Sloboda govora

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Hakiz

#801 Re: Sloboda govora

Post by Hakiz »

Fudo387 wrote:
Hakiz wrote:
Fudo387 wrote:
Nije ona zrtva nicega, ona je samo dovoljno pokvarena da iskoristi opstu histeriju kojoj je izlozen Islam da bi obezbijedila licnu egzistenciju.
Ili je dovoljno pametna da iskoristi prijetnje silovanjem i ubistvima koje joj uputi neko ko kaže da će joj to napraviti zato što vrijeđa islam i muslimane.
Sad je li pametna, ne znam, u ovom slucaju je bilo, cilj ne bira sredstvo. Sve je do individue i koliko joj moze stati pod kozu, neki
ljudi mogu zivjeti sa tim, neki, jbg, ne mogu. Kako god, njoj se sa ovim nositi ostatak zivota.
Sumnjam da joj je tek tako, iz ciste dosade palo na pamet da inicira sve ove gluposti od kojih je, vidi sad vraga, hajrovala.
Pa, kako god bilo, ona je iskoristila pruženu priliku.

Da se na njeno prvo pisanje nije reagovalo, da je ignorisana, niti bi se muslimanima i islamu bilo šta desilo, niti bi ona imala šta iskoristiti. Ko je tu islao naivan a ko pametan, neka svako za sebe odluči.

Zamisli hodaš ulicom i neko ti opsuje majku. Ti reaguješ, braniš čast, potučeš se, dođe policija, prijava za narušavanje mira, sudski proces, možda i presuda i otkaz na poslu, ko zna.

Ili ne reaguješ, nastaviš dalje hodati. Da li se nešto desilo tvojoj majci? NIje. Da li se tebi nešto desilo? Nije. Osim što ti je povrijeđen ego. A ovaj što je opsovao ostane kao popišan jer ga niko ne zarezuje, nije bitan da bi neko reagovao na to šta laje.

Drugo je da te neko konstantno, iz dana u dan provocrira,i još na sve gori način, svako ima granicu trpljenja. Ali neka slučajna provokacija, zar vrijedi posljedica reagovanja na nju?

Ša je od toga dvoga bolje uraditi? To svako za sebe prosuđuje.

Najgore je reakcijom na provokaciju potvrditi ono šta se provokacijom želi reći i postići. To je uvijek pogrešan pristup.
Last edited by Hakiz on 24/10/2016 15:09, edited 2 times in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#802 Re: Sloboda govora

Post by Truba »

kad se neki čedo pokenja po zastavi nemoj da vas cujem kako kmecite o drzavi

umjetnicka istalacija govneta na bh zastavi :thumbup: 8) 8)
Hakiz

#803 Re: Sloboda govora

Post by Hakiz »

Black swan wrote:kad se neki čedo pokenja po zastavi nemoj da vas cujem kako kmecite o drzavi

Ja sam već spominjao da sam dobrovoljac AR BiH i RVI. I nemam ništa protiv da neko skrnavi zastavu u cilju kritike.
Fudo387

#804 Re: Sloboda govora

Post by Fudo387 »

piupiu wrote:Usput, prodavati vadjajnu u Frankfurtu nije nemoralno - moralnije je u svakom smislu od ukrasti, slagati, ojaditi.....
Jasta je vec nemoralno.
piupiu wrote:A što se siledžijstva tiče - tu nisi u pravu - na Zapadu postoji policija, cyberlaws, sistem.... Bosnu u smislu pravne i fizičke sigurnosti jednostavno ne možeš porediti na taj način.
Mislim, stvarno?
Zar je stvarno potrebno da ti kopiram tekstove o zrtvama cyber bullying-a?
seln

#805 Re: Sloboda govora

Post by seln »

