Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Locked
ultima_palabra

#351 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by ultima_palabra »

Banksy wrote:
komeba wrote: SDP još nije na vlasti na federalnom i državnom nivou i samim tim trenutna hajka je besmislena. Besmislena bi bila u ovoj mjeri i da jeste na vlasti, ali barem se tada može reći da je to kako bi bolje obnašali vlast.
Nema hajke.
''Hajka'' je uvijek organizovana, ima nalogodavca, izvršitelje, ali i cilj i odgovarajuća sredstva.
Koji to cilj povezuje: Kazaza, Hadžifejzovića, Senada Avdića, Ivu Josipovića, Vesnu Pusić, Kosoricu, Bazdulja, i sve ostale novinare, političare, analitičare i Kuntu i Pantu, ukratko sve živo s 2 grama mozga što hoda Bosnom i oko nje?

Mjesecima već drvimo o kilavom i jalovom pokušaju ''izbornih pobjednika'' da konstituiraju vlast u BiH.
Jedino što su uspjeli u ova 4 mjeseca je da posvađuju svakog sa svakim, da unesu novu zlu krv među narode Bosne i Hercegovine, da Sarajevo zavade sa cijelom državom, da ovu šaku jedva spašenog građanskog jada u šeheru prikažu većim nacionalistima i huškačima čak i od Dodika, da (i) Hrvatima definitivno ogade ovu zemlju, da ih ponovo gurnu ka samoupravi, da nevještim i trapavim postizbornim igrankama ponovo iskonstruišu tri monolitna nacionalna bloka, da neprincipijelnim koalicijama s nacionalistima i fašistima sasvim devalviraju ideju socijaldemokratije u BiH, da stranku izblamiraju do krajnjih granica, da pogube sve svoje i prirodne i neprirodne saveznike, ukratko, da useru sve što se moglo usrati, i šefa i stanicu, sve.

I sad šačica plaćenika pokušava uvjeriti svekoliku misleću javnost da su svi ovi koji konstruktivno kritikuju srljanje SDP-a u ćorskokak, u koji vuku i stranku i cijelu zemlju, da su oni neprijatelji Bosne, plaćenici, teroristi, šta li?
Pa, vi niste normalni ...

SDP ima 2 puta, to govorimo od prvog dana.
Preuzeti odgovornost, ući u vlast s nacionalistima i postati dio halke, pa raditi iznutra koliko se može, uz sve rizike koje taj angažman nosi.
Otići u opoziciju.
Kraj.
Sve ostalo je nezrelo histerisanje, mlaćenje prazne slame, ali i uvođenje BiH u najveću političku krizu nakon rata.

edit
I bogati, šta bi, šta kaže ono Komšić? :D Drži li Kraljevićevu sliku u kabinetu ili ne? :wink:
Ko mi? Vi iz redakcije? :-D
elSaik

#352 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by elSaik »

oldplague wrote: Bez obzira na to što neki Hrvati nisu glasali za dva HDZ-a, većina jeste i to je suština demokratije. A naša demokratija je etnocentrična. Voljom većine iz sva tri naroda. To im je što im je.
Jednako tako je i suština demokratije da vlast formira onaj ko može. To što je 60% Hrvata glasalo za HDZove, ne znači da stranke za koje je glasalo 40% ne smiju biti dio vlasti. I zaista bih volio da mi neko ukaže na to šta je u Platformi "bošnjački nacionalizam." Znači, bez šuplje i nebuloza, boldirajte bošnjačkonacionalistički dio.
oldplague

