Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Locked
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1976 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Chmoljo »

veliki_fabio wrote: 1. da zlocin u srebrenici nema presedana. (zlocini iz drugog svijetskog rata su bili po obimu neouporedivo veci i nisu ukljucivali samo zarobljenike vec zene i djecu)

2. da je medjunarodna zajednica bila listom na strani srba (upravo je suprotno istina)

3. da se radi o cistoj agresiji bez mrvice ikakvog gradjanskog rata (smjesno je i pricati o tome)

4. da je stradalo 200 000 ljudi uglavnom bosnjaka. iako su medju stradalima bili vecina bosnjaci zvanicko istrazivanje koje potpisuje haag na kojeg se stalno pozivamo, je Stradao 68.101 Bosnjak, 22.779 Srba, 8.858 Hrvata i 4.995 ostalih!

http://www.camo.ch/hag_broj_zrtava_bih.htm

5. da bi rata bilo sve i da nije bilo referenduma o nezavisnosti bih

i tako dalje
1. kakvog presedana?

2. međunarodna zajednica je okretala glavu i tako bila na strani jačeg. osim ako pod MZ ne podrazumijevaš javnost.

3. agresija je čista ko sunce. rat pokrenut iz Beograda, domaći stanovnici su korišteni kao tpovsko meso. VRS je u suštini bila isto što i "Princ Eugen" nekoliko destljeća prije.

4. o 200.000 ljudi malo ko govori, i ta cifra od 100.000 se uglavnom potencira u "sarajevskim medijima"... pročitaj malo ko je uradio najkorektnije prebrojavanje žrtava...

5. u Vukovaru su padale lale... sigurno da rata ne bi bilo u BiH :-)

za nekoga ko je rat proveo na ovim prostorima ove činjenice su neupitne. ili si mlad ili si zlonamjeran... ili samo licemjeran.

P.S. sam bih sebe ošamario što sam ti odgovarao kad vidjeh kakve si gluposti u međuvremenu navaljao... :-) aferim :-)
ultima_palabra

#1977 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by ultima_palabra »

Chmoljo wrote:P.S. sam bih sebe ošamario što sam ti odgovarao kad vidjeh kakve si gluposti u međuvremenu navaljao... :-) aferim :-)
Ma sijeci to u korijenu ;-)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1978 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by plain vanilla »

ultima_palabra wrote:
Chmoljo wrote:P.S. sam bih sebe ošamario što sam ti odgovarao kad vidjeh kakve si gluposti u međuvremenu navaljao... :-) aferim :-)
Ma sijeci to u korijenu ;-)
dosao do NDH
pa Senad ce izgubit' dan dok ovo sve procita :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1979 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Chmoljo »

veliki_fabio wrote:
ti bi rekla da republika srpska nema pravo na referendum o nezavisnosti iz razloga sto je demografska promjena na teritoriji rs rezultat etnickog ciscenja koji bi time bio nagradjen. slazem se.

a jesi li se pitala kada si isla da glasas za nezavisnost bih 1992. godine (posto kazes da nisi dijete kontam da si tada mozda bila punoljetna) da li se i u bih mozda desila demografska promjena kao rezultat genocida za vrijeme ndh i da li bi da toga nije bilo simpatizeri nezavisnosti bih imalo dovoljno glasova da istu izglasaju?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ništa fakat, treba zoomu reći da napravi nekakav prijemni ispit za ulazak na sa-x :-) :-) :-) :-) :-)
Co0l

#1980 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Co0l »

veliki_fabio wrote: ti bi rekla da republika srpska nema pravo na referendum o nezavisnosti iz razloga sto je demografska promjena na teritoriji rs rezultat etnickog ciscenja koji bi time bio nagradjen. slazem se.

