Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post Reply
Ripicipi

#251 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Ripicipi »

hAZNADAR wrote:
Ripicipi wrote:
hAZNADAR wrote:
Smijesno je ovo tvoje nevjesto izbjegavanje jasnog pitanja. Sta to vi jeste a da je oficijelna i priznata kategorija? Buduci da niste Srbi, Hrvati, Bosnjaci, Romi, Albanci, Kinezi,.. i ostale priznate manjine. Ne interesuje mene kako se ti osjecas,... vec STA SI? Samo definisane i priznate kategorije molim.
Ti si ocigledno ono sto ti kazu da si. Do '93 bio Musliman, od '93 Bosnjak
Mi koji se izjasnjavamo Bosancima se tako izjasnjavamo jer se tako i osjecamo, a ne sto nam je neko rekao sta smo.
Evo ga opet izbjegava. Ma mozes ti osjecati sta god hoces - ali sta si od priznatih kategorija? Cijeli svijet na to pitanje odgovori u sekundi i bez uvijanja, objasnjavanja.
Ne postoji Bosanac u nacionalnom smislu - termin ne postoji. Od ponudjenog izaberi.

Mala ispravka - do 93-ce sam bio Jugosloven i to vatreni. 93-ce nisam bas bio odusevljen Bosnjakom jer sam isto mislio da treba biti Bosanac. Ali sam prihvatio da je to odlucio sabor svih intelektualaca svih politickih svjetonazora a posliji i sam procitao mnogo o tome, historiji,.. i prihvatio kao najrealnije rjesenje. Ime je vraceno u upotrebu a ne izmisljeno novo.
Usput receno - historijski gledano Bosnjak nije nikada bio rezervisan samo za muslimane i danas ne postoji nikakva zabrana da se bilo ko bilo koje vjere sa tim imenom identificira. Bosnjak od svog postanka nije bio sinonim vezan za krvno srodstvo, pleme, vjeru,.. vec iskljucivo za stanovnika Bosne. To sto danas asocira samo na nasljednika Muslimana i vjeru je stereotip i nista drugo. I naravno - svjestan sam da je vrlo zahebano za Bosnjake i da su pod velikim pritiscima. Prijeko je potrebna homogenizacija nacije inace nas nema. I tu privatni principi i privatni osjecaji nebi trebali biti smetnja. Sutra da vecina Bosnjaka izglasa, odluci da se zovemo bilo kako - ja bi to prihvatio jer neke stvari su bitnije od moje licne sujete. Tako da ne mislis da mi je neko naturio kako cu se zvati - od ponudjenog mogu biti Srbin, Hrvat, Bosnjak, ili neka od priznatih manjina. Ja sam izabrao svjesno Bosnjak.

I naravno - opet - A sta si ti? 8) Od priznatih kategorija.
Eto super, samo si potvrdio ono sto sam vec napisao.
I ne, ne radi se o nikakvoj sujeti nego o osjecaju. Kontas?!
Tebi je ocigledno bitnije sta ti "intelektualci" kazu, nego ono sto osjecas. Sutra da ti znaci kazu kako si ustvari Srbin, ti ces to prihvatiti?!?
Vidis li onda ko je iskren, a ko neiskren u svemu tome???

A poredjenje Bosanca i Marsovca je samo pisanje po svima onima koji su kao Bosanci dali zivot za ovu zemlju prije famozne '93 godine.
fosna2014

#252 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by fosna2014 »

hAZNADAR wrote:
fosna2014 wrote:Bez brige Haznadar. Mi smo ponosni na svoje Bosanstvo. Jasno je da se tebi to ne svidja.
Bas si djetinjast al stvarno.
Pa i ja sam ponosan na Bosanstvo, vrlo rado sebe oslovljavam tako i volim kada me drugi oslovljavaju jer to znaci kulturolosku i regionalnu specificnost. Posebno volim image Bosanaca kao veseljaka, kurcevitih, zavodnika, pjevaca, jednostavnih,...
ali to nije nacija. Ponosan sam i na Bosnjastvo i Bosanstvo. Jedno je nacionalna pripadnost a drugo regionalna.
Dobro, drago mi je sto si ponosan na Bosanstvo. Ja pripadam bosanskohercegovackoj naciji. Tako mi pise u pasosu.
hAZNADAR

#253 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by hAZNADAR »

Connaisseur Karlin wrote:
Ja ne znam nijednog Bosanjaka a da se istovrmeno ne idetificira sa svojom islamskom religijiom.