#353 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by oldplague »

komeba wrote:
oldplague wrote:Nije tačno čovječe. Prlić i ekipa se procesuiraju zbog zločina koji su u predmetnom periodu počinjeni nad zarobljenicima bošnjačke nacionalnosti. Ali logor je postojao mnogo prije bošnjačko-hrvatskog sukoba i tu su hosovci dovodili, mučili i ubijali mostarske Srbe. Halo bolan, to je moja avlija, znam šta pričam.
Međutim, meni je sasvim jasno zašto to tebi nije toliko strašno, dapače je pozitivnije, i poštujem to. Samo mi nemoj to mudo prodavati pod antinacionalizam, šega je.
Ti možeš po uzoru na Soptu nedostatak argumenata prikrivati vulgarizmima.
Ali....činjenice govore da je za logore Dretelj, Heliodrom, Gabela, optuženo komplet ratno HDZ HRHB vodstvo, a niko iz vrha HSP-a, odnosna HOS-a, već mahom pojedinci "čuvari" logora.
A sad bi se mogli malo vratiti na temu, kako ti ne bih prodavao mudo, jer ti ne treba.
Onako je kako ti napisah i to uostalom nije nikakva tajna. Teško mi je povjerovati da postoji neko ko to ne zna, ali šta da se radi. Što se vulgarizama tiče, vidim da se ovdje ne insistira na književnom govoru. Samo pratim trendove.
Malo vam je otrcano to nazivanje ljudi Soptama, Šagoljima, Đogama, Ćosićima... Može li neki drugi pristup, kad smo već kod vulgarnosti.
klixober

#354 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by klixober »

oldplague wrote:Šovinistička ti je rečenica naprimjer da je HOS bio pozitivan, ali tebi vjerovatno nije.
Obzirom da ovo nikad nisam napisao, već si izmislila, dalja diskusija s tobom zaista nema smisla.
Ja sam rekao da je HOS pozitivniji od HRHB HDZ vodstva, ne da je pozitivan.
Ukoliko ne dobijem izvinjenje za prišivanje šovinizma na osnovu rečenice koju nisam izgovorio, ovdje je naša diskusija završena.
oldplague

#355 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by oldplague »

elSaik wrote:
oldplague wrote: Bez obzira na to što neki Hrvati nisu glasali za dva HDZ-a, većina jeste i to je suština demokratije. A naša demokratija je etnocentrična. Voljom većine iz sva tri naroda. To im je što im je.
Jednako tako je i suština demokratije da vlast formira onaj ko može. To što je 60% Hrvata glasalo za HDZove, ne znači da stranke za koje je glasalo 40% ne smiju biti dio vlasti. I zaista bih volio da mi neko ukaže na to šta je u Platformi "bošnjački nacionalizam." Znači, bez šuplje i nebuloza, boldirajte bošnjačkonacionalistički dio.
Daj prati malo, svega ti. Platforma je sada potpuno obezvrijeđena. Niko iz hrvatskog korpusa ti je neće ni pogledati nakon svega. Pa ko je čitao Miloševićeve platforme nakon njegovih kadrovskih igranki i petljanja po ustavu? Ljudi se boje, halo! Možda nemaju razloga za to, a možda i imaju. Niko, pa ni ti, ne može im se životom zakleti da neće nadrljati ako se vlast i dalje bude uspostavljala po principu "ko može", niko. Strah nije racionalan argument, ali je jak ko zemlja.
I da, 60% nije isto što i 40% (a riječ je o većem nesrazmjeru) kad su u pitanju cijeli narodi. Ponavljam, nisam vam ja pravila etnocentričnu državu. Pitajte rođake i komšije koji su izašli na prve izbore u ovoj zemlji.
oldplague

#356 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by oldplague »

komeba wrote:
oldplague wrote:Šovinistička ti je rečenica naprimjer da je HOS bio pozitivan, ali tebi vjerovatno nije.
Obzirom da ovo nikad nisam napisao, već si izmislila, dalja diskusija s tobom zaista nema smisla.
Ukoliko ne dobijem izvinjenje za prišivanje šovinizma na osnovu rečenice koju nisam izgovorio, ovdje je naša diskusija završena.
Ukoliko se ti meni ne izvineš za vrijeđanje inteligencije, ovdje je naša diskusija završena, iako je završena poodavno usljed tvog nepoznavanja materije.
Ne postoji "pozitivnije" i "negativnije". Te riječi ne znače ništa. Postoji pozitivno i negativno. Možda si ti htio reći nešto drugo, samo si se krivo izrazio, ali ostaje da si HOS proglasio pozitivnim.
Kasips

#357 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Kasips »

Teško je ubjediti nekoga da je onaj ko mu daje plaću u krivu, ili u najmanju ruku na pogrešnom tragu.