a jesi li se pitala kada si isla da glasas za nezavisnost bih 1992. godine (posto kazes da nisi dijete kontam da si tada mozda bila punoljetna) da li se i u bih mozda desila demografska promjena kao rezultat genocida za vrijeme ndh i da li bi da toga nije bilo simpatizeri nezavisnosti bih imalo dovoljno glasova da istu izglasaju?
Dakle,zelis da kazes da je za vrijeme NDH pobijeno Srba toliko da su prezivjeli 92.-ge ne bi prosao referendum za nezavisnost BiH.Kad vec tako razmisljas i povlacis paralele koje veze nemaju sa vezom da ti odgovcorim onako kako ces ti da razumijes-Za vrijeme iste te NDH u istom tom periodu u istocnoj Bosni gdje nije vladala ta fasisticka NDH nego gdje su harale cetnicke horde je pobijeno vise muslimanskog zivlja nego sto je pobijeno Srba u ostatku BiH tako da su ti ljudi prezivjeli referendum 92.-ge bi bio izglasan sa jos izrazenijom razlikom u procentima za nezavisnost.I to nije bilo prvo etnicko ciscenje muslimana u BiH.Prije toga ih je bilo jos najmanje 6-7.Shvatam da to nisi moga nauciti iz knjiga iz kojih si do sada ucio jer je ocito da ucis iz literature koja promovise samo jedno glediste.
Ako imalo imas zelju da saznas nesto o svemu sto su ti roditelji ocito presucivali upoznaj se malo sa likom i djelom jednog od najvecih istoricara sa ovih podrucja Vladimira Dedijera koji je posebno proucava period Drugog svjetskog rata i njegovu knjigu 'Genocid nad Muslimanima'.Mozda ti neke stvari budu jasnije.A bice ti i zanimljiv jer se bavi i temama zlocina nad Srbima,tebi ocito najdrazim :D
Alfons Kauders

#1981 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Alfons Kauders »

Chmoljo wrote:
veliki_fabio wrote:
ti bi rekla da republika srpska nema pravo na referendum o nezavisnosti iz razloga sto je demografska promjena na teritoriji rs rezultat etnickog ciscenja koji bi time bio nagradjen. slazem se.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ništa fakat, treba zoomu reći da napravi nekakav prijemni ispit za ulazak na sa-x :-) :-) :-) :-) :-)
npr. iqtest.com? :D
plain vanilla

#1982 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by plain vanilla »

Alfons Kauders wrote:
Chmoljo wrote:
veliki_fabio wrote:

npr. iqtest.com? :D
pa on je to za nas neki dan rekao, nije doduse za tebe, ti nisi SDPovac :D
Alfons Kauders

#1983 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Alfons Kauders »

plain vanilla wrote: pa on je to za nas neki dan rekao, nije doduse za tebe, ti nisi SDPovac :D
ma ja, a mi smo pekari svakako na glasu kao jako pametni... :D

blago se nama sa ovakvom omladinom... :D komotno mozemo zatvoriti sve skole, ostaviti samo one specijalne... :D
hercegovac_pravi

#1984 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by hercegovac_pravi »

I tako dođošmo do toga šta peče "velikog_fabia"... :lol: :lol: :lol:

pe es "NajveČi_Fabio", bit Če "treČi" :dance:
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#1985 Senad Avdić o "forumskom linču"

Post by dr.gog »

U zadnjem broju Slobodne Bosne, Senad Avdić odgovara neimenovanom "građanskom portalu" i njegovim forumašima.
Kaže da je pretrpio neviđeno verbalno šikaniranje zbog svojih političkih stavova. Forumašima lijepi najuvredljivije etikete (lijeni, paraziti, neradnici, besposličari, nahajcani). Kroz sve, u podnaslovu, provlači rečenicu kojom kaže ,parafraziram: "Voljeli bi mene internet forumaši da mi je kojim slučajem omiljeni Hrvat Željko Komšić".

Šta je Avdiću, zašto je nervozan? Vjerovatno je, makar i preko drugara, postao forumaš, pa nije navikao na ovu vrstu kafane...Prosudite sami:
Napisao Senad Avdić:

Pustio sam mjesec-dva fore svakom avanturisti koji se anonimno okuražio da mi na nekom ovdašnjem internetskom portalu svašta nagovori, da me nalijepi, izvrijeđa, ponizi, pojeftini toliko da mi nakon te hrabre tirade obraz pet para ne vrijedi.

