome ona ima jedan veliki problem. Naime, protivljenje veleizdaji države BiH je ustvari predmet aktivnosti veoma širokog građanskog bloka kojeg formiraju na stotine hiljada građana RBiH, zatim preko 100 nevladinih organizacija i sličnih građanskih udruga, mnogo neovisnih intelektualaca, mnogo velikih udruga u dijaspori, a, naravno, i nekoliko prominentnih stranaka kao što su Stranka za BiH, BOSS, SDU ... a u par proteklih tjedana izgleda i uz potporu Liberala i Republikanaca BiH. Stoga "Slobina Bosna" želi pronaći neku osjetljivu tačku u tako širokom frontu – tačku za koju misli da je na njoj najlakše izvršiti "proboj", te probijanjem te tačke eventualno poljuljati, pa i uništiti i cijeli PATRIOTSKI BLOK. To "Slobinoj Bosni", naravno, neće uspjeti, ali nama ipak preostaje mukotrpan posao da gledamo kako to ona čini. To i nije tako loše, jer nam daje priliku da se neki od nas prisjetimo djetinjstva i rane mladosti -- vremena komunističkih progona, harangi, "pakovanja"!
Kako sve to "Slobina Bosna" čini?! Dakle, kao najlakšeg subjekta za kompromitaciju je odabrala Harisa Silajdžića. Prvo je cijeli široki patriotski blok žurnalistički maksimalno nasilno/tendenciozno gotovo poistovjetila sa osobom po imenu Haris Silajdžić – da bi zatim već nekoliko tjedana kampanjom histeričnog kompromitiranja Harisa Silajdžića, pokušala kompromitirati, ni manje ni više do cijeli patriotski blok, cijeli široki patriotski poduhvat -- poduhvat u kojem je Silajdžić tek jedan od mnogih učesnika, u kojem je Haris Silajdžić (kad već o njemu pišemo, naglasimo) ovaj puta na potpuno ispravnoj strani.
Doista, sve je to prozirna, otrcana UDBA-ška taktika … starijim generacijama toliko znana.
Kada se već o poznatim političarima govori, treba naglasiti da su ove godine protiv veleizdaje države Bosne i Hercegovine istupili slijedeći branioci svoje domovine, članovi liderskog kruga svojih stranaka:
1. Safet Halilović (SBiH)
2. Beriz Belkić (SBiH)
3. Haris Silajdžić (SBiH)
4. Nijaz Duraković (SDU)
5. Miro Lazović (SDU)
6. Sejfudin Tokić (SDU)
7. Ivo Komšić (SDU)
8. Mladen Potočnik (Republikanci BiH)
8. Mirnes Ajanović (BOSS)
9. (kako izgleda) Lamija Tanović (Liberali BiH)
10. Martin Raguž (HDZ-Demokršćani)
i mnogi, mnogi drugi.
Kada se tu pridodaju neovisni intelektualci kao što je to Muhamed Filipović i mnogi drugi, očigledno postaje da većina lidera na ovoj listi predstavljaju isto tako velika i važna imena u proteklih 15 godina kao i ime Haris Silajdžić. Stoga je još više providna prozivka i kampanja protiv PATRIOTSKOG BLOKA koja se ogleda u tome da se za neke stvarne ili proizvedene aferime iz prošlosti proziva Haris Silajdžić u nadi da će se PATRIOTSKOM BLOKU nanijeti udarac koji bi za posljedicu imao uspjeh veleizdaje koju planiraju i sprovode Sulejman Tihić (SDA) i Zlatko Lagumdžija (SDP) zajedno sa SDS, SNSD i ostalim strankama iz Republike srpske, uz djelomičnu asistenciju ucijenjene (British intelligence service, KOS) frakcije HDZ-a.
Zašto ne priznati: da, istina je da je Silajdžić tokom niza godina ponekad učestvovao u aktivnostima koje među patriotima RBiH nisu nailazile na odobravanje nego na kritiku, ali je također istina da u ovoj kampanji obrane države Bosne i Hercegovine isti taj Silajdžić sada, godine 2006, stoji na ispravnoj strani, pa je prema tome i njemu ovo prilika da eventualno ispravi neke od svojih grešaka iz prošlosti. Da li je će to tako biti, skora budućnost će pokazati, a u međuvremenu je sasvim jasno da je PATRIOTSKI BLOK sve jači i jači, jer je internacionalno pravo (npr. Konvencija o sprečavanju i kažnjavanju zločina genocida), zbir temeljnih postulata o postojanosti države BiH, i mnogo toga drugoga -- na strani PATRIOTSKOG BLOKA! A definitivno ne na strani propagandnog sedmičnog biltena kojeg mnogi od nas sa pravom, a ovih dana sa još više prava, zovemo "Slobina Bosna".
Udbaška crna propaganda "Slobine Bosne" neće proći.
-
FX1
al aqsa jade-jadni,
ti bi izgleda 'zaratovao' s kim stignes, ali su te svi neprijatelji vec pobijedili pa si nasao si nas ovdje da zajebajes.
goni se u 3 PM i objasni svojim sefovima/vodjama da si proziran i glup kao i oni sami.
jako mi ja zao, ali nismo svi isti. sorry...
pretani srati... skoro pa mi je zao tipova kao sto si ti. skoro pa...
(ne bih ti bio u kozi)
ti bi izgleda 'zaratovao' s kim stignes, ali su te svi neprijatelji vec pobijedili pa si nasao si nas ovdje da zajebajes.
goni se u 3 PM i objasni svojim sefovima/vodjama da si proziran i glup kao i oni sami.
jako mi ja zao, ali nismo svi isti. sorry...
pretani srati... skoro pa mi je zao tipova kao sto si ti. skoro pa...