Kad bi nam barem ponudili neko rješenje osim ovog pukog šupljiranja, demagogije i zapjenjenog kritikovanja, ejs.

Izgleda da je najbolje da objeručke prihvatimo sve zahtjeve probosanske koalcije predvođene Ćovićem i Dodikom, pa da ova zemlja krene naprijed, u tri pi...ke materine :thumbup:
klixober

#358 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by klixober »

oldplague wrote:
komeba wrote:
Ukoliko se ti meni ne izvineš za vrijeđanje inteligencije, ovdje je naša diskusija završena, iako je završena poodavno usljed tvog nepoznavanja materije.
Ne postoji "pozitivnije" i "negativnije". Te riječi ne znače ništa. Postoji pozitivno i negativno. Možda si ti htio reći nešto drugo, samo si se krivo izrazio, ali ostaje da si HOS proglasio pozitivnim.
Onda smo zavaršili. :thumbup:
elSaik

#359 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by elSaik »

Kako ne postoji pozitivnije i negativnije? Gripa je pozitivnija od raka pluća, a oboje je negativno.
oldplague

#360 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by oldplague »

Kasips wrote:Teško je ubjediti nekoga da je onaj ko mu daje plaću u krivu, ili u najmanju ruku na pogrešnom tragu.

Kad bi nam barem ponudili neko rješenje osim ovog pukog šupljiranja, demagogije i zapjenjenog kritikovanja, ejs.

Izgleda da je najbolje da objeručke prihvatimo sve zahtjeve probosanske koalcije predvođene Ćovićem i Dodikom, pa da ova zemlja krene naprijed, u tri pi...ke materine :thumbup:
Tema je pisanje SB o SDP-u, a za rješenja su zaduženi oni koji su zato plaćeni, ap nek se isprse. Odgovornost za neuspjeh snosi vlast i narod koji je bira. Slasti demokratije.

Ali, mogla bih ponuditi jednostavan zaključak ove diskusije, nakon čega je možemo i zaključati:

Senad Avdić, Kazaz, Vesna Pusić i Josipović, te svi koji se s njima slažu su fašisti, četnici, ustaše i prodane duše.

Tihić, Bakir Izetbegović, Dr. Jurišić, general Živko Budimir i pok. Blaž Kraljević su patrioti i rodoljubi, te antifašisti i borci za građansku i multietničku, a posebno suverenu BiH.

Eto.
ultima_palabra

#361 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by ultima_palabra »

oldplague wrote:
Kasips wrote:Teško je ubjediti nekoga da je onaj ko mu daje plaću u krivu, ili u najmanju ruku na pogrešnom tragu.

Tema je pisanje SB o SDP-u, a za rješenja su zaduženi oni koji su zato plaćeni, ap nek se isprse. Odgovornost za neuspjeh snosi vlast i narod koji je bira. Slasti demokratije.

Ali, mogla bih ponuditi jednostavan zaključak ove diskusije, nakon čega je možemo i zaključati:

Senad Avdić, Kazaz, Vesna Pusić i Josipović, te svi koji se s njima slažu su fašisti, četnici, ustaše i prodane duše.

Tihić, Bakir Izetbegović, Dr. Jurišić, general Živko Budimir i pok. Blaž Kraljević su patrioti i rodoljubi, te antifašisti i borci za građansku i multietničku, a posebno suverenu BiH.

