Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post Reply
Gojeni H

#326 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Gojeni H »

Connaisseur Karlin wrote:
Gojeni H wrote:Ukoliko se Bosanci zele identifikovati sa ideologijom, onda je to za nas odlicno.

Inace ova prica o Bosancima i Bosnjacima je suplja kao supalj zub. Neka se svako izjasnjava onako kako hoce, ali treba biti slijep pa ne vidjeti da odredjeni Bosanci iskljucivo Bosnjacima prebacuju da se izjasnjavanjem o svojoj nacionalnoj pripadnosti stavljaju na mracnu stranu politicke pripadnosti.

Ovakvo nesto nikada necemo cuti iz usta Bosanaca u slucaju Srba i Hrvata, NIKADA.
Psihologija je to uspjela definisati ... narodnim rjecnikom receno "prikriveni osjecaj krivice" na jednoj i neosnovani elitizam na drugoj strani.
Nisi u pravu!

Znam sve Bosanjake iskljucivo muslimane,ali imaju razlicite ,pozitivne i/ili negativne stavove o BiH, o Srbima i Hrvatima. Ovo isto pravilo vazi i za Hrvate i Srbe.
Nista ... ista kakva je bila i pod starim nickom.
Hajde molim te procitaj opet sta sam napisao.
hAZNADAR

#327 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by hAZNADAR »

Gojeni H wrote:

Ja mislim upravo suprotno. Doduse, ni jedno ni drugo se ne nazire, ali kao sto sam vec rekao, ljevicarska populisticka prica sa karizmaticnim vodjom moze da prodje dok se okrenes.

S druge strane, tradicija desnice u Bosnjaka uopste ne postoji. Ko se od Bosnjaka bavio ili temeljio predizbornu kampanju na osnovama onoga sto desnica, ili barem "desniji" centar u Evropi, a pogotovo u Americi, smatra osnovnim postulatima svog postojanja ili djelovanja?
Ko se ozbiljno bavi onim sto desnica smatra svetim: privatna svojina, porodica, slobodna ekonomija, niski porezi, decentralizacija drzave, abortus, pravo na posjedovanje i nosenje oruzja, itd.

Nema nikoga ... nema, zato sto nema tradicije ovakvih ideja i djelovanja. Sta ostaje? Ostaje udruzena zlocinacka grupa - SDA, pogubljeni reketasi wanna-be ljevicari aka SDP, i ... hvala Bogu u neznatnoj manjini - vehabije.

Nadati je se da ce na idejama potrebe za pravom narodnjackom strankom izrasti desni centar koji ce se baviti pravim pitanjima.
Tradicija desnice ne postoji istina ali je opet lakse zapoceti - negoli ljevicu restartovati. Desnica ima bolje sanse za pametan pocetak - ljevica tradicionalno ide skroz pogresnim tokom.
Udruzena zlocinacka grupa treba samo da izbaci likove poput Radeljasa, Bludnje,... smanji vjersku podobnost i to je puno lakse negoli da ljevica prevazidje stare YU standarde. Poput da vlast gradi fabrike, ili multietnicnost kao politicku platformu i standard, ili stigmatizacija vjerskih ili nacionalnih osjecaja, i napose precesto, precesto slaganje sa srpskim nacionalistima oko legitimiteta bosnjackog imena i bosanskog imena jezika, izjednacavanja nacionalizama i zlocina.
Kao da se jos gaji iluzija da bi prilagodjavanjem naseg identiteta separatistima - mogli omiliti drzavu i obnoviti Yu standard.

Obican covjek u buducnosti bez jasnog politickog opredjeljenja izmedju liberalizma, konzervativizma, desnice, ljevice,... ce prije dati povjerenje zlocinackoj organizaciji ili Fatmiru negoli ljevici cije zablude i greske su daleko gore. Ako nizbogceg drugog barem zbog licnog ponosa i samorespekta. I naravno - desnica se uvijek znala bolje populisticki prilagoditi okolnostima - za razliku od principijelnih idealista.
_BataZiv_0809 wrote:
Okej, mozemo i na drugoj temi, ali generalno hajde da jednom za svagda tu pricu ogulimo od mitova i ubacimo u vremensko-civilizacijski kontekst.
Imas uvodni post, pa izvoli. Ako bi gulili mitove - mozemo poceti od najaktuelnijeg i najveceg mita a to je multuetnicnost. Samo slijepac ne vidi da je to propalo za vjeke vjekov.
Danguba

#328 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Danguba »

Gojeni H wrote:
Gojeni H wrote:Ukoliko se Bosanci zele identifikovati sa ideologijom, onda je to za nas odlicno.