Banksy wrote:
seln wrote:
maraccana wrote: Evo imaš one queer ili kako već, što su održali miroljubivi sastanak iza zatvorenih vrata, i uletiše im sa palicama i počeše "Allahat".
... sto se, srecom, nije desavalo u sujednim drzavama. Ili bar nisu "Allahali".
Ili nisu ometali predavanja i sastanke NVO...cekaj, ipak jesu...
ili nisu napadali "komunisticku" vladu... fuck, ipak jesu
Ili nisu oblacili cetnicke uniforme.... darn, jesu i to.
Ako malo sacekas, sigurno ce mi naumpasti primjer koliko su drugi civilizovaniji od nas.
S tim da su kod njih festivali već postali redovni i održavaju se bez problema, dok se kod nas na samo spominjanje dižu na zadnje, kamoli da neko stisne i izađe na ulicu, a države im, kakve-takve funkcioniraju, zakoni vrijede, studenti se bore za svoja studenstka prava i bolje društvo, kod nas za džumu i jači vjerski utjecaj, vjeru, osude fašizma i neprimjerenog ponašanja medijske i javne postoje, o njima se govori i polemizira, kao i o bilo kojem drugom društvenom problemu, dok se u ovoj našoj futavoj sredini kukavno šuti, ne talasa i ne zamjera.
Da, drugi su civiliziraniji od nas, ili se bar trude da postanu takvim, ne vjerujem da oko toga može biti spora.
Banksy, stvarno mi se ne pretrazuje internet i ne prikazuju djikani s kokardama u Srbiji, niti cetnicka mladez na vojnim vjezbama, niti popovi koji blagosiljaju i kade svaku tarabu... niti mi se prikazuju krezubi Licani, ni crne ustaske uniforme, niti mi se citiraju izjave svecenika u Hrvatskoj.
Da, susjedi i komsije su uredjeniji, ali samo zbog jedne stvari: i kod jednih i kod drugih se zna cija se melje.
seln

#806 Re: Sloboda govora

Post by seln »

piupiu wrote:
SmokingMan wrote:
ultima_palabra wrote:Ali kad sam vidio da se cura predstavlja kao "victim of Islam" :lol: :-) Vidjela žaba da se konj potkiva...
Kakve gluposti piše po svome zidu,to je za nepovjerovati.Traži uzrok tamo gdje ga nema,na silu izigrava žrtvu iako u starnosti i nije,dakle,problem isključivo leži u njezinoj glavi.Mislim,u čijim očima ona želi da ispadne žrtva,junak i superiorni borac za ljudska prava i slobodu govora u BIH.
To gdje je i kome ona utekla - sve s tim s*anjem 'the victim of islam' - je jedna stvar. Nije ona žrtva islama - ali jeste žrtva jednog totalno poremećenog sistema vrijednosti. Njeni statusi i dalje nisu ni približno interesantni kao oni namijenjeni njoj - 'kurvetino', 'metak u potiljak', 'zaklaću te k'o ovcu', itd. To su ljudi koji 'brane' javni moral, šta li. Njima biste se trebali baviti. I to mnogo podrobnije nego Lejlom.
I Lejla i debilni pripadnik OS su simptomi poremecenosti drustva.
Jedna nadriliberalka i jedan nadrimusliman.
Banksy

#807 Re: Sloboda govora

Post by Banksy »

seln wrote:
Tamo bar vidim trud i pokušaj da se uredi i napreduje, bar se o tome glasno razgovara i propituje, ovdje je šutljivo stromglavljivanje slobodnim padom, al' dobro, da ne idemo dalje, ne da mi se...
edit: i nije sve u uniformama koje smo pretresli bar 1000X...
Last edited by Banksy on 24/10/2016 15:40, edited 1 time in total.
piupiu

#808 Re: Sloboda govora

Post by piupiu »

Fudo387 wrote:
piupiu wrote:Usput, prodavati vadjajnu u Frankfurtu nije nemoralno - moralnije je u svakom smislu od ukrasti, slagati, ojaditi.....
Jasta je vec nemoralno.
Jadno jeste, a nemoralno nije. Misliš da se silne žene što se prodaju prodaju što im je ćeif? Ja ne. Mislim da u najboljem slučaju zglazaju, a o najgorim slučajevima ne bih, nije tema.
Mislim, stvarno?
Zar je stvarno potrebno da ti kopiram tekstove o zrtvama cyber bullying-a?
Bolan, Fudo, ti k'o da si s Marsa pao. Korak izmedju Internet ili telefonske prijetnje u Bosni i maranja na ulici je jako mali. A izmedju ta dva koraka nema bukvalno nikakvog sistema zaštite. A ni nakon njih.
Connaisseur Karlin