Eto.
:thumbup:
Kasips

#362 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Kasips »

oldplague wrote:

Eto.
Ako staju rame uz rame nekome ko ismija ovo Image

I zove srpskom zemljom i ognjišta ljudi koji tu leže, onda jesu, upravo to. Bila to Pusić Vesna ili Senad Avdić.
kamen spoticanja

#363 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by kamen spoticanja »

americki ambasador Moon danas u posjeti slobodnoj bosni...iz ambasade kazu da je to jedna redovna posjeta medijskim kucama u BiH i da se ne radi ni o cemu posebno... :-)
e sad cekamo wikileaks da nam kaze o cemu se radi :D
klixober

#364 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by klixober »

Da dodam općenito vezano za temu...tema neće pod ključ, kao što ne treba ni tema o FTV ili TV1.Slobodna Bosna izlazi svako 7 dana itekako će se još imati šta napisati na temi.
ultima_palabra

#365 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by ultima_palabra »

kamen spoticanja wrote:americki ambasador Moon danas u posjeti slobodnoj bosni...iz ambasade kazu da je to jedna redovna posjeta medijskim kucama u BiH i da se ne radi ni o cemu posebno... :-)
e sad cekamo wikileaks da nam kaze o cemu se radi :D
Mjesec je naš čovjek 8-)
frombosna

#366 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by frombosna »

komeba wrote:
oldplague wrote:Nije tačno čovječe. Prlić i ekipa se procesuiraju zbog zločina koji su u predmetnom periodu počinjeni nad zarobljenicima bošnjačke nacionalnosti. Ali logor je postojao mnogo prije bošnjačko-hrvatskog sukoba i tu su hosovci dovodili, mučili i ubijali mostarske Srbe. Halo bolan, to je moja avlija, znam šta pričam.
Međutim, meni je sasvim jasno zašto to tebi nije toliko strašno, dapače je pozitivnije, i poštujem to. Samo mi nemoj to mudo prodavati pod antinacionalizam, šega je.
Ali....činjenice govore da je za logore Dretelj, Heliodrom, Gabela, optuženo komplet ratno HDZ HRHB vodstvo, a niko iz vrha HSP-a, odnosna HOS-a, već mahom pojedinci "čuvari" logora.
A sad bi se mogli malo vratiti na temu, kako ti ne bih prodavao mudo, jer ti ne treba.
Ali činjenica je da nitko još nije osuđen za logore u Bugojnu (stadion Iskra), Zenici (muzička škola)...koje je držala ABiH a ne pojedinci.
klixober

#367 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by klixober »

frombosna wrote:
komeba wrote:
Ali činjenica je da nitko još nije osuđen za logore u Bugojnu (stadion Iskra), Zenici (muzička škola)...koje je držala ABiH a ne pojedinci.
Kakve to veze ima sa bilo čim što sam ja napisao?
oldplague

#368 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by oldplague »

elSaik wrote:Kako ne postoji pozitivnije i negativnije? Gripa je pozitivnija od raka pluća, a oboje je negativno.
Kako može biti pozitivnija, bolan ne bio, kad je oboje negativno. Nije pozitivnija, već manje smrtonosna. A pozitivnija ne može biti.
Kasips

#369 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Kasips »

Srebrenica
Gradi se crkva u blizini dvije masovne grobnice
U naselju Budak kod Potočara, na privatnom imanju porodice Ilić, započeta je izgradnja pravoslavne crkve. Za ovaj objekt na vrijeme nije pribavljena građevinska dozvola, pa su reagovali općina, ali i mještani ovog naselja. Crkva se gradi u neposrednoj blizini lokacije gdje su otkrivene dvije masovne grobnice i nedaleko od Memorijalnog centra.
http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/110122053

Ah, taj prokleti SDP :x
don vito

#370 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by don vito »

Kasips wrote:
Srebrenica
U naselju Budak kod Potočara, na privatnom imanju porodice Ilić, započeta je izgradnja pravoslavne crkve. Za ovaj objekt na vrijeme nije pribavljena građevinska dozvola, pa su reagovali općina, ali i mještani ovog naselja. Crkva se gradi u neposrednoj blizini lokacije gdje su otkrivene dvije masovne grobnice i nedaleko od Memorijalnog centra.
Zabraniti im da grade crkvu blizu masovnih grobnica
znacilo bi ogaditi drzavu BiH Rajku Vasicu, Miloradu Dodiku, Draganu Jerinicu, Zeljku Kopanji, Emilu Vlajkiju...
Zato treba ih pustiti da grade...