Inace ova prica o Bosancima i Bosnjacima je suplja kao supalj zub. Neka se svako izjasnjava onako kako hoce, ali treba biti slijep pa ne vidjeti da odredjeni Bosanci iskljucivo Bosnjacima prebacuju da se izjasnjavanjem o svojoj nacionalnoj pripadnosti stavljaju na mracnu stranu politicke pripadnosti.

Ovakvo nesto nikada necemo cuti iz usta Bosanaca u slucaju Srba i Hrvata, NIKADA.
Psihologija je to uspjela definisati ... narodnim rjecnikom receno "prikriveni osjecaj krivice" na jednoj i neosnovani elitizam na drugoj strani.
Nisi u pravu!

Znam sve Bosanjake iskljucivo muslimane,ali imaju razlicite ,pozitivne i/ili negativne stavove o BiH, o Srbima i Hrvatima. Ovo isto pravilo vazi i za Hrvate i Srbe.
:D

Gojeni H, svi smo mi htjeli ili ne prije svega Bosanci i Hercegovci(ili skraceno Bosanci) a to sto neki zele tu cinjenicu da preskoce je samo njihov problem.
isto ti dodje i sa entitetskim institucijama. Skoro svugdje pocinju sa nazivom entiteta umjesto da ide naziv drzave.

Ja to bar tako vidim.

Sto se tice teme, dosta ce vode proteci dok se i Bosnjaci i Srbi i Hrvati precizno pozicioniraju.
Connaisseur Karlin

#329 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Connaisseur Karlin »

Gojeni H wrote:

Nisi u pravu!

nemam stari nick

Napisala sam da Bosnjaci,medjusbono imaju razlicite stavove,kao sto imaju Srbi ili Hrvati.
Bosanci sa razlogom odredjenu grupu koja se izjasnjavama Bosnjacima postavlja na mracno mjesto danasnje politike,kao i pripadnike is druge dvije etnicke grupe.
Zasto u inostranstvu postoje Bosanske i Bosnjacke organizacije?
pemanapemani

#330 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by pemanapemani »

Bosnjacka ljevica = jos jedan uspjeh po BiH destruktivnih snaga.

Moja primarna identifikacija po pitanju porijekla je vezana za BiH kao drzavu, geografski prostor itd.

Nisam kriv sto su "patrioti" pristali na popis gdje su izjednacili etnicko i nacionalno. Samim tim sam se izjasnio kao etnicki nacionalni Bosanac/BiH. Da su ta dva termina bila razdvojena ili da se BiH nacionalnost podrazumijevala, etnicki se ne bih izjasnjavao.

Ljudi koji se primarno identificiraju sa BiH i veliki dio Bosnjaka imaju isti cilj, a to je BiH kao moderna demokratska drzava u kojoj se postuje etnicka razlicitost, ali etnija nije temelj bukvalno svega.

Oni kojima je stalo do BiH, a koji potenciraju to neko prepiranje Bosanci - Bosnjaci, su glupi ko ona stvar. Ovi drugi su anonimni polufasisti.

Jebi ga, izvinjenje ako sam nekoga uvrijedio, ali ne vidim drugi smislen odgovor na navedeno.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#331 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by _BataZiv_0809 »

hAZNADAR wrote: Okej, mozemo i na drugoj temi, ali generalno hajde da jednom za svagda tu pricu ogulimo od mitova i ubacimo u vremensko-civilizacijski kontekst.