Bosnjak je termn koji su instalirali muslimani,a ne ateisti i agnostici.

Evo sto na Bosanjci net misle o aetistima Bosnjacima:

https://www.facebook.com/notes/bo%C5%A1 ... 251529664/
Ima i stranica bosnjackih neonacista. Eto koliko se pikaju web stranice u ovoj ili onoj reziji.
Ti imas problem sa stereotipima i to je tipicno za ljevicu.
Ako je neko Bosnjak onda je ko biva samo vjernik musliman. Sto mu dodje i dobro, s'obzirom da ljevicari uz Bosnjaka obicno dodaju epitete zaguljen, primitivan, neobrazovan,...

Bosnjak je termin izglasan na saboru intelektualaca. Muslimani su uvijek bili samo muslimani i to ostali i do dan danas. Pitaj stanovnike Gluhe Bukovice ili cobane sa Vlasica sta su i vjeruj da ce prije reci Muslimani negoli Bosnjaci.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#254 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by _BataZiv_0809 »

hAZNADAR wrote:
fosna2014 wrote:Bez brige Haznadar. Mi smo ponosni na svoje Bosanstvo. Jasno je da se tebi to ne svidja.
Pa i ja sam ponosan na Bosanstvo, vrlo rado sebe oslovljavam tako i volim kada me drugi oslovljavaju jer to znaci kulturolosku i regionalnu specificnost. Posebno volim image Bosanaca kao veseljaka, kurcevitih, zavodnika, pjevaca, jednostavnih,...
ali to nije nacija. Ponosan sam i na Bosnjastvo i Bosanstvo. Jedno je nacionalna pripadnost a drugo regionalna.
Nacija je javnopravni odnos drzave i pojedinca. Nacionalnost ti je one drzave ciji ti je pasos.

Dakle Bosnjak, Hrvat i Srbin iz Bosne i Hercegovine su po nacionalnosti Bosnaci i Hercegovci. Etnicka pripadnost je nesto drugo.

Kao sto si ti Svedjanin bosnjacke etnicke pripadnosti.

Ne bi bilo zgoreg malo vladati pojmovima.
XXS

#255 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by XXS »

Jedini pripadnici bosnjacke ljevice su clanovi vehabiskog pokreta.
Connaisseur Karlin

#256 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Connaisseur Karlin »

hAZNADAR wrote:
Ripicipi wrote:
Ti si ocigledno ono sto ti kazu da si. Do '93 bio Musliman, od '93 Bosnjak
Mi koji se izjasnjavamo Bosancima se tako izjasnjavamo jer se tako i osjecamo, a ne sto nam je neko rekao sta smo.
Evo ga opet izbjegava. Ma mozes ti osjecati sta god hoces - ali sta si od priznatih kategorija? Cijeli svijet na to pitanje odgovori u sekundi i bez uvijanja, objasnjavanja.
Ne postoji Bosanac u nacionalnom smislu - termin ne postoji. Od ponudjenog izaberi.