Uuups, sanjao sam da sam "posteni Bosnjak" kao Senad Avdic, Corto Maltese, oldplague, Enver Kazaz, Banksy...
letacina

#371 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by letacina »

komeba wrote:Na ovu temu me ponukao novi broj SB u kojem je prvih 30 stranica posveceno kritikovanju SDP-a.Ima tu svega...od Josipovica,Pusicke,Angele Merkel,reketiranja itd. itd.
Trenutno Slobodna Bosna izgleda smijesno, kao Dani sto su izgledali prije izbora, prije nego sto su totalno propali i prodati jer Pecaninova hajka na SDP,a zapravo forsiranje SBiH,nije proizvelo zeljene rezultate.SBiH je propala na izborima,samim tim i Pecaninov medijski projekat i hajka.
U SB kao da nisu naucili nista iz Pecaninocog prodavanja kredibiliteta,rade isto kao Dani prije pola godine,mozda cak i gore.
Zar je moguce u drzavi sa toliko problema,fasistima svih boja i vrsta,da jedan medij koji se prodaje za gradjanski,cak 30 stranica posveti kritici SDP-a? Treba svakoga kritikovati ako grijesi,ali ovo sto rade SB,tj. Senad Avdic,je suludo.
Ne znam koji ih interesi vode...finansijski ili licne prirode/animoziteta prema pojedincima iz SDP-a,ali sujeta Senada Avdica ga totalno potkopava i od nekada dobrog novinara polako pocinje da se valja u istom blatu sa Pecaninom i Hadzifejzovicem.
Navescu samo dva primjera koliko su propali Slobodna Bosna i Senad Avdic kao novinar...dok normalni dio balkanskih medija osuduje hajku i ocigledne falsifikate dokumenata Dodikovih medija u kojima se Bakir Hadziomerovic i 60 minuta optuzuju za reketiranje,Slobodna Bosna objavljuje montazu slike Hadziomeroica kao tenisera,sa reketom u ruci.
U uvodu SB,Senad Avdic pise da ga je iz Australije zvao Mate Basic,najbolji prijatelj("ma sta prijatelj,burazer") da ga pita zasto smo u BiH uhapsili hr. branitelja Purdu.Da ne ulazim u razloge poziva,zanimljiva mi je cinjenica ko je Avdicev najbolji prijatelj i burazer...Mate Basic je sljedbenik ustaskog pokreta http://vaseljena.blog.hr/2008/09/162538 ... burgu.html
i redovan forumas na sovinistickom forumu --- NO LINKS --- .Tek nakon sto sam saznao ko mu je najbolji prijatelj("ma sta prijatelj,burazer") mi postaje malo jasnije odakle tolika hajka u SB na SDP i kako je odjednom Senad Avdic postao glavna zvijezda sovinistickih sajtova poskok i hercegbosna.
Pa ovi totalitaristi su stvarno živa komedija :D