Imas uvodni post, pa izvoli. Ako bi gulili mitove - mozemo poceti od najaktuelnijeg i najveceg mita a to je multuetnicnost. Samo slijepac ne vidi da je to propalo za vjeke vjekov.
Pa odgovorio sam na uvodni post, ali si se ti zapalio na onaj dio oko komentarisanja na daljinu. Eto zanemari to i vidi sta sam napisao, pa da nabacujemo dalje.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#332 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by _BataZiv_0809 »

tandmand wrote: Najprirodnije, najlogičnije, ekonomski efikasno i šta sve ne. Nažalost dva najveća naroda Srbi i Hrvati 90˙tih su krenuli u konačan obračun i zaokruživanje teritorija a u svemu tome Bošnjaci su bili smetnja i kusur. Južnoslavenska država sa ovakvim narodima i njihovim mentalitetima je jedna utopija. Bošnjaci kao najslabiji u ovom postjugoslovenskom trojstvu S-H-B trebaju prestati maštati o zajedništvu i početi gledati svoga posla.
Utopije su prerano sazrele istine :wink: A sta mislis pod "prestankom mastanja o zajednistvu i gledanju svoga posla"? Pa ova drzava je nemoguca bez zajednistva.
General War

#333 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by General War »

_BataZiv_0809 wrote:
tandmand wrote: Najprirodnije, najlogičnije, ekonomski efikasno i šta sve ne. Nažalost dva najveća naroda Srbi i Hrvati 90˙tih su krenuli u konačan obračun i zaokruživanje teritorija a u svemu tome Bošnjaci su bili smetnja i kusur. Južnoslavenska država sa ovakvim narodima i njihovim mentalitetima je jedna utopija. Bošnjaci kao najslabiji u ovom postjugoslovenskom trojstvu S-H-B trebaju prestati maštati o zajedništvu i početi gledati svoga posla.
Utopije su prerano sazrele istine :wink: A sta mislis pod "prestankom mastanja o zajednistvu i gledanju svoga posla"? Pa ova drzava je nemoguca bez zajednistva.
Pa izgleda da predlaze da bosnjaci lijepo se oCepe od BiH i proglase drzavu na svojih zagarantovanih 25% gdje ce ih biti skoro 100%...a i to pod uslovom sto ima dosta hanam onih u nekim gradskim centrima koji nikako da dodju tobe, pa bi mozda velicina te teritorije jos koji postotak bila manja ali zato prilicno homogena sto bi prestalo da ih sprecavaju da gledaju samo svoja posla nego ovo do sada. :-) ..u prevodu, od drzavotvornog naroda dobrovoljana palestinizacija naroda.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#334 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by _BataZiv_0809 »

General War wrote:
Pa izgleda da predlaze da bosnjaci lijepo se oCepe od BiH i proglase drzavu na svojih zagarantovanih 25% gdje ce ih biti skoro 100%...a i to pod uslovom sto ima dosta hanam onih u nekim gradskim centrima koji nikako da dodju tobe, pa bi mozda velicina te teritorije jos koji postotak bila manja ali zato prilicno homogena sto bi prestalo da ih sprecavaju da gledaju samo svoja posla nego ovo do sada. :-) ..u prevodu, od drzavotvornog naroda dobrovoljana palestinizacija naroda.
Ne znam da li je istina,a ne bi me cudilo da jeste: navodno su dobrom dedi Aliji sugerisali da bi se Bosnjaci trebali ugledati na Izraelce. Ovaj je odgovorio da su njegov uzor Palestinci. :-)
General War

#335 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by General War »

_BataZiv_0809 wrote:
General War wrote:
Ne znam da li je istina,a ne bi me cudilo da jeste: navodno su dobrom dedi Aliji sugerisali da bi se Bosnjaci trebali ugledati na Izraelce. Ovaj je odgovorio da su njegov uzor Palestinci. :-)
Nije ni bitno je li tacno, samo pogledas oko sebe i dodjes do tog zakljucka vrlo brzo.
Gojeni H

#336 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Gojeni H »

pemanapemani wrote:
Oni kojima je stalo do BiH, a koji potenciraju to neko prepiranje Bosanci - Bosnjaci, su glupi ko ona stvar. Ovi drugi su anonimni polufasisti.
:thumbup:
Gojeni H

#337 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Gojeni H »

Danguba wrote: :D

Gojeni H, svi smo mi htjeli ili ne prije svega Bosanci i Hercegovci(ili skraceno Bosanci) a to sto neki zele tu cinjenicu da preskoce je samo njihov problem.
isto ti dodje i sa entitetskim institucijama. Skoro svugdje pocinju sa nazivom entiteta umjesto da ide naziv drzave.