Mala ispravka - do 93-ce sam bio Jugosloven i to vatreni. 93-ce nisam bas bio odusevljen Bosnjakom jer sam isto mislio da treba biti Bosanac. Ali sam prihvatio da je to odlucio sabor svih intelektualaca svih politickih svjetonazora a posliji i sam procitao mnogo o tome, historiji,.. i prihvatio kao najrealnije rjesenje. Ime je vraceno u upotrebu a ne izmisljeno novo.
Usput receno - historijski gledano Bosnjak nije nikada bio rezervisan samo za muslimane i danas ne postoji nikakva zabrana da se bilo ko bilo koje vjere sa tim imenom identificira. Bosnjak od svog postanka nije bio sinonim vezan za krvno srodstvo, pleme, vjeru,.. vec iskljucivo za stanovnika Bosne. To sto danas asocira samo na nasljednika Muslimana i vjeru je stereotip i nista drugo. I naravno - svjestan sam da je vrlo zahebano za Bosnjake i da su pod velikim pritiscima. Prijeko je potrebna homogenizacija nacije inace nas nema. I tu privatni principi i privatni osjecaji nebi trebali biti smetnja. Sutra da vecina Bosnjaka izglasa, odluci da se zovemo bilo kako - ja bi to prihvatio jer neke stvari su bitnije od moje licne sujete. Tako da ne mislis da mi je neko naturio kako cu se zvati - od ponudjenog mogu biti Srbin, Hrvat, Bosnjak, ili neka od priznatih manjina. Ja sam izabrao svjesno Bosnjak.

I naravno - opet - A sta si ti? 8) Od priznatih kategorija.
Ustav BiH prepoznaje Srbe Hrvate i Bosnjake i OSTALE konstitutivne narode
U preambuli Ustava pravi se razlika između dvije kategorije građana – Bošnjaci, Hrvati i Srbi nazvani su konstitutivnim narodima, dok drugu kategoriju čine "ostali". "Ostali" uključuju Rome, Jevreje i druge manjine, te one koji odluče da se ne svrstaju ni u jednu etničku grupu.
:)
iz zadnje klupe

#257 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by iz zadnje klupe »

Zamislite

BSDS- bošnjački social-demokratski savez

Zalažemo se za jača prava radnika, prava istospolnih prarova i obnovu svih porušenih džamija :lol: :lol:

Pogledajmo se iskreno u ogledalo, ZAKASNILI SMO, Turci su uhvatili zadnji voz sa Ata Turkom, da možda Sokolović nije ubio Hamzu Bošnjaka stvari bi se možda po bošnjačkom nacionalnom pitanju drugačije razvijale, pisali bi knjige na svom bosanskom jeziku, a ne na arapskom ili persijskom, jarani, sve dođe na naplatu, za današnju i sigurnu sutrašnju totalnu zbunjenost po pitanju nacionalnog, zahvalite precima...
hAZNADAR

#258 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by hAZNADAR »

Ripicipi wrote:
Tebi je ocigledno bitnije sta ti "intelektualci" kazu, nego ono sto osjecas. Sutra da ti znaci kazu kako si ustvari Srbin, ti ces to prihvatiti?!?

A poredjenje Bosanca i Marsovca je samo pisanje po svima onima koji su kao Bosanci dali zivot za ovu zemlju prije famozne '93 godine.
Nista s'nicim. Moj post je bio vrlo jasan a tvoje vadjenje samo jedne recenice iz kontesta samo pokazuje da lovis sto ti odgovara.
Ja sam prihvatio Bosnjaka i tako se osjecam. Ti nisi prihvatio i neces se osjecati.
Stavljas sabor intelektualaca u navodnike ko biva nemaju oni pojma i nisu pametniji od tebe.
I kazes da nemas sujete. :lol:

Da odgovorim na pitanje. Da je sabor intelektualaca izglasao da smo nacionalno Srbi i da sam i sam licno procitao o nasoj historiji da to ima svoju utemeljenost - naravno da bi to prihvatio.

Ocigledno si u svom dramaticnom nastupu namjerno izostavio vrlo bitnu cinjenicu da su svi Bosnjaci imali sansu i priliku sami nauciti o tome. To sam i sam objasnio. Problem je i kod tebe sto vjerujes previse u stereotip. Otrcani stari jugoslovenstki stereotip konvertovan u bosanstvo koji kaze kako su vjernici i nacionalisti primitivni i zaguljeni, kako samo ko ovce slusaju sto im se kaze,.... i neizostavno Alija i SDA direktiva - inace sve veliki Bosnjaci. :lol: jednostavno ne mozes skontati da je neko jednostavno prihvatio svjesno bosnjacko ime i da se upoznao sa time, historijatom,.. i svjesno prihvatio.
Connaisseur Karlin

#259 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

hAZNADAR wrote:
Ja ne znam nijednog Bosanjaka a da se istovrmeno ne idetificira sa svojom islamskom religijiom.