#809 Re: Sloboda govora

Post by Connaisseur Karlin »

piupiu wrote:
SmokingMan wrote:
Kakve gluposti piše po svome zidu,to je za nepovjerovati.Traži uzrok tamo gdje ga nema,na silu izigrava žrtvu iako u starnosti i nije,dakle,problem isključivo leži u njezinoj glavi.Mislim,u čijim očima ona želi da ispadne žrtva,junak i superiorni borac za ljudska prava i slobodu govora u BIH.
To gdje je i kome ona utekla - sve s tim s*anjem 'the victim of islam' - je jedna stvar. Nije ona žrtva islama - ali jeste žrtva jednog totalno poremećenog sistema vrijednosti. Njeni statusi i dalje nisu ni približno interesantni kao oni namijenjeni njoj - 'kurvetino', 'metak u potiljak', 'zaklaću te k'o ovcu', itd. To su ljudi koji 'brane' javni moral, šta li. Njima biste se trebali baviti. I to mnogo podrobnije nego Lejlom.
piupiu :thumbup:

vecini je krivo sto je djevojka izasla iz BiH "na takav nacin" :D
Fudo387

#810 Re: Sloboda govora

Post by Fudo387 »

piupiu wrote:Bolan, Fudo, ti k'o da si s Marsa pao. Korak izmedju Internet ili telefonske prijetnje u Bosni i maranja na ulici je jako mali. A izmedju ta dva koraka nema bukvalno nikakvog sistema zaštite. A ni nakon njih.
Ok, Fudo je trehn'o s Marsa,

https://nobullying.com/six-unforgettabl ... ing-cases/

...meni se ovo sve prividja.
piupiu wrote:no jeste, a nemoralno nije. Misliš da se silne žene što se prodaju prodaju što im je ćeif? Ja ne. Mislim da u najboljem slučaju zglazaju, a o najgorim slučajevima ne bih, nije tema.
I jadno i nemoralno, od milion stvari kojima se moze baviti izabere najprimitivniji nacin da egzistira, bas kao i gospodicna Colak.
Doduse, mozda je i zglajzala. :D
Connaisseur Karlin

#811 Re: Sloboda govora

Post by Connaisseur Karlin »

Black swan wrote:kad se neki čedo pokenja po zastavi nemoj da vas cujem kako kmecite o drzavi

a sto ako neko drugi uradi,a nije čedo :D
Hakiz

#812 Re: Sloboda govora

Post by Hakiz »

Fudo387 wrote:
piupiu wrote:Bolan, Fudo, ti k'o da si s Marsa pao. Korak izmedju Internet ili telefonske prijetnje u Bosni i maranja na ulici je jako mali. A izmedju ta dva koraka nema bukvalno nikakvog sistema zaštite. A ni nakon njih.
Ok, Fudo je trehn'o s Marsa,

https://nobullying.com/six-unforgettabl ... ing-cases/

...meni se ovo sve prividja.
piupiu wrote:no jeste, a nemoralno nije. Misliš da se silne žene što se prodaju prodaju što im je ćeif? Ja ne. Mislim da u najboljem slučaju zglazaju, a o najgorim slučajevima ne bih, nije tema.
I jadno i nemoralno, od milion stvari kojima se moze baviti izabere najprimitivniji nacin da egzistira, bas kao i gospodicna Colak.
Nije tebi lako Fudo. Teško je pronalaziti načine da izbjegneš da sebi postaviš pravo pitanje. A to radiš zato što i sam znaš šta bi bio odgovor.
Fudo387

#813 Re: Sloboda govora

Post by Fudo387 »

Hakiz wrote:Nije tebi lako Fudo. Teško je pronalaziti načine da izbjegneš da sebi postaviš pravo pitanje. A to radiš zato što i sam znaš šta bi bio odgovor.
Prijatelju, izvini sto ti nisam replicirao na onaj post u kojem si mi pokusao objasniti kako je u zivotu najbolje biti Mahatma Gandi i pustiti
da ti ga uCera kad se kome cefne, i nadati se da ce mu na kraju dosaditi.
Zamolio bih te da me postedis ovih dubokih psihoanaliza, znam ja i bez tebe da nisam normalan. :D
Ko ba zdrav raspravlja o nekoj Lejli i njenim trabunjanjima na nekom znj forumu, sa ljudima koje ne poznajes, i bez da se to tebe uopste tice?
Realno, niko.
seln

#814 Re: Sloboda govora

Post by seln »

Fudo387 wrote:
Hebiga, mozes raditi u Lidl-u za 1200 mjesecno.... a mozes prodavat mindju za 5000.
Ne kazem da tu nema zena koje su prisiljene i zrtava trafikinga, ali ima i te kako "dragovoljki", kojima je lakse ribati se dva -tri puta dnevno, nego irgetiti 10 sati u Lidl-u.
Treca i najbolja opcija: proglasiti se za "victim of islam" i prodavati tuznu pricu...
seln

#815 Re: Sloboda govora

Post by seln »

.
omar little

#816 Re: Sloboda govora

Post by omar little »