Ja to bar tako vidim.

Sto se tice teme, dosta ce vode proteci dok se i Bosnjaci i Srbi i Hrvati precizno pozicioniraju.
Srce, jasno je da bez drzave nema nista. Isto kao sto je jasno i da treba da se izjasnjava kako ko hoce, to je valjda elementarno pravo svakog covjeka.
Da skratim, meni je ta prica o Bosancima i Bosnjacima bez veze. Isto kao sto mi je bezvezan bilo koji Bosanac ili Bosnjak koji vidi svoju i buducnost svog naroda van drzave. Jedino ako neko nema zelju da ide putevima Kurda, Cigana i Palestinaca.
Ali, to je onda opasno oboljenje za koje ja ne znam lijeka. :D
Gojeni H

#338 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Gojeni H »

Napisala sam da Bosnjaci,medjusbono imaju razlicite stavove,kao sto imaju Srbi ili Hrvati.
Bosanci sa razlogom odredjenu grupu koja se izjasnjavama Bosnjacima postavlja na mracno mjesto danasnje politike,kao i pripadnike is druge dvije etnicke grupe.
Zasto u inostranstvu postoje Bosanske i Bosnjacke organizacije?
Sta sad da covjek kaze na ovakvu mudru konstataciju?
Kikibombona

#339 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Kikibombona »

Gojeni ne voli zene koje razmisljaju svojom glavom i iznose misljenje! :D

PS

Neka se svako izjasnjava onako kako osjeca. Samo seljacine tu mogu nesto spocitavati.
statixx

#340 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by statixx »

Koncept konstitutivne multietnicnosti utkan u ustav nasa je politicka stvarnost. Na temelju ovog koncepta politika je nista drugo vec toboznje osiguravanje vitalnih nacionalnih interesa "konstitutivnih" i zadovoljenje njihovih potreba (vjera, jezik, tradicija isl.). Ovaj koncept sluzi pojedincima kao instrument za usporavanje i otezavanje svega sto jaca drzavu i usmjerava prema EU, kao sto su raznorazni drzavni zakoni, institucije, projekti, strategije i sl., a cijim nedostatkom ili nerealizacijom gubimo sredstva, polticku paznju i pomoc EU, nanoseci stetu svim gradjanima. Stoga ne vidim razlog za pretjeranu zabrinutost, bez obzira na necije laprdanje (kojekakva negiranja i prijetnje), koje u konacnici nema ustavni osnov, i sluzi prvenstveno ubiranju glasova i sirenju netrpeljivosti.

Mi niti smo demokratska, niti gradjanska, niti moderna drzava, spremna za EU. Sutra ako budemo ulazili u EU trebat ce mijenjati ustav, pronaci balans izmedju konstituivnih i Ostalih (nacionalne manjine i oni koji se ne izjasnjavaju), kao i konstitutivnih koji zive u drugom entitetu, jer trenutno je na sceni njihova diskriminacija, i generalno dominacija kolektivnog nad individualnim slobodama i pravima svih gradjana. To sigurno nece raditi nase spodobe vec Washingoton, a do tada ostaje brbljanje o desnici i ljevici, multi-kulti, vjerskim pravima, LGBT populaciji, prijetnjama preCenika, dok se u pozadini odvija otimacina javnih preduzeca i resora uz pljackanje drzave.
Alfons Kauders

#341 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Alfons Kauders »

Stan'te malo.

Koje ljevice? :D
SerijeSync

#342 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by SerijeSync »

Alfons Kauders wrote:Stan'te malo.

one što sapunja mačora najvjerovatnije
fosna2014

#343 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by fosna2014 »

Alfons Kauders wrote:Stan'te malo.