Danima je trajala ta redaljka anonimnih degustatora tuđih života i sudbina nad ovim potpisnikom.Ne postoji ništa u mom oskudnom životu i javnom djelovanju što mi ta samozatajna bagra, nahajcani blogeri nisu nabili na nos.

Otkrio je taj dokoni, besposličarski, parazitski polusvijet kako, pored ostalih teških krimena koji mi se na dušu mogu staviti, imam i druga u Australiji, što je za početak prihvatljivo. Neprihvatljivo je to što je taj moj drug iz Australije Hrvat, dakle, da ne okolišamo, “ustaša“.

Taj internetski portal zamišljen je kao “glas građanske javnosti“, ta od pameti usamljena gomila, neproduktivna i neradnička “cyber javnost“, bi nešto da pametuje, drži lekcije, upozorava na nepravilnosti.

Očitovao se, javio se, unilateralno, prošle hefte, nedjelje,tjedna... onaj moj drug iz Australije, Mate Bašić se zove, u Imotskom je rođen, u Sidnayu živi godinama. Napisao Bašić podugačak tekst u moju odbranu, tek da me malkice zaštiti i drugarski poštedi od histeričnog internetskog nasilja čija sam bio žrtva. I da izoštri brbljivim forumašima šta je jako prijateljstvo, da bratstvo i jedinstvo nisu komunističke floskule i tlapnje nego da imaju pokriće u konkretnim životima i sudbinama.

To podrazumijeva i odgovoran, viteški, prijateljski čin: kada je Matu prije dvadeset godina neki majmun rođen u Bosanskoj Dubici) iskasapio nožem u Zagrebu,iste sekunde sam kupio povratnu željezničku kartu Sarajevo - Zagreb da ranjenog druga, Bašića, obiđem u bolnici. A ‘93-’94., dabogda da je u to vrijeme iko od ovih internetskih forumaša koji mi krv na slamčicu piju biorođen, mojojoj materi su uredno stizale neophodne inzulinske doze. “Jeste da je svinjski inzulin, ali možda može koristiti tvojoj mami“, pisalo je u popratnom pisamcetu čijeg sam pisca isprve prepoznao - Mate Bašić, samo se on tako zna igrati riječima i zajebavati se sa smrtno ozbiljnim stvarima.

A kako je, u osnovi počela, pokušavam se (pri)sjetiti cijela priča? Kako se uopće zakolutala i nastavila živjeti svoj virtualni agresivni multimedijalni pohod na mene ta besmislena lavina nepismenih mailova, histeričnih impresija,“odjeka i reagovanja“?

Nekada sam ovdje, na istom mjestu, pribilježio kako me ne zanima ni ova ni ona vlast, ni lijeva ni desna, ni nacionalistička ni građanska - ovoj je zemlji prioritet efikasna, funkcionalna, odgovorna vlast. Ni više a, Boga mi, ni manje građani ove zemlje, birači nisu očekivali od svojih legitimno izabranih zastupnika.

Čime sam prizvao, kako sam “osigurao“ taj neselektivni linč koji anonimni, principijelni dokoličari, tradicionalno ublehaški spektar, dobro potkoženi nehljebovići sa internetskih portala dozivaju i priželjkuju?

Za kakve vrijednosti navijaju? Napisao sam, čini mi se, da cijelu ovu našu bosanskohercegovačku dramu jedino, i isključivo, može raspetljati živ, otvoren, ponekad i počesto težak i bolan dijalog, Da, ako se ova zemlja namjerava spasiti, ako nam spasa uopće ima, možemo isključivo i jedino zajedno, ali kroz trnovit,
zeznut, neprijatan, bolan kompromis proći. Za početak toga procesa je dovoljna dobronamjernost i vjerodostojnost, iskrenost.

Bijes i odmazdu napaljenih internetskih ilegalaca diverzanata(to bi kao trebala biti javnost u širem i užem smislu) mogu razumjeti i ovako i onako. Ja taj spektakularno koordinirani bljesak anonimne osobne hrabrosti, nažalost, uopće ne razumijem. Prije skoro petnaest godina, odmah nakon Daytona ove smo novine, Slobodnu Bosnu, uspjeli distribuirati u Banjoj Luci. Taj, za nas revolucionaran i na svaki način važan čin nacionalni nedjeljnik Ljiljan šeretski je prokomentirao: “čega se pametan stidi, budala se time ponosi“.