(ne bih ti bio u kozi)
- Bosanac_21
#12 Re: Slobodna Bosna-Silajdzic I Alija
Sta se ovdje sve jos nece postavitiAl-aqsa wrote: Klupko se pocinje odmotavati, i uskoro nema vise prica o toboznjoj herojskoj i golorukoj odbrani BiH. Vec samo o stranama u sukobu!
Sad izgleda pojedini hoce da zrtva postane agresor. Kako onda niko, kad se vec toliko pametno, ne vrati onaj onoliki narod koji sad pod zemljom lezi - zar se ima karaktera takvo nesto iskretati na neke sprdnje
-
vesela
#13 Re: Slobodna Bosna-Silajdzic I Alija
Al-aqsa wrote:U posljednjem broju Slobodne Bosne je objavljen stenogram u kojem se moze vidjeti kako je Silajdzic i nase vodjstvo pregovarao(zalagalo) o podjeli Bosne i Hercegovine. S time se da zakljuciti da ovdje zaista mozda nije bila agresija vec smisljen plan nasih vodja kako zaratovati i pritome stvoriti muslimansku drzavu! Kako se da zakljuciti iz nezavisne i profesionalne SB, izgleda da su zaista oni preko Drine u pravu kada kazu da je Alija bio jedan od vodecih zapocinjalaca rata, jer im je to trebalo, kako je i sam Milosevic kazao, da bi stvorili muslimansku Drzavu. -Ipak, su svi bili ISTI!!
pa nisi, valjda tek sad shvatio?!...oko sarajeva su svi bili na svojim pozicijama...svako sa svoje strane...i svaki pokusaj probijanja je zaustavljan iz predsjednistva...ono poznato urlanje na motorolama : VRACAJ SE! NEMA PROBIJANJA!...a mrtvi i ranjeni leze, a zivi *ebu sve po
spisku...
-
Reina
#14 Re: Slobodna Bosna-Silajdzic I Alija
vesela wrote:Al-aqsa wrote:U posljednjem broju Slobodne Bosne je objavljen stenogram u kojem se moze vidjeti kako je Silajdzic i nase vodjstvo pregovarao(zalagalo) o podjeli Bosne i Hercegovine. S time se da zakljuciti da ovdje zaista mozda nije bila agresija vec smisljen plan nasih vodja kako zaratovati i pritome stvoriti muslimansku drzavu! Kako se da zakljuciti iz nezavisne i profesionalne SB, izgleda da su zaista oni preko Drine u pravu kada kazu da je Alija bio jedan od vodecih zapocinjalaca rata, jer im je to trebalo, kako je i sam Milosevic kazao, da bi stvorili muslimansku Drzavu. -Ipak, su svi bili ISTI!!
pa nisi, valjda tek sad shvatio?!...oko sarajeva su svi bili na svojim pozicijama...svako sa svoje strane...i svaki pokusaj probijanja je zaustavljan iz predsjednistva...ono poznato urlanje na motorolama : VRACAJ SE! NEMA PROBIJANJA!...a mrtvi i ranjeni leze, a zivi *ebu sve po
spisku...
ti kao i Al_aqsa bi najvise voljeli da ste docekali da srpski agresorivesela wrote:
i smijesne su mi tvrdnje da smo otisli zbog srpske agresije, jna itd...
udju.....ah da sad tvrdite da cak nije ni bilo agresije....
ovaj forum postao leglo cetnika....
- manijak1
EkiAl-aqsa wrote:Svaka ti cast Senade Abdicu!!
Za sve u jednoj ?
- Fair Life
#16 Re: Slobodna Bosna-Silajdzic I Alija
Istinu napisati, po tvom misljenju, znaci... biti cetnik.mashenka wrote:(...)
Ne slagati se sa propalom politikom Alije Izetbegovica i njegovih 'satelita', po tebi, znaci biti... cetnik.
Ne bi bolje ni Palavricka !!?
- manijak1
S time se da zakljuciti da ovdje zaista mozda nije bila agresija vec smisljen plan nasih vodja kako zaratovati i pritome stvoriti muslimansku drzavu!
-
vesela
#18 Re: Slobodna Bosna-Silajdzic I Alija
mashenka wrote:
ti kao i Al_aqsa bi najvise voljeli da ste docekali da srpski agresori
djaba se trudis oko mene, ja znam da sam ti zabremedet...ali ja ne volim ogranicene osobe
- manijak1
nisam ........vidio taj filmpa nisi, valjda tek sad shvatio?!...oko sarajeva su svi bili na svojim pozicijama...svako sa svoje strane...i svaki pokusaj probijanja je zaustavljan iz predsjednistva...ono poznato urlanje na motorolama : VRACAJ SE! NEMA PROBIJANJA!...a mrtvi i ranjeni leze, a zivi *ebu sve po
spisku...
-
Reina
#21 Re: Slobodna Bosna-Silajdzic I Alija
vesela wrote:mashenka wrote:
ti kao i Al_aqsa bi najvise voljeli da ste docekali da srpski agresori
djaba se trudis oko mene, ja znam da sam ti zabremedet...ali ja ne volim ogranicene osobe
ma da ti se pruzi prilika opet bi ti k....
Last edited by Reina on 26/03/2006 11:55, edited 1 time in total.
- manijak1
-
vesela
#25 Re: Slobodna Bosna-Silajdzic I Alija
mashenka wrote:
zaista si paranoicna, no i ne cudi me....
ma da ti se pruzi prilika opet bi ti k....
i ja tebe volim