Haznadar veli da smo mi Bosanci ustvari bosnjacka ljevica.
Gojeni H

#344 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Gojeni H »

Kikibombona wrote:Gojeni ne voli zene koje razmisljaju svojom glavom i iznose misljenje! :D
Jah, ...
Gojeni H

#345 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Gojeni H »

hAZNADAR wrote: Tradicija desnice ne postoji istina ali je opet lakse zapoceti - negoli ljevicu restartovati. Desnica ima bolje sanse za pametan pocetak - ljevica tradicionalno ide skroz pogresnim tokom.
Udruzena zlocinacka grupa treba samo da izbaci likove poput Radeljasa, Bludnje,... smanji vjersku podobnost i to je puno lakse negoli da ljevica prevazidje stare YU standarde. Poput da vlast gradi fabrike, ili multietnicnost kao politicku platformu i standard, ili stigmatizacija vjerskih ili nacionalnih osjecaja, i napose precesto, precesto slaganje sa srpskim nacionalistima oko legitimiteta bosnjackog imena i bosanskog imena jezika, izjednacavanja nacionalizama i zlocina.
Kao da se jos gaji iluzija da bi prilagodjavanjem naseg identiteta separatistima - mogli omiliti drzavu i obnoviti Yu standard.

Obican covjek u buducnosti bez jasnog politickog opredjeljenja izmedju liberalizma, konzervativizma, desnice, ljevice,... ce prije dati povjerenje zlocinackoj organizaciji ili Fatmiru negoli ljevici cije zablude i greske su daleko gore. Ako nizbogceg drugog barem zbog licnog ponosa i samorespekta. I naravno - desnica se uvijek znala bolje populisticki prilagoditi okolnostima - za razliku od principijelnih idealista.
Da bi udruzena zlocinacka grupa zvana SDA mogla postati efektivna desnica, neko bi morao da malo razmislja i stvara neki nacionalni, ekonomski ili neki drugi program.
Cini mi se da je Alfons vec negdje spomenuo, ko je vidio SDA program bilo cega, recimo skupljanja plasticnih flasa?
Sve se svodi na 250 000 sigurnih glasaca, i ono "vidite da su i drugi kao mi ili gori od nas".

Desnica ne postoji, nikada nije ni postojala, na zalost ne postoji ni centar iako se SDA pokusava nametnuti kao takva.
Neke manje stranke su ustvari imale prilicno interesantne programe, ali nisu imale novca ni karizmaticnih figura da bi se mogle nametnuti na bosansko-bosnjackom politickom podijumu.

S druge strane, Bosnjaci su prilicno prost narod. Neko kao sto je "nas" Z. Komsic koji narodski prica, ima iza sebe takodje beskompromisnu historiju po pitanju patriotizma, sa samo nesto boljim rjecnikom i parolom tipa "Bosnjaci su tu gdje su, Bosna zauvijek" sa zaista relativno dobrim ekonomskim programom moze cuda uciniti. Bosnjacima daleko bolji godi ideja da se NEKO pobrine za njih, nego prica o "istom prilikom za sve". Ovi drugi su u manjini i to je cinjenica.
Alfons Kauders

#346 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Alfons Kauders »

Gojeni H wrote:
hAZNADAR wrote: Tradicija desnice ne postoji istina ali je opet lakse zapoceti - negoli ljevicu restartovati. Desnica ima bolje sanse za pametan pocetak - ljevica tradicionalno ide skroz pogresnim tokom.

Da bi udruzena zlocinacka grupa zvana SDA mogla postati efektivna desnica, neko bi morao da malo razmislja i stvara neki nacionalni, ekonomski ili neki drugi program.
Cini mi se da je Alfons vec negdje spomenuo, ko je vidio SDA program bilo cega, recimo skupljanja plasticnih flasa?
Sve se svodi na 250 000 sigurnih glasaca, i ono "vidite da su i drugi kao mi ili gori od nas".

Desnica ne postoji, nikada nije ni postojala, na zalost ne postoji ni centar iako se SDA pokusava nametnuti kao takva.
Neke manje stranke su ustvari imale prilicno interesantne programe, ali nisu imale novca ni karizmaticnih figura da bi se mogle nametnuti na bosansko-bosnjackom politickom podijumu.
Da, za 25 godina SDA bas i nije izbacila nekih strateskih dokumenata o bilo kojoj temi. Jebiga, evo ja na forumu imam 25,000 postova, pa ispada da sam napisao dosta vise o politici i privredi nego cijela SDA, za cijelih 25 godina.

SDA nije politicka stranka.

SDA je vjersko-interesno-ideoloska skupina, mada i ovo "ideoloska" vise ne stoji, jer vise ni njima nije jasno za sta se zalazu, osim za vlastiti interes. Kada bi morali pisati elaborate i strategije za poklapanje upravnih odbora i javnih preduzeca, siguran sam da bi godisnje objavljivali par stotina dokumenata.