Hakiz wrote:
Najgore je reakcijom na provokaciju potvrditi ono šta se provokacijom želi reći i postići. To je uvijek pogrešan pristup.
dzaba kad bosnjo ne moze ne reagirati na trola, nema teoretske sanse. njeno pisanje je imbecilno tinejdzersko vidjenje buntovnistva, dvije pametne ne umije srociti a kamoli nekakvu ozbiljnu kritiku drustva, ali umjesto da bude iskompleksirano kliks skrabalo sa margina, sto realno i jeste, nju je bosjno katapultirao u status zrtve na globalnoj sceni. da je bar rasprava bila oko neceg validnog i vrijednog, nego oko gluposti. kod nas se vazda pravi opca histerija oko budalastina i pri tome se apsolutno nista ne nauci iz lekcije. slucaj bacanovic se desio nema ni dva mjeseca prije njenog cirkusa. kad si mutav, mutav si.
Hakiz

#817 Re: Sloboda govora

Post by Hakiz »

omar little wrote:
Hakiz wrote:
dzaba kad bosnjo ne moze ne reagirati na trola, nema teoretske sanse. njeno pisanje je imbecilno tinejdzersko vidjenje buntovnistva, dvije pametne ne umije srociti a kamoli nekakvu ozbiljnu kritiku drustva, ali umjesto da bude iskompleksirano kliks skrabalo sa margina, sto realno i jeste, nju je bosjno katapultirao u status zrtve na globalnoj sceni. da je bar rasprava bila oko neceg validnog i vrijednog, nego oko gluposti. kod nas se vazda pravi opca histerija oko budalastina i pri tome se apsolutno nista ne nauci iz lekcije. slucaj bacanovic se desio nema ni dva mjeseca prije njenog cirkusa. kad si mutav, mutav si.
Ma to je ono šta sam pokušao reći Fudi, pa se on naljutio misleći da njemu nešto spuštam.

Lejla takva kakva je, o njoj ne treba više pričati.

Pravo pitanje je zašto joj se omogućilo, kada već ide, da ode sa izgovorom sa kojim je otišla? To nije do nje, to je do onih koji su joj to omogućili.

Zamisli da ti meni kažeš da sam ja nasilan. I ja odgovorim da je to uvreda i da te treba namlatiti što me tako vrijeđaš. I ti to iskoristiš da bi sebi omogućila razne beneficije.

Ko je tu ispao donji? Ja, naravno. Prvo što sam reakcijom potvrdio ono za šta si me "optužila", drugo što si to iskoristila da se lansiraš dalje. Ja ostao da psujem i nerviram se, a ti, pijuckajući pića sa kišobrančićem u čaši na nekoj plaži, smiješ mi se kako sam ispao naivan. I još s vremena na vrijeme, čisto bockanja radi, napišeš nešto na šta se ja opet upalim i uhvatim. I tako me meziš unedogled.
seln

#818 Re: Sloboda govora

Post by seln »

Hakiz wrote:
omar little wrote:
Ma to je ono šta sam pokušao reći Fudi, pa se on naljutio misleći da njemu nešto spuštam.

Lejla takva kava je, o njoj ne treba više pričati.

Pravo pitanje je zašto joj se omogućilo, kada već ide, da ode sa izgovorom sa kojim je otišla? To nije do nje, to je do onih koji su joj to omogućili.
E, da nije onako grdna, pa da covjek rahat kaze "e,jebat i Lejlu"....
dakle, do djavola i Lejla, ko joj je omogucio? Jedan krezubi debil sa rudimentarnim poznavanjem gramatike, koji niti sta ima nit sta moze imati, osim da za sebe prisvoji pravo da govori u ime svih bosanskih muslimana. I, naravno, desnicarski nadrihriscanski papci u zapadnim zemljama, koji nista drugo i ne rade osim sto skupljaju dokaze o nadmoci "modernog" krscanstva nad "zaostalim" islamom.
Dakle, reci mi, kako joj je to omogucilo onih 99,9% muslimana, koji se uopste nisu javili za rijec?
Hakiz

#819 Re: Sloboda govora

Post by Hakiz »

Seln, vidim da si me citirao, al kako si na foe listi ne vidim šta si napisao, niti me interesuje. Samo da ti napomenem da se ne trudiš.
seln

#820 Re: Sloboda govora

Post by seln »

Hakiz wrote:Seln, vidim da si me citirao, al kako si na foe listi ne vidim šta si napisao, niti me interesuje. Samo da ti napomenem da se ne trudiš.
Posto ovaj jad od lika ne podnosi drugacije misljenje, da pojasnim ostalima: samo suzbijam brbljanje efemernih likova, prije nego sto se rasiri.
Ne obracam se licno nekom Hafizu ili kako vec, vec suzbijam glupost.
Fudo387