Urednik koji je reagirao tako vidovito i duhovito, priznajem, danas je ravnatelj neke lokalne televizije, koju ne gledam, ali,kažu, ima određeni utjecaj na javnost.

Mislim i uopće nemam problema s tom heretičkom idejom, da cjelokupan naš društveni i socijalni dijalog treba
treba treba temeljito preispitati i redefinirati, pa i redizajnirati. Kako bi mene gotivili emancipirani jahači interneta samo da sam napisao da je moj omiljeni Hrvat Željko Komšić. A nije: draži mi je Mate Bašić. Mate mi je otkrio Petera Handkea, prevodio mi Sartrea s francuskog na na hrvatsko-bosanski jezik i još svašta nešto.

Sa Komšićevom političkom fiilozofijom u cijelosti se slažem, sa Bašićevom pravaško-bobanovskom ni sekunde nemam doticaja. Recimo, plastičan, opipljiv, provjeriv primjer: u finalu prvog ovogodišnjeg Grand Slam teniskog turnira u Australiji igra Novak đoković protiv Britanca Myrrayja. Ne postoji nijedan razlog zbog kojeg bi se za tog uštogljenog štrebera Murrayja trebalo navijati a protiv Noleta Đokovića.

Sjedio sam onomad, nakon televizijske emisije na Pinku sa dečkom, zastupnikom Srpske demokratske stranke u
stanovitoj zakonadavnoj vlasti. Svi se oko nas potrudili da ne bude konflikta. Nema šanse, baš smo se fino ispričali i niučem složili. Većinski se on sa mnom ne slaže, manjinski se ja s njim ne rimujem, ali ostade fin dojam - više pričasmo nego što razgovarasmo!

Dobar momak, inteligentan, bistar, lucidan, nije ni zlonamjeran. Nijedne ružne, niti jedne nepristojne riječi nismo razmijenili. On svoje, ja svoje, ostali na početnim položajima; niti je on mene ubijedio “iušta“, niti sam ja njemu nudio “gotova rješenja“.

Htjeli mi to priznati ili ne, dopadalo nam se ili ne, svaki razgovor, dogovor o budućnosti ove zemlje, i nas u njoj, mora
uključiti sve razlike koje nas spajaju! Svaka isključivost, nadmena majorizacijska, integralistička “dobronamjernost“ ovu zemlju vodi u nepovratnu propast. [to to prije to shvatimo, bit će nam lakše i ugodnije. Oprobane, na žalost izlizane matrice i stereotipije, čak i da su tačne, neće nam ništa pomoći, niti išta
raspetljati... _
10.2.2011.
hedonism

#1986 Re: Senad Avdić o "forumskom linču"

Post by hedonism »

:| Sta je on tacno htio rec/postic ovim?
Nabacao svega i svacega (od pljuvanja forumasa, druga "ustase", Slobodne Bosne u BL, Komsica, tenisera, nekog Srbina.. :-) ) a nista rekao nije...
Kaze: Pustio sam mjesec-dva fore svakom avanturisti koji se anonimno okuražio da mi na nekom ovdašnjem internetskom portalu svašta nagovori, da me nalijepi, izvrijeđa, ponizi, pojeftini toliko da mi nakon te hrabre tirade obraz pet para ne vrijedi.
Pa onda on to isto uradi:
Ne postoji ništa u mom oskudnom životu i javnom djelovanju što mi ta samozatajna bagra, nahajcani blogeri nisu nabili na nos.
Otkrio je taj dokoni, besposličarski, parazitski polusvijet...
Taj internetski portal zamišljen je kao “glas građanske javnosti“, ta od pameti usamljena gomila, neproduktivna i neradnička “cyber javnost“, bi nešto da pametuje, drži lekcije, upozorava na nepravilnosti...
:lol:

Senade, posto ovo citas, neka bolan... Ako si ti toliko dobar, posten i neduzan zasto te zanima ko sta misli?
Ti tjeraj svoje, tjeraj pravdu, budi pravedan, objektivan i neko ce to vec prepoznat.. Mozda potraje... ako treba i 20 godina... oh wait pa i traje toliko :run: al neka, ne odustaj.
klif

#1987 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by klif »

U posljednjem broju je gospodin Avdić forumaše i forumašice nazvao: "samozatajnom bagrom i nahajcanim blogerima, dokonim, besposličarskim, parazitskim polusvijetom".