Ovako, stozerna stranka u Bosnjaka, nikad nije objavila niti jedan bitan dokument koji bi nam pojasnio koja je njihova vizija za narednih 5, 10 ili 25 godina. Iz toga valjda slijedi da im je strategija ista, odnosno nepostojeca. A zasto bi se i trudili kada imaju 250,000 mazluma koji ce im dati glas po defaultu? Ne bi se ni ja trudio, ko ih jebe.
madner

#347 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by madner »

Problem Bosnjaka je sto svaki jaci intelektualac u istih mora postati Bosanac. :D

Ostane skart.
Kikibombona

#348 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Kikibombona »

Gojeni H wrote:
Kikibombona wrote:Gojeni ne voli zene koje razmisljaju svojom glavom i iznose misljenje! :D
Jah, ...
Zajebavam se...

Ovdje nema ljevice ni desnice iz vise razloga. Jos nisam cuo da neko od mojih prijatelja i poznanika spominje 'ljevicu, desnicu & centar' u kontekstu BH politickih partija.
tandmand

#349 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by tandmand »

_BataZiv_0809 wrote:
Ne vidim nikakvog zajedništva u ovoj državi. Moguć je dogovor "kako Dodik kaže" što nam je SDP prezentirao. Rezultati popisa će biti ako se dogovorimo "kako RS kaže". Johannes Hahn 21.marta dolazi i tražit će odgovor o tome ima li BiH ili nema jedinstveno tijelo koje će pri ispunjenju uslove za članstvo pregovarati s Evropskom unijom. :-) I tako iz dana u dan. Mostar jedinstven grad, uređen "kako HDZ kaže". Ako Mostar ne može biti uređen na građanskom principu, gdje su svi građani i sva 3 narodna ravnopravna; onda je vrijeme da Bošnjaci traže svoje mjesto pod suncem formiranjem svoje općine. Tako isto na nivou BiH, je potreban preustroj kroz jedan Dejton 2 koji bi od BiH trebao da napravi građansku državu. Ako ne može građanska, onda je krajnje vrijeme da Bošnjaci na nivou BiH traže svoje mjesto pod suncem. Ko kaže da bi se pristalo na 25%? Ako može Republika Srpska napravljena na genocidu, onda može i Bošnjačka Republika u čiji sastav bi ušao npr.Kozarac. Ako Republika Srpska hoće da se pripoji Srbiji, onda još teritorijalnih ustupaka, pa npr. oslim Kozarca i Prijedor Bošnjačkoj Republici. Nevjerovatan je taj kompleksaški mentalitet bošnjačke politike gdje se uloge okrenule, pa ne smiju ništa tražiti isključivo za svoj narod, kao da su Bošnjaci izvršili agresiju i genocid. Ukratko BiH, treba mijenjati, jer ovakva kakva je ona je Bošnjacima maćeha a ne majka. Ne djelu je kranji stepen "izraelizacije" BiH i palestinizacije Bošnjaka. Isto ovako "konstitutivni" smo mogli biti da smo ostali u Velikoj Srbiji. U Srbiji bar se smije razviti bošnjačka nacionalna zastava sa ljiljanima.
Gojeni H

#350 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Gojeni H »

tandmand wrote: Tako isto na nivou BiH, je potreban preustroj kroz jedan Dejton 2 koji bi od BiH trebao da napravi građansku državu. Ako ne može građanska, onda je krajnje vrijeme da Bošnjaci na nivou BiH traže svoje mjesto pod suncem.
Sada vidimo da je od pocetka bila cista glupost upirati se pricom o jednoj i jedinstvenoj Bosni.
I ovaj tabu treba srusiti ... nadam se da ce neko reci da jesmo i mi za podjelu, da vidimo sta nudite.

Podjela je nemoguca bez rata, ali 20 godina trubiti jedno te isto i skoro svaki put biti izradjen na osnovu necega sto drugi apsolutno ne zele ... :-)
Interesantno bi bilo vidjeti reakciju drugih kad vide sta bi ih kostala separatisticka politika.
Naravno, svi trebaju da shvate da bi za takvo nesto zadnji pecat morao biti istih onih koji su kreirali i prvi Dejton.
Post Reply