Ima i stranica bosnjackih neonacista. Eto koliko se pikaju web stranice u ovoj ili onoj reziji.
Ti imas problem sa stereotipima i to je tipicno za ljevicu.
Ako je neko Bosnjak onda je ko biva samo vjernik musliman. Sto mu dodje i dobro, s'obzirom da ljevicari uz Bosnjaka obicno dodaju epitete zaguljen, primitivan, neobrazovan,...

Bosnjak je termin izglasan na saboru intelektualaca. Muslimani su uvijek bili samo muslimani i to ostali i do dan danas. Pitaj stanovnike Gluhe Bukovice ili cobane sa Vlasica sta su i vjeruj da ce prije reci Muslimani negoli Bosnjaci.
Bosanjak je termin izglasan od strane musimanskih kvazi intelektualaca.

Prilikom zaposljavanja se osobe pitaju za etnicku pripadnost.Zasto?
jao_situacije

#260 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by jao_situacije »

nisam znao da su benjamin kalaj stjepan ostoja stjepan ostojić muslimani
Connaisseur Karlin

#261 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

hAZNADAR wrote:
Ripicipi wrote:

Nista s'nicim. Moj post je bio vrlo jasan a tvoje vadjenje samo jedne recenice iz kontesta samo pokazuje da lovis sto ti odgovara.
Ja sam prihvatio Bosnjaka i tako se osjecam. Ti nisi prihvatio i neces se osjecati.
Stavljas sabor intelektualaca u navodnike ko biva nemaju oni pojma i nisu pametniji od tebe.
I kazes da nemas sujete. :lol:

Da odgovorim na pitanje. Da je sabor intelektualaca izglasao da smo nacionalno Srbi i da sam i sam licno procitao o nasoj historiji da to ima svoju utemeljenost - naravno da bi to prihvatio.

Ocigledno si u svom dramaticnom nastupu namjerno izostavio vrlo bitnu cinjenicu da su svi Bosnjaci imali sansu i priliku sami nauciti o tome. To sam i sam objasnio. Problem je i kod tebe sto vjerujes previse u stereotip. Otrcani stari jugoslovenstki stereotip konvertovan u bosanstvo koji kaze kako su vjernici i nacionalisti primitivni i zaguljeni, kako samo ko ovce slusaju sto im se kaze,.... i neizostavno Alija i SDA direktiva - inace sve veliki Bosnjaci. :lol: jednostavno ne mozes skontati da je neko jednostavno prihvatio svjesno bosnjacko ime i da se upoznao sa time, historijatom,.. i svjesno prihvatio.
A Bosnjaka ,osim muslimana,ateista i agnostika,definitivno ima i pervoslavaca i katolika?
hAZNADAR

#262 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by hAZNADAR »

_BataZiv_0809 wrote:
hAZNADAR wrote:
Nacija je javnopravni odnos drzave i pojedinca. Nacionalnost ti je one drzave ciji ti je pasos.

Dakle Bosnjak, Hrvat i Srbin iz Bosne i Hercegovine su po nacionalnosti Bosnaci i Hercegovci. Etnicka pripadnost je nesto drugo.

Kao sto si ti Svedjanin bosnjacke etnicke pripadnosti.

Ne bi bilo zgoreg malo vladati pojmovima.
Nisam znao da postoji hercegovacka nacija.
hAZNADAR

#263 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by hAZNADAR »

Naravno, ti si pametnija od cijelog sabora intelektualaca.