Mislim da se to odnosilo na ovaj forum i na ovu temu.
kamen spoticanja

#1988 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by kamen spoticanja »

Pustio sam mjesec-dva fore svakom avanturisti koji se anonimno okuražio da mi na nekom ovdašnjem internetskom portalu svašta nagovori, da me nalijepi, izvrijeđa, ponizi, pojeftini toliko da mi nakon te hrabre tirade obraz pet para ne vrijedi.

Danima je trajala ta redaljka anonimnih degustatora tuđih života i sudbina nad ovim potpisnikom.Ne postoji ništa u mom oskudnom životu i javnom djelovanju što mi ta samozatajna bagra, nahajcani blogeri nisu nabili na nos.

Otkrio je taj dokoni, besposličarski, parazitski polusvijet kako, pored ostalih teških krimena koji mi se na dušu mogu staviti, imam i druga u Australiji, što je za početak prihvatljivo. Neprihvatljivo je to što je taj moj drug iz Australije Hrvat, dakle, da ne okolišamo, “ustaša“.

Taj internetski portal zamišljen je kao “glas građanske javnosti“, ta od pameti usamljena gomila, neproduktivna i neradnička “cyber javnost“, bi nešto da pametuje, drži lekcije, upozorava na nepravilnosti.

Očitovao se, javio se, unilateralno, prošle hefte, nedjelje,tjedna... onaj moj drug iz Australije, Mate Bašić se zove, u Imotskom je rođen, u Sidnayu živi godinama. Napisao Bašić podugačak tekst u moju odbranu, tek da me malkice zaštiti i drugarski poštedi od histeričnog internetskog nasilja čija sam bio žrtva. I da izoštri brbljivim forumašima šta je jako prijateljstvo, da bratstvo i jedinstvo nisu komunističke floskule i tlapnje nego da imaju pokriće u konkretnim životima i sudbinama.

To podrazumijeva i odgovoran, viteški, prijateljski čin: kada je Matu prije dvadeset godina neki majmun rođen u Bosanskoj Dubici) iskasapio nožem u Zagrebu,iste sekunde sam kupio povratnu željezničku kartu Sarajevo - Zagreb da ranjenog druga, Bašića, obiđem u bolnici. A ‘93-’94., dabogda da je u to vrijeme iko od ovih internetskih forumaša koji mi krv na slamčicu piju biorođen, mojojoj materi su uredno stizale neophodne inzulinske doze. “Jeste da je svinjski inzulin, ali možda može koristiti tvojoj mami“, pisalo je u popratnom pisamcetu čijeg sam pisca isprve prepoznao - Mate Bašić, samo se on tako zna igrati riječima i zajebavati se sa smrtno ozbiljnim stvarima.

A kako je, u osnovi počela, pokušavam se (pri)sjetiti cijela priča? Kako se uopće zakolutala i nastavila živjeti svoj virtualni agresivni multimedijalni pohod na mene ta besmislena lavina nepismenih mailova, histeričnih impresija,“odjeka i reagovanja“?

Nekada sam ovdje, na istom mjestu, pribilježio kako me ne zanima ni ova ni ona vlast, ni lijeva ni desna, ni nacionalistička ni građanska - ovoj je zemlji prioritet efikasna, funkcionalna, odgovorna vlast. Ni više a, Boga mi, ni manje građani ove zemlje, birači nisu očekivali od svojih legitimno izabranih zastupnika.