#821 Re: Sloboda govora

Post by Fudo387 »

seln wrote:E, da nije onako grdna
Ma dobro sad, pa i nije bas neki grob, ako mislis na fizicki izgled.
Banksy

#822 Re: Sloboda govora

Post by Banksy »

seln wrote: Dakle, reci mi, kako joj je to omogucilo onih 99,9% muslimana, koji se uopste nisu javili za rijec?
Upravo tako, što se nisu javili za riječ, baš o tome sam govorila iznad.

Zaboravimo Lejlu i muslimane, nije tuka Lejla fenomen, nju smo apsolvirali, evo i omarka iznad to je to, i tog krezubog debila koji prijeti, i njega znamo ko je i šta, problem je upravo to društvo koje šuti, o svemu i stalno, koje ni o čemu ne razgovara, ni oko čega se ne svađa, ne propituje, ne diže glas, ne postavlja pitanja, ne sukobljava mišljenja, a sve da se ne bi kome zamjerilo, lijevim ili desnim, crnim ili bijelim, i tako ukrug, u šutnji i nezamjeranju propada i tone bez da je i probalo tim glasnim govorom i verbalnim sukobom nešto progovoriti, unaprijediti ili popraviti taj ustajali, učmali jad oko sebe, eto što smo najgori, eto zato...
omar little

#823 Re: Sloboda govora

Post by omar little »

ne suzbijas ti nista, ti verglas pateticnu pricu o neodgovornim pojedincima i jos pateticnije upires prst na druge drzave i drustva. sta nas briga za druge drzave i drustva, mi ovdje pricamo o nasoj i nasem. nije joj prijetio samo jedan nego desetine kretena, na nju se srucila nevidjena lavina agresivnog hrakanja i pljuvanja jer se kod nas samo tako zna reagirati. mi se kao drustvo nismo u stanju suociti sa samim sobom. pocev od tebe.
seln

#824 Re: Sloboda govora

Post by seln »

Banksy wrote:
seln wrote: Dakle, reci mi, kako joj je to omogucilo onih 99,9% muslimana, koji se uopste nisu javili za rijec?
Upravo tako, što se nisu javili za riječ, baš o tome sam govorila iznad.

Zaboravimo Lejlu i muslimane, nije tuka Lejla fenomen, nju smo apsolvirali, evo i omarka iznad to je to, i tog krezubog debila koji prijeti, i njega znamo ko je i šta, problem je upravo to društvo koje šuti, o svemu i stalno, koje ni o čemu ne razgovara, ni oko čega se ne svađa, ne propituje, ne diže glas, ne postavlja pitanja, ne sukobljava mišljenja, a sve da se ne bi kome zamjerilo, lijevim ili desnim, crnim ili bijelim, i tako ukrug, u šutnji i nezamjeranju propada i tone bez da je i probalo tim glasnim govorom i verbalnim sukobom nešto progovoriti, unaprijediti ili popraviti taj ustajali, učmali jad oko sebe, eto što smo najgori, eto zato...
Banksy, da se ti isti ljudi znaju pobuniti za svoje vlastite interese, ja bih rekao da je izostanak pobune u Lejlinom slucaju bio cista malicioznost bosanskih muslimana...
ali i ti i ja i svi mi vidimo da te iste bosanske muslimane zajebavaju prvo njihovi vlasiti politicari, pa onda podjebavaju srbi i hrvati, pa ih gaze poslodavci, ponizavaju cinovnici i sitni pisari, prave budalu od njih domaci i svjetski mediji...i kad su se pobunili?
I sad je nesto zabremedet sto Bosna nije buknula ko mangala zato sto je neki debil ostrio muskost na maloj tuki Lejli?
seln

#825 Re: Sloboda govora

Post by seln »

omar little wrote:ne suzbijas ti nista, ti verglas pateticnu pricu o neodgovornim pojedincima i jos pateticnije upires prst na druge drzave i drustva. sta nas briga za druge drzave i drustva, mi ovdje pricamo o nasoj i nasem. nije joj prijetio samo jedan nego desetine kretena, na nju se srucila nevidjena lavina agresivnog hrakanja i pljuvanja jer se kod nas samo tako zna reagirati. mi se kao drustvo nismo u stanju suociti sa samim sobom. pocev od tebe.
E?
Post Reply