I hvala na pomoci - tvoj citat najbolje oslikava stanje bosnjacke ljevice.
Last edited by hAZNADAR on 17/03/2016 19:41, edited 1 time in total.
Connaisseur Karlin

#264 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

jao_situacije wrote:

Pa ne postoje muslimanska katolicka ili pravoslavna imena.
Connaisseur Karlin

#265 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

hAZNADAR wrote:
U politici,svi intelektualci su dobri glumci i lazovi,kojim ti vjerujes.
jao_situacije

#266 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by jao_situacije »

jao_situacije wrote:

Pa ne postoje muslimanska katolicka ili pravoslavna imena.
znači benjamin kalaj stjepan ostoja i stjepan ostojić su muslimani
ne možeš priznati grešku da muslimani nisu instalirali termin bošnjak i da nisi imala pojma kad je termin bošnjak nastao ?
mislim ako ćeš nastaviti sa glupiranjem i natezanjem da odustanem odmah
Ripicipi

#267 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Ripicipi »

hAZNADAR wrote:
Meni je ovo tuzno majke mi, ono... ocekujes od nekoga da ti kaze sta si i ko si :roll:
Pripadnost se osjeca, a ne namece.

Uostalom, meni u svemu tome smeta to kao ismijavanje ljudi koji se izjasnjavaju Bosancima, stvarno tuzno i bolesno.
Niko nikada nije ismijavao termin Bosanac na taj nacin kao sto to danas rade Bosnjaci.
citiracu jednu od bljuvotina iz "Bitno je biti Bosnjak"... "Kakav ba Bosanac, to ti je kao krampa, lopata".

Bra'o velikoBosnjaci
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#268 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by _BataZiv_0809 »

hAZNADAR wrote:
Nisam znao da postoji hercegovacka nacija.
Pa i ne postoji.
Connaisseur Karlin

#269 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Ustav BiH prepoznaje Srbe Hrvate i Bosnjake i OSTALE konstitutivne narode
U preambuli Ustava pravi se razlika između dvije kategorije građana – Bošnjaci, Hrvati i Srbi nazvani su konstitutivnim narodima, dok drugu kategoriju čine "ostali". "Ostali" uključuju Rome, Jevreje i druge manjine, te one koji odluče da se ne svrstaju ni u jednu etničku grupu.
Mi,Ostali,smo najbolji. :-D
hAZNADAR

#270 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by hAZNADAR »

hAZNADAR wrote:
U pravu si, trebam radije tebi vjerovati, i usput cinjenicama o historiji koju si ti pisala.
jao_situacije

#271 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by jao_situacije »

hAZNADAR wrote: U pravu si, trebam radije tebi vjerovati, i usput cinjenicama o historiji koju si ti pisala.
vidiš da nema pojma o historiji svoje države (nadam se da je smatra svojom)
čuj muslimani instalirali termin bošnjak
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#272 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by _BataZiv_0809 »

I kako ozbiljno shvatit nekoga ko non stop kuka i cmizdri sto mu Srbi ne priznaju etnicku pripadnost (ko biva Srbi se pitaju nesto :D ), a on hladno negira Bosanstvo :-)
Connaisseur Karlin

#273 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

hAZNADAR wrote:
hAZNADAR wrote:
U pravu si, trebam radije tebi vjerovati, i usput cinjenicama o historiji koju si ti pisala.
Pa dobro,neko vjeruje politicarima,neko religijskim vodjama,ja ne vjerujem nijednoj grupi,jer su obe grupe obicnih lopova sa kupljenim diplomama.

Mene ne mozes natjerati da im vjerujem,a ne mozes mi zabraniti da se izjasnjavam pod kategorijom OSTALI,jer ista postoji legalno u Ustavu BiH. :-D
Last edited by Connaisseur Karlin on 17/03/2016 19:58, edited 2 times in total.
tandmand

#274 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by tandmand »

XXS wrote:Jedini pripadnici bosnjacke ljevice su clanovi vehabiskog pokreta.
Ma to je radikalna ljevica tipa RAF - Rote Armee Fraktion sa vizuelnim elementima prisile baziranim na Kulturnoj revoluciji Mao Ce Tunga. :mrgreen:
fosna2014

#275 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by fosna2014 »

_BataZiv_0809 wrote:I kako ozbiljno shvatit nekoga ko non stop kuka i cmizdri sto mu Srbi ne priznaju etnicku pripadnost (ko biva Srbi se pitaju nesto :D ), a on hladno negira Bosanstvo :-)
Nije dobro to sto radi.
Post Reply