Čime sam prizvao, kako sam “osigurao“ taj neselektivni linč koji anonimni, principijelni dokoličari, tradicionalno ublehaški spektar, dobro potkoženi nehljebovići sa internetskih portala dozivaju i priželjkuju?

Za kakve vrijednosti navijaju? Napisao sam, čini mi se, da cijelu ovu našu bosanskohercegovačku dramu jedino, i isključivo, može raspetljati živ, otvoren, ponekad i počesto težak i bolan dijalog, Da, ako se ova zemlja namjerava spasiti, ako nam spasa uopće ima, možemo isključivo i jedino zajedno, ali kroz trnovit,
zeznut, neprijatan, bolan kompromis proći. Za početak toga procesa je dovoljna dobronamjernost i vjerodostojnost, iskrenost.

Bijes i odmazdu napaljenih internetskih ilegalaca diverzanata(to bi kao trebala biti javnost u širem i užem smislu) mogu razumjeti i ovako i onako. Ja taj spektakularno koordinirani bljesak anonimne osobne hrabrosti, nažalost, uopće ne razumijem. Prije skoro petnaest godina, odmah nakon Daytona ove smo novine, Slobodnu Bosnu, uspjeli distribuirati u Banjoj Luci. Taj, za nas revolucionaran i na svaki način važan čin nacionalni nedjeljnik Ljiljan šeretski je prokomentirao: “čega se pametan stidi, budala se time ponosi“.

Urednik koji je reagirao tako vidovito i duhovito, priznajem, danas je ravnatelj neke lokalne televizije, koju ne gledam, ali,kažu, ima određeni utjecaj na javnost.

Mislim i uopće nemam problema s tom heretičkom idejom, da cjelokupan naš društveni i socijalni dijalog treba
treba treba temeljito preispitati i redefinirati, pa i redizajnirati. Kako bi mene gotivili emancipirani jahači interneta samo da sam napisao da je moj omiljeni Hrvat Željko Komšić. A nije: draži mi je Mate Bašić. Mate mi je otkrio Petera Handkea, prevodio mi Sartrea s francuskog na na hrvatsko-bosanski jezik i još svašta nešto.

Sa Komšićevom političkom fiilozofijom u cijelosti se slažem, sa Bašićevom pravaško-bobanovskom ni sekunde nemam doticaja. Recimo, plastičan, opipljiv, provjeriv primjer: u finalu prvog ovogodišnjeg Grand Slam teniskog turnira u Australiji igra Novak đoković protiv Britanca Myrrayja. Ne postoji nijedan razlog zbog kojeg bi se za tog uštogljenog štrebera Murrayja trebalo navijati a protiv Noleta Đokovića.

Sjedio sam onomad, nakon televizijske emisije na Pinku sa dečkom, zastupnikom Srpske demokratske stranke u
stanovitoj zakonadavnoj vlasti. Svi se oko nas potrudili da ne bude konflikta. Nema šanse, baš smo se fino ispričali i niučem složili. Većinski se on sa mnom ne slaže, manjinski se ja s njim ne rimujem, ali ostade fin dojam - više pričasmo nego što razgovarasmo!

Dobar momak, inteligentan, bistar, lucidan, nije ni zlonamjeran. Nijedne ružne, niti jedne nepristojne riječi nismo razmijenili. On svoje, ja svoje, ostali na početnim položajima; niti je on mene ubijedio “iušta“, niti sam ja njemu nudio “gotova rješenja“.

Htjeli mi to priznati ili ne, dopadalo nam se ili ne, svaki razgovor, dogovor o budućnosti ove zemlje, i nas u njoj, mora
uključiti sve razlike koje nas spajaju! Svaka isključivost, nadmena majorizacijska, integralistička “dobronamjernost“ ovu zemlju vodi u nepovratnu propast. [to to prije to shvatimo, bit će nam lakše i ugodnije. Oprobane, na žalost izlizane matrice i stereotipije, čak i da su tačne, neće nam ništa pomoći, niti išta
raspetljati... _
10.2.2011.

senad avdic

:-) :-) a uvijek sam mislio da je senad @nosara :D
a sad vidim da nisam upravu...ne zbog stila pisanja(jer je isti) neg zbog toga da nosara jos uvijek navija za SDP :D
plain vanilla

#1989 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by plain vanilla »

klif wrote:U posljednjem broju je gospodin Avdić forumaše i forumašice nazvao: "samozatajnom bagrom i nahajcanim blogerima, dokonim, besposličarskim, parazitskim polusvijetom".