Prvo, zaista je žalosno koliki neko luzer i paćenik mora biti pa da mu se život svodi na praćenje medija prema kojima je neprijateljski nastrojen ne bi li vidio neku kritiku na račun voljene mu partije. Kad takvo nešto uoči onda dolazi na forum, ali ne da bi pokušao demnatovati te kritike ili raspravljati o njima, nego otvara teme u kojima svakog ko se usudi kritikovati svetost njegove partije automatski proglašava plaćenicima onih tamo, a oni tamo su trenutno HDZ-ovci, a može po potrebi i dodikovci :D. Prije pola godina bi to možda bila SDA, ali danas su oni poželjan koalicioni partner.
Ako pogledamo uvodni post vidjećemo da u njemu nema nijednog konkretnog navoda iz Avdićevog niti pokušaja da raspravlja o onome što je napisano, naprotiv, sve se svodi na pokušaj da se urednik Slobodne Bosne nekim mađioničarskim trikom proglasi plaćenikom HDZ-a, prijateljem ustaša. I naravno tu su svespristuni fašisti kojima SDP-ovci certifikate dijele češće nego što mijenjaju gaće, po sistemu ko nije za SDP taj je fašist. Ma hajde :D . Ali zato su i ovakve mizerije poput pokretaća ove teme uzeli na sebe misiju borbe protiv fašizma, kojeg nekad davno pobijediše mnogo časniji i hrabriji ljudi iz čitavog svijeta.

Tragikomično je gledati ove indoktrinirane partijske fanatike. Samo nastavite :mrgreen:
ultima_palabra

#372 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by ultima_palabra »

don vito wrote:Zabraniti im da grade crkvu blizu masovnih grobnica
znacilo bi ogaditi drzavu BiH Rajku Vasicu, Miloradu Dodiku, Draganu Jerinicu, Zeljku Kopanji, Emilu Vlajkiju...
Mudro... za razliku od arogantne SDP politike koja ih je ujedinila :lol:
Kasips

#373 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Kasips »

don vito wrote:
Kasips wrote:
Srebrenica
Zabraniti im da grade crkvu blizu masovnih grobnica

Uuups, sanjao sam da sam "posteni Bosnjak" kao Senad Avdic, Corto Maltese, oldplague, Enver Kazaz, Banksy...
Normalno, crkva na kostima ubijene djece je želja jednog od naroda, i uskratiti im to bi značilo negiranje njihove volje i nipodaštavanje njihovog osjećaja za crni humor i patološki bolesnu zajebanciju, što bi se ogledalo u bujajućem SDP-ovom bošnjačkom nacionalizmu. Treba imati u vidu i mišljenje Vesne Pusić, njeno tutorstvo i kadijski sud u ovom slučaju su od kUrcijalnog značaja za nas u Bejha.
Last edited by Kasips on 22/01/2011 15:12, edited 1 time in total.
Co0l

#374 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Co0l »

Altsa wrote: E jesi me,onako argumentovano,demantovao/la :lol: :lol: :lol: :lol:
pa nisam kreten kao ti da potrosim pola sata na pisaniju koju si ti nama ovdje prezentovao ne rekavsi ama bas nista sto vec dosad nisu rekli neprijatelji bosne...procitaj ponovo SB i pogledaj TV 1 pa mozda ipak nesto shvatis ali cisto sumnjam[/quote]
Ti nemoj biti 'kreten kao ja' pa pusti da ti se svjest i misljenje formira u centrali SDP-a a ja TV1 nemam namjeru da gledam,pogotovo ne zato sto ti trazis to od mene.A Slobodnu Bosnu citam jos od prije rata,ne samo zadnji broj kao neki kome su skrenuli paznju na taj zadnji broj i u njemu nema nista sporno a pogotovo nema nekih napada i hajke na SDP.Druga je stvar sto se u lovu na vjestice iste vide na svakom koraku.Jedino sto se tu moze shvatit a i iz ove teme je da vecina(kojoj i ti pripadas) nije spremna da podnese prilicno argumentovane kritike na svoj i racun svojih idola ali je zato itekako spremna da odgovori argumentima tipa 'nisam kreten kao ti...' :-) i da neistomisljenike neragumentovano proglasava 'neprijateljima bosne'...Aferim!
letacina

#375 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by letacina »

SDP-u za sljedeće opšte izbore predlažem slogan:

NE BUDI FAŠIST! GLASAJ ZA SDP!
Locked