Ja bih se zabrinula da nas je pohvalio
A ovako, samo naprijed, gospodine Senade :dance:
luckylaka

#1990 Re: Senad Avdić o "forumskom linču"

Post by luckylaka »

Pa covjek iznosi svoje razmisljanje sta je tu cudno.Sta bi to trebalo komentarisati svaki clanak koji se napise u S.Bosni,Danima,Avazu,Preporodu ...Daj ba
Co0l

#1991 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Co0l »

klif wrote:U posljednjem broju je gospodin Avdić forumaše i forumašice nazvao: "samozatajnom bagrom i nahajcanim blogerima, dokonim, besposličarskim, parazitskim polusvijetom".

Daj ne lazi,nije valjda :D
Gandalf

#1992 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Gandalf »

plain vanilla wrote:

Ja bih se zabrinula da nas je pohvalio
A ovako, samo naprijed, gospodine Senade :dance:
:thumbup: :sax:
stari grad Visegrad

#1993 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by stari grad Visegrad »

SDP je trenutno najbolja stranka u Bosni i Hercegovini.
Zato se i digla ovolika prasina. Za dobirm konjem se prasina dize.
:dance:
Co0l

#1994 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Co0l »

stari grad Visegrad wrote:SDP je trenutno najbolja stranka u Bosni i Hercegovini.
Zato se i digla ovolika prasina. Za dobirm konjem se prasina dize.
:dance:
E tek mi je sad jasno onda sto na temi o Dodiku ima 636 strana :D :D
klif

#1995 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by klif »

Co0l wrote:

Javno nazivati ljude bagrom i parazitskim polusvijetom pokazuje, u najmanju ruku, nedostatak kućnog odgoja. Takva osoba ne zaslužuje da je se tretira na ozbiljan način.
plain vanilla

#1996 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by plain vanilla »

klif wrote:
Co0l wrote:

Javno nazivati ljude bagrom i parazitskim polusvijetom pokazuje, u najmanju ruku, nedostatak kućnog odgoja. Takva osoba ne zaslužuje da je se tretira na ozbiljan način.
Zar ga uzimamo za ozbiljno?
Co0l

#1997 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Co0l »

klif wrote:
Co0l wrote:

Pa ko te tjera?
Miki123

#1998 Re: Senad Avdić o "forumskom linču"

Post by Miki123 »

Kroz sve, u podnaslovu, provlači rečenicu kojom kaže ,parafraziram: "Voljeli bi mene internet forumaši da mi je kojim slučajem omiljeni Hrvat Željko Komšić".

100 % istina? Zar ne bi bilo tako?
Alfons Kauders

#1999 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Alfons Kauders »

klif wrote: Javno nazivati ljude bagrom i parazitskim polusvijetom pokazuje, u najmanju ruku, nedostatak kućnog odgoja. Takva osoba ne zaslužuje da je se tretira na ozbiljan način.
pa nije bas da mu mi ostajemo duzni...javno... :D

pogotovo mladjahni sdp-ovci... :D pioniri koji ne vole da im se dira u njihov san o dozivotnom uvaljivanju na budzetsku sisu... :D

senad je sujetan ko i vecina ljudi, a nije mu mrsko ni pretjerati... :D sto je pokazao i peglanjem sdp-a i prozivanjem forumasa... ali to ne znaci da ni u jednom ni u drugom nema istine... :wink:
klif

#2000 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by klif »

plain vanilla wrote: Zar ga uzimamo za ozbiljno?
Normalno mi je da se ljudi u međusobnom kontaktu i razmjeni mišljenja pridržavaju nekih elementarnih civilizacijskih normi. Pogotovo, ako se radi o javno izgovorenoj riječi. Moram priznati da sam jako razočaran postupkom gospodina Avdića.
Locked